Zabranili rad a sad potpore uvjetuju cjepljenjem
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zabranili rad a sad potpore uvjetuju cjepljenjem
jasambrend wrote:kaya wrote:jasambrend wrote: jednostavno nema ljudi koji su spremni raditi.
Znači narod dobro živi, treba pritegnuti remen..
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Tanko ćete tek onda srati... niste baš dugoročno prebistra opcija... ostadoše vam ionako u državi samo ovi kognitivno uskraćeni i nekolicina onih što su se na neki način zajebali iz nekog altruizma. No ne i zadugo...
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:Tanko ćete tek onda srati... niste baš dugoročno prebistra opcija... ostadoše vam ionako u državi samo ovi kognitivno uskraćeni i nekolicina onih što su se na neki način zajebali iz nekog altruizma. No ne i zadugo...
E ovi altruisti, to su stupovi sistema.
2015-08-06
Prije da su debili...
darth_vader-
2014-04-17
ne znam gdje ti radiš , ali gdje sam ja god radio teška nestašica ljudi, naravno ljudi u kancelariji ima na lopate , njih je lako zamijeniti, prodaja, pravni odnosi, računovodstvo, nabava, human resources itd.. međutim ljudi koji rade fizički svih djelatnosti fali i to očajno fali, da hrpa firmi jedva opstaje na tržištu radi nedostatka radne snage.kaya wrote:Ma to možda tebi tako izgleda.AssadNaPodmornici wrote:Napisa sam ti. Nemozes se rješavati radnika jer ih fali u cijeloj državi. Svi su se tako rješavali radnika pa oni otišli za njemačku i Irsku sada nema nikoga da radi.
Poslodavac koji bi recimo otpustio dva tri majstora u firmi, propao bi u roku tjedan dana. A radnici bi u roku 48 minuta dobili pozive da rade negdje drugdje. Prošla su ta vremena, cijela RH ekonomija ovisi o par stotina tisuća ljudi u privatnom sektoru
Na naše radnike više nitko tko nešto radi a trebaju mu radnici ni ne računa. Niti ih ne traži. Evo nešto su uveli da ih kakti zaštite pa poslodavci moraju na burzi objaviti oglas proforme radi a što im ide na k. jer gube dva tjedna.
Računaju na strane radnike i njih dovlače ili zatvore , svima daju otkaz i otvore nešto drugo gdje ih ne trebaju. Ili smanje posao da ih ne trebaju.
i većina takvih se i nije cijepila :D
Pa radim nešto vezano za te dozvole uz svoj posao pa znam o čemu pišem. Većina takvih naših ti ni ne radi za građevinare i ugostitelje i prijevoznike. Dobili su nogu ili će ju dobiti. A ovi na njih ni ne računaju. Eto ujutro su me odmah zamolili da napišem brzo dva otkaza i odmah dva zahtjeva za radne. Kako sam i pretpostavljala..AssadNaPodmornici wrote:ne znam gdje ti radiš , ali gdje sam ja god radio teška nestašica ljudi, naravno ljudi u kancelariji ima na lopate , njih je lako zamijeniti, prodaja, pravni odnosi, računovodstvo, nabava, human resources itd.. međutim ljudi koji rade fizički svih djelatnosti fali i to očajno fali, da hrpa firmi jedva opstaje na tržištu radi nedostatka radne snage.kaya wrote:Ma to možda tebi tako izgleda.AssadNaPodmornici wrote:Napisa sam ti. Nemozes se rješavati radnika jer ih fali u cijeloj državi. Svi su se tako rješavali radnika pa oni otišli za njemačku i Irsku sada nema nikoga da radi.
Poslodavac koji bi recimo otpustio dva tri majstora u firmi, propao bi u roku tjedan dana. A radnici bi u roku 48 minuta dobili pozive da rade negdje drugdje. Prošla su ta vremena, cijela RH ekonomija ovisi o par stotina tisuća ljudi u privatnom sektoru
Na naše radnike više nitko tko nešto radi a trebaju mu radnici ni ne računa. Niti ih ne traži. Evo nešto su uveli da ih kakti zaštite pa poslodavci moraju na burzi objaviti oglas proforme radi a što im ide na k. jer gube dva tjedna.
Računaju na strane radnike i njih dovlače ili zatvore , svima daju otkaz i otvore nešto drugo gdje ih ne trebaju. Ili smanje posao da ih ne trebaju.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
je koga smo sisali , dobro smo i živi jošmortal wrote:niste vi kapitalisti a hahaSora wrote:a jebi gamortal wrote:Sora wrote:a što ćemo s izrekom NE PITAJ ŠTO ČINI DRŽAVA ZA TEBE NEGO ŠTO TI MOŽEŠ ZA DRŽAVU
ha domoljubci
tom izrekom ćemo našamarati ljevičare dok ne popadaju na guzice
to ste lansirali braniteljima, domoljubima dok su vaše isprepletene mreže ljevih kroz kojekakve udruge besramno sisale milijune Hrvatskog novca s proračuna za vlastite ugovnane lijeve guzice
kad ste glupi šta da ti rečem pa se date sisati
od lijevih
kad ste ovce
kad ste naivci iz hlebina
živjeli lijevi kapitalisti !!!!
ne umišljaj si
vi ste paraziti
ofce i koze
Sora wrote:je koga smo sisali , dobro smo i živi jošmortal wrote:niste vi kapitalisti a hahaSora wrote:a jebi gamortal wrote:Sora wrote:a što ćemo s izrekom NE PITAJ ŠTO ČINI DRŽAVA ZA TEBE NEGO ŠTO TI MOŽEŠ ZA DRŽAVU
ha domoljubci
to ste lansirali braniteljima, domoljubima dok su vaše isprepletene mreže ljevih kroz kojekakve udruge besramno sisale milijune Hrvatskog novca s proračuna za vlastite ugovnane lijeve guzice
od lijevih
kad ste ovce
ne umišljaj si
vi ste paraziti
ofce i koze
Sreća u nesreći da ovu nitko neće sisat.
mutava baštarda wrote:Sora wrote:je koga smo sisali , dobro smo i živi jošmortal wrote:niste vi kapitalisti a hahaSora wrote:a jebi gamortal wrote:Sora wrote:a što ćemo s izrekom NE PITAJ ŠTO ČINI DRŽAVA ZA TEBE NEGO ŠTO TI MOŽEŠ ZA DRŽAVU
ha domoljubci
od lijevih
kad ste ovce
ne umišljaj si
vi ste paraziti
ofce i koze
Sreća u nesreći da ovu nitko neće sisat.
Ovakve se traze, znaju sa svojim tijelom:)
dijagram-
2015-08-09
https://www.facebook.com/MileticMarin/videos/876269099653051/
2014-04-16
kaya wrote:Pa radim nešto vezano za te dozvole uz svoj posao pa znam o čemu pišem. Većina takvih naših ti ni ne radi za građevinare i ugostitelje i prijevoznike. Dobili su nogu ili će ju dobiti. A ovi na njih ni ne računaju. Eto ujutro su me odmah zamolili da napišem brzo dva otkaza i odmah dva zahtjeva za radne. Kako sam i pretpostavljala..AssadNaPodmornici wrote:ne znam gdje ti radiš , ali gdje sam ja god radio teška nestašica ljudi, naravno ljudi u kancelariji ima na lopate , njih je lako zamijeniti, prodaja, pravni odnosi, računovodstvo, nabava, human resources itd.. međutim ljudi koji rade fizički svih djelatnosti fali i to očajno fali, da hrpa firmi jedva opstaje na tržištu radi nedostatka radne snage.kaya wrote:Ma to možda tebi tako izgleda.AssadNaPodmornici wrote:Napisa sam ti. Nemozes se rješavati radnika jer ih fali u cijeloj državi. Svi su se tako rješavali radnika pa oni otišli za njemačku i Irsku sada nema nikoga da radi.
gle dozovle nisu niti približno riješili nedostatak radne snage, pogotovo što su radnici sa dozvolom dosta i skuplji od domaćih, jer im moraš platiti put, smještaj, hranu, i daju im veću plaću..
a i sa dozvolama teška je nestašica radne snage u 60-70% realne(privatne) ekonomije. državni sektor zanimljivo tu nema nestašice, tu svi žele doći i tu je lako zamjeniti radnu snagu ali ironično država svojim lupačima pečata nije uvjetovala cijepljenje.
u privatnom sektoru poslovi gdje je potreban bilo kakav fizički rad, pogotovo neki majstorski poslovi, tu je očajna nestašica, i znam po splitu neke firme koje su nekada imale po nekoliko desetaka zaposlenih, doslovno ovise od 3-4 majstora koji im vode posao.. otpustiš ova dva koja nisu cijepljena, možeš slobodno ključ u bravu a ovi sutra nađu posao..
sa druge strane dosta kancelarijskih poslova u privatnom sektoru, kako sam rekao prodaja, računovodstvo, odnos sa javnosti, pravni poslovi, marketing, to sa druge strane možeš ucijenjivati i davati otkaze jer sutra lako zaposliš neku drugu osobu koja ima neki društveni fakultet, priča jedan-dva stranaka jezika i rado će raditi u kancelariji za 4500kn.
međutim opustiš par majstora , ili par bitnih radnika u tvornici i već pušiš hrpu ugovora i možeš ključ u bravu, a ovi nađu posao odmah
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
...ako se cijepe.Jebala te tvoja logika.AssadNaPodmornici wrote:
međutim opustiš par majstora , ili par bitnih radnika u tvornici i već pušiš hrpu ugovora i možeš ključ u bravu, a ovi nađu posao odmah
Eroo- Posts : 78956
2016-07-22
AssadNaPodmornici wrote:kaya wrote:Pa radim nešto vezano za te dozvole uz svoj posao pa znam o čemu pišem. Većina takvih naših ti ni ne radi za građevinare i ugostitelje i prijevoznike. Dobili su nogu ili će ju dobiti. A ovi na njih ni ne računaju. Eto ujutro su me odmah zamolili da napišem brzo dva otkaza i odmah dva zahtjeva za radne. Kako sam i pretpostavljala..AssadNaPodmornici wrote:ne znam gdje ti radiš , ali gdje sam ja god radio teška nestašica ljudi, naravno ljudi u kancelariji ima na lopate , njih je lako zamijeniti, prodaja, pravni odnosi, računovodstvo, nabava, human resources itd.. međutim ljudi koji rade fizički svih djelatnosti fali i to očajno fali, da hrpa firmi jedva opstaje na tržištu radi nedostatka radne snage.kaya wrote:Ma to možda tebi tako izgleda.AssadNaPodmornici wrote:Napisa sam ti. Nemozes se rješavati radnika jer ih fali u cijeloj državi. Svi su se tako rješavali radnika pa oni otišli za njemačku i Irsku sada nema nikoga da radi.
gle dozovle nisu niti približno riješili nedostatak radne snage, pogotovo što su radnici sa dozvolom dosta i skuplji od domaćih, jer im moraš platiti put, smještaj, hranu, i daju im veću plaću..
a i sa dozvolama teška je nestašica radne snage u 60-70% realne(privatne) ekonomije. državni sektor zanimljivo tu nema nestašice, tu svi žele doći i tu je lako zamjeniti radnu snagu ali ironično država svojim lupačima pečata nije uvjetovala cijepljenje.
u privatnom sektoru poslovi gdje je potreban bilo kakav fizički rad, pogotovo neki majstorski poslovi, tu je očajna nestašica, i znam po splitu neke firme koje su nekada imale po nekoliko desetaka zaposlenih, doslovno ovise od 3-4 majstora koji im vode posao.. otpustiš ova dva koja nisu cijepljena, možeš slobodno ključ u bravu a ovi sutra nađu posao..
sa druge strane dosta kancelarijskih poslova u privatnom sektoru, kako sam rekao prodaja, računovodstvo, odnos sa javnosti, pravni poslovi, marketing, to sa druge strane možeš ucijenjivati i davati otkaze jer sutra lako zaposliš neku drugu osobu koja ima neki društveni fakultet, priča jedan-dva stranaka jezika i rado će raditi u kancelariji za 4500kn.
bojim se d aje yoda u pravu, traženihg zanimanja je oskudica, još ako imaš zidara/kuhara/električara koji kuži piosao...to se zlatom plaća..
aj sad ti potkapacitiranom majstoru objasni da bi bilo ok cijepiti se a on uhvati dišpet, da njega neće čipirati :D
2015-08-06
to da, (to sa čipovima je glupost dok ono što slovo govori ima možda smisla ali nebih širio temu), ali naša država ovisi o takvima... imamo previše ljudi sa fakultetom, i većinu je njih lako zamjeniti, i imamo previše ljudi u državnom sektoru, da otpustiš jednog , nitko nebi primjetio da fali a sutra bi odmah našao zamjenu...epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:kaya wrote:Pa radim nešto vezano za te dozvole uz svoj posao pa znam o čemu pišem. Većina takvih naših ti ni ne radi za građevinare i ugostitelje i prijevoznike. Dobili su nogu ili će ju dobiti. A ovi na njih ni ne računaju. Eto ujutro su me odmah zamolili da napišem brzo dva otkaza i odmah dva zahtjeva za radne. Kako sam i pretpostavljala..AssadNaPodmornici wrote:ne znam gdje ti radiš , ali gdje sam ja god radio teška nestašica ljudi, naravno ljudi u kancelariji ima na lopate , njih je lako zamijeniti, prodaja, pravni odnosi, računovodstvo, nabava, human resources itd.. međutim ljudi koji rade fizički svih djelatnosti fali i to očajno fali, da hrpa firmi jedva opstaje na tržištu radi nedostatka radne snage.kaya wrote:Ma to možda tebi tako izgleda.AssadNaPodmornici wrote:Napisa sam ti. Nemozes se rješavati radnika jer ih fali u cijeloj državi. Svi su se tako rješavali radnika pa oni otišli za njemačku i Irsku sada nema nikoga da radi.
bojim se d aje yoda u pravu, traženihg zanimanja je oskudica, još ako imaš zidara/kuhara/električara koji kuži piosao...to se zlatom plaća..
aj sad ti potkapacitiranom majstoru objasni da bi bilo ok cijepiti se a on uhvati dišpet, da njega neće čipirati :D
međutim ti to si ih naveo, njih fali(to je realno barem 60% privatno sektora gdje fali radne snage), a oni realno i hrane ovu državu
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Ne možemo o poslovima tako generalno, svaki sektor ima svoje zahtjeve. Što ćeš u KBC-u gdje se ne želi cijepiti 80% liječnika, tehničara i sestara? Dati im svima otkaz?
Druga je stvar ako vodiš firmu koja se bavi telemarketingom, pa uvedeš čovjeka u posao za dan, to se ionako ne da naučiti. Ali će čak i onda biti poremećaja u poslovanju, malih, ali nepredviđenih gubitaka i sl.
Potpore ne mogu biti tema uopće, urušilo bi se gospodarstvo. Tema je zapravo samo da li uvesti obvezno cijepljenje ili ne, jer je brend rekao,manje-više se cijepio tko je htio, prebolio tko nije, a ostale nećeš dovući ni puškom na cijepljenje. Daleko smo od 70%, a sad spominju i treću turu.
Ne bih dirao potpore ni silio ni blefirao da cijepim ljude.
Druga je stvar ako vodiš firmu koja se bavi telemarketingom, pa uvedeš čovjeka u posao za dan, to se ionako ne da naučiti. Ali će čak i onda biti poremećaja u poslovanju, malih, ali nepredviđenih gubitaka i sl.
Potpore ne mogu biti tema uopće, urušilo bi se gospodarstvo. Tema je zapravo samo da li uvesti obvezno cijepljenje ili ne, jer je brend rekao,manje-više se cijepio tko je htio, prebolio tko nije, a ostale nećeš dovući ni puškom na cijepljenje. Daleko smo od 70%, a sad spominju i treću turu.
Ne bih dirao potpore ni silio ni blefirao da cijepim ljude.
niels-
2021-04-26
I to je tržište uostalom: postoji tržište rada, ali u nekim zanimanjima, postoji i tržište poslodavaca. I borba je žestoka.
niels-
2021-04-26
majmune glupi, udbaški.Eroo wrote:...ako se cijepe.Jebala te tvoja logika.AssadNaPodmornici wrote:
dok nešto nije obavezno i propisanom zakonom ne možeš uvjetovati.
možeš samo spušiti tužbu na temelju diskriminacije.
u njemačkoj je jedini uvjet da doneseš potvrdu da nisi zaražen.
većina firmi je svoje liječnike poslala na tečaj i oni to odrade unutar firme u ambulanti firme.
a, mene zanima nešto drugo.
airbus kao i ostale velike firme ima testiranje svaki drugi dan.
testiraju isključivo one koji nisu;
-cijepljeni
-cijepljene s jednom dozom
-cijepljene s dvije doze
-preboljele.
mogao sam napisati sve, ali ovako je preglednije.
nije mi baš jasno.
veber-
2014-12-30
Ero je svoje najplodonsnije godine proveo u kominizmu i sada ga puca nostalgija, klekni lezi.veber wrote:majmune glupi, udbaški.Eroo wrote:...ako se cijepe.Jebala te tvoja logika.AssadNaPodmornici wrote:
većina firmi je svoje liječnike poslala na tečaj i oni to odrade unutar firme u ambulanti firme.
-cijepljeni
-cijepljene s dvije doze
-preboljele.
nije mi baš jasno.
Da ti treba pomoć dr Merkola još i razumijem, ali ovo...mutava baštarda wrote:Ero je svoje najplodonsnije godine proveo u kominizmu i sada ga puca nostalgija, klekni lezi.veber wrote:majmune glupi, udbaški.Eroo wrote:...ako se cijepe.Jebala te tvoja logika.AssadNaPodmornici wrote:
-cijepljeni
-cijepljene s dvije doze
-preboljele.
nije mi baš jasno.
Eroo- Posts : 78956
2016-07-22
bar su bile plodonosnemutava baštarda wrote:Ero je svoje najplodonsnije godine proveo u kominizmu i sada ga puca nostalgija, klekni lezi.veber wrote:majmune glupi, udbaški.Eroo wrote:...ako se cijepe.Jebala te tvoja logika.AssadNaPodmornici wrote:
-cijepljeni
-cijepljene s dvije doze
-preboljele.
nije mi baš jasno.
ali za ozbiljno
vaše su.aj da smislim.. drekonosne..uglavnom..patologija svakojaka , izgubljeni životi i identiteti
tako nekako
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Čović o neformiranju Vijeća ministara: Dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH uvjetuju Dodika
» skup potpore haseu
» Peticija potpore ministru kulture
» Prosvjed potpore Hasanbegoviću i karamarku!
» Ljevičari bi zabranili AfD
» skup potpore haseu
» Peticija potpore ministru kulture
» Prosvjed potpore Hasanbegoviću i karamarku!
» Ljevičari bi zabranili AfD
Page 4 of 5