hrvati izabrali lik nikole tesle za kovanice eura...
Page 18 of 25
Page 18 of 25 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 21 ... 25
Re: hrvati izabrali lik nikole tesle za kovanice eura...
Veliki Hrvati ubiše se od priče da objašnjavaju kako su Tesle Hrvati a prezime može nosit bilo tko jer dolazi od tesanja i onda ko debili kako očito ne znaju povijest nemaju pojma da je Milutin Tesla pravoslavni svečenik koji je pisao u Srbobranu i budio srpsku nacionalnu svjest po Lici i šire.RayMabus wrote:Srbija s Nikolom Teslom ima samo to šta ga je usvojila srpska obitelj i šta on sam nije znao da je s druge planete iako mu je otac pokušao nešto objasniti dok je imao šest godina.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t47641-nikola-tesla-dolazak
Dakle s Nikolom Teslom kao znanstvenikom nemaju ništa , biološki nemaju ništa , jedino je usvojen od strane srpske obitelji iz Hrvatske i kao takav pošto nije znao za svoje pravo porijeklo smatrao se po rodu Srbinom.
Dakle idu dokazivati da je ovaj lik Hrvat.
Nenadjebivo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
U lici su tesle, ne teslići.jastreb wrote:Teslić je novije naselje nastalo u 19.st.i nema veze sa Srbima Teslićima doseljenim u Liku.Šandor Winnetou wrote:
Teslić je u Bosni a Bosna je bila cijela katolička do dolaska turaka.
Potpuno nebitno. Prezime dolazi od riječi tesati. Može ga nosit bilo tko.Šandor Winnetou wrote:U lici su tesle, ne teslići.jastreb wrote:Teslić je novije naselje nastalo u 19.st.i nema veze sa Srbima Teslićima doseljenim u Liku.Šandor Winnetou wrote:
Milutin Tesla je srpski nacionalista.
Zato su ih ustaše i porokale.
2014-04-11
K vragu! Pa i o tome smo pričali.Šandor Winnetou wrote:loše misliš no dobro, malo ću drugačije postaviti pitanje, što je srbin koji prigrli katoličku vjeru? jel on i dalje srbin ili je hrvat, mađar, poljak...jastreb wrote:Ja mislim da je Crvenkasti Hrvat.Šandor Winnetou wrote:jastreb wrote:Šandor Winnetou wrote:jastreb wrote: I nisi odgovorio jel crvenkasti srbin ili hrvat ako pređe na katolčanstvo a to je srbima glavni argument da je neko srbin. Otvori malo um i sagledaj širu sliku od ove uske koju guraš godinama.
Katolik iz zapadne Like. Ali da vas sve skupa vuče za nos i zajebava.
A što je hrvat koji pređe na pravoslavlje, jel on i dalje hrvat ili je srbin?
Jel sad hvataš poantu cijele proče?
Tako sam ovdje vodio beskrajne rasprave,kad su u pitanju grkokatolici sa Žumberka.
Ja tvrdim da su oni danas Hrvati,a i svi popisi to dokazuju. I oni se sami tako izjašnjavaju.
No problem je nastaio kad sam rekao da su porijeklom Srbi i da su prije kojih 300-tinjak godina bili pravoslavci i da to i oni sami kažu.
Svatko je ono što osjeća da je i tu ulogu igra kultura koja stvara narod. Uostalom to tvrdi i Špiro ,pa i Marcelo.
Da su ostali u pravoslavnoj srpskoj crkvi Žumberčani bi danas bili Srbende par ekselans,kao i njihovi pravoslavni susjedi iz Bele Krajine u Sloveniji,ili susjedi iz G.kotara,Drežnice i Korduna.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
da,ali su u raduču bili teslići kad su doselili.Šandor Winnetou wrote:U lici su tesle, ne teslići.jastreb wrote:Teslić je novije naselje nastalo u 19.st.i nema veze sa Srbima Teslićima doseljenim u Liku.Šandor Winnetou wrote:
Jedan moj prijatelj,Srbin bio je Busić. U knjizi koja govori o doseljavanju Srba u G.kotar piše da su pri doseljavanju bili Bušići. Također se spominuju i Vidnjevići,koji su danas najvjerovatnije Vignjevići. Itd itd.
No ondje nema nikakvih Draganića ni Kalinića. Kalinića u Lici,doduše i ima. Na području Srba i Lapca,ali su Srbi.
2014-04-22
Meni je nepojmljivo da netko uopće raspravlja jesu li Tesle ovi il oni. Po preuimenu mogu biti i jedni i drugi. Ko da kažeš jel prezime Kovač Srbi ili Hrvati.
A mi pričamo o obitelji Nikole Tesle.
Otac mu je Milutin pravoslavni svećenik , pisao u Srbobranu , budio srpsku nacionalnu svijest po Lici i šire.
Dakle srpski nacionalista.
Ajmo budaletine iz Hrvatske vi veliki Hrvati opet : Tesla je Hrvat.
Tesla je Srbin. Čak i ako je biološki vanzemaljac a je nego samo usvojen tamo tako se osjećao kao etnička pripadnost.
Kraj rasprave.
Otac mu je Milutin pravoslavni svećenik , pisao u Srbobranu , budio srpsku nacionalnu svijest po Lici i šire.
Tesla je Srbin. Čak i ako je biološki vanzemaljac a je nego samo usvojen tamo tako se osjećao kao etnička pripadnost.
Kraj rasprave.
2014-04-11
Tesla nije bio srpski nacinalista.RayMabus wrote:Meni je nepojmljivo da netko uopće raspravlja jesu li Tesle ovi il oni. Po preuimenu mogu biti i jedni i drugi. Ko da kažeš jel prezime Kovač Srbi ili Hrvati.
Kraj rasprave.
Ne,ne...
On je za vrijeme rata podržavao partizane.
No postoji jedan podatak da je prije rata dobio pohvalnicu četničkog udruženja zbog neke pomoći koju im je navodno pružio.
2014-04-22
jastreb wrote:Tesla nije bio srpski nacinalista.RayMabus wrote:Meni je nepojmljivo da netko uopće raspravlja jesu li Tesle ovi il oni. Po preuimenu mogu biti i jedni i drugi. Ko da kažeš jel prezime Kovač Srbi ili Hrvati.
Kraj rasprave.
Ne,ne...
No postoji jedan podatak da je prije rata dobio pohvalnicu četničkog udruženja zbog neke pomoći koju im je
neki link?
menscini da ti to sve sipas iz rukava
2017-10-06
A ja sam rekao da je Nikola Tesla bio nacionalista ???jastreb wrote:Tesla nije bio srpski nacinalista.RayMabus wrote:Meni je nepojmljivo da netko uopće raspravlja jesu li Tesle ovi il oni. Po preuimenu mogu biti i jedni i drugi. Ko da kažeš jel prezime Kovač Srbi ili Hrvati.
Kraj rasprave.
Ne,ne...
No postoji jedan podatak da je prije rata dobio pohvalnicu četničkog udruženja zbog neke pomoći koju im je navodno pružio.
Njegov otac je to bio. Otac je tija da ovi postane svečenik pravoslavne crkve a ovaj to nije tija.
Nikola Tesla je majistor svjetlosti koji se inkarinirao na način da se inkarnirao na drugu planetu kod žene koja je utekla ovamo u maloj svemirskoj kapsuli i 1855 godine srušila se u Smiljanima na padinama nenaseljenog dijela južnog Velebita.
Milutin je to vidio i tamo našao živo dijete od godinu dana i doveo ga kuči i iduće godine ga upisao među rođene ( 1856 )
Razlog takve inkarnacije je taj šta mu je uz um koji je imao treba i mozak puno jači od običnog ljudskog dakle mozak kao organ , kao kompjuter.
Um softver a mozak ( organ ) hardver
I dobiješ najveći um 20 stojeća koji je donio svjetlo na planetu
Majistor svjetlosti
2014-04-11
Tesla je zaista podrzavao partizane. To je vise puta izjavio. Pa 6.licka je nakon njegove smrti nazvana 6.licka proleterska divizija Nikola Tesla.Noor wrote:jastreb wrote:Tesla nije bio srpski nacinalista.RayMabus wrote:Meni je nepojmljivo da netko uopće raspravlja jesu li Tesle ovi il oni. Po preuimenu mogu biti i jedni i drugi. Ko da kažeš jel prezime Kovač Srbi ili Hrvati.
Kraj rasprave.
Ne,ne...
No postoji jedan podatak da je prije rata dobio pohvalnicu četničkog udruženja zbog neke pomoći koju im je
neki link?
To je opce poznato.
Ovo za udruzenje cetnika sam tek nedavno vidio i mislim da se radi o nekoj srpskoj ujdurmi.
2014-04-22
Šandor Winnetou-
2017-12-31
jastreb wrote:Tesla je zaista podrzavao partizane. To je vise puta izjavio. Pa 6.licka je nakon njegove smrti nazvana 6.licka proleterska divizija Nikola Tesla.Noor wrote:jastreb wrote:Tesla nije bio srpski nacinalista.RayMabus wrote:Meni je nepojmljivo da netko uopće raspravlja jesu li Tesle ovi il oni. Po preuimenu mogu biti i jedni i drugi. Ko da kažeš jel prezime Kovač Srbi ili Hrvati.
Kraj rasprave.
Ne,ne...
neki link?
To je opce poznato.
Ovo za udruzenje cetnika sam tek nedavno vidio i mislim da se radi o nekoj srpskoj ujdurmi.
Pricamo mu o caci
2017-10-06
A za njega ne znam.Noor wrote:jastreb wrote:Tesla je zaista podrzavao partizane. To je vise puta izjavio. Pa 6.licka je nakon njegove smrti nazvana 6.licka proleterska divizija Nikola Tesla.Noor wrote:jastreb wrote:Tesla nije bio srpski nacinalista.RayMabus wrote:Meni je nepojmljivo da netko uopće raspravlja jesu li Tesle ovi il oni. Po preuimenu mogu biti i jedni i drugi. Ko da kažeš jel prezime Kovač Srbi ili Hrvati.
Kraj rasprave.
Ne,ne...
neki link?
To je opce poznato.
Pricamo mu o caci
Nije mi poznato kakvu je politiku vodio Milutin. U to doba politika srpskih popova u Hrvatskoj bila je nesto sasvim drugo od ovoga danas.
Pa bana Jelacica je ustolucio srpski vladika Josif Rajačić.
2014-04-22
Uglavnom prestanite svojatat Nikolu Teslu kao Hrvata u smislu etničke pripadnosti jer čak i to šta je biološki usvojen i uopće nije s ove planete usvojen je od lika koji je pravoslavni svečenik , pisao u Srbobranu i širio srpsku nacionalnu svijest po Lici i šire.
Ukratko srpski nacionalista.
Prezime Tesle su isto ko i prezime Kovač i dolazi od radnje i mogu biti svašta al ove ( Milutin Tesla ) su Srbende i zbog toga su ih ustaše lovile i potmanile.
Nikola Tesla je majistor svjetlosti , gadio mu se srpski nacionalizam kao i bilo koji nacionalizam , nije tija ić za svečenika iako ga je otac maltretira i podržava je partizane a ne četnike i ustaše.
Srbija nema nikakvo pravo na Nikolu Teslu kao znanstvenika a Hrvatska ima jer se ovdje školova i dva dana nakon Niagare otvorena je druga hidroelektrana u svijetu kraj Šibenika.
Mi nemamo nikakvo pravo da osporavamo njegovu etničku pripadnost ( usvojen ili ne ) srpskom narodu a samim tim ni Srbiji kao glavnoj državi tog naroda.
Ukratko srpski nacionalista.
Prezime Tesle su isto ko i prezime Kovač i dolazi od radnje i mogu biti svašta al ove ( Milutin Tesla ) su Srbende i zbog toga su ih ustaše lovile i potmanile.
Nikola Tesla je majistor svjetlosti , gadio mu se srpski nacionalizam kao i bilo koji nacionalizam , nije tija ić za svečenika iako ga je otac maltretira i podržava je partizane a ne četnike i ustaše.
Srbija nema nikakvo pravo na Nikolu Teslu kao znanstvenika a Hrvatska ima jer se ovdje školova i dva dana nakon Niagare otvorena je druga hidroelektrana u svijetu kraj Šibenika.
Mi nemamo nikakvo pravo da osporavamo njegovu etničku pripadnost ( usvojen ili ne ) srpskom narodu a samim tim ni Srbiji kao glavnoj državi tog naroda.
2014-04-11
Ima Kosanovica u Dalmaciji. Jesu to ti?Pirate wrote:RayMabus wrote:Jel Jugoslaviju il Srbiju ?Pirate wrote:niels wrote:Pirate wrote:Zato jer je Srbija matica a granice su promjenjive.
Pa jedino ako bi “matica” jednog dana toliko promijenila granice da bi završila u Smiljanu.
Nije da se “matica” nije trsila da to izvede, ali svi znamo kako je to završilo - kome pravo, a kome krivo.
U Europi granice više nisu promjenjive. S iznimkom Kosova.
Referiram se na ono tvoje zasto bi ga Srbija prisvajala i zato sam rekao jer je matica njegovog naroda i po tome a i prema njegovoj zadnjoj zelji da svo njegovo nasljedje se vrati u njegovu maticu, nekad Jugoslaviju danas Srbiju.
Beograd, Srbija.
Uostalom imas svjedocanstvo njegovog necaka Save Kosanovica kojem je ostavio sve sto je posjedovao a nije copila CIA prije njegovog dolaska.
To nije fora. On je bas etnicki Hrvat na pola. Pupovac? Ups, ista stvar.crvenkasti wrote:mortal wrote:Švedi odbili Euro !!!!!
Naši se moraju trpati i još srbina prikeljiti na euro... fuj
https://net.hr/danas/svijet/europska-komisija-o-izgledu-eurokovanica-odlucuje-drzava-koja-uvodi-euro-c699ed8a-ebdf-11eb-bcf4-2a185eddab94?utm_source=netFB&utm_medium=post&utm_campaign=organic&fbclid=IwAR0swWAu9tEz2ywQ0uz325dt8el1MjMeuetJphPUCiJ_7AjlwSi34LZ4SMo
Koga ćemo onda? Novaka Đokovića?
Hocemo onoga Misica?
Reci, crveni, koga bi ti htio.
Ili da tebe predlozimo. ;-D
Dobro, jel možemo ovu odurnu temu o nacionalnosti Tesle ostaviti po strani?
Svatko je rekao što je imao (u nekim slučajevima, nažalost).
Zašto ne pišemo o njegovim izumima i patentima i ukradenim idejama i nedovršenim idejama (tu bi se uključio veber, vjerojatno i Ero…)?
Svatko je rekao što je imao (u nekim slučajevima, nažalost).
Zašto ne pišemo o njegovim izumima i patentima i ukradenim idejama i nedovršenim idejama (tu bi se uključio veber, vjerojatno i Ero…)?
niels-
2021-04-26
Maggie19 likes this post
Page 18 of 25 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 21 ... 25
Similar topics
» Velika borba Nikole protiv Tesle
» Mračna strana Nikole Tesle: eugenička budućnost bez kafe
» Kako je Mesic 'prekrstio' Bosnjake u Hrvate:'Hrvati su izabrali Komsica'
» ''Kolinda: Imam dogovor s državama da Hrvati rade preko interneta za 8000 eura''
» Kolinda: Imam dogovor sa drugim državama da Hrvati nakon obuka radeči od doma zarađuju 8.000 eura
» Mračna strana Nikole Tesle: eugenička budućnost bez kafe
» Kako je Mesic 'prekrstio' Bosnjake u Hrvate:'Hrvati su izabrali Komsica'
» ''Kolinda: Imam dogovor s državama da Hrvati rade preko interneta za 8000 eura''
» Kolinda: Imam dogovor sa drugim državama da Hrvati nakon obuka radeči od doma zarađuju 8.000 eura
Page 18 of 25