hrvati izabrali lik nikole tesle za kovanice eura...
Page 19 of 25
Page 19 of 25 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 25
Re: hrvati izabrali lik nikole tesle za kovanice eura...
Dobro, jel možemo ovu odurnu temu o nacionalnosti Tesle ostaviti po strani?
Svatko je rekao što je imao (u nekim slučajevima, nažalost).
Zašto ne pišemo o njegovim izumima i patentima i ukradenim idejama i nedovršenim idejama (tu bi se uključio veber, vjerojatno i Ero…)?
Svatko je rekao što je imao (u nekim slučajevima, nažalost).
Zašto ne pišemo o njegovim izumima i patentima i ukradenim idejama i nedovršenim idejama (tu bi se uključio veber, vjerojatno i Ero…)?
niels- Posts : 4797
2021-04-26
Maggie19 likes this post
Oni bi se uključili a mi ostali ostali većinom van te komunikacije jer smo potkapacitirani. Ako ti to nije struka teško da tako lako netko može shvatiti elektro-nešto. Ja čak nit ne želim jer mi to nije potrebno za misiju u ovoj inkarnaciji.niels wrote:
O ukradenim patentima bi mogli jer ti koji su mu ih ukrali zovu se Iluminati ( doduše poslali su CIA da to obavi al oni su šefovi a ovo samo dole sitni izvršioci i poluge moći u društvu ).
Jedan od patenata je besplatna energija za sve čime bi ljudi postali energijski slobodni od korporacija koje naplaćuju energiju a Iluminatima se ta ideja nije nimalo svidjela.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Stvar je u tome da ti izumi nisu cilj nego sredstvo kako bi se olakšala duhovna evolucija stanovnika ( inkarnirani duša ) na ovoj planeti.
Skoro pa svi majistori svjetlosti kad se negdje inkarniraju su na ovaj il onaj način znanstvenici na nekom polju.
Ja nisam i ne trudim se biti nešto šta nisam i šta me ne zanima.
Moraš imat na neki način um koji se koncentira na nešto i samo to i onda to kuži i na taj način otkriva na tom polju neke stvari odnosno izume.
Za ono šta ja radim baš to ne smiješ imat nego sa svih strana upijati podatke , imat ih u bazi podataka i velikom brzinom logički to povezivati da pronađeš to šta tražiš.
Možda je i to neka znanost samo još nisam otkrio o čemu. Možda da nađe najlakši način da prenese znanje kako bi ih približio drugima da oni lako postanu pametniji.
Pojednostavljujem stvari. Struja nije struja nego slobodni elektroni u vansjkom omotaču atoma koji skaću s atoma na atom. Višak ide prema manjku ako manjka ima. Taj šetajući elektron je struja.
Služi da bi se dva atoma spojila. Veže ih. To mu je svrha u prirodi. Tvori materiju tako. Inače bi svi atomi bili zasebni.
Voda , H2O
Zato je bitno ovo ;
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Periodni_sustav_elemenata
To je povezano.
Ako razdvojiš.atome vode dobit ćeš slobodne elektrone tj struju. Tako rade auta na vodik.
Skoro pa svi majistori svjetlosti kad se negdje inkarniraju su na ovaj il onaj način znanstvenici na nekom polju.
Ja nisam i ne trudim se biti nešto šta nisam i šta me ne zanima.
Moraš imat na neki način um koji se koncentira na nešto i samo to i onda to kuži i na taj način otkriva na tom polju neke stvari odnosno izume.
Za ono šta ja radim baš to ne smiješ imat nego sa svih strana upijati podatke , imat ih u bazi podataka i velikom brzinom logički to povezivati da pronađeš to šta tražiš.
Možda je i to neka znanost samo još nisam otkrio o čemu. Možda da nađe najlakši način da prenese znanje kako bi ih približio drugima da oni lako postanu pametniji.
Pojednostavljujem stvari. Struja nije struja nego slobodni elektroni u vansjkom omotaču atoma koji skaću s atoma na atom. Višak ide prema manjku ako manjka ima. Taj šetajući elektron je struja.
Služi da bi se dva atoma spojila. Veže ih. To mu je svrha u prirodi. Tvori materiju tako. Inače bi svi atomi bili zasebni.
Voda , H2O
Zato je bitno ovo ;
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Periodni_sustav_elemenata
To je povezano.
Ako razdvojiš.atome vode dobit ćeš slobodne elektrone tj struju. Tako rade auta na vodik.
2014-04-11
Maggie19 wrote:I moj glas dobio ;-)
Kako ne bi dobio??!!!Zar je to chudo??!! Nije..nego bi bilo chudo da ne dobije od takvih sa kojima je lakshe manipulirati nego sa tri pchele..
Nevjerojatno koliko ste licemjerni i pokvareni do srzi ...do jucher ste u Smiljanima rushili sve shto podsjeca na Teslu a danas se kitite time shto je rodjen u Austro_Ugarskoj i bez obzira shto se osobno chovjek izrazavao kao Srbin vi mu to pravo osporavate jer ste jebeni glupi hrvati...a kada netko napishe da su boosanski hrvati bosanski katolici ili hrvati u Vojvodini odmah se dizete na zadnje noge i rezite kao divlje zvijeri..Vidish upravo zbog nedostatka etike , morala i..empatije i drugih ljudskih vrijednosti kojima se mogu pohvaliti napredni narodi vi ste osudjeni na propast..i lagano umiranje..Meni je zao zbog toga jer josh vjerujem da nisu svi hrvati takvi kakvih je vas par na forumu..Odvratno vas je za chitati ...posebno vashe umobolne dosjetke zachinjene primitivnim humorom kojima se uglavnom sluze spodobe iz raznih vukojebina...Od svega mozete pobjeci ali od sebe nemate shanse ..Lako vas se prepozna nakon par napisanih ili izgovorenih rijechi..
Pitanje - JE LI ISTINA da je u ratu ruseno i spaljeno sve Teslino u Smiljanima.
Je li to istina?
Ako jeste onda zao mi je, ali onda Hrvati zaista nemaju sta pricati o Tesli i pozivati se na njega.
Nadam se da nije istina
Je li to istina?
Ako jeste onda zao mi je, ali onda Hrvati zaista nemaju sta pricati o Tesli i pozivati se na njega.
Nadam se da nije istina
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Gospić je bija prva linija fronte. Nešto ko Vukovar samo manje.Ringo10 wrote:Pitanje - JE LI ISTINA da je u ratu ruseno i spaljeno sve Teslino u Smiljanima.
Je li to istina?
Nadam se da nije istina
Ne pratim al vjerojatno je samo to je linija tamo bila tako da luda kuća.
2014-04-11
Hrvati ga baš i ne svojataju. Najviše ga svojataju Srbi iz Hrvatske i sama Hrvatska kao država..
Hrvatska ga ima pravo svojatat kao znanstvenika jer se ovdje školovao i neke projekte progurao dočim Srbija s njime kao znanstvenikom ima veze koliko i Bocvana i to Srbiji smeta.
Hrvatska ga ima pravo svojatat kao znanstvenika jer se ovdje školovao i neke projekte progurao dočim Srbija s njime kao znanstvenikom ima veze koliko i Bocvana i to Srbiji smeta.
2014-04-11
Ringo10 wrote:Pitanje - JE LI ISTINA da je u ratu ruseno i spaljeno sve Teslino u Smiljanima.
Je li to istina?
Nadam se da nije istina
Ako ne vjerujesh meni onda googlaj..Zato mi ide na kurac to licemjerje...gade mi se takvi ljudi bez obzira na nacionalnost..posebno kada neshto tipkaju a ne znaju shto su napisali o nechemu prije par sati...Shto je najgore tu su njegovu rodnu kucu koja je bila muzej kasnije obnovili ali gle paradoksa zna se ko je to uchinio ali za to nije odgovarao..E to je licemjerje na kub..Evo ga iznad mene nalazi opravdanje Gospic je bio prva linija fronte..Isukrsta ti..Pa jebo vam bog mater ako je netko idiot i zlochinac zar i ja trebam biti isti kao on...Chemu onda borba...pizda vam materina primitivna..Ako ste vec srushili kucu Tesli..onda je ne obnavljajte nego budite dosljedni...Ako je obnavljate onda osudite zlochince koji su to napravili jer samo obnoviti a ne osuditi ljude koji su to uchinili je licemjerje kakvo svijet nije vidio...to je pucanje samom sebi u glavu a ne u nogu..
Last edited by mentalitet on 24/7/2021, 07:13; edited 1 time in total
red wolf wrote:Što dokazuješ nekome tko je umislio da je novinar? Sad će konačno znati zašto nikad nije pisao u ozbiljnim novinama. Nitko ga nije ozbiljno shvatio.debotoijusto wrote:http://www.croatianhistory.net/etf/teslazg.htmlmarcellus wrote:debotoijusto wrote:Zemlja, koja ga je zbog sitne love odbila, sada će na sitnu lovu staviti njegovo lice
ta priča je istinita isto koliko i ona o tome da je razjebao hotel u srbiji i da su ga izbacili (to je pisalo u novinama, ali je bilo čista izmišljotina, novine su bile tipa informer)
nikakvu struju tesla nije nudio zagrebu, jer se tesla nije bavio komunalnim stvarima i uvođenjem struje, a telegram je malo pretenciozniji index. Index je ono za krkane, naduvane pubertetlije i to, a telegram je za tulave babe koje misle da su intelektualke jer čitaju gloriju
"Bez svake dvojbe i bez svakih od ma kuda nastalih prigovorah mora gradska obćina urediti električnu centralu vlastitoj režiji"
nije tesla uvodio nikakvu struju nego je nagovarao gradske vlasti da je uvedu o svom trošku
"Na pitanje grad. načelnika, nebi li se možda voda rieke Mrežnice, koja medju Karlovcem i Generalskim stolom u jako izsječenom koritu teče, te se branom lako zaustavljati dade, dostatna sila bila, da proizvadja struju potrebnu za 3000 žarnicah, kojih bi za Zagreb sad trebalo, odgovori g. Tesla, da po njegovom mnienju to biti nemože. Za 3000 žarnicah naime treba sila od 400 konjskih silah, toliko pako Mrežnica, koju je on pohadjao prigodom svog boravka u Karlovcu, nebi nikako mogla dati, nego najviše 200 konjskih silah. Ako bi pako novačan sredstva dozvolila, da se jedna vodena sila upotrebi, onda bi bio za to naprikladniji pad Plitvičkih jezera. Ali proti tomu obstoje opet nekakve zaprieke, koje nebe dakako u Americi smetale, ali ovdje. Prvo, jer bi to veliku svotu novaca koštalo i drugo, što bi se moralo nekoliko padova uništiti. Izkustva naime dokazala su, da se pad, onako, kako u naravi postoji, nedade lahko izcrpiti, da bi se sva sila vode skupljati mogla, zato se u Americi već od više godinah u sličnim slučajevima, n. pr. kod slapa Niagare tako radi, da se izkopa okno (Schacht), kroz koje se sva voda slapa spusti, koja voda onda na dnu okna turbinu tjera. Ali to košta puno novca i uništilo bi mnogo slapova Korane. Po računima g. Tesle dali bi slapovi Korane kod Kaludjerovca 3500 efektivnih konjskih silah. I pošto se polag izkustva u vodovima 25 do 28% izgubi, došli bi ipak još toliko sile u Zagreb, da bi dovoljna bila ne samo za 3000 nego i za 25000 žarnicah.
Dakle Tespa je predložio da Zagreb napravi ekocid o svom trošku
Kako rekoh, članak u Telegramu je čista izmišljotina. Tesla nikakvu struju nije nikom uvodio, najmanje Zagrebu. Nije bio komunalni djelatnik.
Ja ga ne svojatam. Ja ga poštujem. Kao znanstvenika i kao duhovno vrlo ok osobu.
Čak i više ovo duhovno jer veza između njega i mene je ta šta je on majistor svjetlosti a ja pripadnik grupe jednog majistora svjetlosti.
U biti se znamo al on radi svoje a ja svoje.
Ja se više bavim umom itd a manje kemijom i strujom tj materijalnim znanostima.
Čak i više ovo duhovno jer veza između njega i mene je ta šta je on majistor svjetlosti a ja pripadnik grupe jednog majistora svjetlosti.
U biti se znamo al on radi svoje a ja svoje.
Ja se više bavim umom itd a manje kemijom i strujom tj materijalnim znanostima.
2014-04-11
To je onda bila nova tehnologija. Nekima je bilo skupo a negdje je bilo i nepovjerenja i politike.marcellus wrote:Kako rekoh, članak u Telegramu je čista izmišljotina. Tesla nikakvu struju nije nikom uvodio, najmanje Zagrebu. Nije bio komunalni djelatnik.
U Šibeniku je druga hidroelektrana na svijetu puštena u pogon dva dana nakon Nijagare.
2014-04-11
Nikola Tesla i Aštar su dva lika koji su oba majistori svjetlosti.
Tesla je specijalist za kemiju i prirodne znanosti a Aštar za um ( psihologija )
Aštar grupa su to šta sam ja , bića svjetla kojima je profesija um.
Ono šta je Tesla za struju ja sam za um.
Tesla je specijalist za kemiju i prirodne znanosti a Aštar za um ( psihologija )
2014-04-11
Tesla ..Ivo Andric i Krleza su moji uzori bili i ostali od malena..A drugima je Hitler...Pavelic ..Luburic i to chini veliku razliku izmedju mene i takvih ljudi..
A jesi naša usporede. Stvaralaštvo i destrukcija. Nebo i zemlja.mentalitet wrote:Tesla ..Ivo Andric i Krleza su moji uzori bili i ostali od malena..A drugima je Hitler...Pavelic ..Luburic i to chini veliku razliku izmedju mene i takvih ljudi..
Doduše i destrukcija je kreacija jer je sve u ovom svemiru kreacija no iz naše točke gledišta jedni donose red a drugi kaos no tehnički su obje radnje stvaralaštvo.
No za potrebe dobra i zla koje je u očima promatrača ovo je usporedba kreacije i destrukcije tj ovi likovi gore.
2014-04-11
Moram da pitam Kaju da li su na obnovljenoj kući napisali da je bila srušena u Oluji.mentalitet wrote:Ringo10 wrote:Pitanje - JE LI ISTINA da je u ratu ruseno i spaljeno sve Teslino u Smiljanima.
Je li to istina?
Nadam se da nije istina
Ako ne vjerujesh meni onda googlaj..Zato mi ide na kurac to licemjerje...gade mi se takvi ljudi bez obzira na nacionalnost..posebno kada neshto tipkaju a ne znaju shto su napisali o nechemu prije par sati...Shto je najgore tu su njegovu rodnu kucu koja je bila muzej kasnije obnovili ali gle paradoksa zna se ko je to uchinio ali za to nije odgovarao..E to je licemjerje na kub..Evo ga iznad mene nalazi opravdanje Gospic je bio prva linija fronte..Isukrsta ti..Pa jebo vam bog mater ako je netko idiot i zlochinac zar i ja trebam biti isti kao on...Chemu onda borba...pizda vam materina primitivna..Ako ste vec srushili kucu Tesli..onda je ne obnavljajte nego budite dosljedni...Ako je obnavljate onda osudite zlochince koji su to napravili jer samo obnoviti a ne osuditi ljude koji su to uchinili je licemjerje kakvo svijet nije vidio...to je pucanje samom sebi u glavu a ne u nogu..
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ti si bre kurac na biciklu a ne duh koji hoda.RayMabus wrote:Nikola Tesla i Aštar su dva lika koji su oba majistori svjetlosti.
2014-04-19
Ma srušit ćemo je mi opet Ne brinite se.
Možda. A možda ne. Trenutno privlaći puno turista tamo a to nije na moru al je mamac za turiste.
Puni se gradska blagajna.
Možda. A možda ne. Trenutno privlaći puno turista tamo a to nije na moru al je mamac za turiste.
2014-04-11
Ok. Meni to nije ni bitno.dzango wrote:Ti si bre kurac na bciklu a ne duh koji hoda.RayMabus wrote:Nikola Tesla i Aštar su dva lika koji su oba majistori svjetlosti.
Poruka je važnija od poštara. Meni je bitno da poruku dobijete a ne to šta sam ili nisam tamo neki ja itd.
2014-04-11
Moja poruka je od početka bila da se triba pričat o tome jesmo li mi spremni za uvođenje eura a ne o nekakom Tesli.
Tesla se cijeli život borio protiv Ilumijata a sad političari u Hrvatskoj daju Hrvatsku na izvolte tim istim Iluminatima bez da pitaju narod jel spreman za euro.
Sramno.
Tesla se cijeli život borio protiv Ilumijata a sad političari u Hrvatskoj daju Hrvatsku na izvolte tim istim Iluminatima bez da pitaju narod jel spreman za euro.
Sramno.
2014-04-11
Jašta ćete. Prvo mu minirate spomenik, srušite rodnu kuću, popalite rodno selo i proterate rođake a onda ga stavite na novac jer nemate koga drugog.RayMabus wrote:Ma srušit ćemo je mi opet Ne brinite se.
2014-04-19
Page 19 of 25 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 25
Similar topics
» Velika borba Nikole protiv Tesle
» Mračna strana Nikole Tesle: eugenička budućnost bez kafe
» Kako je Mesic 'prekrstio' Bosnjake u Hrvate:'Hrvati su izabrali Komsica'
» ''Kolinda: Imam dogovor s državama da Hrvati rade preko interneta za 8000 eura''
» Kolinda: Imam dogovor sa drugim državama da Hrvati nakon obuka radeči od doma zarađuju 8.000 eura
» Mračna strana Nikole Tesle: eugenička budućnost bez kafe
» Kako je Mesic 'prekrstio' Bosnjake u Hrvate:'Hrvati su izabrali Komsica'
» ''Kolinda: Imam dogovor s državama da Hrvati rade preko interneta za 8000 eura''
» Kolinda: Imam dogovor sa drugim državama da Hrvati nakon obuka radeči od doma zarađuju 8.000 eura
Page 19 of 25