hrvati izabrali lik nikole tesle za kovanice eura...
Page 16 of 25
Page 16 of 25 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25
Re: hrvati izabrali lik nikole tesle za kovanice eura...
ti jesi iskompleksirana ali srpska budaletina.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:ne odgovaraš na pitanje, što je crvenkasti ako prihvati katoličku vjeru, srbin ili hrvat?mortal wrote:crvenkasti je državljanin Hrvatske ako živi tu, ali je SRBINcrvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Ako crvenkasti iz nekog razloga pređe na kršćanstvo jel on Srbin ili Hrvat?
A sad sam musliman?
i to nitko ne može promijeniti
čak i ako se osjeća kao Hrvat
Ja se izjašnjavam da sam Hrvat jer sam prešao na kršćanstvo. a osjećam se kao budala.
Šandor Winnetou- Posts : 19785
2017-12-31
a Tesle koje su prešle na pravoslavlje, što su oni? Srbi ili Hrvati?mortal wrote:Šandore jesam ti odgovorilacrvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:ne odgovaraš na pitanje, što je crvenkasti ako prihvati katoličku vjeru, srbin ili hrvat?mortal wrote:crvenkasti je državljanin Hrvatske ako živi tu, ali je SRBINcrvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Ako crvenkasti iz nekog razloga pređe na kršćanstvo jel on Srbin ili Hrvat?
A sad sam musliman?
Ja se izjašnjavam da sam Hrvat jer sam prešao na kršćanstvo. a osjećam se kao budala.
rekla da je crvenko uvijek srbin šta god da napravi ili odglumi
samo se smiri i popij pivo ali majku ne tuci i biće ti dobro danasRayMabus wrote:Ti si isto glup.Šandor Winnetou wrote:sad se već valja po podu poluustaški isprdak i skiči ko veparNoor wrote:showŠandor Winnetou wrote:srblji na aparatima, polutan sječe veneNoor wrote:Srbi, žalite se upravi vodovoda, EU vas je otkantala skupa s vasim kmecanjem :)
https://www.index.hr/vijesti/clanak/europska-komisija-odgovorila-na-najavu-srbije-da-ce-se-zaliti-zbog-tesle-na-euru/2292615.aspx
Ovi iz Srbije bi ga zabranjivali Hrvatskoj i da ga samo oni mogu svojatat iako to mogu manje od Hrvatske ako se gleda njegov znanstveni put dok ga Srbi iz Hrvatske žele na kovanici eura iz Hrvatske.
pa i to sam napisalaŠandor Winnetou wrote:a Tesle koje su prešle na pravoslavlje, što su oni? Srbi ili Hrvati?mortal wrote:Šandore jesam ti odgovorilacrvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:ne odgovaraš na pitanje, što je crvenkasti ako prihvati katoličku vjeru, srbin ili hrvat?mortal wrote:crvenkasti je državljanin Hrvatske ako živi tu, ali je SRBINcrvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Ako crvenkasti iz nekog razloga pređe na kršćanstvo jel on Srbin ili Hrvat?
A sad sam musliman?
rekla da je crvenko uvijek srbin šta god da napravi ili odglumi
ovisi odakle im je porjeklo.. geni, koje su nacije tj narodnosti
osobno nisam previše upoznta s tim
čitala da, ali nebitne za mene stvari brzo zaboravim
Last edited by mortal on 23/7/2021, 23:26; edited 1 time in total
2014-04-16
Ne pravi se blesav. Tesla je smatrao i tvrdio da je rođen u Hrvatskoj. To je jedino što je bitno.
Last edited by zganci_i_jetrica on 23/7/2021, 23:27; edited 1 time in total
zganci_i_jetrica- Posts : 1408
2021-06-05
Tesle su Srbi. Otac mu je bio pravoslavi svećenik.
...
Srbija nema nkakkvo pravo na Teslu znanstvenika. Hrvatska i te kako ima , ovdje se školovao i radio neke projekte.
https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/sibenik/kultura/bastina/sibenik-je-bio-jedan-od-prvih-elektrificiranih-gradova-u-svijetu-struja-potekla-s-krke-tri-dana-nakon-nijagare-1040815
...
Srbija nema nkakkvo pravo na Teslu znanstvenika. Hrvatska i te kako ima , ovdje se školovao i radio neke projekte.
https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/sibenik/kultura/bastina/sibenik-je-bio-jedan-od-prvih-elektrificiranih-gradova-u-svijetu-struja-potekla-s-krke-tri-dana-nakon-nijagare-1040815
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
zašto pravite budalu od čovjeka ??Šandor Winnetou wrote:samo se smiri i popij pivo ali majku ne tuci i biće ti dobro danasRayMabus wrote:Ti si isto glup.Šandor Winnetou wrote:sad se već valja po podu poluustaški isprdak i skiči ko veparNoor wrote:showŠandor Winnetou wrote:srblji na aparatima, polutan sječe veneNoor wrote:Srbi, žalite se upravi vodovoda, EU vas je otkantala skupa s vasim kmecanjem :)
https://www.index.hr/vijesti/clanak/europska-komisija-odgovorila-na-najavu-srbije-da-ce-se-zaliti-zbog-tesle-na-euru/2292615.aspx
Ovi iz Srbije bi ga zabranjivali Hrvatskoj i da ga samo oni mogu svojatat iako to mogu manje od Hrvatske ako se gleda njegov znanstveni put dok ga Srbi iz Hrvatske žele na kovanici eura iz Hrvatske.
stvarno ste koma kad se udružite
2014-04-16
Austro ugarska jje nastala 1867zganci_i_jetrica wrote:Ne pravi se blesav. Naravno da je tehnički rođen u Austro-Ugarskoj, ali njemu to nije bilo bitno, već je smatrao i tvrdio da je rođen u Hrvatskoj.
Tesla je rođen 1856
Rođen je u Hrvatskoj vojnoj krajini dakle dijelu kraljevine Hrvatske a koji je militarizan.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Croatian_Military_Frontier
2014-04-11
Šandor Winnetou wrote:ti jesi iskompleksirana ali srpska budaletina.crvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:ne odgovaraš na pitanje, što je crvenkasti ako prihvati katoličku vjeru, srbin ili hrvat?mortal wrote:crvenkasti je državljanin Hrvatske ako živi tu, ali je SRBINcrvenkasti wrote:Šandor Winnetou wrote:Ako crvenkasti iz nekog razloga pređe na kršćanstvo jel on Srbin ili Hrvat?
A sad sam musliman?
To se diše: udahneš, izdahneš, udahneš, izdahneš, udahneš, izdahneš.
I poslije gledaš kako si disao.
Ako si po hrvatski, onda si Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
ne hvataš poantu. Jel znaš kako su nastali srbi u katoličkoj bosni?mortal wrote:zašto pravite budalu od čovjeka ??Šandor Winnetou wrote:samo se smiri i popij pivo ali majku ne tuci i biće ti dobro danasRayMabus wrote:Ti si isto glup.Šandor Winnetou wrote:sad se već valja po podu poluustaški isprdak i skiči ko veparNoor wrote:showŠandor Winnetou wrote:srblji na aparatima, polutan sječe veneNoor wrote:Srbi, žalite se upravi vodovoda, EU vas je otkantala skupa s vasim kmecanjem :)
srbin rođen u Hrvatskojzganci_i_jetrica wrote:Ne pravi se blesav. Tesla je smatrao i tvrdio da je rođen u Hrvatskoj. To je jedino što je bitno.
državljanstvo hrvatsko
nacija Srpska
2014-04-16
To jednostavno osjetiš: zažmiriš, čekaš par sekundi, o ono u tebi Hrvat diše.
Srbin to ne osjeti.
Srbin to ne osjeti.
crvenkasti-
2014-04-17
Tesle su ti pravoslavci iz istočne Hercegovine i Cg.Šandor Winnetou wrote:ne hvataš poantu. Jel znaš kako su nastali srbi u katoličkoj bosni?mortal wrote:zašto pravite budalu od čovjeka ??Šandor Winnetou wrote:samo se smiri i popij pivo ali majku ne tuci i biće ti dobro danasRayMabus wrote:Ti si isto glup.Šandor Winnetou wrote:sad se već valja po podu poluustaški isprdak i skiči ko veparNoor wrote:showŠandor Winnetou wrote:srblji na aparatima, polutan sječe veneNoor wrote:Srbi, žalite se upravi vodovoda, EU vas je otkantala skupa s vasim kmecanjem :)
Pripadaju čistim Srbendama a ne Hrvatima koji su prešli na pravoslavlje radi Turaka koji su ugnjetavali katolike.
2014-04-11
o da.. sad si me podsjetioŠandor Winnetou wrote:ne hvataš poantu. Jel znaš kako su nastali srbi u katoličkoj bosni?mortal wrote:zašto pravite budalu od čovjeka ??Šandor Winnetou wrote:samo se smiri i popij pivo ali majku ne tuci i biće ti dobro danasRayMabus wrote:Ti si isto glup.Šandor Winnetou wrote:sad se već valja po podu poluustaški isprdak i skiči ko veparNoor wrote:showŠandor Winnetou wrote:srblji na aparatima, polutan sječe veneNoor wrote:Srbi, žalite se upravi vodovoda, EU vas je otkantala skupa s vasim kmecanjem :)
čitala
davali zemlju i valjda porez manji ili tako nešto
mijenjali vjeru
znači hoćeš reći da su mu preci po narodnosti Hrvati a uzeli drugu vjeru
2014-04-16
Stvar je u tome da je ona Teslina izjava lažna. Imam knjigu Moji pronalasci i u njoj Tesla o tome NE GOVORI.Šandor Winnetou wrote:ti nisi ništa pronašao u svojim istraživanjima i tu je priči kraj? ti si meritum za to? kolega Ero ti je svojevremeno iznosio podatke o Teslama i nijedan se nije izjasnio kao srbin a ti dovodiš u pitanje da su Tesle Hrvati koji su prešli na pravoslavlje?jastreb wrote:Ne postoji tu nikakav srpski narativ. Tesla je Srbin i nema porijeklo od nikakvih koljenovica Kalinica. Ti vinodolski plemici nisu ni postojali. Kao ni zadarski Draganici. U svojoj biografiji Moji pronalasci nema nigdje takve njegove izjave.Šandor Winnetou wrote:a ti izvori su lažni? I zašto ne bi bilo istina što je Ljubica Štefan napisala? jer to ne odgovara srpskom narativu?jastreb wrote:Noor nije navela nista. Ona je kopipejstala nesto sto navodi izvor i Teslinu knjigu Moji pronalasci,a koju i ja posjedujem i koju sam prelistao vise puta i u kojoj nema ni govora o nebulozama o kojima govori Ljubica Štefan.Šandor Winnetou wrote:Noor je navela desetak izvora i svi lažu??jastreb wrote:Ovo je već sto puta demantirano.Noor wrote:Nikola Tesla - pretci
https://www.croatianhistory.net/etf/teslap.htmlPrema Ljubici Štefan, Nikola Tesla je u svojem dnevniku zapisao ovo:
Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola.
Izmišljotina i(li) falsifikat.
Nikakvi Draganići nisu bili u Zadru. jesu neki u Šivbeniku,a još manje Kalinići u Vinodolu. Ondje takvog prezimena nema,niti su poznati ikakvi plemići s tim prezimenom. Kalinići su uglavnom Srbi.
Ne znam odakle Ljubici Štefan ove bedastoće i vidim, kao literaturu navodi Teslinu knjigu Moji pronalasci,u kojoj o navedenoj gluposti nema ni riječi.
Mislim da je glupo ne priznavati Teslinu srpsku nacionalnost i prikazivati ga kao nekakvog Hrvata ili Austrougara,isto kao što je kod Srba glupo Liku prikazivati kao Austrougarsku i prekidati svaku njenu vezu sa Hrvatskom.
Proglasavati Teslu Hrvatom nebuloza je ravna onoj srpskoj gdje Josipa Pančića proglasavaju Srbinom.
I
Reci mi da ja sutra pređem na pravoslavlje, jesam li ja Hrvat ili Srbin? Da pirat pređe na katoličku vjeru, jel on Srbin ili Hrvat?
Dakle netko je falsificirao tu izjavu Nikole Tesle.
Uostalom Teslići su među prvim srpskim naseljenicima na područje Raduča što znači da tesla kao prezime ne potječe od nekog zubatog Vlaha.
ne postoje ni zadarski plemići Draganići,a još manje vinodolski plemići Kalinići. Čak štoviše u Vinodolu to prezime nije prisutno(osim ako se neki kalinić tek nedavno ondje nije doselio).
Svakom objektivnom liku odmah je jasno da je "otkriće" Ljubice Štefan falsifikat i da Tesla takve gluposti nikada ne bi izjavil.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
lijepo , veselo tapsem nozicama za € i engleski kao 2 sluzbeni jezik
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
RayMabus wrote:Tesle su ti pravoslavci iz istočne Hercegovine i Cg.Šandor Winnetou wrote:ne hvataš poantu. Jel znaš kako su nastali srbi u katoličkoj bosni?mortal wrote:zašto pravite budalu od čovjeka ??Šandor Winnetou wrote:samo se smiri i popij pivo ali majku ne tuci i biće ti dobro danasRayMabus wrote:Ti si isto glup.Šandor Winnetou wrote:sad se već valja po podu poluustaški isprdak i skiči ko veparNoor wrote:showŠandor Winnetou wrote:srblji na aparatima, polutan sječe veneNoor wrote:Srbi, žalite se upravi vodovoda, EU vas je otkantala skupa s vasim kmecanjem :)
Pripadaju čistim Srbendama a ne Hrvatima koji su prešli na pravoslavlje radi Turaka koji su ugnjetavali katolike.
eto vidiš
očito u javnosti nema pravih podataka o pravom porjeklu
2014-04-16
po tvom ispada da nitko ne postojijastreb wrote:Stvar je u tome da je ona Teslina izjava lažna. Imam knjigu Moji pronalasci i u njoj Tesla o tome NE GOVORI.Šandor Winnetou wrote:ti nisi ništa pronašao u svojim istraživanjima i tu je priči kraj? ti si meritum za to? kolega Ero ti je svojevremeno iznosio podatke o Teslama i nijedan se nije izjasnio kao srbin a ti dovodiš u pitanje da su Tesle Hrvati koji su prešli na pravoslavlje?jastreb wrote:Ne postoji tu nikakav srpski narativ. Tesla je Srbin i nema porijeklo od nikakvih koljenovica Kalinica. Ti vinodolski plemici nisu ni postojali. Kao ni zadarski Draganici. U svojoj biografiji Moji pronalasci nema nigdje takve njegove izjave.Šandor Winnetou wrote:a ti izvori su lažni? I zašto ne bi bilo istina što je Ljubica Štefan napisala? jer to ne odgovara srpskom narativu?jastreb wrote:Noor nije navela nista. Ona je kopipejstala nesto sto navodi izvor i Teslinu knjigu Moji pronalasci,a koju i ja posjedujem i koju sam prelistao vise puta i u kojoj nema ni govora o nebulozama o kojima govori Ljubica Štefan.Šandor Winnetou wrote:Noor je navela desetak izvora i svi lažu??jastreb wrote:Ovo je već sto puta demantirano.Noor wrote:Nikola Tesla - pretci
https://www.croatianhistory.net/etf/teslap.htmlPrema Ljubici Štefan, Nikola Tesla je u svojem dnevniku zapisao ovo:
Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola.
Izmišljotina i(li) falsifikat.
Nikakvi Draganići nisu bili u Zadru. jesu neki u Šivbeniku,a još manje Kalinići u Vinodolu. Ondje takvog prezimena nema,niti su poznati ikakvi plemići s tim prezimenom. Kalinići su uglavnom Srbi.
Ne znam odakle Ljubici Štefan ove bedastoće i vidim, kao literaturu navodi Teslinu knjigu Moji pronalasci,u kojoj o navedenoj gluposti nema ni riječi.
Mislim da je glupo ne priznavati Teslinu srpsku nacionalnost i prikazivati ga kao nekakvog Hrvata ili Austrougara,isto kao što je kod Srba glupo Liku prikazivati kao Austrougarsku i prekidati svaku njenu vezu sa Hrvatskom.
Proglasavati Teslu Hrvatom nebuloza je ravna onoj srpskoj gdje Josipa Pančića proglasavaju Srbinom.
I
Reci mi da ja sutra pređem na pravoslavlje, jesam li ja Hrvat ili Srbin? Da pirat pređe na katoličku vjeru, jel on Srbin ili Hrvat?
Dakle netko je falsificirao tu izjavu Nikole Tesle.
Uostalom Teslići su među prvim srpskim naseljenicima na područje Raduča što znači da tesla kao prezime ne potječe od nekog zubatog Vlaha.
ne postoje ni zadarski plemići Draganići,a još manje vinodolski plemići Kalinići. Čak štoviše u Vinodolu to prezime nije prisutno(osim ako se neki kalinić tek nedavno ondje nije doselio).
Svakom objektivnom liku odmah je jasno da je "otkriće" Ljubice Štefan falsifikat i da Tesla takve gluposti nikada ne bi izjavil.
2014-04-16
Tesle su došle s Turcima. Oni vuću porijeklo s muške strane tamo negdje s područja istočne Hercegovine i Cg.
2014-04-11
Evo za sve nevjerne Tome.
http://www.mo-vrebac-pavlovac.hr/attachments/article/450/Stjepan%20Pavicic%20SEOBE%20I%20NASELJA%20U%20LICI.pdf
R a du č Pod Turcima je u Raduču živjelo muslimansko naselje koje se razvilo ispod dobro sačuvane tvrđave. Spominje ga i narodna pjesma koja zna i za vi tu kulu u tom mjestu. Na dobrom tlu nalazilo se tu svakako i ratarsko i pastirsko srpsko naselje u nekoliko porodica. Neke se od njih nahode jamačno među onim Srbima koji su Raduč naselili poslije turskoga raspa. Glavinić je 1696. u tom novom stanovništvu našao 50 kuća, a u njima 200 ljudi za oružje768 Popis od 1712. zabilježio je u njemu ovakvo stanje: Bastaja 12 čeljadi, Bjelobaba 8; 6 k., Bukarica 9, Bunčići 6, Ćelići 6, 5, 16; 5 k., Crnobrnje 6, 28, 6, 14, 7, 16; 1 k., Cvijanovići 8, Čubrile 10; 34 k., Čupelje 7, Ćuruvija 6, Danovići 7, Dejanovići 4, 17, 12; 28 k., Dobrići 14, 11; 1 k., Draškovići 11; 3 k., Garići 19, Glumci 10, 13, 9; 7 k., Grubišići 12, 4 k., Ivančici 9, Ivkovići 20, Jelače 26; 6 k., Konjevići 13; 17 k., Koraci 14, Korkuti 5, Kreševići 24, 6, 11, Kulundžije 6, Ljevnaići 7; 7 k., Milekići 9, 10; 5 k., Miščevići 11; 6 k., Mrkajile 11, 8; 4 k., Pajići 6, 7, Ljiljci 17, Panjkovići 8; 1 k., Pejnovići 17, Platiše 14; 3 k., Plovići 7, Pokrajci 31, 17; 23 k., Prodanovići 7, 7, Rabatići 11, 8, Škorići 8, Šobati 15; 8 k., Teslici 9, 6, 7, Vukići 7, Zagorci 23, Žegarci 13, 7, 8, 14; 30 k., ukupno: 775 čeljadi.
http://www.mo-vrebac-pavlovac.hr/attachments/article/450/Stjepan%20Pavicic%20SEOBE%20I%20NASELJA%20U%20LICI.pdf
R a du č Pod Turcima je u Raduču živjelo muslimansko naselje koje se razvilo ispod dobro sačuvane tvrđave. Spominje ga i narodna pjesma koja zna i za vi tu kulu u tom mjestu. Na dobrom tlu nalazilo se tu svakako i ratarsko i pastirsko srpsko naselje u nekoliko porodica. Neke se od njih nahode jamačno među onim Srbima koji su Raduč naselili poslije turskoga raspa. Glavinić je 1696. u tom novom stanovništvu našao 50 kuća, a u njima 200 ljudi za oružje768 Popis od 1712. zabilježio je u njemu ovakvo stanje: Bastaja 12 čeljadi, Bjelobaba 8; 6 k., Bukarica 9, Bunčići 6, Ćelići 6, 5, 16; 5 k., Crnobrnje 6, 28, 6, 14, 7, 16; 1 k., Cvijanovići 8, Čubrile 10; 34 k., Čupelje 7, Ćuruvija 6, Danovići 7, Dejanovići 4, 17, 12; 28 k., Dobrići 14, 11; 1 k., Draškovići 11; 3 k., Garići 19, Glumci 10, 13, 9; 7 k., Grubišići 12, 4 k., Ivančici 9, Ivkovići 20, Jelače 26; 6 k., Konjevići 13; 17 k., Koraci 14, Korkuti 5, Kreševići 24, 6, 11, Kulundžije 6, Ljevnaići 7; 7 k., Milekići 9, 10; 5 k., Miščevići 11; 6 k., Mrkajile 11, 8; 4 k., Pajići 6, 7, Ljiljci 17, Panjkovići 8; 1 k., Pejnovići 17, Platiše 14; 3 k., Plovići 7, Pokrajci 31, 17; 23 k., Prodanovići 7, 7, Rabatići 11, 8, Škorići 8, Šobati 15; 8 k., Teslici 9, 6, 7, Vukići 7, Zagorci 23, Žegarci 13, 7, 8, 14; 30 k., ukupno: 775 čeljadi.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
šta ako i on lažejastreb wrote:Evo za sve nevjerne Tome.
imaš li link za druge dijelove HR i BIH
2014-04-16
Page 16 of 25 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25
Similar topics
» Velika borba Nikole protiv Tesle
» Mračna strana Nikole Tesle: eugenička budućnost bez kafe
» Kako je Mesic 'prekrstio' Bosnjake u Hrvate:'Hrvati su izabrali Komsica'
» ''Kolinda: Imam dogovor s državama da Hrvati rade preko interneta za 8000 eura''
» Kolinda: Imam dogovor sa drugim državama da Hrvati nakon obuka radeči od doma zarađuju 8.000 eura
» Mračna strana Nikole Tesle: eugenička budućnost bez kafe
» Kako je Mesic 'prekrstio' Bosnjake u Hrvate:'Hrvati su izabrali Komsica'
» ''Kolinda: Imam dogovor s državama da Hrvati rade preko interneta za 8000 eura''
» Kolinda: Imam dogovor sa drugim državama da Hrvati nakon obuka radeči od doma zarađuju 8.000 eura
Page 16 of 25