YouTube
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 10 of 50
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Re: YouTube
Ta vrsta glazbe je i meni tek buka, tako da nema smisla. :Dviolator wrote:
Tu cu stati jer ne znam koliko te ovo uopce zanima. :)
Zdravo, drugarice Ra! I laku ti noc.. <3
Ali, doista guštam čitati tvoju u Brendovi prepisku, bez obzira što pišete o glazbi koja nije u mojoj sferi zanimanja
Sjajni ste. Oboje. :)
Dobra ti večer... a uskoro i laku noć
Strašno sam umorna danas.
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
jasambrend wrote:
Pozdrav! :)
Zapravo i ja sam u zadnjih mjeseci ovdje rijetko, okupiran više nekim svojim privatnim stvarima i baš i nemam neku bajnu inspiraciju, ali kako mi je glazba u zadnje vrijeme praktički jedini ispušni ventil, tako mi je uvijek drago i komunicirati o istoj... pogotovo ako naletim na nekog tko ima sličnog afiniteta i materiju u malom prstu.. :)
Zapravo navikoh na Abena i abenovske reakcije s obzirom da stil glazbe koju preferiram, poprilično odudara od ukusa velike većine, kako mojih bližnjih, tako i većine ostalih. Kako meni glazba koju slušam predstavlja moj vlastiti intimni svijet u kojem nastojim ponekad rasvijetliti misli, a ponekad se samo jednostavno opustiti, to mi uopće i ne smeta više... čak ni zakonitino grintanje da većina glazbe njoj zvuči kao neko biće koje ugiba, a nikako uginut (citat za Radiohead, a nisam joj ni Kid A ili Amnesiac nikad pustio, nego samo komercijalne stvari s Ok Comp. ili The Bends recimo) ...:D Tako da, Aben je još i blag kakvi su mi inače stvorovi u lokalnom okruženju... :)
Da, Pearl Jam zapravo najviše i cijenim zbog te epohalne borbe protiv Ticketmastera gdje su gurali svoj stav pod svaku cijenu pa i toga da moraju svirati po opskurnim mjestima te voditi računa doslovno o wc kabinama na turneji... poznato mi i da ih nitko od kolega pritom nije podržao u borbi s vjetrenjačama...zato ih i cijenim, ne toliko zbog srednjestrujaškog zvuka tipičnog za devedesete, iako moram priznati da je Eddie itekako karizmatičan i moćan vokal... točno zna prenijeti emociju onog što je zamislio u pjesmi... osobno mi je favorit Release, znam da ju je posvetio ocu kojeg nikad u životu nije sreo koliko znam i jedna je zbilja od najemotivnijih, a nepatvorenih stvari koje sam čuo... inače zazirem od pretjerane patetike, ali Eddie to izvodi na način da ti se naježi svaka dlaka... evo...: )
____
Mislim da je tvoja supruga istaknula nesto vrlo vazno u rock glazbi, toliko vazno da se cesto ponavlja kako su punk i metal spasili glazbu, iako mozda i ne pomisljamo na to cime su je tocno spasili. :)
Ako uzmemo mitove kao regulativne principe prema herojskom zivotu, a Ilijadu kao nekakav temelj nase europske civilizacije, tada jedna rijec najbolje opisuje ratnike koji postaju heroji:
“Srdžbu mi, boginjo, pjevaj Ahileja, Peleju sina,
pogubnu, koja zada Ahejcima bezbrojne jade, snažne je
duše mnogih junaka poslala ona k Hadu, a njih je same
učinila da budu plijen psima i pticama svima…”
Srdzbom zapocinje Homerov ep, "srdzba" je, dakle, prva europska rijec, veli Sloterdijk. :)
Rock 'n' rollom vraćamo se ovom mitskom poimanju srdzbe, glazba se njome prozima, dalje razvija i odgaja buntovnike.
Dakle, bit rock glazbe je srdzba, srdzba koja stvara heroje, srdzba koja pokreće, a ne svodi nas na "neko bice koje ugiba, a nikako uginut'". :)
Last edited by violator on 20/7/2021, 20:23; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ra wrote:Ta vrsta glazbe je i meni tek buka, tako da nema smisla. :Dviolator wrote:
Tu cu stati jer ne znam koliko te ovo uopce zanima. :)
Zdravo, drugarice Ra! I laku ti noc.. <3
Ali, doista guštam čitati tvoju u Brendovi prepisku, bez obzira što pišete o glazbi koja nije u mojoj sferi zanimanja
Sjajni ste. Oboje. :)
Dobra ti večer... a uskoro i laku noć
Strašno sam umorna danas.
Dobro vece! :)
Ja sam veceras pozitivno razjarena! :D
Ugodna ti nastavak dana, bluserice draga... <3
Guest- Guest
Hvala, hvala.. <3violator wrote:
Dobro vece! :)
Ja sam veceras pozitivno razjarena! :D
Ugodna ti nastavak dana, bluserice draga... <3
Paše mi uvijek, ali večeras ne želim slušati riječi... samo glazba...
2020-06-01
A di si njih pronašao? :D
Mali od moje sestre sluša neku slovačku grupu.
Mogu ti reći da nisu čak ni loši, ali blage veze nemam kako se zovu.
2020-06-01
Ra wrote:A di si njih pronašao? :D
na youtubu. zaželio sam se čeha i slovaka dosta mi je srba i hrvata.
jbt. još se i rimuje...
Guest- Guest
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 10 of 50