Le Pen: "Srbija nema interes da uđe u EU"
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Le Pen: "Srbija nema interes da uđe u EU"
?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Izbori su im za oko 9 mjeseci al kako je to namješteno u dva kruga onda krajnja desnica uglavnom puši u tom drugom krugu tako da ne očekujem puno.
U osnovi imaju dvoje odvojene izbore : za parlament i predsjednika republike pa možda u parlamentu osvoje drugo mjesto pa pređu desni centar i budu najjača stranka na desnici.
A ovo s predsjedničkima Le Pen upire al jednostavno dva kruga i drugom svi protiv krajnje desnice tako da ....ne računam na to.
Konačno si se bar malo okrenuo na racionalnu stranu.
Već sam pisao o ovome. Samo ponavljam to od prije šta sam već zaključio.
Takvi im je izborni sistem još od De Gola da ne dođu slučajno Višijevci na vlast. Ona i da postane predsjednik opet će biti fikus jer neće imat većinu u parlamentu a imaju i neki senat koji služi za kontrolu vlasti tako da se duboka država tamo debelo osigurala od dolaska krajnje desnice tj Višijevaca na vlast a ako kojim slučajem i dođu imaju sisteme kontrole da ove mogu blokirati pri donošenju zakona.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Na te predsjedničke neću puno trošiti pažnju. Ok ako prođe prođe no iskreno sumnjam no parlamentarni me zanima jer na valu nezadovoljstva i kako je desni centar korumpiran i sve manje popularan u Francuskoj onda ovdje mogu očekivati da desni centar padne na treće il četvrto mjesto a Višijevci ih prestignu i dođu na drugo il četvrto pri čemu im se dodaje jako puno mandata.
Dakle postanu jaka oporba u parlamentu te glavna politička snaga na desnici a desni centar padne na najniže stranke i mora se reformirati
Nešto ko da kod nas Škoro i HDZ ( da je u oporbi kao najveća stranka ) zamjene mjesta u parlamentu po broju mandata na idućim izborima.
S obzirom na situaciju tamo ovo čak nije ni nerealno za očekivati.
Pratimo.
Dakle postanu jaka oporba u parlamentu te glavna politička snaga na desnici a desni centar padne na najniže stranke i mora se reformirati
Nešto ko da kod nas Škoro i HDZ ( da je u oporbi kao najveća stranka ) zamjene mjesta u parlamentu po broju mandata na idućim izborima.
S obzirom na situaciju tamo ovo čak nije ni nerealno za očekivati.
Pratimo.
2014-04-11
RayMabus wrote:?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Izbori su im za oko 9 mjeseci al kako je to namješteno u dva kruga onda krajnja desnica uglavnom puši u tom drugom krugu tako da ne očekujem puno.
U osnovi imaju dvoje odvojene izbore : za parlament i predsjednika republike pa možda u parlamentu osvoje drugo mjesto pa pređu desni centar i budu najjača stranka na desnici.
A ovo s predsjedničkima Le Pen upire al jednostavno dva kruga i drugom svi protiv krajnje desnice tako da ....ne računam na to.
Konačno si se bar malo okrenuo na racionalnu stranu.
Već sam pisao o ovome. Samo ponavljam to od prije šta sam već zaključio.
Mislim da ovdje nitko ne čita sve što ti napišeš, a za to si sam kriv, jer zatrpaš čitavu gomilu tema nepotrebnim upisima pa nitko nema volje to pratiti.
Guest- Guest
Pa dovoljno je zamoliti da pričam analitički i prestanem se zajebavati pa će ti moj ja s punom svješću vlastitog analizatora napisati sve ozbiljno.
Ovo je ipak forum. Plus moja bujna mašta u kombinaciji s ogromnim znanjem i osebujnim pristupom pa tako opišem a kad ideš rastavljat na proste faktore onda vidiš da ja to sve gradim na nečemu šta ima puno logike i smisla.
Ovo je ipak forum. Plus moja bujna mašta u kombinaciji s ogromnim znanjem i osebujnim pristupom pa tako opišem a kad ideš rastavljat na proste faktore onda vidiš da ja to sve gradim na nečemu šta ima puno logike i smisla.
2014-04-11
Stavim sliku iz drugog svjetskog rata di Višijevci francuske ustaše dižu ruku u zrak i salutiraju Hitleru il kome već.
Ne stavim je bez veze. Znači da nešto stiže.
Ne stavim je bez veze. Znači da nešto stiže.
2014-04-11
Izbori su festival demokracije a njima je festival za devet mjeseci.
Ako Škoro u francuskom parlamentu promjeni mjesto s ovima i postane vodeća stranka desnice u Francuskoj .....kokice.
Još pad desnog centra u Njemačkoj i imaš krizu desnog centra koji je politički ideološki konzervativan ali ekonomski liberalan.
A Višijevci su turbo konzervativni al ekonomski suverenisti i kontra globalizaciji.
Kokice
Ako Škoro u francuskom parlamentu promjeni mjesto s ovima i postane vodeća stranka desnice u Francuskoj .....kokice.
Još pad desnog centra u Njemačkoj i imaš krizu desnog centra koji je politički ideološki konzervativan ali ekonomski liberalan.
A Višijevci su turbo konzervativni al ekonomski suverenisti i kontra globalizaciji.
Kokice
2014-04-11
Istovremeno su još uvijek samo oporba doduše vodeća na desnici.
S druge strane liberali , ljevičari , zeleni , mujage
Pola pola
Idelalno za nekakvi građanski rat.
Kokice broj 2
S druge strane liberali , ljevičari , zeleni , mujage
Pola pola
Idelalno za nekakvi građanski rat.
Kokice broj 2
2014-04-11
Uglavnom bude to jako zabavno ako uspiju u francuskom parlamentu to napraviti a prije toga desni centar popuši pola godine prije na izborima u Njemačkoj.
Kriza desnog centra u Europi. Ipak su to Francuska i Njemačka tj osovina EU.
Kriza desnog centra u Europi. Ipak su to Francuska i Njemačka tj osovina EU.
2014-04-11
To bi bilo jako zabavno da uspiju to izvest u parlamentu. Najača stranka na oporbi i poslali desni centar u Francuskoj na marginu.
Upališ tv i gledaš šou program. Nešto ko da ona Karolina Vidović Krišto im svaki dan jebe kevu priko ekrana u parlamentu.
Živi cirkus. Ne bi uopće bilo dosadno tamo.
Upališ tv i gledaš šou program. Nešto ko da ona Karolina Vidović Krišto im svaki dan jebe kevu priko ekrana u parlamentu.
Živi cirkus. Ne bi uopće bilo dosadno tamo.
2014-04-11
Držim fige Le Pen da ovo u parlamentu uspije a za mjesto predsjednika me nije briga. Ionako bi tamo bila samo fikus.
Ovo je puno bolja šema.
Ovo je puno bolja šema.
2014-04-11
Taj desni centar je lažna desnica a posebno u Francuskoj , to su De Golisti a ovi su Višijevci.
Oni se međusobno ne podnose. Više bi volija da oni njih u parlamentu dobiju a ne tko će biti predsjednik.
Nikakve koristi od Le Pen kao predsjednice osim šta može lupat veta ako desni centar ne pošalje na margini na desnom spektru a oni preuzmu vođenje desne oporbe.
Oni se međusobno ne podnose. Više bi volija da oni njih u parlamentu dobiju a ne tko će biti predsjednik.
Nikakve koristi od Le Pen kao predsjednice osim šta može lupat veta ako desni centar ne pošalje na margini na desnom spektru a oni preuzmu vođenje desne oporbe.
2014-04-11
Matematički ta krajnja desnica ne može biti najjača stranka u parlamentu itd i onda ta Le Pen i da postane predsjednik šta joj vridi kad nit jedan zakon ne može u parlamentu izglasati a oni šta predsjednik udre veto oni to ponovo u proceduri i ova mora to potpisat.
Nema od nje koristi na toj funkciji koliko je bitno da ona dobije više glasova u parlamentu od desnog centra i nametne se kao pravi vođa oporbe jer desni centar to nije.
Desni centar u Francuskoj jest duboka država. De Golisti.
Nema od nje koristi na toj funkciji koliko je bitno da ona dobije više glasova u parlamentu od desnog centra i nametne se kao pravi vođa oporbe jer desni centar to nije.
Desni centar u Francuskoj jest duboka država. De Golisti.
2014-04-11
kaya wrote:Ma lako i za trojanske konje, oni kao društvo ne mogu ući. Eu je imala namjeru njih primiti, otvorili su pregovore s njima, financirali ih. Oni im i daju nešto love, rusija im pošalje stari tenk. Međutim ne mogu zatvarati poglavlja pa ih ovi više i neće otvarati. Stalno misle da ih mogu nešto smazati, slagati , obećati, izraditi a dobiti neku korist od svih. Na kraju izvise. Na svim stranama.marcellus wrote:Prije svega, EU nema interes primiti Srbiju.
Srbija je u EU konačno, nakon dugo godina samozavaravanja eurobirokrata, prepoznata kao trojanski konj Rusije koji će to uvijek i ostati, odnosno prepoznato je da je jedini povod Srbiji da uopće zatraži prijem u EU, u koju ne spada niti je to dobro za Srbiju da bude tamo jer bi bila izvan svog elementa i u zajednici s kojom ne dijeli povijest, vrijednosni sustav i civilizacijaski krug, bilo to što bi tako mogli biti ruska peta kolona u EU, odnosno glumiti nešto nesvrstano i kao sjediti na dvije stolice.
https://www.merriam-webster.com/dictionary/Byzantine
: of, relating to, or characterized by a devious and usually surreptitious manner of operation
a Byzantine power struggle
Tako nećeš nikad naučit ništa.
Da bi svatio kako se Francuska dovela u sadašnje stanje moraš poznavati povijest i kako su De Golisti i socijalisti iskreirali zakone pete francuske republike kako Višijevci nikad ne bi došli na vlast.
Pisat ćeš članke u novinama a neš znati osnovne stvari.
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Peta_Francuska_Republika
2014-04-11
Ja učim iz knjiga jerbo znam da knjiga ima kraj. Međutim kad krinem čitat tebe s ciljem da nekaj naučim, posli završene stranice vidim da si u međuvrimenu ispisa nove dvi stranice. I kak da to čitam kad znam da će biti nove četiri posli? Mora biti kraj.
Možda zato šta bi prvo mora pročitat :AlfaOmega wrote:Ja učim iz knjiga jerbo znam da knjiga ima kraj. Međutim kad krinem čitat tebe s ciljem da nekaj naučim, posli završene stranice vidim da si u međuvrimenu ispisa nove dvi stranice. I kak da to čitam kad znam da će biti nove četiri posli? Mora biti kraj.
- francusku povijest
- tko je tko u francuskoj politici i za šta se zalaže
- kako je napravljen izborni sustav u Francuskoj , od čega se sastoji i koje su kome ovlasti
Vjeruj mi , ovo na ovoj stranici ti je skračena verzija svega toga.
2014-04-11
Hajd sam to drugo za početak. Al u nekoliko rečenica.
Pa imaš u osnovi dva izbora za 9 mjeseci u Francuskoj , jedan od drugog u razmaku par tjedana. Biraš predsjednika i zastupnike u parlament.
Le Pen sad ima samo osam zastupnika jer je tamo tek šesta stranka po veličini a ako dobije puno glasova njena stranka i bude više od desnog centra koji je sad drugi i ona zauzme drugo mjesto dobit će 150 zastupnika a desni centar možda nit desetak jer francuski izborni sustav nagrađuje onog tko osvoji najviše glasova kao stranka ( il koalicija stranak ) na izborima za parlament.
To je ogroman pad desnog centra i njegov slom a uspon krajnje desnice u Francuskoj kao vodeća politička snaga na desnici.
Desni centar je De Gol. Oni su tamo pedesetih godina stvorili ovu nakaradu od države da fašisti Višijevci ne mogu doć na vlast.
Le Pen je Višijevka.
Le Pen sad ima samo osam zastupnika jer je tamo tek šesta stranka po veličini a ako dobije puno glasova njena stranka i bude više od desnog centra koji je sad drugi i ona zauzme drugo mjesto dobit će 150 zastupnika a desni centar možda nit desetak jer francuski izborni sustav nagrađuje onog tko osvoji najviše glasova kao stranka ( il koalicija stranak ) na izborima za parlament.
To je ogroman pad desnog centra i njegov slom a uspon krajnje desnice u Francuskoj kao vodeća politička snaga na desnici.
Desni centar je De Gol. Oni su tamo pedesetih godina stvorili ovu nakaradu od države da fašisti Višijevci ne mogu doć na vlast.
Le Pen je Višijevka.
2014-04-11
polako !
i rezultat 0:2
nije obavezno poraz !
i rezultat 0:2
nije obavezno poraz !
2020-04-21
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ko to kaže, ko to laže, da Srbija nema more...
» Srbija grabi, BiH kaska, jer nema kuj da plati
» Srbija nema love za ruski plin
» Suljo:'Ovo je pobuna Srba ali Srbija nema veze sa tim'
» Srbija apsolutni lider, komšija nema ni na listi
» Srbija grabi, BiH kaska, jer nema kuj da plati
» Srbija nema love za ruski plin
» Suljo:'Ovo je pobuna Srba ali Srbija nema veze sa tim'
» Srbija apsolutni lider, komšija nema ni na listi
Page 3 of 3