ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbija nema love za ruski plin

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Srbija nema love za ruski plin Empty Srbija nema love za ruski plin

Post by RayMabus 17/10/2021, 16:08

No, oko isporuke plina dolazi i zanimljiva priča iz Srbije. Naime, Rusija je obećala da neće ostaviti Srbiju bez plina, čime se i Adem Vuchiqi pohvalio, ali se smrznuo kad su mu Rusi isporučili cijenu od 750 dolara za tisuću kubika, a on je računao na najviše 270 dolara. Sada su se našli na nekih 550 dolara, što, po Vučićevu priznanju, Srbije ne može podnijeti, pa će o tome direktno razgovarati s Putinom 25. studenoga u Moskvi.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/zbog-plina-se-u-europi-upalio-alarm-to-je-ruski-igrokaz-zna-se-na-sto-zele-natjerati-eu-15110767

Srbija nema love za ruski plin Esfesfse

https://narod.hr/svijet/video-novinarka-se-smijala-vucicu-nakon-sto-je-ustvrdio-mi-smo-nasli-jos-para
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Srbija nema love za ruski plin Empty Re: Srbija nema love za ruski plin

Post by vuksadinare 17/10/2021, 16:13

Nema jer su morali iznad cijene ruskim kamatarima platit ono oruzje...a nisu naucili da kod rusa nema 'braco' kad je u pitanju trgovina energentima koje nose rusiji najveci profit...tu im nitko nije brat i frend...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/10/2021, 16:25

Stopa inflacije u Rusiji ubrzala se na novi petogodišnji maksimum od 6,7% u kolovozu, objavila je u srijedu federalna statistička služba.

Zemlja je doživjela brzi rast cijena od početka godine jer se globalno gospodarstvo oporavlja od pandemije koronavirusa, uzrokujući nestašicu opskrbe i povećavajući troškove ključnih materijala.

Ekonomisti su očekivali da će stopa inflacije u Rusiji biti viša od 6,5% zabilježenih u srpnju. No, te brojke neće biti dobrodošla vijest za Središnju banku, koja je posljednjih mjeseci agresivno povisila kamatne stope u pokušaju da ukroti rast cijena, ili Kremlj, koji se suočava s ključnim testom potpore na parlamentarnim izborima sljedećeg tjedna. Cijene sada rastu najbržim tempom od kolovoza 2016.

Cijene hrane porasle su za 8,5% u posljednjih 12 mjeseci, a istraživanja pokazuju da Rusi redovito navode najveći problem rastućih računa u supermarketima.

Središnja banka sastat će se u petak, a na financijskim tržištima cijene se povećavaju za 50 baznih bodova na 7%. Regulator, dugogodišnji kritičar labave monetarne politike, ove je godine brzo krenuo u povećanje stopa, odmičući se od povijesnog minimuma od 4,25% tijekom druge polovice 2020. Više kamatne stope obično se koriste za hlađenje pregrijavanja gospodarstva ili smanjenje inflacije. Službeni cilj Rusije je održavanje stope inflacije oko 4%. "Najneugodnije iznenađenje bio je rast temeljne inflacije - sa 6,8% na 7,1%", rekao je Dmitry Polevoy, direktor ulaganja u Loko Invest.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by pizzon 17/10/2021, 16:30

msm da je to predstava za 
glasacko telo.
nakon susreta, bice nova cena,
niza.
ujedno, znamo kakvi su gospodari
sa zapada.
ali, ako ikada divovi sa istoka
podele svoj uticaj,
bice a la srednji vek

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by vuksadinare 17/10/2021, 16:35

Meni je pricao tip ciji se poslovi vrte oko energenata kazu da su tu rusi najtvrdji...tu oni idu jednostavnom poslovnom logikom 'imas ili nemas pare' tu ne igra ljubav,bratstvo i slicno...a pogotovo su jebeni ako kasnis sa isplatom tu je srbija vec dobijala packe od rusa..a sto se tice ostalog tu se sa rujama mozes dogovarat,cjenkat oko energenata bas i ne
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by omni 17/10/2021, 16:37

Plin, vakcine i oruzje su besplatni za vodecu ekonomsku silu, mislim to su za njih smijesne brojke, sitnis.
omni
omni

Male
2014-04-12

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/10/2021, 16:42

Ne pratim cijene plina a nije me ni brige al eto moraš se nasmijat malo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/10/2021, 17:02

Mađarsko-ruski sporazum o plinu

I dok je na ključnim europskim plinskim burzama prošlog tjedna spot cijena plina skočila na  povijesni i psihološki rekord od više od 1000 dolara za 1000 m3 plina, što prijeti da čitavi napredni i dekarbonizirani svijet smjesti u povijesni otpad i prije negoli je uspio zaživjeti – (nevjerojatno, ali istinito: u Europi, tako i u Velikoj Britaniji, dolazi do „renesanse“ ugljena. Opet se, zbog enormnih cijena plina otvaraju čak i termoelektrane na omrznuti ugljen, a cijena tog „crnog zla“ („Black Evil“), kako se kolokvijalno naziva u vokabularu zelenih osvješćenika, čak je počela i rasti na tržištima) – Mađarska i Rusija izvojevale su veliku energetsku pobjedu u nikad složenijim geopolitičkim prilikama.

U Budimpešti je 17. rujna potpisan 15-godišnji ugovor mađarske državne grupe MVM i Gazproma o godišnjoj isporuci ​​4,5 milijardi kubičnih metara plina: 3,5 milijardi iz ruskog plinovoda “Turski tok” kroz plinovodne sustave Bugarske i Srbije, i milijardu kubika – kroz Austriju gdje Gazprom ima svoja velika podzemna skladišta (cijena još nije objavljena  ali sigurno nije veća od 300 dolara za tisuću kubika). Karakteristika novog ugovora je da zaobilazi ukrajinski tranzit, čime je ukrajinska „romansa“ s ruskim plinom doživjela neslavni kraj. Kijev je pogrešno bio fokusiran na Sjeverni tok 2, a ispalo je da mu je glavni udar stigao s juga, gdje se možda više moglo napraviti u sprječavanju Rusije nego na sjeveru – gdje plinovod ovisi samo o dva igrača koji ga žele – Rusiji i Njemačkoj, bez posrednika. Naime ruski plin, s juga, do Mađarske mora proći kroz dvije članice NATO saveza Tursku i Bugarsku, kao i Srbiju koja nikako nije ključni igrač, koji bi o nečem, tako geopolitički važnom odlučivao).

Za europsku plinsku krizu sada je sve manje onih koji optužuju Gazprom (koji na nju reagira hladno, ne povećavajući isporuke ali ispunjavajući postojeće ugovore), svjesni kako je ipak glupo tom ruskom energetskom divu davati „božanske“ atribute i poluge utjecaja na baš sve i svakoga iako mu ova kriza itekako paše, kao i ruskoj vanjskoj politici. Jer postoji čitavo klupko čimbenika koji su pokrenuli europsku energetsku krizu: od brzorastuće Kine, oporavka svjetskog gospodarstva od pandemijskih posljedica i povećane potražnje plina, proizvodnje ukapljenog plina, skretanja američkih i katarskih LNG tankera na tržišta jugoistočne Azije i Latinske Amerike, pa sve do spekulativnih manipulacija sredstvima EU za oporavak i riskantnih akrobacija europskih energetskih „čarobnjaka“ sa „zelenom“ tranzicijom.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 17/10/2021, 17:26

Zapad da ima Ruski gas bi ucenjivao da im zavrsavas politicke zelje, pa da ispunis zahtev da ti prodaju. Ako je skupo kod Rusa, kupi kod drugog. Imas Norvesku. Amerikanci mora prvo da odluce politicki da ti prodaju avion, pa da pratis njihovu politiku ili nema delova.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 17/10/2021, 17:33

Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by pizzon 17/10/2021, 17:49

norveska je vise donirala
srbiji nego mi srbi mozemo
da pretpostavimo.
srbija zestoko placa azijski
knjizevni klub u s.b. u.nacija.
oni tako gladaju radi svojih
interesa.
suptari, hrvati i muje,
barem znaju sta placaju.
srbinu metak u ledja a siptarima
saopstenje da je to legitimna
akcija. i komentar iz azije,
nije lepo.
srbija mora da udje u nato
zbog svoje bezbednosti
a ne da budr platforma
za samoreklamiranje
duvova iz azije tacka
jos to da placamo ...

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by pizzon 17/10/2021, 17:54

cudno, ali ...
da su glavni rusofili, barem
one koje vidim na tv.u
srbi kojima dedovina nije
u srbiji.
 domaci, 
ti su samo prateci u tome,
ko i za vreme tita

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by pizzon 17/10/2021, 17:59

kinezi su poceli da se ponasaju
osiono u objektima gde prodaju
shit iz kine.
barem se tako prica.
ja tamo ne ulazim,
lako je moguce da bude
napeto.

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by pizzon 17/10/2021, 18:05

srbija je morala
prva da se izjasni
za nato.
 "slobo" je to morao
 cim je pao b.zid.
a ne da ga preuzme,
jos i prebaci u beograd.
mnogo sta bi bilo drugacije.
i sad nama kao nije jasno
zasto  je zapad promenio
politiku prema srbima i srbiji.
ko sto rece dacic.
ja mogu da mu objasnim

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2021, 18:15

pizzon wrote:srbija je morala
prva da se izjasni
za nato.
 "slobo" je to morao
 cim je pao b.zid.
a ne da ga preuzme,
jos i prebaci u beograd.
mnogo sta bi bilo drugacije.
i sad nama kao nije jasno
zasto  je zapad promenio
politiku prema srbima i srbiji.
ko sto rece dacic.
ja mogu da mu objasnim
Boli vas briga, vama je bitno da srbujete i izvozite pizdarije po svim susjedstvima a to što nemate za kikiriki kog boli kiki :)

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/10/2021, 19:17

Pozdrav iz Hrvatske :

Srbija nema love za ruski plin O_19692232_1280

Topla i sunčana nedjelja u Dubrovniku izmamila je mnoge domaće, a i nerijetke turiste na sunčanje na Porporeli, ali i plaži Banje. Hrabriji su se i okupali. Pogledajte galeriju našeg Tonča Plazibata.

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/topla-nedjelja-izmamila-je-domace-i-strance-na-suncanje-a-hrabriji-su-se-i-okupali-pogledajte-fotogaleriju-naseg-reportera-1135729

Srbija nema love za ruski plin O_19692250_1280

ali se smrznuo kad su mu Rusi isporučili cijenu od 750 dolara za tisuću kubika, a on je računao na najviše 270 dolara. Sada su se našli na nekih 550 dolara, što, po Vučićevu priznanju, Srbije ne može podnijeti
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/10/2021, 19:28

Nije Putin budala. Vučic nikidan kupuje u Španjolaca dva transportna vojna aviona i onda ovome dolazi pričat kako nema para. Neka nemaš, stavit ćemo na dug pa ćeš bit dužnik Rusiji.

Štaš ti njega zajebavat. Nemaš za plin a imaš za avione. Aj ti moj, vadi pare.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/10/2021, 19:49

Sad im još uvode zelene takse na termoelektrane i to najskuplja struja na tržištu a Srbija i BiH puna tih termoelektrana.

...

Elektroprivreda republike srpske.

Od 5.693,60 GWh električne energije, koliko je Elektroprivreda Republike Srpske ukupno proizvela u 2014, 2559,94 GWh ili 44,96% je proizvedeno u hidroelektranama, odnosno u proizvodnji koji ne šteti okolini, dok je u termoelektranama proizvedeno 3.133,66 GWh ili 55,04%.

https://bs.wikipedia.org/wiki/Elektroprivreda_Republike_Srpske
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/10/2021, 19:53

Budu banrotirali sad kad se uvedu te takse a to je Elektroprivreda Srbije, Elektroprivreda Federacije BiH i Elektroprivreda republike srpske.

Svi su na ugljenu a spičit će in sad zelene takse na tu struju jer je iz ugljena i onda ta struja najskuplja struja i ne isplati ju se uopće tržišno proizvodit. Otić će svi u minus. I Srbija i Sarajevo i Banja Luka.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/10/2021, 19:58

Elektroprivreda Republike Srpske je u 100%-vlasništvu Vlade Republike Srpske.

Na teritoriji Republike Srpske trenutno je planirana izgradnja jedne termoelektrane u Ugljeviku, ali je ta termoelektrana u vlasništvu privatne kompanije "Comsar Energy RS".

---

Ovo je neki ruski mafijaš uzeja pa nešto da će Kina a Kina prije par tjedana rekla da neće više gradit termoelektrane na ugljen u inozemstvu i ništa od Kineza a sad kad opale ove takse uteći će i ovi ruski mafijaš iz tog posla. 
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics