Le Pen: "Srbija nema interes da uđe u EU"
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Le Pen: "Srbija nema interes da uđe u EU"
Speare Shaker wrote:niels wrote:
Srbija prije 15 godina je bila bliže EU nego danas, a pred 20 godina je bila bliže EU od Hrvatske.
Neposredno nakon bombardiranja od strane NATO-a?
Svašta ga i ti lupiš i ostaneš živ.
Sada je 2021, ako se ne varam.
Pred 20 godina je bila 2001. Premijer je bio Đinđić, na vlasti je bio DOS, Srbija je smijenila Miloševića i predala ga u Haag.
Joshka Fisher je obilazio oko Srbije, praktički je živio u Beogradu.
Mi smo zapeli na Norcu, Piranskom zaljevu…imali smo goleme poteškoće da nam ratificiraju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, nismo ni podnijeli kandidaturu.
Dobra strana - Ivanišević je osvojio Wimbledon.
No, 2003 su ubili Đinđića, RH se kandidirala za ulazak u EU, HDZ se vratio na vlast.
A HDZ ima svoje metode.
niels- Posts : 4797
2021-04-26
RayMabus wrote:Neće zapadni Balkan odskakutat na južni Pacifik. Tu je di je.
Sad imaju nešto šta Hrvatska nije imala a to je da kako neko poglavlje završe tako dobiju lovu iz eu eu fondova. Francuski prijedlog koji je i Plenkovic podržao.
Dakle će malo sporije , neće biti dio odlučivanja al kako napreduju tako rade korake i sve ok.
Oni su jednom nogom u EU a ostalo je na njima.
Ovo stoji, ali plan nije prošao.
Sad imaju još usporenije otvaranje i zatvaranje poglavlja. Pojedina poglavlja koja su zatvorena Crnoj Gori su morala biti nadopunjena novom pravnom stečevinom.
To ne ide nikud.
niels-
2021-04-26
A šta mene to brige ?niels wrote:RayMabus wrote:Neće zapadni Balkan odskakutat na južni Pacifik. Tu je di je.
Sad imaju nešto šta Hrvatska nije imala a to je da kako neko poglavlje završe tako dobiju lovu iz eu eu fondova. Francuski prijedlog koji je i Plenkovic podržao.
Dakle će malo sporije , neće biti dio odlučivanja al kako napreduju tako rade korake i sve ok.
Oni su jednom nogom u EU a ostalo je na njima.
Ovo stoji, ali plan nije prošao.
Sad imaju još usporenije otvaranje i zatvaranje poglavlja. Pojedina poglavlja koja su zatvorena Crnoj Gori su morala biti nadopunjena novom pravnom stečevinom.
To ne ide nikud.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
U stavri ovo je bila kritika europskog federalizma i ideološke matice EU.
Dosljedno onome što Le Pen otpočetka, kao suverenist i nacionalist zagovara.
Dosljedno onome što Le Pen otpočetka, kao suverenist i nacionalist zagovara.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
RayMabus likes this post
niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:
Srbija prije 15 godina je bila bliže EU nego danas, a pred 20 godina je bila bliže EU od Hrvatske.
Pred 20 godina je bila 2001. Premijer je bio Đinđić, na vlasti je bio DOS, Srbija je smijenila Miloševića i predala ga u Haag.
I opet neposredno nakon bombardiranja od strane NATO-a.
Sve ovo što navodiš je obični folklor, nema veze sa primanjem Srbije u EU.
Tada je politika EU bila primanje svih zemalja bivše Jugoslavije u kompletu zbog razloga koje sam spomenuo ranije na par tema.
Nikakvu prednost u odnosu na ostale zemlje, pa tako i na Hrvatsku tada Srbija nije imala.
Slovenija je naravno bila ispred svih, a Makedonija iza, zbog problema s Grčkom oko imena.
Guest- Guest
Šta mene brige oćel oni to rješavat il neće.
Ide iseljavanje , slom , borba protiv korupcije , neke nove vlade koje će to rješavat.
Zato su ih i stavili na čekanje.
Ide iseljavanje , slom , borba protiv korupcije , neke nove vlade koje će to rješavat.
2014-04-11
Misliš da će netko Vučica primit u EU ?RayMabus wrote:Šta mene brige oćel oni to rješavat il neće.
Merkel odlazi na jesen , Le Pen mu je javno poručila da se napuši kurca , mađarske ustaše dolaze na vlast iduće godine čime on gubi i Mađarsku najvjerojatnije.
Reka san , reka san vam , reka san vam , general sam Gf s pet zvjezdica
Pa nema šanse da primim nekoga tko prostire crveni tapet bjeloruskoj armiji u centru Srbije
https://tangosix.rs/2021/10/06/odrzana-svecanost-povodom-prijema-lovackih-aviona-mig-29-koje-je-belorusija-donirala-srbiji/
De pratite više neke detalje jebo vas ja mutave
2014-04-11
Njega ćete primati u EU :RayMabus wrote:Misliš da će netko Vučica primit u EU ?RayMabus wrote:Šta mene brige oćel oni to rješavat il neće.
Merkel odlazi na jesen , Le Pen mu je javno poručila da se napuši kurca , mađarske ustaše dolaze na vlast iduće godine čime on gubi i Mađarsku najvjerojatnije.
Reka san , reka san vam , reka san vam , general sam Gf s pet zvjezdica
Pa nema šanse da primim nekoga tko prostire crveni tapet bjeloruskoj armiji u centru Srbije
https://tangosix.rs/2021/10/06/odrzana-svecanost-povodom-prijema-lovackih-aviona-mig-29-koje-je-belorusija-donirala-srbiji/
De pratite više neke detalje jebo vas ja mutave
Ajmo crta da vas više ne vidim. Magla. Vozi.
2014-04-11
Veliko širenje i entuzijazam oko EU dogodilo se na valu liberalnog endizma i atlantske dominacije, koje su naši prostori na žalost proveli u ratnom raspadu bivše države.
Taj val je trajao i poslije rata na ovim prostorima ali je završio na prijelazu stoljeća.
U svakom smislu.
Ekonomskom, ideološkom, geopolitičkom.
Po inerciji još ide ali je svoju snagu izgubio, škripi i zaustavlja se pred novim horizontom.
A Srbija?
To ono kajmak, pljeskavica...ok.
Taj val je trajao i poslije rata na ovim prostorima ali je završio na prijelazu stoljeća.
U svakom smislu.
Ekonomskom, ideološkom, geopolitičkom.
Po inerciji još ide ali je svoju snagu izgubio, škripi i zaustavlja se pred novim horizontom.
A Srbija?
To ono kajmak, pljeskavica...ok.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Speare Shaker wrote:niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:
Tada je politika EU bila primanje svih zemalja bivše Jugoslavije u kompletu zbog razloga koje sam spomenuo ranije na par tema.
Nikakvu prednost u odnosu na ostale zemlje, pa tako i na Hrvatsku tada Srbija nije imala.
Slovenija je naravno bila ispred svih, a Makedonija iza, zbog problema s Grčkom oko imena.
1999. i 2001. su u Srbiji bila dva svijeta. Odjednom joj se sve otvorilo.
Slažem se, nije ona istrčala ispred Hrvatske, ali da nisu ubili Đinđića, uz kontinuiranu podršku Njemačke, ušli bi kad i mi.
niels-
2021-04-26
Mladi kajmak iz Srbije
Ima misec dana da san ovo otkrija i sad san ih već smaza nekoliko. A tek san počeja. Gotov je mladi kajmak iz Srbije.
Ima misec dana da san ovo otkrija i sad san ih već smaza nekoliko. A tek san počeja. Gotov je mladi kajmak iz Srbije.
2014-04-11
Nikad cuo za tu marku, doduse ni za ostale.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:
Slažem se, nije ona istrčala ispred Hrvatske, ali da nisu ubili Đinđića, uz kontinuiranu podršku Njemačke, ušli bi kad i mi.
Nema šanse. Jedino što je Đinđić realno napravio je izručenje Miloševića u Haag.
I nije on sam bio na vlasti u Srbiji, nego je dijelio vlast skupa sa Koštunicom koji se od Miloševića po političkim idejama nije bitno razlikovao. Jedino što je pravno gledano bio legalist i poštovao je demokratsku proceduru.
Osim toga, Đinđić nije uživao veliku podršku u Srbiji ni prije a kamoli nakon smjene Miloševića i to je bio njegov jedini zvjezdani trenutak kada se javno stavio na čelo DOS-a, preuzeo inicijativu i učinio sve kako bi srušio Miloševića. Srbi ne vole generalno političare sa toliko izraženim intelektualnim pa čak i pomalo šminkerskim imidžom.
Možemo naravno pretpostavljati što bi bilo da ga nisu ubili, ali ja mislim da je on ipak bio više intelektualac nego političar i da ne bi uspio bitno promjeniti niti srbijansku politiku, a kamoli srbijansko društvo u cjelini.
Guest- Guest
Prije svega, EU nema interes primiti Srbiju.
Srbija je u EU konačno, nakon dugo godina samozavaravanja eurobirokrata, prepoznata kao trojanski konj Rusije koji će to uvijek i ostati, odnosno prepoznato je da je jedini povod Srbiji da uopće zatraži prijem u EU, u koju ne spada niti je to dobro za Srbiju da bude tamo jer bi bila izvan svog elementa i u zajednici s kojom ne dijeli povijest, vrijednosni sustav i civilizacijaski krug, bilo to što bi tako mogli biti ruska peta kolona u EU, odnosno glumiti nešto nesvrstano i kao sjediti na dvije stolice.
Srbija je u EU konačno, nakon dugo godina samozavaravanja eurobirokrata, prepoznata kao trojanski konj Rusije koji će to uvijek i ostati, odnosno prepoznato je da je jedini povod Srbiji da uopće zatraži prijem u EU, u koju ne spada niti je to dobro za Srbiju da bude tamo jer bi bila izvan svog elementa i u zajednici s kojom ne dijeli povijest, vrijednosni sustav i civilizacijaski krug, bilo to što bi tako mogli biti ruska peta kolona u EU, odnosno glumiti nešto nesvrstano i kao sjediti na dvije stolice.
Ma lako i za trojanske konje, oni kao društvo ne mogu ući. Eu je imala namjeru njih primiti, otvorili su pregovore s njima, financirali ih. Oni im i daju nešto love, rusija im pošalje stari tenk. Međutim ne mogu zatvarati poglavlja pa ih ovi više i neće otvarati. Stalno misle da ih mogu nešto smazati, slagati , obećati, izraditi a dobiti neku korist od svih. Na kraju izvise. Na svim stranama.marcellus wrote:Prije svega, EU nema interes primiti Srbiju.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nema šanse. Jedino što je Đinđić realno napravio je izručenje Miloševića u Haag.
I nije on sam bio na vlasti u Srbiji, nego je dijelio vlast skupa sa Koštunicom koji se od Miloševića po političkim idejama nije bitno razlikovao. Jedino što je pravno gledano bio legalist i poštovao je demokratsku proceduru.
Osim toga, Đinđić nije uživao veliku podršku u Srbiji ni prije a kamoli nakon smjene Miloševića i to je bio njegov jedini zvjezdani trenutak kada se javno stavio na čelo DOS-a, preuzeo inicijativu i učinio sve kako bi srušio Miloševića. Srbi ne vole generalno političare sa toliko izraženim intelektualnim pa čak i pomalo šminkerskim imidžom.
Možemo naravno pretpostavljati što bi bilo da ga nisu ubili, ali ja mislim da je on ipak bio više intelektualac nego političar i da ne bi uspio bitno promjeniti niti srbijansku politiku, a kamoli srbijansko društvo u cjelini.
Da, dobro, to su sve hipoteze - ne znači da nam je zabranjeno, dapače.
DOS je bio nakupina od 20-ak stranaka, lista, grupa...Đinđić jest bio ljubimac Zapada, posebno Njemačke, ali nije uspio ovladati ni vojskom, ni sigurnosnim službama.
Ali je zato sklopio pakt s vragom, zemunskim klanom.
Koštunica je verglao nacionalističku matricu, krut i rigidan, neka inačica Budiše.
Hrvatska je dobila fokus nakon velikog proširenja, Unija je došla na naše granice, stvoren je nacionalni konsenzus i ozbiljno smo vjerovali da imamo šansu, dok EU je ozbiljno vjerovala da nam je odsjekla sve šanse. Za Hrvatsku je to bilo civilizacijsko pitanje, Unija ili Balkan.
Ne volim ga citirati, ali Šeks je rekao da smo upali na zadnja vrata zadnjeg vagona zadnjeg vlaka koji je odlazio s stanice. U duhu konsenzusa, bio je u pravu.
niels-
2021-04-26
Izbori su im za oko 9 mjeseci al kako je to namješteno u dva kruga onda krajnja desnica uglavnom puši u tom drugom krugu tako da ne očekujem puno.
U osnovi imaju dvoje odvojene izbore : za parlament i predsjednika republike pa možda u parlamentu osvoje drugo mjesto pa pređu desni centar i budu najjača stranka na desnici.
A ovo s predsjedničkima Le Pen upire al jednostavno dva kruga i drugom svi protiv krajnje desnice tako da ....ne računam na to.
U osnovi imaju dvoje odvojene izbore : za parlament i predsjednika republike pa možda u parlamentu osvoje drugo mjesto pa pređu desni centar i budu najjača stranka na desnici.
A ovo s predsjedničkima Le Pen upire al jednostavno dva kruga i drugom svi protiv krajnje desnice tako da ....ne računam na to.
2014-04-11
RayMabus wrote:Izbori su im za oko 9 mjeseci al kako je to namješteno u dva kruga onda krajnja desnica uglavnom puši u tom drugom krugu tako da ne očekujem puno.
Konačno si se bar malo okrenuo na racionalnu stranu.
Guest- Guest
?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Izbori su im za oko 9 mjeseci al kako je to namješteno u dva kruga onda krajnja desnica uglavnom puši u tom drugom krugu tako da ne očekujem puno.
Konačno si se bar malo okrenuo na racionalnu stranu.
Već sam pisao o ovome. Samo ponavljam to od prije šta sam već zaključio.
Takvi im je izborni sistem još od De Gola da ne dođu slučajno Višijevci na vlast. Ona i da postane predsjednik opet će biti fikus jer neće imat većinu u parlamentu a imaju i neki senat koji služi za kontrolu vlasti tako da se duboka država tamo debelo osigurala od dolaska krajnje desnice tj Višijevaca na vlast a ako kojim slučajem i dođu imaju sisteme kontrole da ove mogu blokirati pri donošenju zakona.
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ko to kaže, ko to laže, da Srbija nema more...
» Srbija grabi, BiH kaska, jer nema kuj da plati
» Srbija nema love za ruski plin
» Suljo:'Ovo je pobuna Srba ali Srbija nema veze sa tim'
» Srbija apsolutni lider, komšija nema ni na listi
» Srbija grabi, BiH kaska, jer nema kuj da plati
» Srbija nema love za ruski plin
» Suljo:'Ovo je pobuna Srba ali Srbija nema veze sa tim'
» Srbija apsolutni lider, komšija nema ni na listi
Page 2 of 3