ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vraca se obvezni vojni rok?!

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Vraca se obvezni vojni rok?! - Page 3 Empty Re: Vraca se obvezni vojni rok?!

Post by immortal 26/5/2021, 23:54

vuksadinare wrote:.naravno da treba...sest mjeseci dovoljno..ostatak ako zele biti profici..ssmo protiv moze biti agentura i oni koji ne zele dobro ovom narodu i drzavi,zatim pederi,supci i picke
tko će hraniti vojsku

immortal

2014-04-16

Back to top Go down

Post by immortal 27/5/2021, 00:02

samo da to nije već stigao nalog iz EU
najgora stvar kad su ti djeca na vojnom roku a onda dobiješ obavijest da su poslani na front da ginu
koji jebeni front
za koga ??

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 27/5/2021, 00:30

mortal wrote:samo da to nije već stigao nalog iz EU
najgora stvar kad su ti djeca na vojnom roku a onda dobiješ obavijest da su poslani na front da ginu
koji jebeni front
za koga ??
za Hdz, Tomaševića, Plenkija, pupovca, njihovu zlatnu mladež i ostalu ekipu.
Sva sreća pre star sam za vojni rok i sva sreća studira sam kada se ukinuo
Sjećam se bratove vojne službe. Uglavnom ispalili su 8metaka iz neispravne puške, to je sve od obuke. Zatim su imali smjene od 12h gdje su stajali u nekoj stražarnici u nekom kršu kaže doslovno da bi NLOe vidjeli (ili bili napuseni). Ostatak vremena teško opijanje i pušenje trave.
Iskreno ja bih htio vojni rok gdje dobiješ pravu obuku, kao kada sam ja recimo skiperski tečaj platio 3000 eura pa mjesec dana imaš svaki dan obuku od 7 ujutro do 7 navečer. Tako i vojna obuka, prvo mjesec dva teških treninga da ove vam forme (meni Netreba uglavnom djecu domoljuba i HDZovaca i zlatne mladeži koji ne rade ništa ili se uhljebuju) prvo ih dovesti fizički u red. A onda rukovanje oružjem, preživljavanje u šumi, kampiranje, bombe, mine, rakete. I onda kao u Švicarskoj zadužiš automatsku pušku i nosiš je doma. E naravno neće biti tako. Nego će biti kako je moj brat i ostala ekipa išla. A da izbije rat oni bi sa neispravnim oružjem i nikakvom obukom ginuli, a domoljubi bi opet krali i svoju djecu poslali vanka kao što su plenki, mihanovic, zoki itd bili vanka a onda kasnije postali ovo što su postali. Iskreno svoje dijete ne bih dao u takvu vojsku, fala Bogu povukao bi vezu kod nekog ere domoljuba da ga sačuvam od narkomanka, klošara i pijanaca
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by immortal 27/5/2021, 00:50

AssadNaPodmornici wrote:
mortal wrote:samo da to nije već stigao nalog iz EU
koji jebeni front
za koga ??
za Hdz, Tomaševića, Plenkija, pupovca, njihovu zlatnu mladež i ostalu ekipu.
Sva sreća pre star sam za vojni rok i sva sreća studira sam kada se ukinuo
Sjećam se bratove vojne službe. Uglavnom ispalili su 8metaka iz neispravne puške, to je sve od obuke. Zatim su imali smjene od 12h gdje su stajali u nekoj stražarnici u nekom kršu kaže doslovno da bi NLOe vidjeli (ili bili napuseni). Ostatak vremena teško opijanje i pušenje trave.
Iskreno ja bih htio vojni rok gdje dobiješ pravu obuku, kao kada sam ja recimo skiperski tečaj platio 3000 eura pa mjesec dana imaš svaki dan obuku od 7 ujutro do 7 navečer. Tako i vojna obuka, prvo mjesec dva teških treninga da ove vam forme (meni Netreba uglavnom djecu domoljuba i HDZovaca i zlatne mladeži koji ne rade ništa ili se uhljebuju) prvo ih dovesti fizički u red. A onda rukovanje oružjem, preživljavanje u šumi, kampiranje, bombe, mine, rakete. I onda kao u Švicarskoj zadužiš automatsku pušku i nosiš je doma. E naravno neće biti tako. Nego će biti kako je moj brat i ostala ekipa išla. A da izbije rat oni bi sa neispravnim oružjem i nikakvom obukom ginuli, a domoljubi bi opet krali i svoju djecu poslali vanka kao što su plenki, mihanovic, zoki itd bili vanka a onda kasnije postali ovo što su postali. Iskreno svoje dijete ne bih dao u takvu vojsku, fala Bogu povukao bi vezu kod nekog ere domoljuba da ga sačuvam od narkomanka, klošara i pijanaca
:tu

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 02:32

Ja sam protiv uvođenja vojnog roka. Triba dodatne predmete u školi , civilna zaštita i to pa da znaš da ljudi bar znaju pravilno koristit gas masku i osnovnu prvu pomoć pružit. Tko želi nešto više neka se prijavi dobrovoljno i to je to.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 02:54

Vidit ćemo šta će Srbija odlučit pa to proučit o čemu se tu točno radi. Al oni nisu NATO. Imaju to Kosovo i RS i onda moraju pokazati nama i Sarajevu da oni imaju jaku vojsku da im ne bi to mi odlomili. No meni RS ne smeta tako da to u osnovi ipak više za ove u Sarajevu. 

Ja nisan za to uvođenje vojnog roka jer mi uz obučenog vojnika triba i jako motiviran vojnik.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 03:03

dijagram wrote:Uvest ce ako im se nalozi iz Njemacke, ili Brisla, sami necemo sigurno.
Neće ti oni to naložit jer jednostavno šta njih brige jel ima tamo u nekoj Hrvatskoj od četiri miljona ljudi vojni rok ili ne ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 03:07

Njemačka , Francuska i ostali gledaju evropsku obrambenu šemu i da se sve više koristi evropsko odnosno njijovo i povezivanje itd dakle kompaktibilnost.

Oće li tamo neka državica od 4 miljona ljudi uvest vojni rok ili ne njima je potpuno svejedno i nikakvu bitnost nema.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 03:24

Kuća se gradi od temelja a ne od prvog kata. Ja se zalažem za uvođenje predmeta civilne obrane jer ako to nemaš onda ćeš potrošit mjesec dva u vojarni za to više i obučiti ćeš samo muškarce a ovako obučavaš sve u državi predmetom civilne obrane.

To je meni izrazito bitno i bez toga nema ništa dalje ako želiš masovno raju pod oružjem.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 03:35

1. Uvođenje civilne zaštite kao obavezni predmet u školama

2. Obaveza da škole daju info o dobrovoljnom služenju vojnog roka te više info priko državne tv

I onda vidiš jel se povećao broj upisnika
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 03:43

To ti je neka osnova bez koje nema smisla pričat o ovome uopće. I ovo je samo ročnici. Šema je da imaš dovoljno ljudi u državi da ako do nečega dođe da ih možeš mobilizirati.

Pola godine dobrovoljno služenje vojnog roka i tih pola godine ide u staž te se upisuje u radnu knjižicu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 03:48

Uvijek moraš nać optimalno rješenje između ljevičara koji nisu za vojni rok i desničara koji su za jačanje vojske.

Ljevičarima nema šta smetatt uvođenje predmeta civilne obrane di se uči osnove prve pomoći i kako pravilno koristit gas masku i slične stvari. Obučiš svo stanovništvo a ne samo muški dio populacije. Tko ne želi služit vojsku ne mora a tko oće tih pola godine mu ide u radni staž i upisuje se u radnu knjižicu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 03:59

I to ti je to. Postavija si neki temelj. Sama vojska nema potrebu da zapošljava sve ove nego su ovo rezervisti civili u slučaju nužde imaju tu neku osnovnu vojnu obuku. Njima se to piše u radni staž i u radnu knjižicu i ostaje im za cijeli život.

To ti je uvijek plus kod poslodavca. Nekima to ne znači ništa a neki to gledaju. Dakle uvik si u plusu ako to imaš.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 04:16

Hrvatskoj vojsci više od ovoga ne treba jer mi smo u NATO i EU i vojska je profi i ovo je neka civilna rezerva u slučaju da netko odluči napast samu Hrvatsku relativno iznenada i onda to sve digneš na položaje i pošalješ na reuervne položaje jer onaj profi vojnik jednostavno ne može fizički biti na dva mjesta.

Dakle ovo je jačanje obrane i to je to. To je ono solucija samo u slučaju da netko tu izravno zaprijeti i ugrozi sigurnost same države i onda ovo se mobilizira ide na neke rezervne položaje a profi vojska ide na glavni front odakle dolazi ugroza za RH.

To ti je cila priča i cila pamet oko toga.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 04:32

Ima još i priča o specijalizaciji a triba svatit da ne postoji nikakva specijalizacija od tri mjeseca nego najmnje još pola godine a kako tu više nije priča o rukovanju osobnim oružjem onda to isključuje sve one koji nisu završili srednju školu tehničkog ili medicinskog smjera.

Ne može meni Yoda učit rukovat topom a ne kuži razliku između gusjeničara i točkaša.

To vojska ne prima u službu osim tamo na skladištima i nabavkama da vode evidenciju i ekonomiju.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 04:41

Može automehaničar , strojarski tehničar , elektrotejničar , pomorska škola dakle i tehnički smjer ili ako je vezano uz mediicnu onda taj tip srednje škole.

Ne mogu ja dovest ekonomistu , kuvara i frizera da ga obučavam na topu 155 mm.

Neću.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 04:46

Neću a razlog je jednostavan. Ako netko ima dvadeset godina i ide na obuku s topom itd on to u pola godine nauči dakle osnova je da ima srednje tehničko obrazovanje bilo trogodišnje bilo četiri godine ili pak fakultet.

To je rezervni ročnik specijalnog tipa. On može biti civil idući 50 godina tj najvjerovatnije će biti. I sad isti taj lik ima 70 godina i meni triba.

On ako je tehničkog smjera on će se brzo ušemit na tom novom tipu topa jer mu je to struka pa kuži.

Šta će taj frizer za xy godina kad mu stavim novi model topa pred njega ?

Reči će mi : To nismo učili u školi.

Ma nemoj molim te. Ajmo vozi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 04:53

Ti šta budu išli na specijalni ročni dragovoljni vojni rok to samo neki mogu a ne kako ko oće. Mora imat školu za to.

To ne može trajat ispod šest mjeser nema takve obuke na složenim sistemima od tri godine nego ništa ispod pola godine nakon šta je prošao osnovnu vojnu obuku.

Također ide u staž i ti pola godine i piše se u radnu knjižicu s tim da se ne piše šta točno jer je to vojna tajna.

Mislim može on to nekome reč , nije u tome vojna tajna al ne mora svak znat odma šta je. Ne upisuje se šta nego se samo vidi da je godina dana staža.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/5/2021, 05:06

I to se tako radi. Onda mu fino piše u radnoj knjižici pola il godine radnog staža kao vojni ročnik na obuci il tako nešto. I to mu je za cili život i kad ide tražit posal u privatnom sektoru onda to može biti samo plus jer ono i taj privatnik to cijeni jer opet bolje imat to u državi nego ne imat.

Spontano jačaš obranu a ovi šta neće da služe njima će šanse bit nešto manje kod traženja posla jer će sami poslodavci prije ovima dat prednost nego nekome tko nije pola godine odslužio vojni rok.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by darth_vader 27/5/2021, 05:29

Gnječ wrote:ja bi vama rvatima kupio svakom po jedan pištolj i jedan metak pa bi vas natjerao da igrate ruski rulet. tako.

koja ste vi poremećena hrpa govana u pizdu materinu umjesto da ulažete pare u nešto što donosi nove pare vi ulažete u nešto što samo guta pare i nikakve koristi nema...

ubijte se pizda vam materina. idete već 30 godina u tom smjeru samouništenja pa samo udrite još jače.

Najmanje je to zbog prizivanje rata i sličnih pizdarija, ali da se nauče pospremit krevet il' držat badilj u ruci... barem to...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 27/5/2021, 07:36

mortal wrote:
vuksadinare wrote:.naravno da treba...sest mjeseci dovoljno..ostatak ako zele biti profici..ssmo protiv moze biti agentura i oni koji ne zele dobro ovom narodu i drzavi,zatim pederi,supci i picke
tko će hraniti vojsku
Um pa uvedeš obvezu samohranjenja

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics