Dolazi Bradly...
Page 12 of 15
Page 12 of 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Re: Dolazi Bradly...
marcellus wrote:maxportal... bože
Sasvim solidan članak.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:
Možda je Bradleyu prirodnije okruženje slavonska ravnica, ali kad naleti na proljetno blato kretanje će mu se znatno otežati. Na putevima Like i krševite Dalmacije glomazni Bradley bio bi prevelika meta i lako izložen napadima iz zasjede. Vozila na kotačima imaju bolju stratešku mobilnost, jer im ne trebaju vlakovi i specijalizirani šleperi za prijevoz teške vojne opreme na velike udaljenosti.
Koje crne zasjede u Lici?
Koje crne velike udaljenosti u Hrvatskoj?
Guest- Guest
Hektorović wrote:marcellus wrote:maxportal... bože
Sasvim solidan članak.
Za nounare profesionalne drkadžije možda i je.
Za one ozbiljne dovoljan razlog za ritualno samoubojstvo.
Guest- Guest
to sam se i ja pitao ..ovaj koji je ovo pisao ocito nostalgican prema jna opremi..dobro da nije napisao sto nismo od srbije kupili galebe i modernizirali ih a bili bi bolji od preskupih rafalaSpeare Shaker wrote:Hektorović wrote:
Možda je Bradleyu prirodnije okruženje slavonska ravnica, ali kad naleti na proljetno blato kretanje će mu se znatno otežati. Na putevima Like i krševite Dalmacije glomazni Bradley bio bi prevelika meta i lako izložen napadima iz zasjede. Vozila na kotačima imaju bolju stratešku mobilnost, jer im ne trebaju vlakovi i specijalizirani šleperi za prijevoz teške vojne opreme na velike udaljenosti.
Koje crne zasjede u Lici?
Koje crne velike udaljenosti u Hrvatskoj?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pa nostalgija spram JNA je upravo nabavka Bradleya, koja će još dugo zadržati sadašnji izgled HV.
Umjesto da se ide na mobilniji vojni ustroj, uglavnom dobro obučenih mobilnih i brzih specijalnih postrojbi.
Umjesto da se ide na mobilniji vojni ustroj, uglavnom dobro obučenih mobilnih i brzih specijalnih postrojbi.
2018-04-10
pa imas ti one americke hampije i brza borbena vozila pa i pola hvata hrđu..jer ih viska ima..nema dovoljno posada za njihHektorović wrote:Pa nostalgija spram JNA je upravo nabavka Bradleya, koja će još dugo zadržati sadašnji izgled HV.
2015-09-08
Hektorović wrote:Pa nostalgija spram JNA je upravo nabavka Bradleya, koja će još dugo zadržati sadašnji izgled HV.
O čemu ti uopće govoriš?
Pa nismo mi Amerikanci pa da nam treba isključivo mobilni ustroj brzih specijalnih postrojbi radi intervencija širom svijeta.
Mi se ne trebamo ugledati na SAD, nego prije na Izrael, koji nam po ustroju oružanih snaga mora biti ogledni model uzor.
Jesi li uopće svijestan u kojem dijelu svijeta se mi nalazimo?
Guest- Guest
ma znao sam,...trebali smo mi galeba od srbije kupiti...mali je taman za nas reljef...koja bombica ne treba trosit puno na odrzavanje...jedan,dva maha sporiji gore dolje..bitno da leti...Hektorović wrote:Pa nostalgija spram JNA je upravo nabavka Bradleya, koja će još dugo zadržati sadašnji izgled HV.
2015-09-08
..jesi ti skuzio te likove koji traze dlaku u jajetu..a sve im je cilj da hv ne jaca...a kad srbija kupi nekakav mig 29 trideset godina i kusur star od rusa..hvalospjevi..ono 'bomba među zrakoplovima'..Speare Shaker wrote:Hektorović wrote:Pa nostalgija spram JNA je upravo nabavka Bradleya, koja će još dugo zadržati sadašnji izgled HV.
O čemu ti uopće govoriš?
Pa nismo mi Amerikanci pa da nam treba isključivo mobilni ustroj brzih specijalnih postrojbi radi intervencija širom svijeta.
Mi se ne trebamo ugledati na SAD, nego prije na Izrael, koji nam po ustroju oružanih snaga mora biti ogledni model uzor.
2015-09-08
vuksadinare wrote:
trebali smo mi galeba od srbije kupiti...mali je taman za nas reljef...koja bombica ne treba trosit puno na odrzavanje...jedan,dva maha sporiji gore dolje..bitno da leti...
Kakav crni mah ili dva? To je sve bio podzvučni pogon.
Jugoslavija nikada nije uspjela proizvesti nadzvučni vojni avion. Zato smo i kupovali MIG-ove.
Guest- Guest
ma sarkazam..galeb je najvise potegao 900 km...Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:
trebali smo mi galeba od srbije kupiti...mali je taman za nas reljef...koja bombica ne treba trosit puno na odrzavanje...jedan,dva maha sporiji gore dolje..bitno da leti...
Jugoslavija nikada nije uspjela proizvesti nadzvučni vojni avion. Zato smo i kupovali MIG-ove.
2015-09-08
vuksadinare wrote:..jesi ti skuzio te likove koji traze dlaku u jajetu..a sve im je cilj da hv ne jaca...a kad srbija kupi nekakav mig 29 trideset godina i kusur star od rusa..hvalospjevi..ono 'bomba među zrakoplovima'..Speare Shaker wrote:Hektorović wrote:Pa nostalgija spram JNA je upravo nabavka Bradleya, koja će još dugo zadržati sadašnji izgled HV.
O čemu ti uopće govoriš?
Kurac od ovce, a ne bomba.
Pa javio se ponovo Robi sa hvalospjevima Su-30, a očito niti sad ne zna da Rusi niti danas nemaju operativni avion sa ugrađenim AESA radarom, koji je ogromna prednost u dog fightu, posebno na stranom nebu.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:
zapravo jest, "orao", koji je mogoa probiti zvučni zid (u blagom poniranju, ali eto...) jer je tile imao licencu za rollsov doduše zastario mlazni motor viper, a rumunji su imali licencu od francuza za njihova airframe od jaguara, pa su nešto sklepali... ali je problem što je avion bio i više nego za kurac i ubijao je pilote iz čista mira, vibracije i takve stvari bi ga razjebale usred leta. Nikad nije bio od neke koristi.
M 80 također nije amfibijsko vozilo osim ako nije baš ta inačnica ( ima oznaku A ).
Jugoslavenski M 80 su potpuno različiti od ruske inačice M 80 šta komplicira mnogo toga kod generalke na motorima i ostalome.
Eto Finci će to imat u rezervi do 2030 godina i ok. Mi imamo drugi vojni plan.
Neće se ni ovi naši baciti nego će se kanibalizirat i držat u rezervi.
Jugoslavenski M 80 su potpuno različiti od ruske inačice M 80 šta komplicira mnogo toga kod generalke na motorima i ostalome.
Eto Finci će to imat u rezervi do 2030 godina i ok. Mi imamo drugi vojni plan.
Neće se ni ovi naši baciti nego će se kanibalizirat i držat u rezervi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:
zapravo jest, "orao", koji je mogoa probiti zvučni zid (u blagom poniranju, ali eto...)
To se ne računa.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:
O čemu ti uopće govoriš?
Pa jel Izrael nabavio Bradleye? Nije. Umjesto toga razvili su Namera a od starih T-55 napravili Achzarit.
Ono što bi nam bilo puno korisnije je Francuski EBRC Jaguar.
2018-04-10
Ma i podvozje mu je drukčije. Izgledom sličan ruskom al projektantski skroz druga priča. Motor drugi , jači mitraljez. Tehnički različit od ruskog. Imaju ga Srbi i mi i BiH i tako to. Nema veze s ruskim jer je napravljen po njemu al su ga u Beogradu di se to projektiralo izminili da bude bolji za JNA potrebe.marcellus wrote:ukratko, tipičan jugoslaviš poluproizvod
..
Evo upravo slikano u Bosni na vojnoj vježbi Amerike i OS BiH.
Ovdje je vojnik izložen kad oće da puca a kod Bradleja nije.
Ovo su Amerikanci dali OS BiH vozilo M113 kao donaciju. Također je gusjeničar.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Ovo su Amerikanci dali OS BiH vozilo M113 kao donaciju. Također je gusjeničar.
Iz doba rata u Vijetnamu...
2018-04-10
Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:..jesi ti skuzio te likove koji traze dlaku u jajetu..a sve im je cilj da hv ne jaca...a kad srbija kupi nekakav mig 29 trideset godina i kusur star od rusa..hvalospjevi..ono 'bomba među zrakoplovima'..Speare Shaker wrote:Hektorović wrote:Pa nostalgija spram JNA je upravo nabavka Bradleya, koja će još dugo zadržati sadašnji izgled HV.
O čemu ti uopće govoriš?
Kurac od ovce, a ne bomba.
Pa javio se ponovo Robi sa hvalospjevima Su-30, a očito niti sad ne zna da Rusi niti danas nemaju operativni avion sa ugrađenim AESA radarom, koji je ogromna prednost u dog fightu, posebno na stranom nebu.
57 bi ga kažu trebao imat, ali jedno tri generacije iza američkih aesa radara. Imaju pasivnu varijantu, nešto što se zove pesa.
Similar topics
» Najgore tek dolazi
» Novo zlo dolazi
» General dolazi
» Svibanj dolazi...
» Hyundai dolazi u Hrvatsku?!
» Novo zlo dolazi
» General dolazi
» Svibanj dolazi...
» Hyundai dolazi u Hrvatsku?!
Page 12 of 15