Luda priča nigerijskog princa
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Luda priča nigerijskog princa
Melkoir ti si ogranicen. Islam je nastao prije 14 stoljeca , evropska civilizacija prije nekih 2000 i koju godinu više , bijela rasa je ovdje možda niti 40 - 70 tisuca godina možda i više .....ja sam puno starije.
ZABIT ĆU SE KAO METEOR U OVU USRANU PLANETU.
ZABIT ĆU SE KAO METEOR U OVU USRANU PLANETU.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
deda na aparatima wrote:
Nekad očito nije dosta da izgubiš dvojicu braće u ratu s Boko Haramom, da te četiri puta strpaju u zatvor i ispremlate, da pobjegneš iz zemlje i daješ usputnim bandama novac samo da te ne skrate za glavu i na kraju završiš u Splitu bolestan, iscrpljen, polumrtav i nesposoban jesti šest dana. Nije dosta. Trebaju ti još naplatiti taksi do Zagreba 1000 eura i trebaš naći curu čiji roditelji te ne žele vidjeti. On je Adewale, nigerijski princ...
Godina je 2011, vani je hladno, crnac pješači sam po željezničkoj pruzi na tridesetak kilometara od Zagreba. Ide prema svjetlima u daljini. Splitski taksist ostavio ga je nasred ceste. Tražio je 1000 eura za prijevoz od Splita do Zagreba, Adewale je imao samo 600. To je sve što mu je ostalo od desetak tisuća dolara s kojima je krenuo u izbjeglištvo, nakon što su mu u Nigeriji ubili dvojicu braće i nakon što su ga četiri puta zatvarali i mučili jer je za njih tražio sudsku pravdu. Nagovorila ga je obitelj. Prodali su zemlju i skupili novac. Iz Nigerije je prešao u Niger pa put Libije. Džipovi, kamioni, zaustavljanja uz cestu, davanje novca u zamjenu za goli život. Ostala mu je jedino lova koju je sakrio u čizme. 'Pljunuo' je libijskom ribarskom brodu 3000 eura za prijevoz do Italije, no brod je naišao na patrolne čamce i odlučio skrenuti prema Hrvatskoj. Bilo je svega petero, šestero skrivenih izbjeglica na plovilu. Konačna destinacija – Split.
DRAGUTIN TADIJANOVIĆ POEZIJA Dugo u noć u zimsku bijelu noć i Uspomene
Dragutin Tadijanović rođen je 4. 11. 1905. godine u Rastušju pokraj Slavonskog Broda, kao sin zemljoradnika. Poznata je njegova poezija: Dugo u noć u zimsku bijelu noć i Uspomene...
Dragutin Tadijanović rođen je 4. 11. 1905. godine u Rastušju pokraj Slavonskog Broda, kao sin zemljoradnika. Poznata je njegova poezija: Dugo u noć u zimsku bijelu noć i Uspomene...
DUGO U NOĆ U ZIMSKU DUGU NOĆ
Dugo u noć, u zimsku gluhu noć
Moja mati bijelo platno tka.
Njen pognuti lik i prosjede njene kose
Odavna je već zališe suzama.
Trak lampe s prozora pružen je čitavim dvorištem
Po snijegu što vani pada
U tišini bez kraja, u tišini bez kraja:
Anđeli s neba, nježnim rukama,
Spuštaju smrzle zvjezdice na zemlju
Pazeć da ne bi zlato moje probudili.
Dugo u noć, u zimsku bijelu noć
Moja mati bijelo platno tka.
O majko žalosna! kaži, što to sja
U tvojim očima
Dugo u noć, u zimsku bijelu noć?
Guest- Guest
NIsu sve majke iste. Neke su preposesivne i prenapadne i imaju preveliki JA da bi se mogle smatrat dobrim roditeljem šta je glavna uloga roditelja bilo oca bilo majke.
U prevodu neke su teško smece.
U prevodu neke su teško smece.
2014-04-11
Djete treba odgojiti a smece ne može odgojiti covjeka.
Zato sam ja svoju isprokida i izbacija iz kuce i sa njom nemam kontakta.
Bolje cu se odgojit sam.
Zato sam ja svoju isprokida i izbacija iz kuce i sa njom nemam kontakta.
Bolje cu se odgojit sam.
2014-04-11
SVe te majke koje misle da se lovom može kupit necija naklonost i ucijenjivat nekoga sa time i da su tako postale dobre majke ( citaj odgojiteljice ) triba krvnicki namlatit i isprokidat.
Duhovna lekcija ....DUM ŠAKOM U GLAVU.
GONI SE U PIČKU MATERINU.
2014-04-11
zivio Longi..RayMabus wrote:SVe te majke koje misle da se lovom može kupit necija naklonost i ucijenjivat nekoga sa time i da su tako postale dobre majke ( citaj odgojiteljice ) triba krvnicki namlatit i isprokidat.
Guest- Guest
longisland
Registriran(a): 05.07.2012.
Odgovori Registriran(a): 05.07.2012.
Volite djecu i pomažite im Poslano: 06-30-2015 19:08
ocijenilo 0 korisnika
Djeca današnjice postat će civilizacija sutrašnjice. Donošenje djece na svijet danas pomalo nalikuje bacanju čovjeka u kavez s tigrovima. Djeca ne znaju , niti se mogu , nositi sa svojom okolinom. Za to im je potrebna ljubav i pomoć.
Dijete je pomalo nalik neispisanoj ploči. Napišete li na nju pogrešne stvari , ona će pokazivati pogrešne stvari. Ali za razliku od ploče , dijete samo može početi pisati : ono piše ono što je već zapisano. Iako je većina djece kadra biti uistinu pristojna , problem se otežava činjenicom da ih se nekolicina rađa umobolnih , a neki se u današnje vrijeme rađaju čak i kao ovisnici o drogama. No , to su doista vrlo rijetki slučajevi.Taj je problem osjetljiv za raspravu jer teorija o odgoju djece ima gotovo koliko i roditelja. Ipak pogrešan odgoj može donijeti mnogo tuge , a roditelji si time čak mogu i otežati svoje zrele godine. Dok jedni pokušavaju odgajati dijete onako kako su oni bili odgajani , drugi pak pokušavaju upravo suprotno , a mnogi se drže ideje da djeca trebaju odrasti prepuštena sama sebi. Ništa od toga ne jamći uspjeh. Posljednja metoda zasnovana je na materijalističkoj ideji da razvoj djeteta teče usporedno s evolucijskom poviješću čovječanstva , te da će djetetovi živci , na neki čudesan i neobjašnjiv način , "sazrijeti" tijekom godina , što će rezultirati moralnom i pristojnom odraslom osobom. Iako se ta teorija s lakoćom može opovrgnuti - jednostavnim promatranjem mnogih kriminalaca čiji živci nekako ipak nisu uspjeli "sazrijeti" - svejedno uživa određenu popularnost. To je nemaran način odgoja djece koji ne mari za budućnost civilizacije , niti za vaše zrele godine.
Trebate odlučiti kakvim biste željeli da dijete postane. Na to utječe sljedeće : a) što dijete može postati s obzirom na urođene sposobnosti i potencijal ; b) što ono samo uistinu želi postati ; c) što vi želite da ono postane ; d) dostupna znanja i vještine. Ali zapamtite , ma kakav bio rezultat svega toga , ako dijete na kraju ne postane neovisno i vrlo moralno , njegov će opstanak biti loš. U protivnom , krajnji rezultat vjerovatno će biti dijete koje je teret svima , pa i sebi.Pokušaj "kupavanja" djece gomilanjem igračaka i dobara neće donijeti nimalo dobra , kao niti sputavanje djeteta ili "stražaranjem" nad njim. Posljedice mogu biti prilično neugodne.
S druge strane , ono što djeluje je jednostavno - pokušajte biti djetetov prijatelj. Posve je sigurno da dijete treba prijatelje. Pokušajte saznati što ga uistinu muči i onda mu bez omalovažanja njegovih rješenja , pokušajte pomoći u riješavanju problema. Promatrajte djecu - ovo se odnosi čak i na novorođenčad. Slušajte što vam govore o svojim životima. Dopustite im da vam pomažu - u suprotnom , preplavit će ih osjećaji obveze koji će potom morati potiskivati.Koliko god voljeli dijete , ne zaboravite da njegov opstanak na "duge staze" neće biti dobar ako mu ne pomognete da zakorači putem koji vodi opstanku. Dijete neće slučajno poći krivim putem : suvremeno je društvo kao stvoreno za njegov neuspjeh.
Djetetu ćete uvelike pomoći ako shvatite i suglasite se s ovim putem do sreće , te postignete da ga i ono prati. To može imati golem utjecaj , ne samo na djetetov , nego i na vaš opstanak. Djetetu uistinu ne ide dobro bez ljubavi. Većina djece ima obilje ljubavi za uzvratiti. Put do sreće ukljućuje ljubav i pomoć djeci od najranijeg djetinjstva pa sve do prvih dana zrelosti.
2014-04-11
Volite djecu i pomažite im
Forumi » Ljudi i odnosi » Djeca i roditelji » Volite djecu i pomažite im
http://forum.net.hr/forums/t/406683.aspx
Forumi » Ljudi i odnosi » Djeca i roditelji » Volite djecu i pomažite im
http://forum.net.hr/forums/t/406683.aspx
2014-04-11
Pokušaj "kupavanja" djece gomilanjem igračaka i dobara neće donijeti nimalo dobra , kao niti sputavanje djeteta ili "stražaranjem" nad njim. Posljedice mogu biti prilično neugodne.
2014-04-11
U mom slucaju posljedica je bila :
- krvnicko mlacenje kad mi je pukao film i to da je jedva ostala živa i završila je na hitnoj
- nakon toga u kucu više nikad nije došla
- odrekao sam je se
- nemam komunikaciju
I ODLICNO MI JE. MAKA SAM SMECE IZ SVOG ŽIVOTA.
- krvnicko mlacenje kad mi je pukao film i to da je jedva ostala živa i završila je na hitnoj
- nakon toga u kucu više nikad nije došla
- odrekao sam je se
- nemam komunikaciju
I ODLICNO MI JE. MAKA SAM SMECE IZ SVOG ŽIVOTA.
2014-04-11
Uglavnom reputacija je tu a sad da vidim tu emanicpiranu koja ce meni doc solit pamet.
2014-04-11
I ljude vara moje ponašanje u stvarnom životu tj šta sam miran kao nekakvi budisticki misionar a to je zato jer mi je moto : živi i pusti druge da žive .....no to upravo to i znaci ......kad me maltretiraš onda ti išcupam grkljan.
2014-04-11
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» SKROZ LUDA PRIČA: Bio je najveći talenat PSŽ, igrao sa Kavanijem i Di Marijom, a sada dolazi u Srbiju, igraće za Javor!
» Priča o neracionalnoj, sfušanoj i prezaduženoj Muzičkoj akademiji naprosto je priča o našoj državi
» priča o Škorinoj političkoj karijeri priča je o gubitništvu
» Karamarko: Tko priča protiv HDZ-a, priča protiv vlastitog naroda
» Luda Anđa; KGB i Putin ruše EU i multikulturalizam
» Priča o neracionalnoj, sfušanoj i prezaduženoj Muzičkoj akademiji naprosto je priča o našoj državi
» priča o Škorinoj političkoj karijeri priča je o gubitništvu
» Karamarko: Tko priča protiv HDZ-a, priča protiv vlastitog naroda
» Luda Anđa; KGB i Putin ruše EU i multikulturalizam
Page 6 of 6