ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Historijska odluka u Hrvatskoj

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Historijska odluka u Hrvatskoj - Page 6 Empty Re: Historijska odluka u Hrvatskoj

Post by epikur37 5/5/2021, 22:44

AssadNaPodmornici wrote:
epikur37 wrote:katamarani su super ali poskupi..

a nautika je zakon.
ma 9mjesec i nisu toliko skupi.. džabe su

a kada imaš i manju jahtu/motornjak, recimo neki od 40ak stopa.. taj motornjak ima dva puta manji prostor i volumen za sobe, i sve ostalo nego što ima recimo katamaran iste dužine(stope)..

em je skuplji, em motornjak od 40ak stopa, na sat troši 100 litara dizela.. katamaran troši 6-7 litara dizela.. ako ćeš jedriti onda ništa :D

Mislim da solidan ali samo polovan katamaran ne možeš kupiti ispod 100-150 000 EUR.

To je malo ozbiljniji zalogaj investicijski.

Plus kao dvotrupac uzima dupli vez, ali ajde to i nije previše.

Doduše lijepo se rentaju, ne znam koliko ovi tvoji gdje voziš, ali znaju uzeti i 5-10 000 EURA za tjedan.

A di ga držati, ja brodove dignem na kavalete i kraj kuće, imam par svojih vezova po gradskim lučicama uvijek mogu stati..

di ću s tim čudom?

Last edited by epikur37 on 5/5/2021, 22:45; edited 1 time in total

epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Historijska odluka u Hrvatskoj - Page 6 Empty Re: Historijska odluka u Hrvatskoj

Post by epikur37 5/5/2021, 22:45

AssadNaPodmornici wrote:
veber wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
veber wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
veber wrote:
AssadNaPodmornici wrote:moramo od epija napraviti konzervativca. ima potencijala da to postane, :D
još je tvrda stina
ne bi s nama na jedrilicu.
znam ja jednu-dvije u zadru pa da mu pokažemo ljepote zadarskog arhipelaga i te spike.
jebeš jedrilice vozim samo katamarane :D
jedrilica mi radi stres kada imam skiperažu sa njom, pa sam ovom svom agentu rekao i naglasit ću mu ovo ljeto, da ne želim voziti jedrilice.

uske su, sve je tjesno u njima. a one ogromne jedrilice, koje sam vozi od 50ak stopa, su teške za upravljati.
jedrilice su jebeno nepregledne.
jedrilice kada jedriš se nagnu. iako sam na moru godinama i jedrio sam i sa njima dosta puta, nikada se jebeno nisam navikao na to da se jedrilice naginju. znam da se nemogu prevrnuti ali sve jedno.
katamaran kada jedriš ne naginje se. lijepo.

jedrilice su teže za maneviranje. hrpa skiper se boji preći na katamaran jer izgleda puno veći, a u stvarnosti je lakši za upravljanje čim se navikneš. jedrilica ne prašta grešku. ima jedan motor, ima izboj. ima sranja. ulaziš krmom, a provu nosi vjetar. užas su.  katamaran iako je širok 7-8 metara, parkiran u 10cm preciznosti.  

jedino jedrilica ima prednost, čini mi se da sidra im dosta bolje drže. i druga prednost je, kada bacaš konope, jedrilica je uža i manja i lakše je zavezati..
ok, da ne jebemo tu po forumu.
ovi co2 su zakurac.
znači motornjak.
u ime loše upravljivosti i hedonizma skurimo 2t nafte.
ja ti imam samo B ali za privat.
nemam skipersku.
ali nije ni bitno.

uvest ćemo epija u mračno društvo jahtaša.
skupi nas se više i zapalimo u italiju po gorivo.

i onda na razlici cijene iniciramo epija u to mračno društvo.

imaš pravo, jebeš jedrilice.

ma katamaran. dobiješ najbolje od oba svijeta. zericu skuplji od jedrilica, odlični za jedrenje,  i imaju dva motora. ne treba ti motornjak .

i inače zakon je spavanje sidro kraj.  da vas naučim.

nađeš neku dobru uvalu. zaštićenu od budućeg eventualnog vjetra.
dakle baciš na katamaranu(ili jedrilici) cijeli lanac, .. svih 40ak-50ak metara što ima.. na 8metara dubine recimo(i pliće još i bolje).. kada baciš cijeli lanac, daš se motorima u rikverc dok ne zakopa jahtu.. i držiš na motorima u rikverc.. pa dodaš još gasa da vidiš da sidro drži.. i pošalješ goste sa dugim konopom da pliva prema sikama.. napraviš veliki pašnjak/omču i neka baci konop na neki kamen ili zaveže za jako drvo..  i kada riješi prvi konop, onda bez stresa riješi i drugi.. i kada riješ oba konopa, izgasiš motore, sidro povuče brod malo naprijed a konopi sa krme ga drže fiksiranim za stijene/obalu.
i dobiješ privatnu plažu za goste, a brod se neće pomaknuti nikamo.. uzmeš tender i odeš na kavu dok gosti se kupaju iduća 24sata
bumo kombinirali oba svijeta.
ja imam B, ali ne skiperski.
ja mogu pokazati kako s gliseerom potjerati čehe, poljake, srbe i domaće s plaže koja ti se sviđa.
riskiraš onih famoznih 3Nm, ali jebga.
kasnije plaža sao vaša.
nemoj pokazivati jer uvijek je odgovoran onaj za kojeg u papirima piše "kapetan" :D a to uvijek budem ja. ako gost napravi sranje dok upravlja brodom, odgovoran ja.
naravno ako ćeš  kod preuzimanja , u papire navesti da si ti kapetan a ja crew member, onda tjeraj čehe :D iako ti ne bi preporučio

imaš i klauzulu kod kaska za brod a zove se osiguranje od skiperske odgovornosti ;)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by veber 5/5/2021, 22:48

AssadNaPodmornici wrote:
epikur37 wrote:katamarani su super ali poskupi..

a nautika je zakon.
ma 9mjesec i nisu toliko skupi.. džabe su

a kada imaš i manju jahtu/motornjak, recimo neki od 40ak stopa.. taj motornjak ima dva puta manji prostor i volumen za sobe, i sve ostalo nego što ima recimo katamaran iste dužine(stope)..

em je skuplji, em motornjak od 40ak stopa, na sat troši 100 litara dizela.. katamaran troši 6-7 litara dizela.. ako ćeš jedriti onda ništa :D
40ka, ovisno o motorizaciji troši.
da li je deplasmanac ili gliser.
ako na 40ki gledaš potrošnju, a nije klasični brod sredozemlja nemoj ni navigat.

za izglisnu 40ku ono minimum 400, a bolje oko 800. i tu ulazimo u sferu potrošnje.
manji motor veća potrošnja, veći-manja. brzine, izdrkavanja i sl.

vraćamo se na motor i trup.

40ku na jadranu možeš držat na 60l.

ali usporedbe katamarana i motornjaka...

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2021, 22:49

dijagram wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:Ideološka promjena će doći kroz partiju.... A država mati će se pobrinuti za operativne potankosti.

pa evo, promjene su već tu
pa promjene su na bolje, za nase dobro

inace ih adeze ne bi uvodio

podržavam historijske odluke jer su se takve odluke uvijek dokazale da su totalni promašaj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor 5/5/2021, 22:51

AssadNaPodmornici wrote:

dalje, konzervativci su za slobodu oružja...
pa i Epi je, kalaš drži u krumpirištu ;)

2017-10-06

Back to top Go down

Post by veber 5/5/2021, 22:52

AssadNaPodmornici wrote:
veber wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
veber wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
veber wrote:
AssadNaPodmornici wrote:moramo od epija napraviti konzervativca. ima potencijala da to postane, :D
još je tvrda stina
ne bi s nama na jedrilicu.
znam ja jednu-dvije u zadru pa da mu pokažemo ljepote zadarskog arhipelaga i te spike.
jebeš jedrilice vozim samo katamarane :D
jedrilica mi radi stres kada imam skiperažu sa njom, pa sam ovom svom agentu rekao i naglasit ću mu ovo ljeto, da ne želim voziti jedrilice.

uske su, sve je tjesno u njima. a one ogromne jedrilice, koje sam vozi od 50ak stopa, su teške za upravljati.
jedrilice su jebeno nepregledne.
jedrilice kada jedriš se nagnu. iako sam na moru godinama i jedrio sam i sa njima dosta puta, nikada se jebeno nisam navikao na to da se jedrilice naginju. znam da se nemogu prevrnuti ali sve jedno.
katamaran kada jedriš ne naginje se. lijepo.

jedrilice su teže za maneviranje. hrpa skiper se boji preći na katamaran jer izgleda puno veći, a u stvarnosti je lakši za upravljanje čim se navikneš. jedrilica ne prašta grešku. ima jedan motor, ima izboj. ima sranja. ulaziš krmom, a provu nosi vjetar. užas su.  katamaran iako je širok 7-8 metara, parkiran u 10cm preciznosti.  

jedino jedrilica ima prednost, čini mi se da sidra im dosta bolje drže. i druga prednost je, kada bacaš konope, jedrilica je uža i manja i lakše je zavezati..
ok, da ne jebemo tu po forumu.
ovi co2 su zakurac.
znači motornjak.
u ime loše upravljivosti i hedonizma skurimo 2t nafte.
ja ti imam samo B ali za privat.
nemam skipersku.
ali nije ni bitno.

uvest ćemo epija u mračno društvo jahtaša.
skupi nas se više i zapalimo u italiju po gorivo.

i onda na razlici cijene iniciramo epija u to mračno društvo.

imaš pravo, jebeš jedrilice.

ma katamaran. dobiješ najbolje od oba svijeta. zericu skuplji od jedrilica, odlični za jedrenje,  i imaju dva motora. ne treba ti motornjak .

i inače zakon je spavanje sidro kraj.  da vas naučim.

nađeš neku dobru uvalu. zaštićenu od budućeg eventualnog vjetra.
dakle baciš na katamaranu(ili jedrilici) cijeli lanac, .. svih 40ak-50ak metara što ima.. na 8metara dubine recimo(i pliće još i bolje).. kada baciš cijeli lanac, daš se motorima u rikverc dok ne zakopa jahtu.. i držiš na motorima u rikverc.. pa dodaš još gasa da vidiš da sidro drži.. i pošalješ goste sa dugim konopom da pliva prema sikama.. napraviš veliki pašnjak/omču i neka baci konop na neki kamen ili zaveže za jako drvo..  i kada riješi prvi konop, onda bez stresa riješi i drugi.. i kada riješ oba konopa, izgasiš motore, sidro povuče brod malo naprijed a konopi sa krme ga drže fiksiranim za stijene/obalu.
i dobiješ privatnu plažu za goste, a brod se neće pomaknuti nikamo.. uzmeš tender i odeš na kavu dok gosti se kupaju iduća 24sata
bumo kombinirali oba svijeta.
ja imam B, ali ne skiperski.
ja mogu pokazati kako s gliseerom potjerati čehe, poljake, srbe i domaće s plaže koja ti se sviđa.
riskiraš onih famoznih 3Nm, ali jebga.
kasnije plaža sao vaša.
nemoj pokazivati jer uvijek je odgovoran onaj za kojeg u papirima piše "kapetan" :D a to uvijek budem ja. ako gost napravi sranje dok upravlja brodom, odgovoran ja.
naravno ako ćeš  kod preuzimanja , u papire navesti da si ti kapetan a ja crew member, onda tjeraj čehe :D iako ti ne bi preporučio
nemam ja ambicija čarterirat. 
samo velim kako se mogu brodom potjerati oni paštetari i ćevap efendije.
mislit će da je jugo.

nisi to nikad radio?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by aben 5/5/2021, 22:52

T. wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:Ideološka promjena će doći kroz partiju.... A država mati će se pobrinuti za operativne potankosti.

Pa nije ovo toliko do HDZ-a koliko do neke opće ideološke matice zapadne politike, prvenstveno u SAD-u a koju onda slijede čistom subordinacijom i Europa pa na kraju i naša provincija.

Stvar se treba promijeniti na krupnijem planu, u SAD-u ili u najmanju ruku na nivou EU, nekim tektonskim ideološko, geopolitičkim preslagivanjem.

Rusija je ovu stavr dobro regulirala ali mi nismo ta zona.

Daleko da sam zadovoljan hdz-om i demokršćanstvom nadas u europi, posebice obzirom na rastuće izazove svakojake prirode, ali još uvijek se nadam racionalnoj promjeni i desnom odgovoru iz ozbiljnih stranaka.

Radikalizam je zadnje sredstvo.
:D nije adz, sve to markicka gura, sunce joj jebem pravasko:)

Markićkine inicijative su bile ok, ja sam dao potpise i glasao na referendumu protiv gay brakova.
Pa šta radiš u hdz-u ako si u bitnim ideološkim stvarima na kontra strani?

:)

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber 5/5/2021, 22:53

Noor wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

motiku zove kalašem.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Noor 5/5/2021, 22:55

veber wrote:
Noor wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

motiku zove kalašem.
zakopanu? :)

2017-10-06

Back to top Go down

Post by veber 5/5/2021, 22:55

aben wrote:
T. wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:
aben wrote:

Pa nije ovo toliko do HDZ-a koliko do neke opće ideološke matice zapadne politike, prvenstveno u SAD-u a koju onda slijede čistom subordinacijom i Europa pa na kraju i naša provincija.

Stvar se treba promijeniti na krupnijem planu, u SAD-u ili u najmanju ruku na nivou EU, nekim tektonskim ideološko, geopolitičkim preslagivanjem.

Daleko da sam zadovoljan hdz-om i demokršćanstvom nadas u europi, posebice obzirom na rastuće izazove svakojake prirode, ali još uvijek se nadam racionalnoj promjeni i desnom odgovoru iz ozbiljnih stranaka.

Markićkine inicijative su bile ok, ja sam dao potpise i glasao na referendumu protiv gay brakova.

:)
na kraju ću s tobom u pošte poć, odreći se brm-brm i na ruke.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/5/2021, 22:56

Zapadna civilizacija je unatoč svojim mnogim civilizacijskim dostignućima na svom sumraku i sad samo čekamo da zađe iza horizonta i da utonemo u mrak.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Noor 5/5/2021, 22:57

RayMabus wrote:Zapadna civilizacija je unatoč svojim mnogim civilizacijskim dostignućima na svom sumraku i sad samo čekamo da zađe iza horizonta i da utonemo u mrak.
treba nam spasitelj

2017-10-06

Back to top Go down

Post by veber 5/5/2021, 22:58

Noor wrote:
veber wrote:
Noor wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

motiku zove kalašem.
motika je zakopanaaaa
nema tko da ju iskopaaa

savila se teška grana

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/5/2021, 23:00

Noor wrote:
RayMabus wrote:Zapadna civilizacija je unatoč svojim mnogim civilizacijskim dostignućima na svom sumraku i sad samo čekamo da zađe iza horizonta i da utonemo u mrak.
treba nam spasitelj
Ma ne treba. To je jednostavno tako. Dođe do nekog svog zenita i onda pad i to tako ide. Opet ustane nova neka šema.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 5/5/2021, 23:00

Noor wrote:
treba nam spasitelj
amy winehose je bila optimističnija, ovog rehab zatukao više od horsa

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by epikur37 5/5/2021, 23:02

T. wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:
aben wrote:

Pa nisam u HDZ-u, bitne ideološke stavri su moje. 

Nemam nekog ni izbora, Most mi se čini simpatičnim otpočetka ali to je sve skromno.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/5/2021, 23:03

RayMabus wrote:
Noor wrote:
treba nam spasitelj
Ma ne treba. To je jednostavno tako. Dođe do nekog svog zenita i onda pad i to tako ide. Opet ustane nova neka šema.
Možda je vrijeme da islam vlada svijetom. Ovo je ionako trulo pa po prirodi stvari uskoči u taj prostor nešto zdravije. Nema zapadna civilizacija više pogonskog goriva. Sad ide pad.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by epikur37 5/5/2021, 23:08

Noor wrote:
veber wrote:
Noor wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

motiku zove kalašem.

Svakakve klateži i od ovih podstanara, bogami ću donijeti tu pušku iz Bosne, pa jeblo mater...sve ispalilo na živce, posvađali se susjedi, evo sam im išao jebat mater gore i ako ne bude tiho ima da lete van.

Još noćas.

nema ni ja živaca za izvoz
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/5/2021, 23:12

uhapsit će te na granici da švercaš oružje, još optužba terorizam ovo ono, eto ti iz lijepog života u RH u bajbuk

2018-06-14

Back to top Go down

Post by epikur37 5/5/2021, 23:14

AssadNaPodmornici wrote:uhapsit će te na granici da švercaš oružje, još optužba terorizam ovo ono, eto ti iz lijepog života u RH u bajbuk

onda ništa, na šake...

sad sam im ušao u stanove i rekao ako se ne dovedu u red lete preko balkona...

evo tajac...

heblo mater.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 5/5/2021, 23:16

aj sad ne popij žmulj
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Back to top

- Similar topics