Eto ga na!Covic:'Pozive za odcjepljenje treba odbaciti ali ni status que ne vodi naprijed'
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Eto ga na!Covic:'Pozive za odcjepljenje treba odbaciti ali ni status que ne vodi naprijed'
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:a što se EU tiče...
"Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg upozorio je u utorak u Sarajevu kako se “igraju vatrom” svi oni koji razmišljaju o promjeni granica na Balkanu, istaknuvši kako ni njegova zemlja kao ni Europska unija to neće dopustiti."
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/austrijski-ministar-vanjskih-poslova-igraju-se-vatrom-stabilnost-bih-kljucna-je-za-stabilnost-regije-eu-ne-dozvoljava-promjenu-granica-1096184
ovo je od jučer
Hoćeš da sad ja počnem ovdje stavljati izjave svjetskih diplomata i političara o mogućnost raspada Jugoslavije iz 1991. godine?
da se nije potrefio tajming s raspadom sssr-a i čehoslovačke kurac bi nam prošlo
Pa SSSR se već praktički bio raspao, a ekipa u EEZ je i dalje inzistirala na objašnjenju kako se ne smije dopustiti raspad Jugoslavije jer bi to moglo izazvati negativne posljedice po situaciju u SSSR-u.
Mislim, jesi li ti uopće svjestan tajminga tih događaja?
Početkom prosinca je SSSR praktički već bio mrtav, a od našeg priznanja u to vrijeme ni traga ni glasa.
Genscher je morao založiti svoj položaj ministra vanjskih poslova, na što ga je Kohl prisilio, kako bi prijetnjom ranijeg jednostranog priznanja od strane Njemačke iznudio istovremeno priznanje ostalih članica skupa sa Njemačkom kako se eto njihovo nejedinstvo ne bi tako jasno i javno razotkrilo upravo u razdoblju kada su svi unisono blejali o tom jedinstvu.
Dakle, raspad SSSR-a nije ništa bitno promjenio u njihovom neraspoloženju da priznaju kako su desetljećima vodili politiku koja se odjednom pokazala potpuno promašenom jer bi time sami za sebe donijeli ocjenu kako su kratkovidni, nekompetentni i nesposobni.
I to je ono što je njih boljelo.
Još su nam se godinama, njih barem 15, nastojali osvetiti zbog te pljuske kako god su mogli, ali i to je potpuno propalo ulaskom u EU i oslobađajuom presudom Gotovini i Markaču.
Carla Del Ponte tada nije sebi mogla doći od šoka, a pitanje je je li se i do sad uspjela oporaviti.
Što se tiče raspada Čehoslovačke, očito nemaš pojma kada se to dogodilo i već po datumu njihovog mirnog razdruživanja bi i sam morao shvatiti kakve gluposti ti ovdje blebećeš na neviđeno.
Guest- Guest
Re: Eto ga na!Covic:'Pozive za odcjepljenje treba odbaciti ali ni status que ne vodi naprijed'
...juga im je bila duzna grde pare..pa zato nisu htjeli da se raspadnu racunajuci da valjda nece biti pucacine i mrtvihSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:a što se EU tiče ...
"Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg upozorio je u utorak u Sarajevu kako se" igraju vatrom "svi oni koji razmišljaju o promjeni granica na Balkanu, istaknuo kako njegova zemlja kao ni Europska unija neće dopustiti. "
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/austrijski-ministar-vanjskih-poslova-igraju-se-vatrom-stabilnost-bih-kljucna-je-za-stabilnost-regije-eu-ne-dozvoljava-promjenu-granica- 1096184
ovo je od jučer
Hoćeš da sad po ovom ovdje stavlja izjave svjetskih diplomata i političara o mogućnosti raspada Jugoslavije iz 1991. godine?
da se nije potrefio tajming s raspadom sssr-a i čehoslovačke kurac bi nam prošlo
Pa SSSR je već praktički bio raspao, a ekipa u EEZ-u je i dalje inzistirala na objašnjenju kako se ne smije dopustiti raspad Jugoslavije jer bi to moglo izazvati negativne posljedice po situaciju u SSSR-u.
Mislim, jesi li ti uopće svjetski tajminga tih događaja?
Početkom prosinca SSSR je praktički već bio mrtav, a od našeg priznanja u to vrijeme nije tragala ni glasa.
Genscher je morao zauzeti svoj položaj ministra vanjskih poslova, na što je Kohl prisilio, kako bi prijetnjom ranijeg jednostranog priznanja sa strane Njemačke iznudio istovremeno priznavanje ostalih članova skupa sa Njemačkim kako se to njihovo nejedinstvo ne bi tako jasno i javno razotkrilo upravo u razdoblju kada su svi unisono blejali o tom jedinstvu.
Dakle, raspad SSSR-a nije ništa bitno promjenio u njihovom neraspoloženju da priznaju kako su desetljećima vodili politiku koja se odjednom pokazala potpuno promašenom jer bi vrijeme sami za sebe donijeli ocjenu kako su kratkovidni, nekompetentni i nesposobni.
I to je ono što je njih bolje.
Još su nam godinama, njih barem 15, nastojali osvijetliti zbog te pljuske kako su god mogli, ali i to je potpuno propalo ulaskom u EU i oslobađajućim presudom Gotovini i Markaču.
Carla Del Ponte tada nije sebi mogla doći od šoka, pitanje je je li se i do sad uspjelo oporaviti.
Što se tiče raspada Čehoslovačke, očito nemaš pojma kada se to dogodilo i već po datumu njihovog mirnog razdruživanja bi i sam morao shvatiti kakve gluposti ovdje blebećeš na neviđeno.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:...juga im je bila duzna grde pare..pa zato nisu htjeli da se raspadnu racunajuci da valjda nece biti pucacine i mrtvihSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:a što se EU tiče ...
"Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg upozorio je u utorak u Sarajevu kako se" igraju vatrom "svi oni koji razmišljaju o promjeni granica na Balkanu, istaknuo kako njegova zemlja kao ni Europska unija neće dopustiti. "
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/austrijski-ministar-vanjskih-poslova-igraju-se-vatrom-stabilnost-bih-kljucna-je-za-stabilnost-regije-eu-ne-dozvoljava-promjenu-granica- 1096184
ovo je od jučer
Hoćeš da sad po ovom ovdje stavlja izjave svjetskih diplomata i političara o mogućnosti raspada Jugoslavije iz 1991. godine?
Pa SSSR je već praktički bio raspao, a ekipa u EEZ-u je i dalje inzistirala na objašnjenju kako se ne smije dopustiti raspad Jugoslavije jer bi to moglo izazvati negativne posljedice po situaciju u SSSR-u.
Početkom prosinca SSSR je praktički već bio mrtav, a od našeg priznanja u to vrijeme nije tragala ni glasa.
Genscher je morao zauzeti svoj položaj ministra vanjskih poslova, na što je Kohl prisilio, kako bi prijetnjom ranijeg jednostranog priznanja sa strane Njemačke iznudio istovremeno priznavanje ostalih članova skupa sa Njemačkim kako se to njihovo nejedinstvo ne bi tako jasno i javno razotkrilo upravo u razdoblju kada su svi unisono blejali o tom jedinstvu.
Dakle, raspad SSSR-a nije ništa bitno promjenio u njihovom neraspoloženju da priznaju kako su desetljećima vodili politiku koja se odjednom pokazala potpuno promašenom jer bi vrijeme sami za sebe donijeli ocjenu kako su kratkovidni, nekompetentni i nesposobni.
Još su nam godinama, njih barem 15, nastojali osvijetliti zbog te pljuske kako su god mogli, ali i to je potpuno propalo ulaskom u EU i oslobađajućim presudom Gotovini i Markaču.
Carla Del Ponte tada nije sebi mogla doći od šoka, pitanje je je li se i do sad uspjelo oporaviti.
Što se tiče raspada Čehoslovačke, očito nemaš pojma kada se to dogodilo i već po datumu njihovog mirnog razdruživanja bi i sam morao shvatiti kakve gluposti ovdje blebećeš na neviđeno.
Slovenija i Hrvatska su svakako vratili svoje dugove, za ostale nemam točne podatke, osim što sam siguran da crna rupa Europe, ne samo financijska, to nije učinila.
Dakle, to nije bio opravdan razloga da se odbija priznati Sloveniju i Hrvatsku.
Zatim, ja bih rekao da su se oni baš nadali kako će biti pucačine i mrtvih, ali da će to brzo završiti i da će JNA posao obaviti brzo i što je čišće moguće, po receptu Blagoja Adžića koji je tada rekao, čega se sigurno i sam sjećaš: "Pa šta ako bude deset hiljada mrtvih. Svet će o tome brujati nedelju dana pa će zaboraviti."
Otprilike tako, jer se ne sjećam baš točnog citata.
Uostalom, nije badava NATO donio procjenu kako će Hrvatska vojno pasti najkasnije do Božića 1991. godine.
A i Gianni De Michelis je malo prije 25. lipnja i odluke o osamostaljenu na pitanje kako će EEZ postupiti rekao nešto u stilu da će vidjeti kako će JNA reagirati sugerirajući da neće biti puno buke ako brzo zaustavi pokušaje osamostaljenja.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:...juga im je bila duzna grde pare..pa zato nisu htjeli da se raspadnu racunajuci da valjda nece biti pucacine i mrtvihSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:a što se EU tiče ...
ovo je od jučer
Slovenija i Hrvatska su svakako vratili svoje dugove, za ostale nemam točne podatke, osim što sam siguran da crna rupa Europe, ne samo financijska, to nije učinila.
Dakle, to nije bio opravdan razloga da se odbija priznati Sloveniju i Hrvatsku.
Zatim, ja bih rekao da su se oni baš nadali kako će biti pucačine i mrtvih, ali da će to brzo završiti i da će JNA posao obaviti brzo i što je čišće moguće, po receptu Blagoja Adžića koji je tada rekao, čega se sigurno i sam sjećaš: "Pa šta ako bude deset hiljada mrtvih. Svet će o tome brujati nedelju dana pa će zaboraviti."
Otprilike tako, jer se ne sjećam baš točnog citata.
Uostalom, nije badava NATO donio procjenu kako će Hrvatska vojno pasti najkasnije do Božića 1991. godine.
A i Gianni De Michelis je malo prije 25. lipnja i odluke o osamostaljenu na pitanje kako će EEZ postupiti rekao nešto u stilu da će vidjeti kako će JNA reagirati sugerirajući da neće biti puno buke ako brzo zaustavi pokušaje osamostaljenja.
Pa što je onda bilo u pitanju?
Glupost i taština.
Jedan irački političar koji je bio disident u Saddamovo vrijeme je dobro rekao da će te najviše mrziti glupani kojima si javno i jasno dokazao da su upravo to, glupani.
Tuđman i naravno mi Hrvati smo dokazali većem dijelu bjelosvjetskih političkih vođa da su se teško prevarili u mnogim procjenama i zbog toga su mrzili i Tuđmana i nas.
Jer smo javno, jasno i glasno dokazali da su nesposobni idioti.
Svi njihovi postupci i planovi svjedoče o tome.
Uvijek se sjetim izjave Freda Echarda tadašnjeg glasnogovornika BB Ghalija za vrijeme Bljeska koji je to jutro kada je kacija počela prenio pripadnicima medija kako zna da su Hrvati krenuli u Okučane, ali nije siguran da mogu tamo i stići.
Stigli smo za neka 32 sata i to u centar Okučana.
Zamisli koje je to potcjenjivanje!
Gore od onog kojem sad svjedočimo od strane marcela. Još sa od njega samo fali tvrdnja kako mi nismo zapravo izveli Oluju samostalno nego smo dobili tešku pomoć od Amera bez koje ne bi ništa napravili, eto koliko smo nesposobni.
Guest- Guest
E da, onu informaciju o NATO procjeni po kojoj Hrvatska vojno pada do Božića 1991. je Tuđmanu prenio tadašnji njegov savjetnik Darko Bekić, a njemu je proslijedio Janko Vraniczany Dobrinović, koji je tada bio ministar turizma u hrvatskoj vladi, a imao je odlične veze u NATO-u i živio je dugo vremena u Bruxellesu.
Slijedeće godine je tamo postavljen na mjesto amabasadora.
Slijedeće godine je tamo postavljen na mjesto amabasadora.
Guest- Guest
Šandor Winnetou wrote:kupres je iznimno važna strateška točka. Rej ti o vojnoj strategiji nemaš blage veze.RayMabus wrote:On će mene zaustavljat na Kupresu jer je njemu bitno samo da su njegovi Ercegovci na sigurnome.
Ajte i ti i oni u tri pičke materine.
Ako se hoće spojiti sa USK, a ne dirati RS te budale mogu misliti da mogu preko Kupresa i Livna pa gore do Bihaća.
To je prometnica koja vodi do Bihaća.
Međutim ... moš misliti kad bi se krenuli spajati preko hrvatskih kantona, a posebno preko Kupresa i Livna ... niti bi tamošnji Hrvati
to gledali skrštenih ruku, a niti Hrvatska jer bi to bile već bošnjačke vojne operacije protiv hrvatskih kantona i općina.
Tu se više nikoga ne pita je l mi smijemo ili ne smijemo štititi svoj narod.
Nek si jebu mater svi odreda koji misle da bismo mi ovdje trebali mirno gledati dok one balijske kurvetine napadaju Hrvate.
Druga opcija im je preko onog izvučenog dijela RS spojiti Jajce i Ključ.
Oni jesu većina u Jajcu, ali ne tolika da bi se mogli mirno prošetati kroz općinu Jajce.
Da ne velim koliko je Srbima našiljen kurac ako samo jednom stopom pređu granicu RS-a.
Ajoj ... čitam danas te muslimanske budale kako vele da će BiH postojati, ali RS ne bu.
Mater im glupavu idiotsku ... pa čak im i Srbi danas vele da nisu niš naučili na njihovim pogreškama.
A koji su arsenal imali Srbi kad su počeli sranja delati , a kaj danas imaju mujage ... mah.
Neću podcjenjivati nikoga, ali ako započnu sranje gadno će se govana najesti.
Guest- Guest
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:a što se EU tiče...
"Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg upozorio je u utorak u Sarajevu kako se “igraju vatrom” svi oni koji razmišljaju o promjeni granica na Balkanu, istaknuvši kako ni njegova zemlja kao ni Europska unija to neće dopustiti."
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/austrijski-ministar-vanjskih-poslova-igraju-se-vatrom-stabilnost-bih-kljucna-je-za-stabilnost-regije-eu-ne-dozvoljava-promjenu-granica-1096184
ovo je od jučer
Hoćeš da sad ja počnem ovdje stavljati izjave svjetskih diplomata i političara o mogućnost raspada Jugoslavije iz 1991. godine?
Marc ... SSSR se u kolovozu 1991. preustrojil u ZND minus one republike kaj su proglasile neovisnost.
Češka i Slovačka Federativna Republika (službeni naziv od 1990. se raspala sporazumno na dvije odvojene republike. 1. siječnja 1993.
Nama to nije bil nikakav problem.
Problem su bili naši današnji ''saveznici'' - USA, UK, Njemačka i Francuska koji su preko pola godine držali mrtvu
SFRJ na aparatima jer su mislili kako će Srbija s JNA zatući Hrvatsku.
Budale jednostavno nisu kužile da je stvar gotova.
Isti ti igrači isto danas spikaju za BiH.
Zaključi sam kaj bu bilo prije ili kasnije.
Guest- Guest
pa bio bi red, kurve su se uvijek izvlačile a sad nek se porokaju međusobnoSovak wrote:Šandor Winnetou wrote:kupres je iznimno važna strateška točka. Rej ti o vojnoj strategiji nemaš blage veze.RayMabus wrote:On će mene zaustavljat na Kupresu jer je njemu bitno samo da su njegovi Ercegovci na sigurnome.
Ajte i ti i oni u tri pičke materine.
Ako se hoće spojiti sa USK, a ne dirati RS te budale mogu misliti da mogu preko Kupresa i Livna pa gore do Bihaća.
To je prometnica koja vodi do Bihaća.
Međutim ... moš misliti kad bi se krenuli spajati preko hrvatskih kantona, a posebno preko Kupresa i Livna ... niti bi tamošnji Hrvati
to gledali skrštenih ruku, a niti Hrvatska jer bi to bile već bošnjačke vojne operacije protiv hrvatskih kantona i općina.
Tu se više nikoga ne pita je l mi smijemo ili ne smijemo štititi svoj narod.
Nek si jebu mater svi odreda koji misle da bismo mi ovdje trebali mirno gledati dok one balijske kurvetine napadaju Hrvate.
Druga opcija im je preko onog izvučenog dijela RS spojiti Jajce i Ključ.
Oni jesu većina u Jajcu, ali ne tolika da bi se mogli mirno prošetati kroz općinu Jajce.
Da ne velim koliko je Srbima našiljen kurac ako samo jednom stopom pređu granicu RS-a.
Ajoj ... čitam danas te muslimanske budale kako vele da će BiH postojati, ali RS ne bu.
Mater im glupavu idiotsku ... pa čak im i Srbi danas vele da nisu niš naučili na njihovim pogreškama.
A koji su arsenal imali Srbi kad su počeli sranja delati , a kaj danas imaju mujage ... mah.
Neću podcjenjivati nikoga, ali ako započnu sranje gadno će se govana najesti.
Sjecam se kad sam handrio u ratu jednu muslimanku, jedno krace vrijeme, rekla mi je nesto nakon cega sam shvatio da je to intimna zelja muslimana i da o tome pricaju medju sobom.
Rekla mi je - poklat cete se vi i Srbi a nama ce ostati Bosna.
To mi je kasnije cesto padalo na pamet i nije losa ideja da mi to primijenimo ali u malo modificiranoj varijanti
U varijanti - iskolju se Srbi i Mujage medjusobno o onda mi elegantno poklopimo sve do Drine.
Jer zemljopisno je BiH ionako zarobljena sa Hrvatskom
To mi je kasnije cesto padalo na pamet i nije losa ideja da mi to primijenimo ali u malo modificiranoj varijanti
U varijanti - iskolju se Srbi i Mujage medjusobno o onda mi elegantno poklopimo sve do Drine.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
koji si ti ustaša, to je neviđeno :)Ringo10 wrote:Sjecam se kad sam handrio u ratu jednu muslimanku, jedno krace vrijeme, rekla mi je nesto nakon cega sam shvatio da je to intimna zelja muslimana i da o tome pricaju medju sobom.
Speare Shaker wrote:
Koju hoćeš prvu?
Warena Zimmermanna ili njegovg šefa Jamesa Bakera?
Sjećaš se Bakerovih izjava na susretu sa predsjednicima republika iz 1991. godine?
SAD neće prihvatiti nikakvo osamostaljenje republika izvan Jugoslavije.
Goergea Busha starijeg?
Oćeš skandalozne prijetnje Tuđmanu od strane Brenta Scowcrofta i Lawrencea Eagleburgera, savjetnika za nacionalnu sigurnost i zamjenika šefa dimplomacije?
Znaš što je dvojac poručio Tuđmanu kada je bio u Americi u kolovozu 1990.?
Da pazi da ne poleti previsoko jer bi mogao nisko pasti.
Moram li ti objašnjavati kako je to završilo?
A pazi, Jugoslavija je ipak bila nekakav faktor u svjetskoj politici, a BiH je ipak samo obična crna rupa, ako je septička jama Europe.
Jednostavno kad su vidjeli kako je vrag uzeo šalu, krenulo se na postavljanje realne političke platforme. Do tada su rađeni blefovi i autopilot.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Ringo10 wrote:Sjecam se kad sam handrio u ratu jednu muslimanku, jedno krace vrijeme, rekla mi je nesto nakon cega sam shvatio da je to intimna zelja muslimana i da o tome pricaju medju sobom.
Koja ustašija ....!!??
Guest- Guest
a još ni petak nije :DSovak wrote:Ringo10 wrote:Sjecam se kad sam handrio u ratu jednu muslimanku, jedno krace vrijeme, rekla mi je nesto nakon cega sam shvatio da je to intimna zelja muslimana i da o tome pricaju medju sobom.
Koja ustašija ....!!??
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Nino Raspudić: Hrvatska je jamac Daytonskog sporazuma i treba odbaciti optužbe o ‘miješanju u unutarnje stvari’
» Bakir Plenkoviću:Ruši MOST šta čekaš od onih planina navaljuju Vučić,Dodik i četnici a od naprijed Zoki,Čović i ustaše oćeš da nam udare sa leđa
» Kako se u BiH treba/o čitati Kolindin status u Evropi?
» Korona virus u BH-a Hrvata!Dok se Covic slika na Twitteru,bitku vodi samo jedan covjek
» Čović se treba ozbiljno ispričati Milanoviću
» Bakir Plenkoviću:Ruši MOST šta čekaš od onih planina navaljuju Vučić,Dodik i četnici a od naprijed Zoki,Čović i ustaše oćeš da nam udare sa leđa
» Kako se u BiH treba/o čitati Kolindin status u Evropi?
» Korona virus u BH-a Hrvata!Dok se Covic slika na Twitteru,bitku vodi samo jedan covjek
» Čović se treba ozbiljno ispričati Milanoviću
Page 6 of 6