Kutak za rusofile
Page 11 of 50
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Re: Kutak za rusofile
Zasigurno više nego ti u svoje.
Ili po tebi ova nije muslimanka? Jest jest, pogledaj koliko muslimana
su ukri uključili u paravojske tamo. Posebice ližu guzice Tatarima i
najavljuju osnivanje -tatarske postrojbe- ( u bivšoj ukrajini) a kako bi,
kako snuju, "oslobodili Krim"
Ili po tebi ova nije muslimanka? Jest jest, pogledaj koliko muslimana
su ukri uključili u paravojske tamo. Posebice ližu guzice Tatarima i
najavljuju osnivanje -tatarske postrojbe- ( u bivšoj ukrajini) a kako bi,
kako snuju, "oslobodili Krim"
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
možda je muslimanka , možda nije. ima maramu na glavi, što je možda "minus" ali nemora značiti da je marama na glavi muslimanka, i + bijelkinja je.
drugo u ruskoj vojsci će uskoro biti preko 40% muslimana, to je islamska vojska , većina plaćenika na strani novorusije u ljeto 2014 su bili putinovi allah akbari
treće lik nije na samrti, nisam sam se baš nagledao smrtno ranjenih u stvarnom životu(hvala bogu), ali ti kao bivši vojnik HVa koji je prošao 5godina rata, sigurno si vidio barem ranjene.. ovaj "na samrti ukrainac" se smješi(inače da umire, ili bi bio u nesvjesti ili imao grčeve na faci od agonije ili vrištao od bolova), ima zdravu put(inače bo od krvarenja vada bio blijed) , a po tebi on umire,... pa gdje ste vi to ratovali da tako ljudi umiru :D
drugo u ruskoj vojsci će uskoro biti preko 40% muslimana, to je islamska vojska , većina plaćenika na strani novorusije u ljeto 2014 su bili putinovi allah akbari
treće lik nije na samrti, nisam sam se baš nagledao smrtno ranjenih u stvarnom životu(hvala bogu), ali ti kao bivši vojnik HVa koji je prošao 5godina rata, sigurno si vidio barem ranjene.. ovaj "na samrti ukrainac" se smješi(inače da umire, ili bi bio u nesvjesti ili imao grčeve na faci od agonije ili vrištao od bolova), ima zdravu put(inače bo od krvarenja vada bio blijed) , a po tebi on umire,... pa gdje ste vi to ratovali da tako ljudi umiru :D
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:možda je muslimanka , možda nije. ima maramu na glavi, što je možda "minus" ali nemora značiti da je marama na glavi muslimanka, i + bijelkinja je.
treće lik nije na samrti
Ti očito sve znaš na prvi pogled. Uvijek kontra pa bez obzira na količinu gluposti i digresija koje ti padnu na pamet.
Možda, ali ne mora biti, bijela je previše.
A on nije na samrti jer ti znaš da nije.
Pa čak i da nije nema veze sa pričom.
I ostavi se profiliranja mene slinavko podli i podmukli jer ja tebe nisam profilirao
niti te pitao di si bio i kada i u koju uru.
PS- A di ste vi bili pizda li vam materina podla.
2014-04-20
[size=40][size=40]Obama [size=40]Rejects[/size] [size=40]Proposal[/size] [size=40]to[/size] [size=40]Meet Ser-dog-an[/size][/size]
[/size]
© AFP 2016/ Yasin Bulbul
POLITICS
13:10 28.03.2016(updated 15:09 28.03.2016) Get short URL
112113150
US President Barack Obama will not have a personal meeting with his Turkish counterpart Recep Tayyip Erdogan during Erdogan's upcoming visit to the United States, media reported.
© AP PHOTO/ PETROS KARADJIAS
[size]Wheel and Deal? US, Turkish Businessman May Strike a 'Secret Deal' Against Erdogan
MOSCOW (Sputnik) — A number of world leaders, including Erdogan, are expected to gather for theNuclear Security Summit (NSS), due to run in the United States from March 31 to April 1.
Obama has rejected Erdogan's request to participate in a joint event and the US leader has no plans to have a one-on-one meeting with his Turkish counterpart, The Wall Street Journal reported Sunday, citing US officials.
The newspaper added that Erdogan might have a personal meeting with US Vice President Joe Biden instead of Obama.
Obama is said to have only one-on-one meeting planned during the NSS, with Chinese President Xi Jinping.
Ankara is one of Washington's closest partners in the Middle East, assisting the US anti-terror struggle in the region.[/size]
Read more: http://sputniknews.com/politics/20160328/1037076092/obama-erdogan-visit.html#ixzz44CSHltIE
2014-04-14
gle ako si sam se hvalio i hvališ se da si ratovao za Hrvatsku Vojsku nekoliko godina, ja nisam, nevidim u čemu problem. Valjda sam očekiva da će te vi vidjeti i ranjene i mrtve kako biva u ratu..Ali ok, neću to spominjati više. Iskrneo nevirujem da je lik na samrti i teško ranjen, jer ima zdravu boju tena, nije blijed, smješka se, i ne vrišti u grčevima, agoniji itd.. nevidim čemu tolika tvoja mržnja prema meni samo zato što sam ti uredno replicira na post , jer po meni nema logike da je ukrainac na samrti, jer nevidim lokvu krvi iza njega, lik se smješka, nevidim da mu je odvojena noga, ruka, glava, utroba, nevidim da vrišti od bolova, nevidim da je blijed zbog šoka i gubitka krvi , nego ima zdravu boju kože itd..Yehudi wrote:preko_vode_do_slobode wrote:možda je muslimanka , možda nije. ima maramu na glavi, što je možda "minus" ali nemora značiti da je marama na glavi muslimanka, i + bijelkinja je.
treće lik nije na samrti
Ti očito sve znaš na prvi pogled. Uvijek kontra pa bez obzira na količinu gluposti i digresija koje ti padnu na pamet.
I ostavi se profiliranja mene slinavko podli i podmukli jer ja tebe nisam profilirao
PS- A di ste vi bili pizda li vam materina podla.
Guest- Guest
inače na ukrainskoj fronti je primirje, iako tu i tamo ispale rafal metaka jedani prema drugima.. tu i tamo netko pogine, ali najviše što nagaze na zaostalu minu..
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:Ali ok, neću to spominjati više.Yehudi wrote:preko_vode_do_slobode wrote:možda je muslimanka , možda nije. ima maramu na glavi, što je možda "minus" ali nemora značiti da je marama na glavi muslimanka, i + bijelkinja je.
treće lik nije na samrti
I ostavi se profiliranja mene, jer ja tebe nisam profilirao
Iskrneo nevirujem da je lik na samrti i teško ranjen, jer ima zdravu boju tena, nije blijed, lik se smješka nevidim da je blijed zbog šoka i gubitka krvi , nego ima zdravu boju kože itd..
U priči je manje bitno dali je na samrti ili nije. Pa se ne triba hvatati za jednu riječ i oko nje se raspravljati.
Možda je dobio morfij pa mu lipo i smješka se.
Poanta je da se ukri sada venjaju Tatarima koje nisu hebali za suhu šljivu, dok su vladali Krimom iz Kijeva.
2014-04-20
pa logično koriste manjinu tatare da napakose rusima, u čemu je problem. krimski tatari su 95% da im glavni grad bude Kijev a ne Moskva, stoga je barem savez tamo na krimu prirodan
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:inače na ukrainskoj fronti je primirje, iako tu i tamo ispale rafal metaka jedani prema drugima.. tu i tamo netko pogine, ali najviše što nagaze na zaostalu minu..
Pa tako mirno i nije, nedavno su ukri tenkovima pokušali ući u Avdievku pa su odbijeni, ima i smrtno stradalih
a primirje se redovito krši. Od tamo je i ta slika. i Minobacači su radili.
Ranjeni je teže taj iz -desnog centra- nadimkom «Художник», tako kažu.
2014-04-20
pogledat cu srpske forume, zadnji put kada sam povirio prije par dana, nisu spominjali žešće napade, osim razmjene iz daljine tu i tamo , osim da ukrainci pošto su brojniji sve više zauzimaju prazne kote(bez borbe) i tako smanjuju teritorij novoruske regije...Yehudi wrote:preko_vode_do_slobode wrote:inače na ukrainskoj fronti je primirje, iako tu i tamo ispale rafal metaka jedani prema drugima.. tu i tamo netko pogine, ali najviše što nagaze na zaostalu minu..
Pa tako mirno i nije, nedavno su ukri tenkovima pokušali ući u Avdievku pa su odbijeni, ima i smrtno stradalih
a primirje se redovito krši. Od tamo je i ta slika. i Minobacači su radili.
Ranjeni je teže taj iz -desnog centra- nadimkom «Художник», tako kažu.
Guest- Guest
Upravo sada su se žestoko sukobili
http://rusvesna.su/news/1459120556
Sa ove stranice su info o tome.
U industrijskoj zoni pod Avdiyivka zapovjednika nadimkom "Tartar", pogodio snajperista iz njegova tima, - rekao je predstavnik Ministarstva obrane Ukrajine
Jedan vojnik je ubijen APU, četiri ozlijeđeno je u posljednjih nekoliko dana, pod Avdeevka.
http://rusvesna.su/news/1459120556
Sa ove stranice su info o tome.
U industrijskoj zoni pod Avdiyivka zapovjednika nadimkom "Tartar", pogodio snajperista iz njegova tima, - rekao je predstavnik Ministarstva obrane Ukrajine
Jedan vojnik je ubijen APU, četiri ozlijeđeno je u posljednjih nekoliko dana, pod Avdeevka.
2014-04-20
2014-04-14
Na ruskim vijestima kako je krenula prva posiljka sirijskog voca i povrca za Rusiju s planom od 3000 tona tjedno, a u obrnutom smjeru strojevi za razminiranje i konzervatori s ciljem obnove i zastite Palmire.
https://www.rt.com/business/336601-syria-fruit-russian-market/
---------------------------------------------------------
https://www.rt.com/business/336601-syria-fruit-russian-market/
---------------------------------------------------------
2014-04-20
Ovi ukri lažu, podvaljuju toliko da to spada pod temu -vjerovali ili ne-
Šef Službe sigurnosti Ukrajine Vasilij Gricak izjavio je da su danas izvedene napade u Bruxellesu mogle organizirati ruske vlasti, prenosi Lifenews.
"Ne bih se iznenadio da je to sastavni dio hibridnog rata Rusije", citiraju mediji izjavu koju je Gricak dao na predavanju u Kijevo-Mogiljanskoj akademiji. Dodao je da će uskoro svi optuživati Islamsku državu za napade na Belgiju.
------------------------------------------------------
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je oštro osudio izjavu načelnika SSU-a i na svojoj Facebook stranici napisao da je Gricak budala.
Šef predsjedničke administracije Sergej Ivanov također je komentirao izjavu Vasilija Gricaka:
"Već sam pročitao komentar Dmitrija Medvedeva. Kao filolog ga moram pohvaliti za precizno odabranu riječ. Čini mi se da riječ 'budala' točno opisuje načelnika Službe sigurnosti Ukrajine, koji je pretpostavio da je u terorističkim napadima u Bruxellesu umiješana Rusija, da tamo postoji 'ruski trag'.
Ako tražimo drugi tremin, pada mi na pamet samo nešto iz medicinske psihologije. Iz te oblasti iskoristio bih [za Vasilija Gricaka] riječ 'degenerik' ", rekao je Sergej Ivanov, prenosi Lifenews.
Šef Službe sigurnosti Ukrajine Vasilij Gricak izjavio je da su danas izvedene napade u Bruxellesu mogle organizirati ruske vlasti, prenosi Lifenews.
"Ne bih se iznenadio da je to sastavni dio hibridnog rata Rusije", citiraju mediji izjavu koju je Gricak dao na predavanju u Kijevo-Mogiljanskoj akademiji. Dodao je da će uskoro svi optuživati Islamsku državu za napade na Belgiju.
------------------------------------------------------
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je oštro osudio izjavu načelnika SSU-a i na svojoj Facebook stranici napisao da je Gricak budala.
Šef predsjedničke administracije Sergej Ivanov također je komentirao izjavu Vasilija Gricaka:
"Već sam pročitao komentar Dmitrija Medvedeva. Kao filolog ga moram pohvaliti za precizno odabranu riječ. Čini mi se da riječ 'budala' točno opisuje načelnika Službe sigurnosti Ukrajine, koji je pretpostavio da je u terorističkim napadima u Bruxellesu umiješana Rusija, da tamo postoji 'ruski trag'.
Ako tražimo drugi tremin, pada mi na pamet samo nešto iz medicinske psihologije. Iz te oblasti iskoristio bih [za Vasilija Gricaka] riječ 'degenerik' ", rekao je Sergej Ivanov, prenosi Lifenews.
2014-04-20
Dolazi državni secretar Keri kod Obame i nervozno mu predlaže da ukinu vremenske zone.
– Zašto, pita ga Obama.
– Ah, ne snalazim se više, odletim u drugi grad, zovem kući a oni svi spavaju, prošli put tebe budim u 4 ujutro a mislio sam da je večer. Zovem Angelu da joj čestitam rođendan kaže bio je jučer, predsjedniku Kine Novu godinu, kaže da je sutra.
– Ma dobro, to su sve sitnice, govori mu Obama ...
– Ma kakve sitnice!!!
Sjećaš li se kad se srušio onaj avion iznad Ukrajine? Ja nazovem Maleziju da im izrazim sućut, a čovjek reče da još nije ni poletio...
– Zašto, pita ga Obama.
– Ah, ne snalazim se više, odletim u drugi grad, zovem kući a oni svi spavaju, prošli put tebe budim u 4 ujutro a mislio sam da je večer. Zovem Angelu da joj čestitam rođendan kaže bio je jučer, predsjedniku Kine Novu godinu, kaže da je sutra.
– Ma dobro, to su sve sitnice, govori mu Obama ...
– Ma kakve sitnice!!!
Sjećaš li se kad se srušio onaj avion iznad Ukrajine? Ja nazovem Maleziju da im izrazim sućut, a čovjek reče da još nije ni poletio...
2014-04-20
Fuck! Sjebo nam Chuck Norris-a.Yehudi wrote:
-------------Putin razotkriven----------------
info - ukro news
-----------------------------------------------------------------
Potopio Atlantidu- i Titanik - uništio Pompeje
sredio Kenedija - istrijebio dinosaure i sam priznao da je osobno ubio Mrtvo more
Mad_Vlad-
2014-05-02
Za Suhoje se čeka u redu.
Zarada od novih ugovora o izvozu oružja uvelike premašili troškovi akcije u Siriji
Ovo piše "Kommersant", pozivajući se na izvore u policiji.
Dakle, na kraju godine primio zahtjev iz Alžira za kupnju 12 Su-32 bombardera (je izvoz verzija Su-34). Prva eskadrila od bombardera, prema publikaciji, stajat će na sjevernoafričkoj zemlji u iznosu od najmanje 500 do 600 milijuna $. Budućnost nije isključeno kupnje još 6-12 strojeva.
Alžir je već kupio 40 helikoptera (600 do 700 milijuna dolara) i može zahtijevati dodatni 10 Su-35S (iznos transakcije - 850-900 milijuna $).
Indonezija i Vijetnam su zainteresirani i Su-35. Vijetnam namjerava kupiti eskadrilu i Indonezija - 10 boraca u uz prethodno pribavljeno Su-30 MK2. Radi se o ugovorima u vrijednosti od preko 1 milijarde $.
Šest Su-35 za 500 milijuna $ možete kupiti Pakistan.
Kao rezultat toga, marketinški učinak sirijske kampanje, prema grubim procjenama, može dovesti do ugovora za 6-7 milijarde $
2014-04-20
Pitam se koliko bi temu obnavljao Yehudi ako bi naslov bio "Kutak za kroatofile"?.
Yehudi bi nestao s foruma dok tema ne potone.
5.-a kolona, kažem vam.
Yehudi bi nestao s foruma dok tema ne potone.
5.-a kolona, kažem vam.
Deset podataka o Boljšom teatru koje vjerojatno niste znali
28. ožujka se navršava 240 godina od osnutka Boljšog teatra. RBTH je zamolio ravnateljicu muzeja Lidiju Harin da nam ispriča ono što malo tko zna o povijesti najvažnijeg kazališta u Rusiji.
Natječaj za otvaranje
Danas je uobičajeno da se povijest Boljšog teatra računa od ožujka 1776. godine, kada je knez Petar Urusov dobio od carice Katarine II. dozvolu da otvori javno kazalište u Moskvi.
Međutim, tek prije nekoliko godina je utvrđeno da je carica još 1766., dakle, deset godina ranije, objavila ono što bismo danas nazvali "natječajem" za otvaranje prvog javnog kazališta (dakle, ne dvorskog, nego kazališta za širu publiku). Stigle su četiri ponude: od jednog Francuza, dvojice Talijana i jednog Rusa - Nikolaja Titova. Titov je pobijedio i njemu je stavljen na raspolaganje Operni dom na Jauzi, gdje je 21. veljače 1766. godine prikazana prva javna predstava. Može se reći da je tada zapravo osnovan Boljšoj teatar.
Šefovi iz inozemstva
Tri godine kasnije Titov je bankrotirao zbog poreza i bio je prisiljen prodati carsku privilegiju održavanja javnih predstava. Kupili su je Talijani Belconti i Cinti, da bi je dvije godine kasnije prodali svome zemljaku Grattiju. Pet godina nakon toga došlo je vrijeme kneza Urusova, i on se danas vodi kao osnivač Boljšog teatra.
Boljšoj teatar 1870. godine. Izvor: Press photo
Istina, zgrada koju je podigao Urusov izgorjela je u požaru još prije otvaranja kazališta, tako da je on odlučio prodati privilegiju Englezu Michaelu Maddoxu, matematičaru iz Oxforda koji je doveden da bi držao nastave careviću Pavlu Petroviču. Maddox je izabrao mjesto na kojem se Boljšoj i danas nalazi. Tu je podigao zgradu od cigle. Svečano otvorenje kazalište je bilo 30. prosinca 1780. godine.
Profesionalni "pljeskači"
Maddoxovo kazalište imalo je salu s nepunih 1000 mjesta, scenu i orkestarsku rupu. Desno iznad scene bile su lože gdje su sjedili "posebni štovaoci" i praktički su svi oni pripadali višim krugovima. Oni su gledateljima davali potrebne znakove. Primjerice, kada su pokazivali dva prsta, to je značilo da treba glasno aplaudirati. Vjerojatno bi se moglo reći da su oni preteče profesionalnih "pljeskača" - ljudi koji daju znak kada publika treba aplaudirati.
Izvor: Press photo
Bal u operi
Najpoznatiji balovi u operi danas se održavaju u Beču, ali Bečka Opera je sagrađena skoro 100 godina poslije ruskog kazališta. Maddox je najprije došao na ideju da u Boljšom teatru napravi sobe za odmor, gdje su se dame družile preko dana, a muškarci su imali poslovne susrete.
Primabalerina iz Francuske
Danas zvuči čudno, ali prva primabalerina Boljšog teatra bila je Francuskinja - Félicité-Virginie Hullin Sor. Ona je na poziv doputovala u Moskvu zajedno s mužem, koji je također bio baletan. Upravo je Francuskinja zablistala 6. siječnja 1825. godine na otvaranju nove zgrade Boljšog teatra koja je izgrađena kada je stara izgorjela u požaru.
Srušiti Boljšoj
Lenjin je 1918. godine inzistirao da se Boljšoj teatar sruši, jer je, navodno, opera bila umjetnost buržoazije, jer puno košta, a izvođači su drski i traže novac. Boljšoj je ipak opstao, a tome su doprinijeli Josif Staljin i Anatolij Lunačarski, koji se može smatrati prvim ministrom kulture SSSR-a.
Sovjetske muze
Strop sa scenom "Apolon i muze" oslikali su majstori sredinom 19. stoljeća. Vlasti su 1940. godine odlučile objaviti natječaj za oslikavanje stropa. U natječaju su sudjelovali mnogi poznati umjetnici. Početkom Drugog svjetskog rata strop je oštetila bomba, pa je morao biti popravljen, i tada su se na njemu pojavile nove muze - "seljanke" Pavla Korina.
Cenzura iza kulisa
Cenzura je postojala i u carsko i u sovjetsko vrijeme. U carskom razdoblju je postojao posebni zbornik libreta isključivo ruskih autora, i skladatelj je mogao birati samo nešto iz tog zbornika. U sovjetsko vrijeme, 1948. godine, smijenjena je cijela uprava, počevši od direktora pa sve do glavnog dirigenta, zbog postavljanja na scenu opere Vane Muradelija "Veliko prijateljstvo", u kojoj je prvi put Lenjin prikazan kao jedan od likova. Partija je cijelu upravu optužila za formalizam i izvrtanje povijesnih činjenica. U libretu se, naime, govorilo o neprijateljskim odnosima između Rusa, Gruzina i Osetina tijekom 1920-ih.
Bijeg iz SSSR-a
Svi izvođači su maštali o tome da rade u Boljšom teatru. U Sovjetskom Savezu su tamo bile najveće plaće i razne povlastice. Jednom je izbio skandal u vezi s bijegom iz Boljšog. Naime, 1979. godine, za vrijeme gostovanja u New Yorku, baletan Aleksandar Godunov je zatražio politički azil. Sovjetske vlasti su pokušale njegovu ženu, balerinu Ljudmilu Vlasovu, poslati natrag u Moskvu, ali su Amerikanci tri dana zadržavali njen avion i nisu dozvolili da poleti. Na kraju su Vlasova uspjeli nagovoriti da se vrati u domovinu, a Godunov je nastavio svoju kratku karijeru u ABT-u (American Ballet Theatre).
Aleksandar Godunov u New Yorku, 29. kolovoza1979. Izvor: AP
Tajna dvokolica
Čuvena Apolonova Kvadriga (dvokolica s četiri upregnuta konja) nalazi se na zgradi kazališta od 1825. godine. Prvobitno je bila napravljena od alabastra, ali je razbijena u požaru. Ta prva Kvadriga nije bila okrenuta prema gledateljima nego je stajala bočno. Današnja brončana Kvadriga se po običaju pripisuje čuvenom kiparu Peteru Clodtu (autoru skulptura na Aničkovom mostu u Sankt Peterburgu). Međutim, ne postoje dokumentirani dokazi da je to zaista njegovo autorsko djelo.
Guest- Guest
http://hr.rbth.com/arts/2016/03/28/deset-podataka-o-boljsoj-teatru-koje-vjerojatno-niste-znali_579805
Guest- Guest
Kubanci imaju barem nešto dostojanstva za razliku od ukra
2014-04-20
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Page 11 of 50