Da remiziram...vol II.
Page 38 of 50
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Re: Da remiziram...vol II.
Eroo wrote:Kad želiš nešto(dnevnu zaraženost ili broj umrlih) uspoređivati između dvije državeGnječ wrote:Eroo wrote:Per 1 Milion stanovnika. Per capita bi bilo puno decimalki.crvenkasti wrote:Eroo wrote:
Indija ima zadnjih 7 dana skoro 7x manje novozaraženih od Hrvatske.
I 5x manje umrlih na dan.
Misliš, per capita ili ukupno?
pa to se tako ne računa taj broj postotak koji dobiješ ne znači ništa.
računa se CFR “case fatality rate” ili CMR “crude mortality rate” .
CFR se izračuna tako da se podijeli broj umrlih sa brojem zaraženih i pomnoži sa 100 rezultat je u %
CMR se izračuna tako da se podijeli broj umrlih sa totalnim brojem stanovnika u nekoj zemlji ili može planetarno i pomnoži se sa 100 rezultat je u %
to ćeš učiti tako što brojeve uspoređuješ na 1 Milijun ili 100k stanovnika.
Ne znamo mi koliko je stvarno zaraženih ni kod nas, a kamo li u Indiji.
Uspoređujemo ono za što imamo podatke i što je usporedivo.
ma evo da ti još objasnim. ovo ti je joker iz publike i ne zovi drugi joker.
ne da samo neznaš koliko je stvarni broj zaraženih nego neznaš niti stvarni broj umrlih od Covida. zato je CFR računaš sa dvije varijable kojima neznaš točan broj i izračunaš postotak. taj postotak je puno točniji nego tvoj kojeg izračunaš sa jednom konstantom i jednom varijablom kojoj neznaš točan broj.
Guest- Guest
Eroo wrote:Moja tema pa bih je mogao i spamat itd.Gnječ wrote:
shvati više. računaš krivo gubiš vrijeme spamaš forum itd.
Vidi se tko spama, ne moram više to ni naglašavat, jer ovaj forum je takav kakav je.
da i? piše "rispetto alla popolazione" što znači u odnosu na sveukupni broj stanovnika. ne piše un milione ni centomila.
Guest- Guest
Eroo wrote:Seronjo cigojnerska, svi rezultati koje "lijepim" ovdje su s platforme WHO i odnose se upravo na 100k st -14 i 7 dnevna incidenca,Gnječ wrote:
tvoje računanje po 1 milijun ili 100k ti nitko nigdje u svijetu ne priznaje. postoje međunarodni protokoli i standardi a ti si izmislio protokol i standard koji ne postoji nitko ne koristi pa samim time su ti rezultati netočni.
a neki drugi podatci su im na 1 milijun stanovnika. Eto iznad imaš talijanske podatke za procjepljenost država i oni su u postotcima,
a odnose se na broj stanovnika neke države. Takvi su i na 100k, 1 milijun ili 1000, ništa se ne mijenja.
Kad nešto uspoređuješ onda mora biti usporedivo, zar je to tako teško razumjeti?
a jebote, svaki gambler kockar zna da ako imaš asa u rukavu koji ti je stalno tu pri ruci lakše možeš namjestit rezultat igre kako ti u određenom trenutku paše. tako i ovi s platforme WHO igraju sa asom u rukavu i namještavaju broj mrtvih kako im paše jer ih nitko ne kontrolira a i tko bi ih kontrolirao? ali kad imaš dvije varijable već je pun kurac teže varati u igri jer ti nije uvijek as u rukavu nego neka druga karta.
Guest- Guest
...ja ću se ranit.Gnječ wrote:Eroo wrote:Moja tema pa bih je mogao i spamat itd.Gnječ wrote:
Vidi se tko spama, ne moram više to ni naglašavat, jer ovaj forum je takav kakav je.
da i? piše "rispetto alla popolazione" što znači u odnosu na sveukupni broj stanovnika. ne piše un milione ni centomila.
Broj nečega u odnosu na sveukupni broj stanovnika HR je primjerljivo s sdrugim brojem u onosu na broj stanovnika It.Na primjer.
Može, metnoimo reć, i ovako, u italijui se cijepilo 30 ljudi na sto stanovnika a u Hrvatskoj 22.
Iliti u It 300/1,000 stanovnika, a u HR 220/1,000 stanovnika.
Iliti u It 3,00/10,000 st, a u HR 2,200/10,000 st
iliti u It 300,000/1M st, a u HR 220,000 st.
Sve je međusobno usporedivo.
Nije usporedivo ako kažeš da se u It cijepilo 5 milijuna stanovnika, a u HR 1 milijun.
WHO kupi rezultate s nacionalnih ministarstava za zdravstvo. Uvijek provjerim podatke s kojim barataju,Gnječ wrote:Eroo wrote:Seronjo cigojnerska, svi rezultati koje "lijepim" ovdje su s platforme WHO i odnose se upravo na 100k st -14 i 7 dnevna incidenca,Gnječ wrote:
tvoje računanje po 1 milijun ili 100k ti nitko nigdje u svijetu ne priznaje. postoje međunarodni protokoli i standardi a ti si izmislio protokol i standard koji ne postoji nitko ne koristi pa samim time su ti rezultati netočni.
a neki drugi podatci su im na 1 milijun stanovnika. Eto iznad imaš talijanske podatke za procjepljenost država i oni su u postotcima,
a odnose se na broj stanovnika neke države. Takvi su i na 100k, 1 milijun ili 1000, ništa se ne mijenja.
Kad nešto uspoređuješ onda mora biti usporedivo, zar je to tako teško razumjeti?
a jebote, svaki gambler kockar zna da ako imaš asa u rukavu koji ti je stalno tu pri ruci lakše možeš namjestit rezultat igre kako ti u određenom trenutku paše. tako i ovi s platforme WHO igraju sa asom u rukavu i namještavaju broj mrtvih kako im paše jer ih nitko ne kontrolira a i tko bi ih kontrolirao? ali kad imaš dvije varijable već je pun kurac teže varati u igri jer ti nije uvijek as u rukavu nego neka druga karta.
jer se im događa da pogriješe, ili zadnji podatak ne unesu. To se im desilo s podatcima u suboti.
Ako se vratiš unazad po stranicama vidjet ćeš da taj dan nisam c.p. nihove podatke za HR.
Samokontrola i kontrola drugih, kad su brojevi u pitanju ...nacrti i slično, mi je profesionalna deformacija.
Tvoj drug ovdje najprije (ustrajno) navodi neki pototak smrtnosti od 0,03%, a onda mu je zadnji podatak
iznosio 0.3%, ito na moju intervenciju. Ništa strašno, ali ne barataj s brojkama ako to nisi u stanju raditi korektno
i argumentiorano. Zahvalan sam ako me tko ispravi kad pogriješim, ali to mora biti dokazivo. S brojkama, naravno
i ne s a priori blebetanjem...ono "svi to već znaju, svima je to jasno osim tebi" i slično.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Eroo wrote:...ja ću se ranit.Gnječ wrote:Eroo wrote:Moja tema pa bih je mogao i spamat itd.Gnječ wrote:
Broj nečega u odnosu na sveukupni broj stanovnika HR je primjerljivo s sdrugim brojem u onosu na broj stanovnika It.Na primjer.
Može, metnoimo reć, i ovako, u italijui se cijepilo 30 ljudi na sto stanovnika a u Hrvatskoj 22.
Iliti u It 300/1,000 stanovnika, a u HR 220/1,000 stanovnika.
Iliti u It 3,00/10,000 st, a u HR 2,200/10,000 st
iliti u It 300,000/1M st, a u HR 220,000 st.
Sve je međusobno usporedivo.
Nije usporedivo ako kažeš da se u It cijepilo 5 milijuna stanovnika, a u HR 1 milijun.
jel ti vidiš šta piše u tabelici? izračunali su postotke po ukupnom broju stanovnika RH kojih je 4.170.600
nisu izračunali postotak uzimajući referencu od 1.000 stanovnika kako ti veliš. ako me oči ne varaju u tabelici piše samo Croatia ne vidim podatke za Italy.
iden dalje pun mi te je kurac za danas...
Guest- Guest
PS:
Već previše griješim u tipkanju, jer ovaj qrtzschev editor, ako ne pratiš pažljivo,
ne rastavlja riječi onako kako tipkam.
Već previše griješim u tipkanju, jer ovaj qrtzschev editor, ako ne pratiš pažljivo,
Eroo wrote:WHO kupi rezultate s nacionalnih ministarstava za zdravstvo. Uvijek provjerim podatke s kojim barataju,Gnječ wrote:Eroo wrote:Seronjo cigojnerska, svi rezultati koje "lijepim" ovdje su s platforme WHO i odnose se upravo na 100k st -14 i 7 dnevna incidenca,Gnječ wrote:
jer se im događa da pogriješe, ili zadnji podatak ne unesu. To se im desilo s podatcima u suboti.
Ako se vratiš unazad po stranicama vidjet ćeš da taj dan nisam c.p. nihove podatke za HR.
Samokontrola i kontrola drugih, kad su brojevi u pitanju ...nacrti i slično, mi je profesionalna deformacija.
Tvoj drug ovdje najprije (ustrajno) navodi neki pototak smrtnosti od 0,03%, a onda mu je zadnji podatak
iznosio 0.3%, ito na moju intervenciju. Ništa strašno, ali ne barataj s brojkama ako to nisi u stanju raditi korektno
i argumentiorano. Zahvalan sam ako me tko ispravi kad pogriješim, ali to mora biti dokazivo. S brojkama, naravno
i ne s a priori blebetanjem...ono "svi to već znaju, svima je to jasno osim tebi" i slično.
ja sam ti moje mišljenje rekao i argumentirao stavio sam i postupak kako. nije rocket science moš to dijeljenje i množenje i na'prste izračunat.
ali jebiga, ok ti nastavi svojim metrom mjerit. odnosno WHO metrom.
nije 0.03% nije 0.3% neka pokaže matematički postupak kako je do tog rezultata došao.
Guest- Guest
Eroo wrote:PS:
pa prebaci editor u text mode. zadnja ikona u donjem redu "switch editor mode"
Guest- Guest
Gnječ wrote:Eroo wrote:PS:
pa prebaci editor u text mode. zadnja ikona u donjem redu "switch editor mode"
Test. Ako ne uspijem imaš od mene jednu oko ušiju. Ustvari dvije, jer jednu sleduješ i tako i tako.
2016-07-22
Gnječ wrote:Eroo wrote:WHO kupi rezultate s nacionalnih ministarstava za zdravstvo. Uvijek provjerim podatke s kojim barataju,Gnječ wrote:Eroo wrote:Seronjo cigojnerska, svi rezultati koje "lijepim" ovdje su s platforme WHO i odnose se upravo na 100k st -14 i 7 dnevna incidenca,Gnječ wrote:
ja sam ti moje mišljenje rekao i argumentirao stavio sam i postupak kako. nije rocket science moš to dijeljenje i množenje i na'prste izračunat.
ali jebiga, ok ti nastavi svojim metrom mjerit. odnosno WHO metrom.
nije 0.03% nije 0.3% neka pokaže matematički postupak kako je do tog rezultata došao.
Evo ovako, možda bude jasnije:
U Indiji je danas bilo novozaraženih +370,059 i umrlih 3,422.
Ako mjerimo s našim metrom naravno da je to ogromno.
U jednom danu su imali više novozaraženih nego Hrvatska cijelo vrijeme epidemije.
Međutim ja znam da Indija ima 1,391.2 milijuna stanovnika, a Hrvatska cirka 4 milijuna.
Sad već uzmem jedan drugi metar koji u sebi ima i omjer stanovnika i tako sam aždaji
slomio vrat, pa mi se epidemiološka slika u Indiji potpuno promijenila.
Indija ima dobru epidemilošku sliku (puno bolju od Hrvatske) , ali užasno loše zdravstvo
(puno lošije od Hrvatske), a to nije predmet moje opservacije. Nemam pojma kako je s tim u Indiji.
2016-07-22
https://www.koronavirus.hr/cijepljenje-je-znatno-manje-rizicno-od-zaraze-koronavirusom-i-svih-njenih-posljedica-941/941
2016-07-22
Da remiziramo gornje izvješće.
Ako uzmemo u obzir umrle i teško oboljele od COVID-19, onda možemo zaključiti da:
od potvrđenih pozitivnih +1000 umre ili teško oboli (s trajnim posljedicama) 100 ljudi.
Takvih slučajeva je u HR do sada bilo ukupno cca 36,000, ili oko 9 promila (0.9%)
od ukupnog broja stanovnika.
U HR inače godišnje umre u prosjeku 12.7 promila (1.27%).
Glupo mi je stalno naglašavati značaj cijepljenja, ali stvarno...
Ako uzmemo u obzir umrle i teško oboljele od COVID-19, onda možemo zaključiti da:
od potvrđenih pozitivnih +1000 umre ili teško oboli (s trajnim posljedicama) 100 ljudi.
Takvih slučajeva je u HR do sada bilo ukupno cca 36,000, ili oko 9 promila (0.9%)
od ukupnog broja stanovnika.
U HR inače godišnje umre u prosjeku 12.7 promila (1.27%).
Glupo mi je stalno naglašavati značaj cijepljenja, ali stvarno...
2016-07-22
Koji si ti bog
U 5 ujutro na ovoj rupi od foruma, na temi koji si zasuo spamom, nakon godinu dana čovjek bi očekivao da iako si u početku pisao nebuloze da si neki kurac naučio, ti pišeš o bolesnim brojevima gdje povećavaš broj umrlih za nekoliko desetaka puta. Nikada nisi čuo za tamni broj, IFR, ili serološko istraživanje
U 5 ujutro na ovoj rupi od foruma, na temi koji si zasuo spamom, nakon godinu dana čovjek bi očekivao da iako si u početku pisao nebuloze da si neki kurac naučio, ti pišeš o bolesnim brojevima gdje povećavaš broj umrlih za nekoliko desetaka puta. Nikada nisi čuo za tamni broj, IFR, ili serološko istraživanje
Na brzinu sam izračunao neke podatke na današnji dan, koje ću eventualno
potvrditi s WHO podatcima poslije 14h.
14 dnevna incidenca 621.4 (-16.3%)
7 dnevna incidenca 263.4 (-26.4%)
Dobro ero sto je ovo?Eroo wrote:Na brzinu sam izračunao neke podatke na današnji dan, koje ću eventualno
Znas da mi zaokruzujemo na dvije decimale, a ovdje samo jedna.
Nemoj falivati ko onaj, ...kako se zove,...bakic:)
dijagram-
2015-08-09
Capak: Treći val je završen izbori mogu početi
https://www.index.hr/vijesti/clanak/capak-krivulja-se-prelomila-treci-val-je-zavrsen/2273282.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/capak-krivulja-se-prelomila-treci-val-je-zavrsen/2273282.aspx
Guest- Guest
Od unešenog pogrešnog podatka ne možeš očekivati ispravan rezultat.Eroo wrote:Na brzinu sam izračunao neke podatke na današnji dan, koje ću eventualno
14 dnevna incidenca +673.3 (-2.5%)
7 dnevna incidenca +307.8 (-15.8%)
Čudan mi je bio prevelik pad, ali sam ga olako pripisao današnjem malom broju novozaraženih.
Bude još jedna kontrola poslije 14h. Ne da se ni meni više...nedostaje energije i koncentracije.
Last edited by Eroo on 3/5/2021, 13:16; edited 1 time in total
par dan prije izbora po treci put plenki ce pobijediti koronuGnječ wrote:Capak: Treći val je završen izbori mogu početi
dijagram-
2015-08-09
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Page 38 of 50