Ostaria Siciliana
Page 8 of 50
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Re: Ostaria Siciliana
Gnječ wrote:Venus wrote:Gnječ wrote:
ima na linku foto galerija pa se može pogledati što nude.
ja ću staviti njihove palačinke ima ih zilion vrsta
Venus san, dorayaki si možeš doma napraviti...
Uf, preljev super izgleda..
Dorayaki bi stvarno mogla napravit u nedilju, jedino što mi fažol ne igra za punjenje
the mighty wind of fažol!
stavi nešto drugo što imaš na zalihi.
E. Mislim da bi letila po stanu!
Sviđam tvoje veselje
Odlučila sam. Dorayaki sa kremastim sirom, malo sladora od riže ili agavin sirup, senza zucchero.
Radim ovu nedilju. Ako budem osobito oduševljena kreacijom, stavim sliku.
Guest- Guest
Gnječ wrote:već kad smo u Japanu...ovog mjeseca održao se Kanamara Matsuri
Praznik me pravo uzbudio i ovlažio mi oči!
Ne bi bilo loše poći, prošetat, napravit selfi, nasmijat se, pojist štogod...
Guest- Guest
Venus wrote:Gnječ wrote:već kad smo u Japanu...ovog mjeseca održao se Kanamara Matsuri
ove godine je zbog covida bilo ništa ljudi osim onih koji su bili na obredu u hramu po onim štandovima i ulicama nema nikoga.
imaš da šta za pojist ma da se meni takav oblik hrane ne sviđa to je ipak više za žene. a moga bi pojist onako neku čikolaticu ili biškot od kurca ali da ližem onu kurčevu lizaljku ma yok! nikako! no chance! odma mi je slabo.
Guest- Guest
Gnječ wrote:Venus wrote:Gnječ wrote:već kad smo u Japanu...ovog mjeseca održao se Kanamara Matsuri
ove godine je zbog covida bilo ništa ljudi osim onih koji su bili na obredu u hramu po onim štandovima i ulicama nema nikoga.
imaš da šta za pojist ma da se meni takav oblik hrane ne sviđa to je ipak više za žene. a moga bi pojist onako neku čikolaticu ili biškot od kurca ali da ližem onu kurčevu lizaljku ma yok! nikako! no chance! odma mi je slabo.
... ...
Pa ono, zabave radi..iako ne bi dala da me sa čikolaticama iko slika, jel..
Jučer sam bila toliko preumorna od tjedna da sam vrlo rano odmeditirala, zaspala, i probudila se jutros svježa ko rosa.
San je ljekovit.
Japanci npr. plaćaju zaposlenicima za spavanje:
https://europeansting.com/2018/11/29/this-japanese-company-pays-its-employees-to-get-a-good-nights-sleep/
Koja nacija.
Guest- Guest
Venus wrote:Gnječ wrote:Venus wrote:Gnječ wrote:već kad smo u Japanu...ovog mjeseca održao se Kanamara Matsuri
... ...
Pa ono, zabave radi..iako ne bi dala da me sa čikolaticama iko slika, jel..
Jučer sam bila toliko preumorna od tjedna da sam vrlo rano odmeditirala, zaspala, i probudila se jutros svježa ko rosa.
San je ljekovit.
Japanci npr. plaćaju zaposlenicima za spavanje:
https://europeansting.com/2018/11/29/this-japanese-company-pays-its-employees-to-get-a-good-nights-sleep/
Koja nacija.
da, japanci se doslovno ubijaju od posla pa je ovo dobar potez. što me asociralo na neku drugu državu u kojoj su radnike plaćali a ništa nisu radili uglavnom većina ne svi. moto u toj državi je bio: alaj volim ovaj režim plata ide a ja ležim. onda su se domislili da bi im moglo biti i bolje ali su morali birati ili-ili. ili uništiti državu ili uništiti taj nihov običaj. na poslijetku vrlo kratkog razmišljanja uz čiket u bircevima narodi i narodnosti te države su se odlučili da je bolje da nestane država nego običaji. i tako biješe.
Guest- Guest
Gnječ wrote:
da, japanci se doslovno ubijaju od posla pa je ovo dobar potez. što me asociralo na neku drugu državu u kojoj su radnike plaćali a ništa nisu radili uglavnom većina ne svi. moto u toj državi je bio: alaj volim ovaj režim plata ide a ja ležim. onda su se domislili da bi im moglo biti i bolje ali su morali birati ili-ili. ili uništiti državu ili uništiti taj nihov običaj. na poslijetku vrlo kratkog razmišljanja uz čiket u bircevima narodi i narodnosti te države su se odlučili da je bolje da nestane država nego običaji. i tako biješe.
I tako smo dobili nove države i bolji život...
Čitala sam neš jutros o prosjeku plaća u ex-republikama, sirotinje i nezaposlenosti koliko voliš.
Ej, jesi li vidio ovo...ča kažeš
Guest- Guest
inače čiket ima neku svoju povijesnu ulogu o doba ili-ili. čiket je bio više od pića to je bio način sporazumijevanja. poslovi su se dogovarali tek nakon desetak čiketa nikako prije. tko je pio samo kavu ili nedajbože sok, deit, koktu, paseretu i takve pizdarije odma je bio etiketiran kao kapitalističko buržjusko govno i izrod veleizdajnik.
čiket je bio i indikator kojem staležu pripadaš. uglavnom su u vrijeme ili-ili skoro svi u državi "lako ćemo" završili vakultet na Hollywoodu daljinskim tečajevima u kinima i doma uz televizor pa je taj čiket bio obvezatan pribor uz svaku prigodu i normalno obleka Miami Vice.
najviši stalež je pio viski Balantines, J&B uz vrlo malo Coca-Cole ili Pepsi-Cole i naravno nije se to naručivalo bićerin po bićerin nego odma daj punu bocu viskija na šank kako u Hollywoodu.
malo niži stalež si takav trošak i razvrat nije mogao priuštiti pa je odmah u spas uletio drug Stock 84.
nižoj klasi proletarijatu je i to bio nedostižan san pa je uskočio drug Marijan Badel i daj što daš može i kokta.
oni na margini Hollywoodskog socijalizma pili bi vinjak i neke druge splačine koje služe za čišćenje staklenh površina.
ali uglavnom krajnji rezultat je bio isti kod svih klasa: nirvana sa glavoboljom dan poslije.
ovi na marginama su imali najveću glavobolju.
u kratko to je to.
bilo je i drugih recimo cynar i deit. takvi su bili nesalomljivi mogli su stajati nasred raskršća bez da trepnu.
pivo su pili anarhisti monarhisti ljubitelji austrougarske monarhije i bauštelci izbosne.
vino su pili kroneri i zadrti istrijani.
rakiju su svrbi mlatili ko da im je zadnji dan života.
čiket je bio i indikator kojem staležu pripadaš. uglavnom su u vrijeme ili-ili skoro svi u državi "lako ćemo" završili vakultet na Hollywoodu daljinskim tečajevima u kinima i doma uz televizor pa je taj čiket bio obvezatan pribor uz svaku prigodu i normalno obleka Miami Vice.
najviši stalež je pio viski Balantines, J&B uz vrlo malo Coca-Cole ili Pepsi-Cole i naravno nije se to naručivalo bićerin po bićerin nego odma daj punu bocu viskija na šank kako u Hollywoodu.
malo niži stalež si takav trošak i razvrat nije mogao priuštiti pa je odmah u spas uletio drug Stock 84.
nižoj klasi proletarijatu je i to bio nedostižan san pa je uskočio drug Marijan Badel i daj što daš može i kokta.
oni na margini Hollywoodskog socijalizma pili bi vinjak i neke druge splačine koje služe za čišćenje staklenh površina.
ali uglavnom krajnji rezultat je bio isti kod svih klasa: nirvana sa glavoboljom dan poslije.
u kratko to je to.
bilo je i drugih recimo cynar i deit. takvi su bili nesalomljivi mogli su stajati nasred raskršća bez da trepnu.
pivo su pili anarhisti monarhisti ljubitelji austrougarske monarhije i bauštelci izbosne.
Guest- Guest
Venus wrote:Gnječ wrote:
da, japanci se doslovno ubijaju od posla pa je ovo dobar potez. što me asociralo na neku drugu državu u kojoj su radnike plaćali a ništa nisu radili uglavnom većina ne svi. moto u toj državi je bio: alaj volim ovaj režim plata ide a ja ležim. onda su se domislili da bi im moglo biti i bolje ali su morali birati ili-ili. ili uništiti državu ili uništiti taj nihov običaj. na poslijetku vrlo kratkog razmišljanja uz čiket u bircevima narodi i narodnosti te države su se odlučili da je bolje da nestane država nego običaji. i tako biješe.Venus wrote:I tako smo dobili nove države i bolji život...
Čitala sam neš jutros o prosjeku plaća u ex-republikama, sirotinje i nezaposlenosti koliko voliš.
ja neznam ali znam da su plaće prije Markovića reformi bile iste kao i danas u NDH-RH jedino so za tu istu količinu love mogla kupiti pun kurac više stvari. to se zove kupovna moć?
uz to i bez obzira na to ljudi su bili pun kurac veseliji bilo je pun kurac više veselja i smijeha. danas ako se smijem svi me gledaju čudno kao koji mu je kurac sigurno je stoniran ili je lud.
Ej, jesi li vidio ovo...ča kažeš
ove će mi se doselit u Istru pizda mu materina. Ella Dvornik i ova Gospa iz dalmazie kako se zove nemogu se sjetit sad...već imamo onu spaljenu Dukat mlijeko...
Guest- Guest
a sjetih se upravo da sam bio sa Serverinom u jednom poznatom bircu. je bila ona, ja i još dvoje poznatih pulskih djabalebaroša nounara pa smo nešto bla bla...mala ženskica metar i zwazig meni do ramena ništa posebno zabrinjavajuće ne kužim zašto je toliko popularna u hrvata.
p.s. i neki muzičari bili valjda se dogovarao koncert ili je koncert bio neznam...ma tko će se svega sjetit...
p.s. i neki muzičari bili valjda se dogovarao koncert ili je koncert bio neznam...ma tko će se svega sjetit...
Guest- Guest
Gnječ wrote:inače čiket ima neku svoju povijesnu ulogu o doba ili-ili. čiket je bio više od pića to je bio način sporazumijevanja. poslovi su se dogovarali tek nakon desetak čiketa nikako prije. tko je pio samo kavu ili nedajbože sok, deit, koktu, paseretu i takve pizdarije odma je bio etiketiran kao kapitalističko buržjusko govno i izrod veleizdajnik.
u kratko to je to.
Deit i kokta, piće mog djetinjstva.. ..(rang proletarijata, jbg, 4 djece u matere i ćaće).
Imaš i ti bome pamćenje..
Guest- Guest
Gnječ wrote:
ja neznam ali znam da su plaće prije Markovića reformi bile iste kao i danas u NDH-RH jedino so za tu istu količinu love mogla kupiti pun kurac više stvari. to se zove kupovna moć?
uz to i bez obzira na to ljudi su bili pun kurac veseliji bilo je pun kurac više veselja i smijeha. danas ako se smijem svi me gledaju čudno kao koji mu je kurac sigurno je stoniran ili je lud.
ove će mi se doselit u Istru pizda mu materina. Ella Dvornik i ova Gospa iz dalmazie kako se zove nemogu se sjetit sad...već imamo onu spaljenu Dukat mlijeko...
Kupovna moć, kakav fejk. Kartice, krediti.
Ovo za smijeh se slažem. Volim se smijati pa bježe od mene namćori (nadrkati) jer kako se ja smijem smijati dok je njihov patetičan život odlučio biti turoban i siv. Znam i istina živa, nekad pretjeram u veselju i to može bit iritantno.
Guest- Guest
Venus wrote:
Deit i kokta, piće mog djetinjstva.. ..(rang proletarijata, jbg, 4 djece u matere i ćaće).
deit je super piće. ne znam da li ga još slovenci proizvode i ima li ga igdje za kupiti. Cocktu više nemogu piti pokvarili su je nije to više ona prava Cocta od prije ma ni u tragovima. ponekad zbog nostalgije naručim bambus sa cocktom ali to je to. ustvari skoro svi proizvodi su totalni fejk izgubili na kvaliteti.
Guest- Guest
Gnječ wrote:Venus wrote:
deit je super piće. ne znam da li ga još slovenci proizvode i ima li ga igdje za kupiti. Cocktu više nemogu piti pokvarili su je nije to više ona prava Cocta od prije ma ni u tragovima. ponekad zbog nostalgije naručim bambus sa cocktom ali to je to. ustvari skoro svi proizvodi su totalni fejk izgubili na kvaliteti.
To je Radenska radila, nisam dugo čula. Idem upravo u dućkas pa ću malo bacit oko, inače ponekad kad se uželim gazirane radenske classico, kupim baš nju. Ipak sam ja (nostalgična) slovenka
Yep, cockta ne liči na sebe, nije to taj okus.
A iz djetinjstva se još jako dobro sjećam namaza viki kremastog čoko-lješnjak namaza sa malim indijancem, kakav je to bio okus...ajme.
I tek sad vidim da je još u prodaji. I baš zbog ovog što kažeš dozvolit ću si bit malo skeptična da receptura nije ista jer nisu ni sirovine, al prvi put kad idem u slo kupim, čisto da svoje nepce malo bacim u ekstazu.
https://vikikrema.si/
Guest- Guest
Venus wrote:Gnječ wrote:Venus wrote:
To je Radenska radila, nisam dugo čula. Idem upravo u dućkas pa ću malo bacit oko, inače ponekad kad se uželim gazirane radenske classico, kupim baš nju. Ipak sam ja (nostalgična) slovenka
Yep, cockta ne liči na sebe, nije to taj okus.
A iz djetinjstva se još jako dobro sjećam namaza viki kremastog čoko-lješnjak namaza sa malim indijancem, kakav je to bio okus...ajme.
I tek sad vidim da je još u prodaji. I baš zbog ovog što kažeš dozvolit ću si bit malo skeptična da receptura nije ista jer nisu ni sirovine, al prvi put kad idem u slo kupim, čisto da svoje nepce malo bacim u ekstazu.
https://vikikrema.si/
ova dva đelata sam polizao najmanje dva šlepera hladnjače
Guest- Guest
Ooooo ,oštarija Kod mravojeda još radi ...Gnječ wrote:osteria je prazna...onda ću si sam natočit kriglu piva...
gin tonic molim
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Page 8 of 50