Koji će sladoled Hrvati jesti sad kad je Ledo prodan Britancima?
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Koji će sladoled Hrvati jesti sad kad je Ledo prodan Britancima?
agrokor je smeće.
firme su se preorjentirale na druge lance.
od braće pivac mesina preko lidla ide i u druge trgovine u okolici.
spar ima više domaće robe od konzuma, a kandit, saponia i kraš preko njega izvoze direktno robu.
agrokor je samo loša privatizacija i kradezejov bankomat.
agrokor je dobijao robu preko trećih, zato je skuplji od spara koji direktno nabavlja. i za razliku od agrokora plaća u 30 dana.
moja bivša firma odavno je raskinula sve vezano uz agrokor jer su nam bili dužni 300+ dana. a mi smo nijemcima morali plaćati u roku od 45-60dana materijal.
ništa se ne bi desilo da je agrokor odavno ugašen.
firme su se preorjentirale na druge lance.
od braće pivac mesina preko lidla ide i u druge trgovine u okolici.
spar ima više domaće robe od konzuma, a kandit, saponia i kraš preko njega izvoze direktno robu.
agrokor je samo loša privatizacija i kradezejov bankomat.
agrokor je dobijao robu preko trećih, zato je skuplji od spara koji direktno nabavlja. i za razliku od agrokora plaća u 30 dana.
moja bivša firma odavno je raskinula sve vezano uz agrokor jer su nam bili dužni 300+ dana. a mi smo nijemcima morali plaćati u roku od 45-60dana materijal.
ništa se ne bi desilo da je agrokor odavno ugašen.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
T.- Posts : 17552
2014-04-14
marcellus wrote:veber wrote:agrokor je samo odraz tuđmanove privatizacije.marcellus wrote:zapravo agrokor nije imao loših dijelova, manje više sve je bilo profitabilno, kvaka je u skupim kreditima koje je toda morao dizati jer nije mogao dobiti kredit u hrvatskoj
odavno ga je trebalo rasturiti jer je tisuće ljudi zavio u crno.
todorić i Kenwood Kenon lažu po običaju.
moja firma je prestala isporučivat za bilo koji dio u agrokoru jer nisu plaćali kao niti država 300+
to su svi počeli s vremenom raditi i od tada kreće krah.
mi smo izvukli lovu s gubitkom od nekih 10ak posto.
kako spar može platiti krašu u roku od 30 dana?
ili lidl pivac grupaciji u roku od 28 dana?
naprotiv, agrokor je trebalo poduprijeti i sad bi imali svoj maloprodajni lanac, najjači u regiji. Toda je dignuo propale socijalističke firme na posve novu tehnološku razinu, razvio ih, zarađivale su, kupovao po BIH i Sloveniji firme i lance.
Sad očekuj lagano gašenje svega. Konzum je danas sprdačina, ko tamo još kupuje? Kaufland i lidl su preuzeli primat.
ma tko, mi?
meni je marc super. malo vuče na suncokret, ali ok. partija ga plaća.
alexandar22 koji je bio u upravljačkoj strukturi Leda tipkao je o tome kako amerikanci žele kupiti agrokor jer je todorić dužan njima ko grčka.
to je bilo oko 2010e, znam po lokaciji jer mi je alex dofurao vino i maslinovo ulje.
tada je marc tvrdio da tko jebe ledo, konzum i poljoprivrednike, da on ionako ne kupuje u konzumu.
a, nisu to relacije od stoljeća, radi se o deset godina.
a baš je marc alexu predbacivao njegove upise i da je ledo brand i da će todorić zatuči sve živo. 10 godina kasnije alex veli kuži lika kako se preobratio.
lidl koji je diskont ima više proizvoda iz hrvatske-koje kroz svoje robne marke distribuira i u ostale trgovine-od jednog konzuma.
agrokor je kao i kradezej.
ubio je hrpe malih poduzetnika svojim neplaćanjem.
alexandar22 koji je bio u upravljačkoj strukturi Leda tipkao je o tome kako amerikanci žele kupiti agrokor jer je todorić dužan njima ko grčka.
to je bilo oko 2010e, znam po lokaciji jer mi je alex dofurao vino i maslinovo ulje.
tada je marc tvrdio da tko jebe ledo, konzum i poljoprivrednike, da on ionako ne kupuje u konzumu.
a, nisu to relacije od stoljeća, radi se o deset godina.
a baš je marc alexu predbacivao njegove upise i da je ledo brand i da će todorić zatuči sve živo. 10 godina kasnije alex veli kuži lika kako se preobratio.
lidl koji je diskont ima više proizvoda iz hrvatske-koje kroz svoje robne marke distribuira i u ostale trgovine-od jednog konzuma.
agrokor je kao i kradezej.
ubio je hrpe malih poduzetnika svojim neplaćanjem.
2014-12-30
O bože...naš?! Svašta ljudi svojataju, tuđu imovinu, tuđe uspjehe...marcellus wrote:članak je manje više ok a naslov ironizira priču.
Ledo više nije naš? Nije bio ni do sad, bio je Todorićev.
Trinity-
2014-04-17
Pa mi, narod...kic wrote:marcellus wrote:veber wrote:agrokor je samo odraz tuđmanove privatizacije.marcellus wrote:zapravo agrokor nije imao loših dijelova, manje više sve je bilo profitabilno, kvaka je u skupim kreditima koje je toda morao dizati jer nije mogao dobiti kredit u hrvatskoj
odavno ga je trebalo rasturiti jer je tisuće ljudi zavio u crno.
todorić i Kenwood Kenon lažu po običaju.
moja firma je prestala isporučivat za bilo koji dio u agrokoru jer nisu plaćali kao niti država 300+
to su svi počeli s vremenom raditi i od tada kreće krah.
mi smo izvukli lovu s gubitkom od nekih 10ak posto.
kako spar može platiti krašu u roku od 30 dana?
ili lidl pivac grupaciji u roku od 28 dana?
naprotiv, agrokor je trebalo poduprijeti i sad bi imali svoj maloprodajni lanac, najjači u regiji. Toda je dignuo propale socijalističke firme na posve novu tehnološku razinu, razvio ih, zarađivale su, kupovao po BIH i Sloveniji firme i lance.
Sad očekuj lagano gašenje svega. Konzum je danas sprdačina, ko tamo još kupuje? Kaufland i lidl su preuzeli primat.
ma tko, mi?
Trinity-
2014-04-17
ovo je sve lopovluk,imamo više lopova nego stanovnika,mi smo i korupciju korumpirali.Evo vele danas da je i guverner Vujčić umješan.Uglavnom kao i uvijek na svoj toj svinjariji "netko" je jako dobro kasirao a "netko" totalno popušio.I još se time hvale hahaha tragikomedija...
vili40-
2015-08-02
Sladoled, uglavnom šećer.
Nevazna namirnica, zaobici:)
Nevazna namirnica, zaobici:)
dijagram-
2015-08-09
ciljano su neki dobili firme, a ostali su popušili kinte. i kuntu.
i nije tu ledo bitan.
bitno je kaj smo mogli s bazom, a nismo napravili nikaj.
taj famozni ledo u zadnjih 20g samo uvozi smrznuto, većinom iz čilea, argentine i sl.
jedno je partijski pakung drugo je tržišni.
i nije tu ledo bitan.
bitno je kaj smo mogli s bazom, a nismo napravili nikaj.
taj famozni ledo u zadnjih 20g samo uvozi smrznuto, većinom iz čilea, argentine i sl.
jedno je partijski pakung drugo je tržišni.
2014-12-30
dok puran klampa pred mikrofonom,pura koju je poslao u podravku radi na novom projektu no rekao joj je sigurno da bude ovaj puta opreznija jer neprijatelj nikad ne spava
vili40-
2015-08-02
razjebat će i podravku
2014-12-30
Kod Šipaca po slastičarnama.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ma ko to više uzima po slastičarnama...jastreb wrote:Kod Šipaca po slastičarnama.
Kugla 10 kn, voda i prašak...
U lidla 6 kom. 24 kn, oš kornet, oš štapić...
Svih boja i okusa...
Ledo je ionako bio preskup...
Ni šlag u čašici im više ne valja...
Uzeo nedavno da se prisjetim...
Nema veze sa starim ledovim šlagom...
T.- Posts : 17552
2014-04-14
Ima sladoleda po svim centrima. Nije yuga pa da ima samo jedan, "naš"
Trinity-
2014-04-17
Speare Shaker wrote:kic wrote:
nevjerojatno je da Kenwood Kenon i nakon svih ovakvih ogromnih promašaja i dalje suvereno vlada državom.
Konkurencija je još puno gora.
Upravo to.
Milanović je doslovno u fazi Tony Montana pred kraj filma.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:Pa zato je plaća "novinara" 4000 5000kn koliko dobiješ za najniže poslove u zagrebu i Splitu. Čak je manja plaća od toga. A hrpa ih piše i "besplatno".Hektorović wrote:Zato što u novinarstvu ulgavnom rade low IQ ljenčine pa je najlakše piskarati nekakvu patetiku nego krenuti istraživački
Istraživačkog novinarstva ima vrlo malo. Netko tko će zaroniti u problem i posvetiti tjedne i dane pa i mjesece. Ovo sa Lex Agrokorom je jebena pljačka. Pazi Todoric je upao u probleme radi toga što mu je falilo taj tren 200 milijuna eura, a država je nacionalizirala cijeli Agrokor sa desecima poduzeća, a desetke milijardi kuna dionica je bilo u vlasništvu običnih ljudi i samih mirovinskih fondova. Onda je sve to dospjelo u ruke USA lešinara koji 2 godine kasnije samo jedno poduzeće prodaju po 3x većoj cijeni nego što je bio Todoricev financijski problem u tom trenutku. A građanima oteli dionice. Uz pomoć zakona koji je na razini trećeg svijeta. A legimitet su davali neki "savjetnici" koji su godišnje koštalo 300 milijuna kn, više nego što je ikada Todoric imao gubitaka. Ja sam malo kopa pa sam sazna neke stvari tipa da se ekipa zna iz real lifa, da su doslovno napravili pljačku koju su legitimizirali, pa Todoric javno dijeli informacije, dovoljno je malo istraživanja i otići par puta kod Todorica na kavu, malo se raspitivati okolo i imaš materijala za jebenu napetu knjigu... A ne napisati sendvičarski članak koji je napisan na svakom drugom portalu u RH od novinara koji pišu za 4000-5000kn i umislili u glavi da su neka "intelektualna elita" a u stvarnosti su u najboljem slučaju prosjek društva.
Fora je i bila izvuči lovu kad je stari pao. Izvlačio je on ali u smiješnim razinama naspram ove ekipe "spasitelja". Naravno pokrili su se suradnjom sa Amerima koji su isto dobro zaradili.
Za jedno 30tak godina možda netko i napiše nešto suvislo.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
a koji je to "naš"Triny wrote:Ima sladoleda po svim centrima. Nije yuga pa da ima samo jedan, "naš"
ili je opet stvar love?
moja punica još po vrtu koristi čašice od nekog svjetskog prvenstva. u obliku su lopti.
iz juge. mislim da su se u srbiji proizvodili.
nafte nije bilo 70ih u americi kao ni u jugi.
s tim da u jugi nisu imali aute kao u americi.
kakaovca nije bilo u cijelom svijetu, pa nije bilo čokse.
kakaovac krepava pa tko želi zaraditi neka ne sluša jodu već neka riskira i kupi kakaovac.
bil je mrak, je. ali koliko dugo?
bonovi za benzin, bili su. koliko dugo?
imali smo željeznu zavjesu, ok moji starci su kupili poliestersku.
ako se maknemo od mikro lokacije i pogledamo sve u širem kontekstu onda vidimo da je bio mrak do 91e u cijelom svijetu.
2014-12-30
Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Pa zato je plaća "novinara" 4000 5000kn koliko dobiješ za najniže poslove u zagrebu i Splitu. Čak je manja plaća od toga. A hrpa ih piše i "besplatno".Hektorović wrote:Zato što u novinarstvu ulgavnom rade low IQ ljenčine pa je najlakše piskarati nekakvu patetiku nego krenuti istraživački
Istraživačkog novinarstva ima vrlo malo. Netko tko će zaroniti u problem i posvetiti tjedne i dane pa i mjesece. Ovo sa Lex Agrokorom je jebena pljačka. Pazi Todoric je upao u probleme radi toga što mu je falilo taj tren 200 milijuna eura, a država je nacionalizirala cijeli Agrokor sa desecima poduzeća, a desetke milijardi kuna dionica je bilo u vlasništvu običnih ljudi i samih mirovinskih fondova. Onda je sve to dospjelo u ruke USA lešinara koji 2 godine kasnije samo jedno poduzeće prodaju po 3x većoj cijeni nego što je bio Todoricev financijski problem u tom trenutku. A građanima oteli dionice. Uz pomoć zakona koji je na razini trećeg svijeta. A legimitet su davali neki "savjetnici" koji su godišnje koštalo 300 milijuna kn, više nego što je ikada Todoric imao gubitaka. Ja sam malo kopa pa sam sazna neke stvari tipa da se ekipa zna iz real lifa, da su doslovno napravili pljačku koju su legitimizirali, pa Todoric javno dijeli informacije, dovoljno je malo istraživanja i otići par puta kod Todorica na kavu, malo se raspitivati okolo i imaš materijala za jebenu napetu knjigu... A ne napisati sendvičarski članak koji je napisan na svakom drugom portalu u RH od novinara koji pišu za 4000-5000kn i umislili u glavi da su neka "intelektualna elita" a u stvarnosti su u najboljem slučaju prosjek društva.
Fora je i bila izvuči lovu kad je stari pao. Izvlačio je on ali u smiješnim razinama naspram ove ekipe "spasitelja". Naravno pokrili su se suradnjom sa Amerima koji su isto dobro zaradili.
Za jedno 30tak godina možda netko i napiše nešto suvislo.
i sada index, liberal, telegram(to što sam čitao) a vjerojatno i svi drugi, izbacuju glupe sendvičarske članke "sprdaju se sa malin ćovjekom" i slične gluposti, a oni isto veze nemaju sa istraživačkim novinarstvom
AssadNaPodmornici- Posts : 22258
2018-06-14
joda ti si mlad. ima vremena. iskristalizirat će se firme.
i naš će postati njihovo.
možda i čobani vrate što su šumski maznuli.
agrokor je odavno trebalo rasturit.
između ostalog jer je na tragedijama ljudi građen.
ajmo pratiti koliko će dalički trebat da ujebe podravku.
2014-12-30
gle jebe se mene čiji je taj Ledo ili Agrokor, znam naprimjer da sam ja imao jednu ili dvije dionice Leda da mi je država jednostavno "nacionalizirala imovinu" kao da je 1945godina, a onda je predala drugovima iz Borga i USA lešinarskom fondu. A kasnije to što su mi nacionalizirali prodaju po 3x većooj cijeni , nego što je uopće bio Todorićev problem tamo prije 3godine... a to je tek jedna firma , gdje su još Jamnica, Belje, Konzum, name it..veber wrote:joda ti si mlad. ima vremena. iskristalizirat će se firme.
pazi imaš ti problem sa dugom.. recimo dužan si nekome recimo 2000€...
imaš auto koji vrijedi 10 000€ , motor koji košta 6000€ i mobitel koji vrijedi 200€, i druge stvari.. i recimo da sam ja na pola vlasnik tvoga motora od 6000€, (tako su obični dioničari bili na pola vlasnici Leda, a pola Todorić), pa recimo brat i sestra i otac , svi zajedno dijelite kuću na 4 dijela..
i šta onda država napravila? zbog toga duga od 2000€ , uzela ti je cijelu imovinu, auto, kuću, mobitel, motor.. iako sam ti nisi baš vlasnik svega. uzela ti je sve.. da "će oni time bolje upravljati". zakonom.
i onda predala to novom vlasniku, koji je tvoj dug od 2000€ , otkupio tamo negdje za 500€...(da ovo se dogodilo). i sada novi vlasnik zajedno sa par drugih posjeduje sve tvoje .. a on je dug od 2000€ otkupio za 500€, a dočepa se cijele tvoje imovine.. koja opet nije samo tvoja, nego ja AssadSaPodmornice sam vlasnik recimo pola vrijednosti motora.. tvoj brat ima pravo na 1/4 stana.. otac , sestra itd itd..
ali nema veze lešinar je otkupio dug za 500€, a i sada sa još par drugih lešinara , postali vlasnici svega. Naravno nitko ne može mene izvlastiti od motora. a onda država napiše zakon Lex Veber, u kojem izbriše moje vlasništvo nad motorom ili da tvoj brat ima pravo na dio kuće , ili tvoja djeca.
3 godine kasnije, motor je prodan za 6000€ jer tolika mu je vrijednost, ti si u zatvoru ili na sudu, mene za moj dio motora nitko nije pitao ništa.. samo sam izbrisan..
uskoro će prodati i recimo tvoju kuću, auto, neće nitko pitati tvoga brata, oca, djecu za obeštetit, ... kužiš to ti je Lex Agrokor..
Lešinar nanjušio da si ti dužan. Otkupio tvoj dug , koji se prodavao po 1/3 ili 1/4 cijene. Kontaktirali političare, Dalićku, Plenkija, Ramljaka itd. Ovi im priznali 100% duga. Zaplijenili cijelu firmu. Doveli novi zakon gdje su nas male dioničare(ja sam imao samo dvije mislim dionice niti 1000kn vrijednosti ali hrpa hrvata ima i desetke tisuća eura , i puno više), uglavnom odjedanput mi nismo vlasnici ničega????
i sada nama uzeli imovinu koja je vrijedila, i prodaju je za milijarde kuna.. izvlače pare , i povlače se na karibe, a Dalićka, HDZovci, šaka pravnika i ekonomista dobija milijunske provizije po dogovoru.
AssadNaPodmornici- Posts : 22258
2018-06-14
da ja nastavim:i onda se još hvale kako su riješili problem na najbolji i najefikasniji način i što je najgore ljudi im vjeruju i opet će glasati za tu zločinačku organizaciju i nema veze što će im penzije biti manje jer imamo hrvatsku.No to još nije gotovo,kad je papagaj smjestio onu lisicu u Podravku izgleda da je sad Podravka na redu,snima se i čeka povoljan trenutak da spašavaju radna mjesta :D:Nas više ne digne na noge ni sveti petar ni nikakvo čudoAssadNaPodmornici wrote:gle jebe se mene čiji je taj Ledo ili Agrokor, znam naprimjer da sam ja imao jednu ili dvije dionice Leda da mi je država jednostavno "nacionalizirala imovinu" kao da je 1945godina, a onda je predala drugovima iz Borga i USA lešinarskom fondu. A kasnije to što su mi nacionalizirali prodaju po 3x većooj cijeni , nego što je uopće bio Todorićev problem tamo prije 3godine... a to je tek jedna firma , gdje su još Jamnica, Belje, Konzum, name it..veber wrote:joda ti si mlad. ima vremena. iskristalizirat će se firme.
pazi imaš ti problem sa dugom.. recimo dužan si nekome recimo 2000€...
imaš auto koji vrijedi 10 000€ , motor koji košta 6000€ i mobitel koji vrijedi 200€, i druge stvari.. i recimo da sam ja na pola vlasnik tvoga motora od 6000€, (tako su obični dioničari bili na pola vlasnici Leda, a pola Todorić), pa recimo brat i sestra i otac , svi zajedno dijelite kuću na 4 dijela..
i šta onda država napravila? zbog toga duga od 2000€ , uzela ti je cijelu imovinu, auto, kuću, mobitel, motor.. iako sam ti nisi baš vlasnik svega. uzela ti je sve.. da "će oni time bolje upravljati". zakonom.
i onda predala to novom vlasniku, koji je tvoj dug od 2000€ , otkupio tamo negdje za 500€...(da ovo se dogodilo). i sada novi vlasnik zajedno sa par drugih posjeduje sve tvoje .. a on je dug od 2000€ otkupio za 500€, a dočepa se cijele tvoje imovine.. koja opet nije samo tvoja, nego ja AssadSaPodmornice sam vlasnik recimo pola vrijednosti motora.. tvoj brat ima pravo na 1/4 stana.. otac , sestra itd itd..
ali nema veze lešinar je otkupio dug za 500€, a i sada sa još par drugih lešinara , postali vlasnici svega. Naravno nitko ne može mene izvlastiti od motora. a onda država napiše zakon Lex Veber, u kojem izbriše moje vlasništvo nad motorom ili da tvoj brat ima pravo na dio kuće , ili tvoja djeca.
3 godine kasnije, motor je prodan za 6000€ jer tolika mu je vrijednost, ti si u zatvoru ili na sudu, mene za moj dio motora nitko nije pitao ništa.. samo sam izbrisan..
uskoro će prodati i recimo tvoju kuću, auto, neće nitko pitati tvoga brata, oca, djecu za obeštetit, ... kužiš to ti je Lex Agrokor..
Lešinar nanjušio da si ti dužan. Otkupio tvoj dug , koji se prodavao po 1/3 ili 1/4 cijene. Kontaktirali političare, Dalićku, Plenkija, Ramljaka itd. Ovi im priznali 100% duga. Zaplijenili cijelu firmu. Doveli novi zakon gdje su nas male dioničare(ja sam imao samo dvije mislim dionice niti 1000kn vrijednosti ali hrpa hrvata ima i desetke tisuća eura , i puno više), uglavnom odjedanput mi nismo vlasnici ničega????
i sada nama uzeli imovinu koja je vrijedila, i prodaju je za milijarde kuna.. izvlače pare , i povlače se na karibe, a Dalićka, HDZovci, šaka pravnika i ekonomista dobija milijunske provizije po dogovoru.
vili40-
2015-08-02
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ledo prodan Britancima za 615 milijuna eura
» KARAŠOVANI - Srbi koji su postali Hrvati!
» Bakir Izetbegović: Hrvati su ti koji dominiraju i majoriziraju u BiH
» Hrvati koji kukaju za Jugoslavijom i pljuju ustaštvo
» Reset Daytona: Zahtjev Srpske koji će podržati i Hrvati
» KARAŠOVANI - Srbi koji su postali Hrvati!
» Bakir Izetbegović: Hrvati su ti koji dominiraju i majoriziraju u BiH
» Hrvati koji kukaju za Jugoslavijom i pljuju ustaštvo
» Reset Daytona: Zahtjev Srpske koji će podržati i Hrvati
Page 2 of 3