KARAŠOVANI - Srbi koji su postali Hrvati!
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
KARAŠOVANI - Srbi koji su postali Hrvati!
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/karasovani-srbi-koji-su-postali-hrvati-foto/369807/vest
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: KARAŠOVANI - Srbi koji su postali Hrvati!
Na popisu 2002 g. već vidimo da se 5581 ovih Srba izjasnilo da su „Hrvati“, 230 kao „Karašovani“, a samo 17 kao Srbi.
Povrh svega toga – Karašova postaje rumunski region sa najvećom hrvatskom manjinom, gde se stoga tu postavlja i sedište „Saveza Hrvata u Rumuniji“
Šta ti znači sloboda i demokracija.
PS:
Kad bude sloboda i demokracija u Srbiji i odcjepljeni dio Bunjevaca će se konačno moći
vratiti hr jatu, di i spadaju.
Kad bude sloboda i demokracija u Srbiji i odcjepljeni dio Bunjevaca će se konačno moći
Nisu Srbi a te običaje i jezik odnosno utjecaj srpskog leži u tome da su tu u blizini Srbi većina.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Serbs_of_Romania
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Serbs_of_Romania
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Banat prije prvog svjetskog rata odnosno nakon njega nije bio podjeljen na srpski i rumunjski. Austrija je tamo nakon protjerivanja Turaka naišla na prostor u kojem skoro pa i nema stanovnika i močvara je i onda su isušili močvaru i doseljavali kmetove. Imaš u srpskom dijelu Banata i rumunjska sela. Prije je bilo i Nijemaca dosta.
Al iseljavaju te manjinske zajednice od tamo tako da im se broj smanjuje pa ono više to nešto povijesno i to bitno nego neka priča vezana uz budućnost.
Al iseljavaju te manjinske zajednice od tamo tako da im se broj smanjuje pa ono više to nešto povijesno i to bitno nego neka priča vezana uz budućnost.
2014-04-11
To je više ovako povijesno zanimljivo. Manjina imaš i u mađmarskom dijelu Baranje i Bačke. Prije to jedna država bila a današnje granice su od prvog svjetskog rata. To je ono kukanje Mađara da su ih zakonili u Trialitonu itd.
Na te manjine triba gledat kao bogatstvo i povezivanje među državama i narodima. Tako to mi gledamo kad je Rumunjska u pitanju i nikakvih problema nema.
Tamo se više prepiru s Mađarima al to nije ova zona nego je to još gori. U Banatu je mirno. Nema nikakvih problema. Preživljavanje.
Na te manjine triba gledat kao bogatstvo i povezivanje među državama i narodima. Tako to mi gledamo kad je Rumunjska u pitanju i nikakvih problema nema.
Tamo se više prepiru s Mađarima al to nije ova zona nego je to još gori. U Banatu je mirno. Nema nikakvih problema. Preživljavanje.
2014-04-11
Bunjevci su govna.Eroo wrote:PS:
Da ti vidis kako su me napadali na fejsu,kad sam im reko da su Hrvati.
Takvo sto nisam ocekivao.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Hajduk živi vječno.jastreb wrote:Bunjevci su govna.Eroo wrote:PS:
Reka san van miljon puta da in se skinete s kurca. Katolici su i ikavci su. Ako ti ja iz Dalmacije kažen da ih ostaviš na miru i ne uključuješ u te vaše sukobe Srbi i Hrvati onda ih pusti na miru.
2014-04-11
Hajduk zivotari vjecno.RayMabus wrote:Hajduk živi vječno.jastreb wrote:Bunjevci su govna.Eroo wrote:PS:
Reka san van miljon puta da in se skinete s kurca. Katolici su i ikavci su. Ako ti ja iz Dalmacije kažen da ih ostaviš na miru i ne uključuješ u te vaše sukobe Srbi i Hrvati onda ih pusti na miru.
Nikakav sukob ni u pitanju.
Sam9 sam na temi o broju Hrvata u Srbiji napisao kako je broj veci da se one prelivode ne izjasnjavaju kao Bunjevci.
I pazi niti jedan Srbin nije mi nista odgovorio,ali kad su se ovi poceli javljati bilo je grdo.
Tocno se osjeti mrznja.
Tako da bih ja te Brankovice odjebo za svva vremena. Srbin mi je puno blizi od tog odmetnutog elementa.
2014-04-22
Oni i žele da im se ti i takvi skinete s kurca i ne uvlačite u vaše srpsko hrvatske sukobe. Ostavi ih na miru. Pokazali su ti srednji prst i gotovo.
Ne žele biti ničiji jo jo. Žive svoj život.
2014-04-11
To je onaj "odcijepljeni" dio (cca 20 tisuča). Oni po kulturološkim značajkama i nisu više Bunjevci.jastreb wrote:Bunjevci su govna.Eroo wrote:PS:
Srbima služe za prevođenje tamošnjih Hrvata u srpski korpus.
Pa to i kazem. Ne zele bit Hrvati i to je to.RayMabus wrote:Oni i žele da im se ti i takvi skinete s kurca i ne uvlačite u vaše srpsko hrvatske sukobe. Ostavi ih na miru. Pokazali su ti srednji prst i gotovo.
Nek uzivaju.
Samo su mi glupe neke izjave,poput one Erine,kako ce se poslije demokratskih promjena opet izjasnjavat ko Hrvati.
Zasto se ni jedan Hrvat u BG ne izjasnjava ko Bunjevac?
2014-04-22
Pa onda nek se izjasnjavaju ko Srbi,a ne kao nepostojeca nacija.Eroo wrote:To je onaj "odcijepljeni" dio (cca 20 tisuča). Oni po kulturološkim značajkama i nisu više Bunjevci.jastreb wrote:Bunjevci su govna.Eroo wrote:PS:
Srbima služe za prevođenje tamošnjih Hrvata u srpski korpus.
Bas me briga. Prelivode.
Nikakav strah tu nije u pitanju. Hrvati u Beogradu,Zemunu,Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu,Banjaluci, Doboju, Derventi, Kotoru...su Hrvati,a ne Bunjevci,Sokci niti Bokelji.
Nikakav strah nije u pitanju.
2014-04-22
Zato što su doseljeni kao Hrvati.Nisu u BG autohtoni, pobogu.jastreb wrote:Pa to i kazem. Ne zele bit Hrvati i to je to.RayMabus wrote:Oni i žele da im se ti i takvi skinete s kurca i ne uvlačite u vaše srpsko hrvatske sukobe. Ostavi ih na miru. Pokazali su ti srednji prst i gotovo.
Nek uzivaju.
Samo su mi glupe neke izjave,poput one Erine,kako ce se poslije demokratskih promjena opet izjasnjavat ko Hrvati.
U Vojvodini i dalje živi cca 58,000 Hrvata Bunjevaca, a ti zapeo na odpadu...
...oduvijek su se kao hrvati izjasnjavali oni u vojvođanskom dijelu srijema,oni oko subotice..a bunjevci koji su mahom nastanjeni ko sombora i u tom dijelu izjasnjavaju se pola pola....ovisno i o utjecaju politike kroz desetljeca..hrvati u subotici mahom su zivjeli u izmjesanoj liberalnijoj sredini..hrvati iz srijema tj hrvatska sela su se nadovezivala na hrvatsku i bili su najbolje spojeni sa maticom...i kulturoloski,politicki i zemljopisno pa su oduvijek s eizjasnjavali kao hrvati a bormes su i bili dosta nacionalno osvijesteni
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ovo nisu Bunjevci, jebote...po čemu?jastreb wrote:Pa to i kazem. Ne zele bit Hrvati i to je to.RayMabus wrote:Oni i žele da im se ti i takvi skinete s kurca i ne uvlačite u vaše srpsko hrvatske sukobe. Ostavi ih na miru. Pokazali su ti srednji prst i gotovo.
Nek uzivaju.
Kad smo kod Krašovana,veliki dio njih došao je u Hrvatsku u drugoj polovini 90-tih.
Uzeli su hrvatske papire,pozapošljavali se masovno ovdje,a onda netragom nestali.
inače bili su OK kao ljudi. Mirni,radišni,nenametljivi.
Sušta suprotnost od Janjevaca.
Uzeli su hrvatske papire,pozapošljavali se masovno ovdje,a onda netragom nestali.
inače bili su OK kao ljudi. Mirni,radišni,nenametljivi.
Sušta suprotnost od Janjevaca.
2014-04-22
Ili ovo? Koji je ovo qratz od bunjevačke kulture? Bunjevci od Niš?
A šta bi ti htio? Da pjevaju klapske pjesme?Eroo wrote:
Ovo nisu Bunjevci, jebote...po čemu?
Pa ni vi iz Hercegovine niste što ste bili.
Guslanje ste izvitoperili do neprepoznatljivosti.
2014-04-22
Ma ionako svi iseljavaju od tamo. Te manjine se populacijski smanjuju šta iseljavanjem šta asimiliacijom šta lošim natalitetom.
Pa vidiš koliko je Rumunja iselilo u zapadnu Europu.
Ma.
Pa vidiš koliko je Rumunja iselilo u zapadnu Europu.
Ma.
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Hadžidedić na Krugu 99: Srbi i Hrvati nisu nacije u BiH, nego tek vjerski identitet koji je nezasluženo prisvojio ime nacije
» Svi su postali od majmuna, samo Srbi od vuka
» Srbi postali uzor europskim desničarima
» Srbi postali sterilni zbog Nato bombardovanja
» Albanci i Hrvati postali braća zbog Srba
» Svi su postali od majmuna, samo Srbi od vuka
» Srbi postali uzor europskim desničarima
» Srbi postali sterilni zbog Nato bombardovanja
» Albanci i Hrvati postali braća zbog Srba
Page 1 of 3