SRAMNO I SKANDALOZNO! Hrvati ne miruju: Zahtev Vučiću da se HRVATSKI jezik uvede u službenu upotrebu širom Vojvodine
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: SRAMNO I SKANDALOZNO! Hrvati ne miruju: Zahtev Vučiću da se HRVATSKI jezik uvede u službenu upotrebu širom Vojvodine
Ne vidim šta je problem ?
Želite Bunjevce da smanjite utjecaj Mađara gore ?
Ok
Al ćeš mi sad to kompenzirati to u drugim dijelovima Vojvodine po tom istom načelu pozitivne diskriminacije
Ok
Al ćeš mi sad to kompenzirati to u drugim dijelovima Vojvodine po tom istom načelu pozitivne diskriminacije
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: SRAMNO I SKANDALOZNO! Hrvati ne miruju: Zahtev Vučiću da se HRVATSKI jezik uvede u službenu upotrebu širom Vojvodine
RayMabus wrote:Pa vi ste nam to upravo omogučili davajući sami jučer Bunjevcima status nacionalne manjne i pravo na upotrebu jezika u općini grada Subotice a ima ih 9,5%Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Uveden je svugdje di pripadnika neke nacionalne manjine ima 1/3.Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:ZakonSerbinho-3 wrote:Da li je Srpski jezik u HR uveden u sluzbenu upotrebu?
https://ljudskaprava.gov.hr/nacionalne-manjine/polozaj-i-prava-pripadnika-nacionalnih-manjina-u-republici-hrvatskoj/sluzenje-svojim-jezikom-i-pismom-privatno-i-u-javnoj-uporabi-te-u-sluzbenoj-uporabi/620
Jel negde uveden ili moze uvesti a nigde nije uveden...
HR realno nije primer ljudskih prava, vec suprotnost.
Neka im uvedu u sredinama, gde ih ima i kraj price.
Osim Vukovaru. To ćete dobiti kad vratite teritorije koje pripadaju RH s onu stranu Dunava i na taj način pokažete da ste se odrekli teritorijalni pretenzija.
Vi se ne skidate sa tim trecinama.
Izgleda ste glavom i dalje u NDH.
Vas ima 10%, kako mislite dobiti to?
Srbija ima pravo da odlucuje na svojoj teritoriji sta hoce, dok
bi vi odlucivali i u Srbiji a u Hrvatsku se ne sme ni uci.
Nas HR ni ne zanima, niti naredjujemo tamo sta da se radi
i pretimo nekome.
Zagreb nije glavni grad Srbije.
Mozes pretiti komsiji samo.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Pa to ti je najmanje šta ti mogu napraviti jer ionako ne želite u EU.Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Tamo je neko pravilo da ako je nečega 15% da onda imaju pravo na lokalnoj razini da se uvede i njihov jezik službeno u općini.
A na području Vojvodine do 25% na pokrajinskoj razini dakle ovo valjda se na Mađare odnosi samo.
E sad su oni jučer em Bunjevce proglasili nacionalnom manjinom em prekršili ovo pravilo o 15% jer njih je tamo oko 9,5%
Super
Sad Hrvati traže to isto di ih ima manje od 15% a negdje oko 10%
Ako nećeš : blokada
Takvim pristupom mozes samo tri samara dobiti i nogu u
zadnjicu.
Pretis ti nekome i guras nos u unutrasnje stvari jedne zemlje.
Kada budes imao civilizovan odnos, mozes i rec dobiti
i upustiti se u razgovor.
Pretis blokadom necega, gde niti neko ide, niti te neko sta
pita, glumis budalu...
Opasniji je onaj dio di Mađari gube vlast ovom šemom na sjeveru Vojvodine pa će se i Budimpešta okrenit protiv vas.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ne vidim šta je problem ?
Ok
Nije tvoje da vodis posla jedne zemlje.
Da li si video Pizzona da uredjuje odnose u HR i preti
nekome.
Srboslavija, gde se Srbija nista ne pita i deli na 3 a
odlucuje u HR.
To vise ne postoji a ti samo peni.
Nauci prvo sta je kultura, diplomatija i trazi
diplomatski putem prava za Hrvate u Srbiji.
Pretnjom ces dobiti tri samara i nogu u zadnjicu.
Mozda to u HR prolazi, ugoste te jos.
2014-08-25
RayMabus wrote:Pa to ti je najmanje šta ti mogu napraviti jer ionako ne želite u EU.Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Tamo je neko pravilo da ako je nečega 15% da onda imaju pravo na lokalnoj razini da se uvede i njihov jezik službeno u općini.
A na području Vojvodine do 25% na pokrajinskoj razini dakle ovo valjda se na Mađare odnosi samo.
E sad su oni jučer em Bunjevce proglasili nacionalnom manjinom em prekršili ovo pravilo o 15% jer njih je tamo oko 9,5%
Super
Sad Hrvati traže to isto di ih ima manje od 15% a negdje oko 10%
Ako nećeš : blokada
Takvim pristupom mozes samo tri samara dobiti i nogu u
zadnjicu.
Pretis ti nekome i guras nos u unutrasnje stvari jedne zemlje.
Kada budes imao civilizovan odnos, mozes i rec dobiti
i upustiti se u razgovor.
Pretis blokadom necega, gde niti neko ide, niti te neko sta
pita, glumis budalu...
Opasniji je onaj dio di Mađari gube vlast ovom šemom na sjeveru Vojvodine pa će se i Budimpešta okrenit protiv vas.
Ne mozes ti nista.
To je tvoj maksimum.
Niti ce biti EU prosirenja, tako da ne preti nikome.
Uredi odnose u svojoj kuci a za Srbiju ne brini.
2014-08-25
U suštini te mogu tužit jer si prekršio svoje vlastite zakone a na štetu ostalih jer izmišljaš nacije i onda im daješ pravo na službeni jezik a po zakonu se to može samo ako nekoga ima 15%
Mogu te tužit. Ne ja u Hrvatskoj nego sve nacionalne manjine tamo a to će upravo i napraviti.
Mogu te tužit. Ne ja u Hrvatskoj nego sve nacionalne manjine tamo a to će upravo i napraviti.
2014-04-11
Mogu ti radit probleme
2014-04-11
Nisu Mađari baš toliko glupi koliko ti misliš pa ćete pitat zašto ovi Bunjevci mogu a ima ih 9,5% a moji Mađari u nekom selu di ih ima isto toliko ne mogu.
Nije on glup. Oni su i izmislili naziv Bunjevci kako bi ih tako za vrijeme Au odvojili od utjecaja Hrvatske i Srbije odnosno nosioca slavenisma.
Nije on glup. Oni su i izmislili naziv Bunjevci kako bi ih tako za vrijeme Au odvojili od utjecaja Hrvatske i Srbije odnosno nosioca slavenisma.
2014-04-11
Kad je Eugen Savojski prije 300 godina oslobodio šire područje Vojvodine on je također upao u Sarajevo i kompletno ga zapalio pa su katolici bili ugnjetavani.
Pošto je gore bilo zemlje a nije bilo stanovnika onda ih je pozvao gore.
U međuvremenu su Nijemci i Mađari da razbiju nacionalne pokrete južni Slavena od njih radili neku posebnu naciiju
Sad to vi iisto kopirate s ciljem da izbacite mađarski uutjecaj sa sjevera Vojvodine
Pazi se
Pošto je gore bilo zemlje a nije bilo stanovnika onda ih je pozvao gore.
U međuvremenu su Nijemci i Mađari da razbiju nacionalne pokrete južni Slavena od njih radili neku posebnu naciiju
Sad to vi iisto kopirate s ciljem da izbacite mađarski uutjecaj sa sjevera Vojvodine
Pazi se
2014-04-11
Pazi se
Jer ako mene ne kupiš u problemima si
2014-04-11
RayMabus wrote:Nisu Mađari baš toliko glupi koliko ti misliš pa ćete pitat zašto ovi Bunjevci mogu a ima ih 9,5% a moji Mađari u nekom selu di ih ima isto toliko ne mogu.
Madjari imaju sva moguca prava i najvise od svih zemalja,
vise i od EU zemalja.
Ocigledno slabo pratis situaciju, samo je razlika sto Orban
ne preti nicime, vec cista diplomatija, preko koje je dobio vise
i od onog sto EU nudi.
Preti i trazi nesto.
Mozda to u HR funkcionise, probaj tamo.
2014-08-25
RayMabus wrote:Pazi se
Nije ni tebi lako.
2014-08-25
Dobro.Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Nisu Mađari baš toliko glupi koliko ti misliš pa ćete pitat zašto ovi Bunjevci mogu a ima ih 9,5% a moji Mađari u nekom selu di ih ima isto toliko ne mogu.
Madjari imaju sva moguca prava i najvise od svih zemalja,
vise i od EU zemalja.
Ocigledno slabo pratis situaciju, samo je razlika sto Orban
ne preti nicime, vec cista diplomatija, preko koje je dobio vise
i od onog sto EU nudi.
Preti i trazi nesto.
Mozda to u HR funkcionise, probaj tamo.
2014-04-11
Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Pazi se
Nije ni tebi lako.
Opeći ćeš se. Rekoh ti da će te Mađar sad pitati zašto on nema takva prava a ovi u Subotici kojeg oni smatraju nekim svojim centrom imaju.
Morat ćeš mu dat neki odgovor.
2014-04-11
Imaš li neki odogovr kad te Mađar pita zašto ovi ode mogu a mađarska manjina u nekom gradu u Vojvodini di ih ima 9,5% nema pravo na jjezik u općini ?
Razmišljaj
Ja sam ti sad najmanji problem
Razmišljaj
2014-04-11
RayMabus wrote:Imaš li neki odogovr kad te Mađar pita zašto ovi ode mogu a mađarska manjina u nekom gradu u Vojvodini di ih ima 9,5% nema pravo na jjezik u općini ?
Razmišljaj
Madjar ima sve a zasto ti nemas nista, sedni ispred
ogledala i zapitaj se.
2014-08-25
Sombor
Mađari čine 11,5% stanovništva
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Hungarian_communities_in_Vojvodina
Dragi zašto mađarski jezik nije službeni u općini Sombor ?
U problemima ste i to velikim
Mađari čine 11,5% stanovništva
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Hungarian_communities_in_Vojvodina
Dragi zašto mađarski jezik nije službeni u općini Sombor ?
U problemima ste i to velikim
2014-04-11
RayMabus wrote:Nisu Mađari baš toliko glupi koliko ti misliš pa ćete pitat zašto ovi Bunjevci mogu a ima ih 9,5% a moji Mađari u nekom selu di ih ima isto toliko ne mogu.
Madjari imaju sve, ne citas, pises sta ti se pise..
Zasto ti nemas nista.
Pitaj Madjara.
Madjar ce ti reci, ne ide to tako.
Diplomatija.
2014-08-25
Nemaju sve.
U opčini Sombor mađarski jezik nije službeni u lokalnoj upravi.
Nemaju sve pajdo.
U opčini Sombor mađarski jezik nije službeni u lokalnoj upravi.
Nemaju sve pajdo.
2014-04-11
Da se ja i ti ne svađamo pošto vidim da već malo pucaš a ja sam opušten i volim malo dirati u žicu , spusti ćemo malo lopticu.
Napravili ste presedan jer ste u Subotici manjina i udarili na nešto šta je dio hrvatskog korpusa.
Sad kad ste to izglasali svi ostali će tražit ista prava na lokalnoj razini di su manje od 15% a vrte se oko 10%
Sombor
Napravili ste presedan jer ste u Subotici manjina i udarili na nešto šta je dio hrvatskog korpusa.
Sad kad ste to izglasali svi ostali će tražit ista prava na lokalnoj razini di su manje od 15% a vrte se oko 10%
Sombor
2014-04-11
Svojom vlastitom glupošću , umjesto da to ne dirate nego ostavite na miru još deset godina kad bi ušli u EU i pao bi broj manjina , vama u tom velikosrpom zanosu četnika na vlasti Đava nije da mira i vi ste napravili presedan i sad će vas Mađar pitat to isto u Somboru.
Reci mu da nećeš.
Hvala
Reci mu da nećeš.
Hvala
2014-04-11
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» KOLINDA REAGIRALA NA PETICIJU da se pozdrav ‘ZA DOM SPREMNI’ uvede u službenu vojnu uporabu
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Osvanuli grafiti širom Vojvodine: "Vojvodina = Katalonija"
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» Skupština Vojvodine pritišće Bunjevce da se više ne izjašnjavaju kao Hrvati
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Osvanuli grafiti širom Vojvodine: "Vojvodina = Katalonija"
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» Skupština Vojvodine pritišće Bunjevce da se više ne izjašnjavaju kao Hrvati
Page 3 of 5