Subotica uvodi 'bunjevacki' jezik.Hrvati zestoko protestirali
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Subotica uvodi 'bunjevacki' jezik.Hrvati zestoko protestirali
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2258280
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Subotica uvodi 'bunjevacki' jezik.Hrvati zestoko protestirali
Hidajet Biscevic?..jel to onaj koji je nedugo cmizdrio pred suljom?..je..pa mu ga ovaj umetne do balcaka nakon toga..cmizdri samo cmizdri mamu ti glupavu podmitljivu
2015-09-08
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ma treba uzet u obzir da se dio hrvata bunjevcima izjasnio i zbog straha pocetkom devedesetih..sa te strane mi je to razumljivo..jedini cvrsti su se pokazali sremski hrvati zato su fasovali gadnu papriku
2015-09-08
Antihrvatski presing u Srbiji je toliki da se ljudi boje izjasniti kao Hrvati
A od tih Bunjevaca ionako nema nista...osudjeni na asimilaciju i izumiranje.
Kao i Srbi u Hrvatskoj.
A od tih Bunjevaca ionako nema nista...osudjeni na asimilaciju i izumiranje.
Kao i Srbi u Hrvatskoj.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
..inace suljo igra igru kao dam mrkve a onda odigra odmah pas u grubo..i tako prakticno radi smutnju na drugoj strani..ta igra nije novitet sulje nit ga je on izmislio..problem je na drugoj strani koja je ogranicena i ne kuzi igru i paseve..zadnji koji je to kuzio je bio tudjman..
2015-09-08
Evo primjera trube hidajeta biscevica kojeg se smatralo dobrim diplomatom koji 'sve kuzi'..kad mu je suljo danajac urucio milju eura za potres cmoljio je kao kakav pubertetlija sam sto mu ruku nije ljubio..a sad on kao ostro i zbunjeno..'ka'e ovo suljo'..eto kaj ti je budalo..napravio majmuna od tebe
2015-09-08
Koliko vidim ovo je politička odluka kako bi se kad budu lokalni izbori il moglo dobiti njihove glasove il ić u koaliciju s njima.
Ma. Gluposti ukratko.
Ma. Gluposti ukratko.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ti bunjevci su i tako nešto kao kilingonci
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Vuchićevi Bunjevci su daleko od bunjevačke kulture, a posebno jezika kao indetiteta.
U glazbu, po kojoj su i inače poznati pravi Bunjevci, su uveli frulu, klarinet i harmoniku,
u stilu južnosrbijanskog štiha. Uskoro i šakjkaču početi nositi.Nije ih uopće šteta.
Jedino što i ne valja što kradu ime-brend, što treba razumjeti kao pritisak na prave Bunjevce.
U glazbu, po kojoj su i inače poznati pravi Bunjevci, su uveli frulu, klarinet i harmoniku,
u stilu južnosrbijanskog štiha. Uskoro i šakjkaču početi nositi.Nije ih uopće šteta.
Jedino što i ne valja što kradu ime-brend, što treba razumjeti kao pritisak na prave Bunjevce.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
to su srbi katolici.kao što su i svi b-ercegovački muslimani srbi,a i najveći dio b-ercegovačkih katolika su u lingvističkom smislu srbi(štokavci).a jezik je jedina odrednica etničke pripadnosti...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
To vam je ekipa koja je bila pomađarena, pa posrbljena pa se zovu neki kakti bunjevci po kući koja je bila bunja. Sve u svemu nek idu u p materinu , nek budu srbi. Ili svemirci, šta to nas briga..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Šta li bi ti na'vo rekli 'rvacki Srbi, ili svi ostali Srbi osim Srbijanci.max123 wrote:to su srbi katolici.kao što su i svi b-ercegovački muslimani srbi,a i najveći dio b-ercegovačkih katolika su u lingvističkom smislu srbi(štokavci).a jezik je jedina odrednica etničke pripadnosti...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
To je to.kaya wrote:To vam je ekipa koja je bila pomađarena, pa posrbljena pa se zovu neki kakti bunjevci po kući koja je bila bunja. Sve u svemu nek idu u p materinu , nek budu srbi. Ili svemirci, šta to nas briga..
Nećeš biti Hrvat?
Onda više nemamo šta pričat.
Laku noć.
Pričo sam par njih. To su veći Srbi od pravoslavaca.
2014-04-22
moja baka bunjevka okrece se u grobu
jastreb wrote:Izdajice.
Jebo te pada mi napamet ono shto mislim da sam u pravu analizirajuci neke likove sa ovog foruma.Tochno po njihovom pisanju mogu procijeniti kada su pijani (a Soru optuzuju da je alkic da bi zametnuli svoj alkoholicharski karakter) pa tako i ti kad zveknesh koju postajesh "pravi Hrvat" iako si jednom rekao da prije bilo kakvog komentiranja treba pogledati dokumenta ..shto sam ja shvatio da ne treba laprdati bez argumenata.
Puno puta si bio blizu zakljuchcima u nekim temama sa kojima se slazem ali si postao slichnog mentaliteta kao masa nepismenih idiota chiji su argumenti uglavnom "rekla kazala".
Da te spasim od takvog mentaliteta potrudio sam se da ti nadjem neshto shto morash prochitati i izvuci svoj zakljuchak iz ovoga upisa pa ako ti nije tlaka da mi kazesh porijeklo bunjevaca. Dakle evo..i ne preskachi nego chitaj sve po redu..:))
http://www.bunjevci.net/istorija-bunjevaca
Agentura punom parom radi..mentalitet wrote:jastreb wrote:Izdajice.
Jebo te pada mi napamet ono što mislim da sam u pravu analiziraju neke likove sa ovog foruma.Točno po njihovom pisanju mogu procijeniti kada su pijani (a Soru optužuju da je alkić da bi zamenio svoj alkoholni karakter) pa tako i ti kad zveknesh koji postajesh "pravi Hrvat" iako je jednom rekao da prije bilo kakvog komentiranja treba pogledati dokumenta ..što sam ja shvatio da ne treba laprdati bez argumenata.
Puno puta je bio blizu zaključcima u nekim temama sa kojima se slazem ali si postao sličnog mentaliteta kao masa nepismenih idiota čiji su argumenti uglavnom "rekla kazala".
Da te spasim od takvog mentaliteta potrudio sam se da ti nadjem nešto što moraš pročitati i izvući svoj zaključak iz ovoga upisa pa ako ti nije tlaka da mi kažeš porijeklo bunjevaca. Dakle evo..i ne preskachi nego čitaj sve po redu .. :))
2015-09-08
Radi da...I jednom ćeš odgovarati za svoj kontrarevolucionarni rad,za širenje protunarodnih ideja,za istupanje sa pozicija velikohrvatskog nacionalizma itd itd.vuksadinare wrote:Agentura punom parom radi..mentalitet wrote:jastreb wrote:Izdajice.
Jebo te pada mi napamet ono što mislim da sam u pravu analiziraju neke likove sa ovog foruma.Točno po njihovom pisanju mogu procijeniti kada su pijani (a Soru optužuju da je alkić da bi zamenio svoj alkoholni karakter) pa tako i ti kad zveknesh koji postajesh "pravi Hrvat" iako je jednom rekao da prije bilo kakvog komentiranja treba pogledati dokumenta ..što sam ja shvatio da ne treba laprdati bez argumenata.
Puno puta je bio blizu zaključcima u nekim temama sa kojima se slazem ali si postao sličnog mentaliteta kao masa nepismenih idiota čiji su argumenti uglavnom "rekla kazala".
Da te spasim od takvog mentaliteta potrudio sam se da ti nadjem nešto što moraš pročitati i izvući svoj zaključak iz ovoga upisa pa ako ti nije tlaka da mi kažeš porijeklo bunjevaca. Dakle evo..i ne preskachi nego čitaj sve po redu .. :))
Baš me zanima tko će te zastupati pred strogim i pravednim narodnim sudom i kako ćeš zamuckivati.
2014-04-22
jastreb wrote:Radi da...I jednom ćeš odgovarati za svoj kontrarevolucionarni rad,za širenje protunarodnih ideja,za istupanje sa pozicija velikohrvatskog nacionalizma itd itd.vuksadinare wrote:Agentura punom parom radi..mentalitet wrote:jastreb wrote:Izdajice.
Baš me zanima tko će te zastupati pred strogim i pravednim narodnim sudom i kako ćeš zamuckivati.
2015-09-08
ima li uopće tih famoznih rvata?i kako su nastali.ili, zašto su uopšte nastali.deder lagano i poredu...mentalitet wrote:jastreb wrote:Izdajice.
Jebo te pada mi napamet ono shto mislim da sam u pravu analizirajuci neke likove sa ovog foruma.Tochno po njihovom pisanju mogu procijeniti kada su pijani (a Soru optuzuju da je alkic da bi zametnuli svoj alkoholicharski karakter) pa tako i ti kad zveknesh koju postajesh "pravi Hrvat" iako si jednom rekao da prije bilo kakvog komentiranja treba pogledati dokumenta ..shto sam ja shvatio da ne treba laprdati bez argumenata.
Puno puta si bio blizu zakljuchcima u nekim temama sa kojima se slazem ali si postao slichnog mentaliteta kao masa nepismenih idiota chiji su argumenti uglavnom "rekla kazala".
Da te spasim od takvog mentaliteta potrudio sam se da ti nadjem neshto shto morash prochitati i izvuci svoj zakljuchak iz ovoga upisa pa ako ti nije tlaka da mi kazesh porijeklo bunjevaca. Dakle evo..i ne preskachi nego chitaj sve po redu..:))
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» RS uvodi ruski kao glavni strani jezik
» SRAMNO I SKANDALOZNO! Hrvati ne miruju: Zahtev Vučiću da se HRVATSKI jezik uvede u službenu upotrebu širom Vojvodine
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Srbija: Bunjevački govor ostaje u školama
» SRAMNO I SKANDALOZNO! Hrvati ne miruju: Zahtev Vučiću da se HRVATSKI jezik uvede u službenu upotrebu širom Vojvodine
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Srbija: Bunjevački govor ostaje u školama
Page 1 of 2