Samo za genijalce...:)
Page 4 of 10
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Samo za genijalce...:)
Da vidiš mačku u mom susjedstvu, znao bi da mačka može imati šest kila...A ova i više...prckov wrote:Ezeklez macka ne moze bit 6 a zec 4
Guest- Guest
Ti si vlaj. Vi to riješavate po sistemu od oka. Imam ja jednoga takvog na poslu , seljacko dite , ok je lik al je malo retardiran ( nije ruganje nego je ) al ove matematike ono ko genijalac riješava upravo zbog takvog pristupa u mozgu ovim stvarima : pogađa brzinski.Ero wrote:EmberSpirit wrote:riješiti u 3 sekunde nemoguće.
Iskreno, nisam štopao, ali u svakom slučaju nije bilo više od 5 sekundi.
To ti sigurno nije garant da si genijalac.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pitanje je bilo koliko teže pas, mačka i zec skupa, a ne pojedinačno. Hint!
EmberSpirit wrote:a kako si to riješio.. najkraći mogući način, da ne pogađaš brojke je ovako preko moje metode..Ero wrote:EmberSpirit wrote:riješiti u 3 sekunde nemoguće.
a to da si najbrži trebalo bi ti minut ipo.. dakle netko tko se svaki dan bavi matematikom bi to mogao u minut-minut ipo..
netko tko se matematikom nebavi više, treba više vremena da povežeš u jednadžbe...reci tajnu kako si u 5 sekundi?
Ja sam riješio za 3 sekunde, okvirno, jednostavno odmah vidiš. Eri je trebalo malo duže ali obzirom na godine ostavio vs je sve iza.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ma stvarno?...Pa ako pas pojedinačno teži 17 kila, mačka 7 kila a zec 3 kile, koliko će zajedno težiti?Ero wrote:Pitanje je bilo koliko teže pas, mačka i zec skupa, a ne pojedinačno. Hint!
Guest- Guest
Mene je više zanimalo koliko teže svaki ....posebno zeko.Ero wrote:Pitanje je bilo koliko teže pas, mačka i zec skupa, a ne pojedinačno. Hint!
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Čestitam, samo nam još objasni kako i imaš piv od mene.epikur37 wrote:EmberSpirit wrote:a kako si to riješio.. najkraći mogući način, da ne pogađaš brojke je ovako preko moje metode..Ero wrote:EmberSpirit wrote:riješiti u 3 sekunde nemoguće.
a to da si najbrži trebalo bi ti minut ipo.. dakle netko tko se svaki dan bavi matematikom bi to mogao u minut-minut ipo..
netko tko se matematikom nebavi više, treba više vremena da povežeš u jednadžbe...reci tajnu kako si u 5 sekundi?
Ja sam riješio za 3 sekunde, okvirno
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
RayMabus wrote:Otprilike al da vježbaš matematiku svaki dan ili češće onda bi ovo riješio u manje od dvije minute. Obicna jednažba tj dvije sa tri nepoznanice.EmberSpirit wrote:riješiti u 3 sekunde nemoguće.
treba formirati sustav jednadžbi a onda iz jednadžbi izvući rješenje; kada pravilno formirate jednadžbe onda je lagano izvući jednu varijabli, kasnije samo provjera.. treba kojih par minuta
za 3 sekunde nemožeš niti sliku pogledat
Uostalom bitnije je gdje će ti ovo trebati u životu a sad baš ne znam niti jedan primjer di ovakve stvari koristim u prakticnom životu.
Zanimljiva mozglaica al prakticnost nije baš iskoristiva.
da , da svaki dan rješavaš ovakve matematičke mozgalice, netko tko predaje matematiku u srednjoj i osnovnoj dici, pa on svaki dan rješava ovakve "glupe zadatke" može u minut-minut ipo.. iskreno meni je trebalo duže...
prvo utvrdim o čemu se radi..
zatim formiran jednadžbe gdje se eliminiraju nepoznanice , da ostane jedna.. a onda kada imaš težinu jedne životinje, ostalo je gotovo u 20sekundi
trebalo mi je više od 2-3 minute jebiga
Guest- Guest
Zaboravio si na vrijeme, kolega. Ko će to da plati, rekli bi moji Dalmatinci.red wolf wrote:Ma stvarno?...Pa ako pas pojedinačno teži 17 kila, mačka 7 kila a zec 3 kile, koliko će zajedno težiti?Ero wrote:Pitanje je bilo koliko teže pas, mačka i zec skupa, a ne pojedinačno. Hint!
izgleda da sam ja jedini ovdje rješio i stavio rješenje.. čekam da ostali kažu svoje magično rješenje od 3 sekunde(epi) ili 5 sekundi(ero)
Guest- Guest
Kakve jednadzbe yoda,rjesis napamet vrlo brzo al provjera malo uzme vremena. Mali su brojevi pa je jednostavno
2014-04-19
Vrijeme?...Pa svedeš na 27 ili 28...To ti je manje od minute...Ero wrote:
Zaboravio si na vrijeme, kolega. Ko će to da plati, rekli bi moji Dalmatinci.
Guest- Guest
Ero wrote:Čestitam, samo nam još objasni kako i imaš piv od mene.epikur37 wrote:EmberSpirit wrote:a kako si to riješio.. najkraći mogući način, da ne pogađaš brojke je ovako preko moje metode..Ero wrote:EmberSpirit wrote:riješiti u 3 sekunde nemoguće.
Ja sam riješio za 3 sekunde, okvirno
Jednostavno, razlika između zeca i mačke je 4 kg a zajedno imaju 10. Dakle jedno ima 7 a drugo 3 kg...ajme meni...čim se mučite...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
tako sam ja neke testove rješavao napamet..prckov wrote:Kakve jednadzbe yoda,rjesis napamet vrlo brzo al provjera malo uzme vremena. Mali su brojevi pa je jednostavno
ako su jednostavno brojevi, pa onda ubacuješ brojeve, dok ti se ne "poklopi".
međutim šta ako su brojevi na decimale? tipa težina pasa recimo 17.66 mačke 6.23 a zeca 3.17? onda nemožeš ubacivati "napamet"..
Guest- Guest
O tome se i radi- prvo utvrditi o čemu se radi.EmberSpirit wrote:
prvo utvrdim o čemu se radi..
U tom slučaju bi potrošio 5,5 sekundi. Ne više.EmberSpirit wrote:tako sam ja neke testove rješavao napamet..prckov wrote:Kakve jednadzbe yoda,rjesis napamet vrlo brzo al provjera malo uzme vremena. Mali su brojevi pa je jednostavno
ako su jednostavno brojevi, pa onda ubacuješ brojeve, dok ti se ne "poklopi".
međutim šta ako su brojevi na decimale? tipa težina pasa recimo 17.66 mačke 6.23 a zeca 3.17? onda nemožeš ubacivati "napamet"..
2014-04-23
Ero wrote:Kažu da genijalci ovaj problem riješe za 2 minuta, meni je trebalo 3 sekunde. A tebi?
Idemo još jednom...
2014-04-23
PS: Nisu vam potrebna olovka i mozganje. Samo oko sokolovo i to je to.
veber-
2014-12-30
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Samo jako samo progresivno:'Seksali sa biljkama pred djecom.'
» Britanska aktivistica: "Postoji samo jedno rješenje, a to je džihad. Nema prosvjeda, ništa. Samo džihad"
» Samo jako, samo tolerantno
» predsjednik koji ne želi otići s vlast samo bezobzirni prevarant, a ne i diktator. A nije diktator samo zato što ne može, ne zato što ne bi.
» Suljo:'Svi lazedu,lazedu i samo lazedu samo ja pricam istinu..je'l tako cika Velja'
» Britanska aktivistica: "Postoji samo jedno rješenje, a to je džihad. Nema prosvjeda, ništa. Samo džihad"
» Samo jako, samo tolerantno
» predsjednik koji ne želi otići s vlast samo bezobzirni prevarant, a ne i diktator. A nije diktator samo zato što ne može, ne zato što ne bi.
» Suljo:'Svi lazedu,lazedu i samo lazedu samo ja pricam istinu..je'l tako cika Velja'
Page 4 of 10