Blaženi Alojzije Stepinac 10.2.
Page 21 of 22
Page 21 of 22 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22
Re: Blaženi Alojzije Stepinac 10.2.
Laz.vuksadinare wrote:Bezveze...malo je hrvata odobravalo njemacko madzarsku hegemoniju...zapravo problem je nastao onog trenutka kada dio srba u AU podrzava madjarsku hegemoniju trazeci za sebe dio kolaca preko ledja hrvata..dio hrvata zbog toga nevoljko se okrece vise becu...pa poznato je da upravo na ovoj nesretnoj banovini su neki srpski politicki predstavnici mahali madjarskim zastavama nakon sto je kuehn nasilnim sredstvima gusio otpor hrvata koji su se borili protiv madjarizacije..
U pobuni protiv MĐarske koja je izbila u cisto srpskom selu Gornje Dubrave mahalo se hrvatskim zastavama i vikalo ovo je Hrvatska.
Nekoliko je sluga rezima pretuceno,a bilo je i mrtvih. Neki su kolovođe ove protumađarske,a prohrvatske pobune osuđeni i na smrt. Umrli su za Hrvatsku.
Tko ih danas spominje?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
...ne znam bas da je laz...procitao sam to negdje i pokusat cu pronaci..jastreb wrote:Laz.vuksadinare wrote:Bezveze ... malo je hrvata odobravalo njemačko madžarsku hegemoniju ... zapravo problem je nastao onog trenutka kada dio srba u AU podrzava mađarsku hegemoniju trazeći za sebe dio kolača preko leđa hrvata..dio hrvata zbog toga nevoljko se okreće više becu ... pa poznato je upravo na ovoj nesretnoj banovini su neki srpski politički predstavnici mahali mađarskim zastavama nakon sto je kuehn nasilnim sredstvima gusio otpor hrvata koji su se borili protiv mađarizacije ..
U pobuni protiv MĐarske koja je izbila u srpskom selu Gornje Dubrave mahalo se hrvatskim zastavama i vikalo ovo je Hrvatska.
Nekoliko je sluga rezima pretučeno, a bilo je i mrtvih. Neki su kolovođe ove protumađarske, prohrvatske pobune osuđeni i na smrt. Umrli su za Hrvatsku.
Tko ih danas spominje?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
u turopolju su prevladavli madzaroni
I tako to s Hrvatima
Ti si neslozni ko rakova djeca
I zato im je Jugoslavija bila spas
I jedjedna i druga
Dok nisu dosli hercegovci
I tako to s Hrvatima
I jedjedna i druga
Bolje nemoj o povijesti..ne ide ti..reko mi djedo..Sora wrote:u turopolju su prevladali madzaroni
I tako to s Hrvatima
I jedjedna i druga
2015-09-08
Svoj su oslonac pripadnici Horvatsko-vugerske stranke našli u seljačkom plemstvu iz Turopolja koje se bojalo centralne austrijske vlasti i oporezivanja plemstva, što je bilo utemeljeno na iskustvu Ilirskih pokrajina. U srpnju 1845. kad je obnovljena Zagrebačka županija dolazi do najsnažnijeg sukoba između mađarona i narodnjaka. Tada su mađaroni na svoju stranu u županijskoj skupštini pridobili turopoljske seljake-plemiće, te osvojili većinu. 29. srpnja 1845. izbili su neredi na Markovu trgu u Zagrebu, a u sukobu s vojskom poginulo je 13 ljudi i ranjeno 27, većinom narodnjaka (vidi Srpanjske žrtve).
fuko tikvan
Da ja ne znam povijest turopolja ..
Kaj god
Kaj god
Madzaroni uopce nisu bili brojni..ali imali su jaku logisticku podrskuSora wrote:Svoj su oslonac pripadnici Horvatsko-vugerske stranke našli u seljačkom plemstvu iz Turopolja koje se bojalo centralne austrijske vlasti i oporezivanja plemstva, što je bilo utemeljeno na iskustvu Ilirskih pokrajina. U srpnju 1845. kad je obnovljena Zagrebačka županija dolazi do najsnažnijeg sukoba između mađarona i narodnjaka. Tada su mađaroni na svoju stranu u županijskoj skupštini pridobili turopoljske seljake-plemiće, te osvojili većinu. 29. srpnja 1845. izbili su neredi na Markovu trgu u Zagrebu, a u sukobu s vojskom poginulo je 13 ljudi i ranjeno 27, većinom narodnjaka (vidi Srpanjske žrtve).
2015-09-08
.pa ne znas...gdje su granice turopolja..odgovori odmah ko iz topa ako znas ne traziSora wrote:fuko tikvan
Kaj god
2015-09-08
Nije bilo rijeci o brojnosti
Nego cinjenici podrxke turopoljaca madarskoj tj ugsrskoj
To je jedan zanimkjivi dio lokalne povijesti o kpjem bi bilo vrijedno I vise znati
Pise o tomu LASZOwski
Nego cinjenici podrxke turopoljaca madarskoj tj ugsrskoj
To je jedan zanimkjivi dio lokalne povijesti o kpjem bi bilo vrijedno I vise znati
Pise o tomu LASZOwski
turopolje je izmedu kupe i save
juzno od zagreba
juzno od zagreba
Ma jel.. ..ovako da te naucim 'turopoljka'...sjeverna granica turopolja je selo Sasi..istocna na pola puta izmedju sela ogulinec i donji vukojevac..juzno selo Augustinovec..zapadno Havdic selo..Sora wrote:turopolje je između kupe i save
južno od zagreba
2015-09-08
Sora koja su dva najpoznatija turopoljca porijeklom bivsi igraci dinama
2015-09-08
Mala enciklopedija turopolja za razliku od 'turopoljke' sore
Najpoznatiji i najbolji turopoljski nogometasi svih vremena su Stef Deveric i Marijan Cercek
Najpoznatija i najbolja janjetina u turopolju i zagrebackoj regiji jede se u restoranu u Kurilovcu
Komunisticki velmoza Vladimir Bakaric je porijeklom iz Mraclina
Najpoznatiji i najbolji turopoljski nogometasi svih vremena su Stef Deveric i Marijan Cercek
Najpoznatija i najbolja janjetina u turopolju i zagrebackoj regiji jede se u restoranu u Kurilovcu
Komunisticki velmoza Vladimir Bakaric je porijeklom iz Mraclina
2015-09-08
..prvi osteceni zrakoplov jna ili pogodjeni..ne i srusen..pogodjen je 20.8.1991 kad je nisko letio iznad energetskog sustava kod Mraclina jugoistocno od Velike Gorice..pogodjen je pat-a jednocjevca 20 mm...
2015-09-08
ja jesam u njemačkoj.jastreb wrote:Razumijem tvoje razocarenje unistenjem Reicha,ali ako ti ovdje nije dobro idi u Njemacku,ili Austriju.veber wrote:četnici istoznačuju nijemce i austrijance.
a još gore poistovjećujete malu pokrajinu s nijemcima.
težnja muslimana četnika je bila jugoslavija.
i samo vi četnici cvilite za istom.
No tamo ces imati status trecerazrednog Nijemca,nesto slicno kako u Srbiji dozivljavaju Srbe iz Podravine,ili u Hrvatskoj Janjevce.
što ne mijenja da si ti srbenda u hrvatskoj.
austrijanci su za nijemce isto što i srbi za hrvate.
smeće.
turci bolje kotiraju.
2014-12-30
Ti još uvijek živiš u 91 god.Nisam nikad vidio da je netko toliko opsjednut ratom i prošlim vremenom kao što si ti.vuksadinare wrote:..prvi osteceni zrakoplov jna ili pogodjeni..ne i srusen..pogodjen je 20.8.1991 kad je nisko letio iznad energetskog sustava kod Mraclina jugoistocno od Velike Gorice..pogodjen je pat-a jednocjevca 20 mm...
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Mislim kako bi primjerenija usporedba bila,,ono što su Hercegovci za Hrvate''veber wrote:
austrijanci su za nijemce isto što i srbi za hrvate.
smece
2015-07-23
On je još na čuki negdi.סמאל wrote:Ti još uvijek živiš u 91 god.Nisam nikad vidio da je netko toliko opsjednut ratom i prošlim vremenom kao što si ti.vuksadinare wrote:..prvi osteceni zrakoplov jna ili pogodjeni..ne i srusen..pogodjen je 20.8.1991 kad je nisko letio iznad energetskog sustava kod Mraclina jugoistocno od Velike Gorice..pogodjen je pat-a jednocjevca 20 mm...
Čuka ti je istureni položaj na prvoj liniji fronte. On još osmatra.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
veber-
2014-12-30
Koliko ja znam domovinski rat i 91 je puno bliza povijest od slijetanja na mars i stepincaסמאל wrote:Ti još uvijek živiš u 91 god.Nisam nikad vidio da je netko toliko opsjednut ratom i prošlim vremenom kao što si ti.vuksadinare wrote:..prvi osteceni zrakoplov jna ili pogodjeni..ne i srusen..pogodjen je 20.8.1991 kad je nisko letio iznad energetskog sustava kod Mracline jugoistocno od Velike Gorice..pogodjen je pat-a jednocjevca 20 mm ...
2015-09-08
u,ovo je bila totalkaRayMabus wrote:On je još na čuki negdi.סמאל wrote:Ti još uvijek živiš u 91 god.Nisam nikad vidio da je netko toliko opsjednut ratom i prošlim vremenom kao što si ti.vuksadinare wrote:..prvi osteceni zrakoplov jna ili pogodjeni..ne i srusen..pogodjen je 20.8.1991 kad je nisko letio iznad energetskog sustava kod Mraclina jugoistocno od Velike Gorice..pogodjen je pat-a jednocjevca 20 mm...
Čuka ti je istureni položaj na prvoj liniji fronte. On još osmatra.
2015-07-23
Page 21 of 22 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22
Similar topics
» Papa Franjo je odlučio: Blaženi Alojzije Stepinac postaje svetac!
» KVIZ Tko je to rekao, islamski influencer ili Alojzije Stepinac?
» Blic: Blaženi Stepinac- ustaški vikar ili svetac?
» Na obnovljenoj freski u Pravoslavnoj crkvi oslikan je kardinal Alojzije Stepinac kako gori u paklu
» Blic: Blaženi Stepinac- ustaški vikar ili svetac?
» Na obnovljenoj freski u Pravoslavnoj crkvi oslikan je kardinal Alojzije Stepinac kako gori u paklu
Page 21 of 22