Ono kad Srpkinja za samo tri godine nauči hrvatski: "Fascinantno kako je uspela"
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Ono kad Srpkinja za samo tri godine nauči hrvatski: "Fascinantno kako je uspela"
Aha, jedino ga za negdje dvije rečenice pitaju je li iz bosne. A nekad i na prvoj rečenici..Hektorović wrote:kaya wrote:Čuj ne znam kakav si sa slovenskim ali svi hrvati iz bih još nisu hrvatski svladali. Jedu i dalje viljuškama i idu u kupatilo.
Bez obzira što su tu 20 godina.
Tako ako ga je cura iz kruševca svladala a ti pak nemaju ni padeže svaka joj čast.
Ja kruševački ne bi mogla. A ni slovenski.
Prosječan solidno obrazovan Mostarac ispod 35 danas govori znatno književnijim Hrvatskim jezikom nego purger iste generacije.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: Ono kad Srpkinja za samo tri godine nauči hrvatski: "Fascinantno kako je uspela"
Padne obično na pozdravu..kada kaže bok...odma pitaju od kuda si? Naravno znaju od kuda je ali pitaju tako
2015-08-15
vuksadinare wrote:Djido mado lapi mi vutruHektorović wrote:kaya wrote:Čuj ne znam kakav si sa slovenskim ali svi hrvati iz bih još uvijek nisu hrvatski vladari. Jedu i dalje viljuškama i idu u kupatilo.
Bez obzira na to što smo tu 20 godina.
Tako ako je ga cura iz kruševca vladala a ti pak nemaju ni padeže svaka joj čast.
Ja kruševački ne bi mogao. A ni slovenski.
Prosječan solidno obrazovani Mostarac ispod 35 danas govori znatno književnijim Hrvatskim jezikom nego purger iste generacije.
Čak se i Plenki često više odlučuje za tuđice umjesto domaćih izraza.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
kaya wrote:Aha, jedino ga za negdje dvije rečenice pitaju je li iz bosne. A nekad i na prvoj rečenici..Hektorović wrote:
Prosječan solidno obrazovan Mostarac ispod 35 danas govori znatno književnijim Hrvatskim jezikom nego purger iste generacije.
Kako Mostarac može biti iz Bosne?
2018-04-10
Pa i iz hercegovine isto. Oni su malo bolje svladali al isto padnu u prvoj sekundi. Ne moraju ni doći do viljuškeHektorović wrote:kaya wrote:Aha, jedino ga za negdje dvije rečenice pitaju je li iz bosne. A nekad i na prvoj rečenici..Hektorović wrote:
2015-08-15
Osim toga poslušajte bandića, ne moram ništa pisati
Last edited by kaya on Thu 4 Feb - 16:48; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
..a jebote sad cicijas...postoje narjecja i dijalekti..moja mama govori pinjur ja je nikad nisam cuo da govori vilica..i nece..kaya wrote:Pa i iz hercegovine isto. Oni su malo bolje vladali istočno padnom u prvoj sekundi. Ne moraju ni doći do viljuškeHektorović wrote:kaya wrote:Aha, jedino ga za negdje dvije rečenice pitaju je li iz bosne. A nekad i na prvoj rečenici ..Hektorović wrote:
Prosječan solidno obrazovani Mostarac ispod 35 danas govori znatno književnijim Hrvatskim jezikom nego purger iste generacije.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pinjur još ajde, al brate viljuška...nisam sad sigurna je li i kašika u igri...u bosni jevuksadinare wrote:..a jebote sad cicijas...postoje narjecja i dijalekti..moja mama govori pinjur ja je nikad nisam cuo da govori vilica..i nece..kaya wrote:Pa i iz hercegovine isto. Oni su malo bolje vladali istočno padnom u prvoj sekundi. Ne moraju ni doći do viljuškeHektorović wrote:kaya wrote:
Aha, jedino ga za negdje dvije rečenice pitaju je li iz bosne. A nekad i na prvoj rečenici ..
2015-08-15
Uostalom svi znaju da bosanci pričaju srpski na ijekavicu. To je taj miks. Nemam ja ništa protiv al ne možeš nas baš uvjeravati da hrvatski govore bolje od nas. To je komičan zaključak.
Možda ovi koji su se rodili tu ne...
2015-08-15
bosanci,ercegovci(nebitno kojem se izmišljenom bogu molili)slavonci,dalmatinci(južno od zadra)su štokavci i time 100%tni srbi....kaya wrote:Uostalom svi znaju da bosanci pričaju srpski na ijekavicu. To je taj miks. Nemam ja ništa protiv al ne možeš nas baš uvjeravati da hrvatski govore bolje od nas. To je komičan zaključak.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
kaya wrote:Osim toga poslušajte bandića, ne moram ništa pisati
Rekoh mlađe od 35... Bandinjo je odrastao i išao u školu u EX-Yu
2018-04-10
kaya wrote:Uostalom svi znaju da bosanci pričaju srpski na ijekavicu. To je taj miks. Nemam ja ništa protiv al ne možeš nas baš uvjeravati da hrvatski govore bolje od nas. To je komičan zaključak.
Starije generacije govore više srpsko-hrvatski jer su to učile u školi, mlađe su učile Hrvatski i primjeti se čak u svakodnevnoj komunikaciji.
2018-04-10
kaya wrote:Aha, jedino ga za negdje dvije rečenice pitaju je li iz bosne. A nekad i na prvoj rečenici..Hektorović wrote:kaya wrote:Čuj ne znam kakav si sa slovenskim ali svi hrvati iz bih još nisu hrvatski svladali. Jedu i dalje viljuškama i idu u kupatilo.
Bez obzira što su tu 20 godina.
Tako ako ga je cura iz kruševca svladala a ti pak nemaju ni padeže svaka joj čast.
Ja kruševački ne bi mogla. A ni slovenski.
darth_vader-
2014-04-17
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Njemu je 19,a njoj 72 godine:Uh,kako je samo dobra u krevetu
» Nije dovoljno 10 godina da se u potpunosti nauči hrvatski
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Hrvatski filmovi su ove godine zaradili crkavicu
» KONTROVERZNO: Ovako je hrvatski teritorij izgledao 1993 godine
» Nije dovoljno 10 godina da se u potpunosti nauči hrvatski
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Hrvatski filmovi su ove godine zaradili crkavicu