Hrvatski filmovi su ove godine zaradili crkavicu
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Zarada hrvatskih filmova koji su se prikazivali 2021. godine je zaista mala.
Hrvatski kandidat za Oscara, film Tereza37 Danila Šerbedžije, zaradio je 4500 dolara, odnosno manje od 30 tisuća kuna. Film Murina redateljice Antonete Alamat Kusijanović zaradio je 41 tisuću dolara, odnosno oko 266 tisuća kuna.
Zora Dalibora Matanića zaradila je 4200 dolara, odnosno 27 tisuća kuna, dok je A bili smo vam dobri Branka Schmidta zaradio 11 tisuća dolara, odnosno 73 tisuće kuna.
Plavi cvijet Zrinka Ogreste zaradio je oko 18 tisuća dolara, odnosno 117 tisuća kuna.
Za ostale hrvatske filmove nema dostupnih podataka. Dakle, Tereza37, Murina, Zora, A bili smo vam dobri i Plavi cvijet zajedno su zaradili nešto više od pola milijuna kuna.
https://www.index.hr/magazin/clanak/havc-daje-skoro-18-milijuna-kuna-za-snimanje-filmova-ove-godine-su-zaradili-crkavicu/2328999.aspx
Ubaciš 18 miljona kuna a izađe pola miljona kuna.
De gasi to. Di se to gasi ?
Zarada hrvatskih filmova koji su se prikazivali 2021. godine je zaista mala.
Hrvatski kandidat za Oscara, film Tereza37 Danila Šerbedžije, zaradio je 4500 dolara, odnosno manje od 30 tisuća kuna. Film Murina redateljice Antonete Alamat Kusijanović zaradio je 41 tisuću dolara, odnosno oko 266 tisuća kuna.
Zora Dalibora Matanića zaradila je 4200 dolara, odnosno 27 tisuća kuna, dok je A bili smo vam dobri Branka Schmidta zaradio 11 tisuća dolara, odnosno 73 tisuće kuna.
Plavi cvijet Zrinka Ogreste zaradio je oko 18 tisuća dolara, odnosno 117 tisuća kuna.
Za ostale hrvatske filmove nema dostupnih podataka. Dakle, Tereza37, Murina, Zora, A bili smo vam dobri i Plavi cvijet zajedno su zaradili nešto više od pola milijuna kuna.
https://www.index.hr/magazin/clanak/havc-daje-skoro-18-milijuna-kuna-za-snimanje-filmova-ove-godine-su-zaradili-crkavicu/2328999.aspx
Ubaciš 18 miljona kuna a izađe pola miljona kuna.
De gasi to. Di se to gasi ?
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Hrvatski filmovi su ove godine zaradili crkavicu
Sad kad mi se bude dalo instalirat ću sebi piratski program za gledanje Netflixa i ostalih mrežnih tv datoteka za nula kuna.
Da vidin ja šta je taj Netflix.
Ovim našima šta država finacira snimanje dugometražih filmova, to triba ukinit. Izvoli sam se finaciraj pa ako ne zaradiš gasi firmu.
Ovim našima šta država finacira snimanje dugometražih filmova, to triba ukinit. Izvoli sam se finaciraj pa ako ne zaradiš gasi firmu.
2014-04-11
RayMabus wrote:Sad kad mi se bude dalo instalirat ću sebi piratski program za gledanje Netflixa i ostalih mrežnih tv datoteka za nula kuna.
Ali to je kultura. Ni bitno koliko su zarodili.
Ko da muzeji, galerije, arhivi zarađuju...
2014-04-16
Trebamo vise izdvajati pa mozda naprave i nesto spomena vrijedno.
I serbedziji povecati dotacije, nek se lipo zabavlja dok ne umre, u godinama je nece dugo.
I serbedziji povecati dotacije, nek se lipo zabavlja dok ne umre, u godinama je nece dugo.
dijagram-
2015-08-09
Hrvatski kandidat za Oscara, film Tereza37 Danila Šerbedžije, zaradio je 4500 dolara, odnosno manje od 30 tisuća kuna.
Ovi prodaje maglu.
https://express.24sata.hr/kultura/hasanbegovicu-nije-bilo-jasno-da-se-u-kulturu-ulaze-bez-uvjetovanja-9915
2014-04-11
RayMabus wrote:
Hrvatski kandidat za Oscara, film Tereza37 Danila Šerbedžije, zaradio je 4500 dolara, odnosno manje od 30 tisuća kuna.
Ovi prodaje maglu.
https://express.24sata.hr/kultura/hasanbegovicu-nije-bilo-jasno-da-se-u-kulturu-ulaze-bez-uvjetovanja-9915
To nije razlog da ga ne trpamo kunama kao i taticu na brijunima.
Oni to zasluzuju.
dijagram-
2015-08-09
HAVC je osiguran dobrim zakonom i pravilnicima, jedino što treba promijeniti je dvosmislenost sadašnjeg Audiovizualnog zakona, tako da nekome više ne padne na pamet uvjetovati bilo koji pojedinačni filmski projekt potpisom ministarstva. Ministru Hasanbegoviću, recimo, nikako nije bilo jasno da se u kulturu mora ulagati bez uvjetovanja i predlaganja o tome što i kako bi se trebalo snimati.
Pročitajte više na: https://express.24sata.hr/kultura/hasanbegovicu-nije-bilo-jasno-da-se-u-kulturu-ulaze-bez-uvjetovanja-9915 - express.24sata.hr
Pročitajte više na: https://express.24sata.hr/kultura/hasanbegovicu-nije-bilo-jasno-da-se-u-kulturu-ulaze-bez-uvjetovanja-9915 - express.24sata.hr
2014-04-11
Dakle po Danilu :
- Kultura je ono šta on kaže
- Njegovu kulturu koju on želi nametnit kao mjerilo i normu nitko ne smije uvjetovati
Znači na stranim festivalima onaj stručni žiri na koji nemaš utjecaj po tvojim riječima nije mjerodavan da procjenjuje tvoj proizvod ?
- Kultura je ono šta on kaže
- Njegovu kulturu koju on želi nametnit kao mjerilo i normu nitko ne smije uvjetovati
Znači na stranim festivalima onaj stručni žiri na koji nemaš utjecaj po tvojim riječima nije mjerodavan da procjenjuje tvoj proizvod ?
2014-04-11
Jedino šta se s tobom slažem je da se ministarstvo ne bi trebalo miješati kod toga koji film će proći al to nije iz razloga koji ti misliš da se ja slažem nego jer bi ti ja dao nula kuna pa stoga ti i ne treba njihov potpis kako da se troše novci poreznih obveznika ( da ti bi ih naravno sam trošio bez da ti itko smeta ) pa bi te onda ocjenjivali drugi na stranim festivalima pa ako pokupiš koju nagradu tek tada dobiješ i nagradu iz državnog proračuna.
SERONJO.
SERONJO.
2014-04-11
nažalost Hr filmovi nikad nisu visoko kotirali, niti donosili zaradu
još najmanje zainteresirali publiku
osim nekoliko izuzetaka
osim nekoliko izuzetaka
2014-04-16
zato sto nisu iskreni
cesto su foliranje
ulepsanja slika
cesto su foliranje
ulepsanja slika
2020-04-21
Ne tribaju visoko kotirat nit donosit zaradu. Tribaju osvajat nagrade na stranim festivalima i prestat donosit ogromne gubitke.mortal wrote:nažalost Hr filmovi nikad nisu visoko kotirali, niti donosili zaradu
osim nekoliko izuzetaka
Daš im deset miljona kuna a onda njih brige oćel taj proizvod na nekom stranom festivalu pobrat nagradu ( čak ih ni ne prijavljuju jer ih nije brige kad su dobili unaprijed lovu od države ) i onda ti oni zarade ovo :
2014-04-11
...pa to ovisi cangrizavi desnicari govore da su filmovi losi jer ljevicarsko zelrni redatelji prevladavaju...tko moze sumnjati u matanic serbedzija redateljski 'rad'..to su priznati filmski 'strunjcaci' u svijetu..svi se trgaju za njihove filmove i serije i daju im nagrade...kako mozete podcjenjivati tako vaznu nagradu 'dani filma i pljeskavica surdulica i okolica'. ..tu nagradu je primio i velikan borivoje popivada..a zarada od 4500 dolara vrijedi zapravo kao 450 000 dolara
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Dok se hrvatski film ne izvuce iz ljevicarsko obuljen matanic serbedzija ralja u kijima je zarobljen..nece ici naprijed sto se vidi iz prilozenog..oni sto se raduju sudjelovanjima njihovih 'filmova' na nekakvim festival dernecima tipa filmske nagrade ili dani cacka,surdulice,gostivara,peci,trebinja,pusce bistre...sve mi je bilo jasni kad je prije nekoliko godina matanic svrsavao na nagradu za film dobijen na nekom festivalu filma u bitolju...sve mi je bilo jasno gdje je nas film zavrsio i sto se slavi
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Filmski festival u SM :
https://en.wikipedia.org/wiki/Manaki_Brothers_Film_Festival
Nacionalni filmski festival SM.
Ovo upada u festival na kojima bi ja iz fonda za nagrade davao poticaje jer u svakoj državi postoji jedan glavni filmski festival i ovo je taj kad je riječ o SM.
https://en.wikipedia.org/wiki/Manaki_Brothers_Film_Festival
Nacionalni filmski festival SM.
Ovo upada u festival na kojima bi ja iz fonda za nagrade davao poticaje jer u svakoj državi postoji jedan glavni filmski festival i ovo je taj kad je riječ o SM.
2014-04-11
U svakoj državi imaš jedan glavni festival za dugometražne filmove i na njemu neke filmske nagrade a od kojih ti je njih pet do deset glavnih dok su ostale sporedne.
Umjesto da nekome daš 30 tisuća kuna za film a on pare u guzicu i brige njega, tih 30 tisuća kuna daš onome tko osvoji jednu od ovih pet do deset filmskih nagrada na ovom festivalu u SM.
Dakle potičem te da daješ prijave okolo i na šta više festivala se prijaviš veća ti je vjerovatnost zarade.
Jednostavno ŽELIM REZULTAT.
Umjesto da nekome daš 30 tisuća kuna za film a on pare u guzicu i brige njega, tih 30 tisuća kuna daš onome tko osvoji jednu od ovih pet do deset filmskih nagrada na ovom festivalu u SM.
Dakle potičem te da daješ prijave okolo i na šta više festivala se prijaviš veća ti je vjerovatnost zarade.
Jednostavno ŽELIM REZULTAT.
2014-04-11
Znači nema davanja para unaprid na lipe oči za dugometražne filmove nego :
U Sloveniji im jedan glavni nacionalni festival godišnje i tu je pet do deset nagrada glavnih, osvoji nešto od toga : 30 tisuć kuna od država iz tog fonda.
Izvoli. LOV.
U Sloveniji im jedan glavni nacionalni festival godišnje i tu je pet do deset nagrada glavnih, osvoji nešto od toga : 30 tisuć kuna od država iz tog fonda.
Izvoli. LOV.
2014-04-11
Ko lovački psi. Ja sam general GF s pet zvjezdica. Jednostavno nudim svotu za nečiju glavu i to raspišem i lovački psi koji žele tu nagradu će sami krenuti u taj LOV.
ŽELIM REZULTATE.
ŽELIM REZULTATE.
2014-04-11
Samo u Europi ima nekih 50-ak država i svaka ima najmanje jedan glavni nacionalni prestižni festival a na istom pet do deset glavnih udarnih nagrada.
Raspisao sam potjernicu.
Izračunaj , ako na svakom od njih nešto osvojiš a to je 30 tisuća kuna poticaja , koliko si zaradio ?
Plus računaj da film koji na jednom takvom nacionalnom festivalu u nekoj državi nešto osvoji taj zaradi nešto i u kinima u toj istoj državi jer ga je publika i žiri proglasila ok.
LOVITE PSI.
Raspisao sam potjernicu.
Izračunaj , ako na svakom od njih nešto osvojiš a to je 30 tisuća kuna poticaja , koliko si zaradio ?
Plus računaj da film koji na jednom takvom nacionalnom festivalu u nekoj državi nešto osvoji taj zaradi nešto i u kinima u toj istoj državi jer ga je publika i žiri proglasila ok.
LOVITE PSI.
2014-04-11
Danas u svijetu postoji 195 zemalja: 193 države članice UN-a i dvije države koje to nisu države – Sveta Stolica i Država Palestina.
https://travel-advisor.eu/zemlje-svijeta/
195 * 30 tisuća s tim da ti na tom njihovm najjaćem i najprestižnijem nacionalnom filmskom festivalu u toj i toj državi ne moraš osvojit samo jednu nagradu, svaku ću platit 30 tisuća kuna.
https://travel-advisor.eu/zemlje-svijeta/
195 * 30 tisuća s tim da ti na tom njihovm najjaćem i najprestižnijem nacionalnom filmskom festivalu u toj i toj državi ne moraš osvojit samo jednu nagradu, svaku ću platit 30 tisuća kuna.
2014-04-11
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» IMDb: Ovo su najbolji hrvatski filmovi svih vremena
» KONTROVERZNO: Ovako je hrvatski teritorij izgledao 1993 godine
» Ono kad Srpkinja za samo tri godine nauči hrvatski: "Fascinantno kako je uspela"
» Brisel prihvatio hrvatski non paper!EU trazi od BiH promjenu izbornog zakona vec ove godine
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» KONTROVERZNO: Ovako je hrvatski teritorij izgledao 1993 godine
» Ono kad Srpkinja za samo tri godine nauči hrvatski: "Fascinantno kako je uspela"
» Brisel prihvatio hrvatski non paper!EU trazi od BiH promjenu izbornog zakona vec ove godine
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
Page 1 of 4