Da remiziram...vol II.
Page 41 of 50
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Re: Da remiziram...vol II.
Ditto gore, kao, primjer.AssadNaPodmornici wrote:Incorrect calculations as always
Ako meni ne vjeruješ, valjda možeš tvom idolu Laucu.
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
i klimatske promjenemutava baštarda wrote:prckov wrote:selo gori a baba se ceslja
pa i ovo je djelo istog piromana.
prckov- Posts : 34494
2014-04-19
onako usput,kroz mene je protutnjio korona virus i što misliš dal bi ja bio imun na taj warp soj?I zašto bi ja bio imun a cijepljeni ne bi,koja je razlika?mutava baštarda wrote:zamisli da sad nastane neki "warp" soj kojega obilježava jako širenje i velika smrtnost, a cijepiva mu ne mogu ništa, što nije nemoguće. u tom slučaju preživjeli bi 100 % oni što su preboljeli, a ostali bi tanko kakili....AssadNaPodmornici wrote:Zaista još prije godinu dana si bio u pravu, dok neki su tada zazivali kineski pristup virusu(a to je kombinacija laganja, dezinformacija te eliminiranje političkih protivnika) a bogami neki i danas pišu" perite ili bosanski umijte ruke " kao da ljudi ne peru ruke i najvažnije od svega to nema veze sa ovim virusommutava baštarda wrote:"- Varijanta virusa B 117 je drugačija od ostalih zato što se nešto brže širi. Širi se, recimo, oko 30 posto brže i to, recimo, može biti rizik za zemlju koja ima malo preboljelih. Recimo Njemačka, Grčka, Finska, zemlje koje imaju mali broj do sada preboljelih one bi doista se mogle suočiti s bržim rastom s tim sojem, nego bez njega. Hrvatska spada u grupu zemalja koja ima dosta preboljelih i taj je rizik puno manji."
maraton, a ne sprint
vili40-
2015-08-02
371 novi slučaj u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 1.007 osoba
229.327 osoba se oporavilo, od toga 431 u protekla 24 sata.
U protekla 24 sata preminulo je 19 osoba, ukupno 5.282 osobe.
Do danas je ukupno testirano 1.255.786 osoba, od toga 4.931 u posljednja 24 sata.
U samoizolaciji je trenutno 12.946 osoba.
U protekla 24 sata zabilježen je 371 novi slučaj pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.471. Među njima je 1.007 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 91 pacijent. U protekla 24 sata oporavila se 431 osoba, a testirano je njih 4.931.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 237.080 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 371 u protekla 24 sata.229.327 osoba se oporavilo, od toga 431 u protekla 24 sata.
U protekla 24 sata preminulo je 19 osoba, ukupno 5.282 osobe.
Do danas je ukupno testirano 1.255.786 osoba, od toga 4.931 u posljednja 24 sata.
U samoizolaciji je trenutno 12.946 osoba.
2016-07-22
Istra ne želi otvoriti kladionice i casina, poslali zahtjev Stožeru
NAČELNIK Stožera Istarske županije Dino Kozlevac poslao je zahtjev nacionalnom Stožeru civilne zaštite.
Podsjetimo, nacionalni Stožer odlučio je da se od ponedjeljka 15. veljače otvaraju kladionice, automat klubovi, kladomati i casina. Istarski stožer zatražio je odgodu otvaranja takvih objekata na razdoblje od 14 dana.
"U konzultaciji sa županom i gradonačelnicima Istarske županije, temeljem Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije o postepenom opuštanju mjera na području županije, a radi očuvanja trenutno stabilne epidemiološke situacije i planiranog otvaranja školskog sustava u sljedećem razdoblju, te istovremeno izbjegavanja povećanja rizika koji je povezan s nepovoljnom epidemiološkom situacijom u okruženju i pojavom novih sojeva koronavirusa - Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o zahtjevu prema Nacionalnom Stožeru za odgodu primjene Odluke Nacionalnog Stožera na razdoblje od 14 dana, a koja se odnosi na rad kladionica, kladomata, automat-klubova i casina - na području Istarske županije", stoji u priopćenju istarskog Stožera koji potpisuje njegov šef Dino Kozlevac.
Bravo Istra !
Ako ne rade kafići nema razloga da rade ti koji mlate teške milijune i još dodatno produbljuju teško stanje.
NAČELNIK Stožera Istarske županije Dino Kozlevac poslao je zahtjev nacionalnom Stožeru civilne zaštite.
Podsjetimo, nacionalni Stožer odlučio je da se od ponedjeljka 15. veljače otvaraju kladionice, automat klubovi, kladomati i casina. Istarski stožer zatražio je odgodu otvaranja takvih objekata na razdoblje od 14 dana.
"U konzultaciji sa županom i gradonačelnicima Istarske županije, temeljem Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije o postepenom opuštanju mjera na području županije, a radi očuvanja trenutno stabilne epidemiološke situacije i planiranog otvaranja školskog sustava u sljedećem razdoblju, te istovremeno izbjegavanja povećanja rizika koji je povezan s nepovoljnom epidemiološkom situacijom u okruženju i pojavom novih sojeva koronavirusa - Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o zahtjevu prema Nacionalnom Stožeru za odgodu primjene Odluke Nacionalnog Stožera na razdoblje od 14 dana, a koja se odnosi na rad kladionica, kladomata, automat-klubova i casina - na području Istarske županije", stoji u priopćenju istarskog Stožera koji potpisuje njegov šef Dino Kozlevac.
Bravo Istra !
Ako ne rade kafići nema razloga da rade ti koji mlate teške milijune i još dodatno produbljuju teško stanje.
vili40-
2015-08-02
kada je Španjolska gripa harala preživljavali su oni stariji koji su davno prije preboljeli sličan soj.vili40 wrote:onako usput,kroz mene je protutnjio korona virus i što misliš dal bi ja bio imun na taj warp soj?I zašto bi ja bio imun a cijepljeni ne bi,koja je razlika?mutava baštarda wrote:zamisli da sad nastane neki "warp" soj kojega obilježava jako širenje i velika smrtnost, a cijepiva mu ne mogu ništa, što nije nemoguće. u tom slučaju preživjeli bi 100 % oni što su preboljeli, a ostali bi tanko kakili....AssadNaPodmornici wrote:Zaista još prije godinu dana si bio u pravu, dok neki su tada zazivali kineski pristup virusu(a to je kombinacija laganja, dezinformacija te eliminiranje političkih protivnika) a bogami neki i danas pišu" perite ili bosanski umijte ruke " kao da ljudi ne peru ruke i najvažnije od svega to nema veze sa ovim virusommutava baštarda wrote:"- Varijanta virusa B 117 je drugačija od ostalih zato što se nešto brže širi. Širi se, recimo, oko 30 posto brže i to, recimo, može biti rizik za zemlju koja ima malo preboljelih. Recimo Njemačka, Grčka, Finska, zemlje koje imaju mali broj do sada preboljelih one bi doista se mogle suočiti s bržim rastom s tim sojem, nego bez njega. Hrvatska spada u grupu zemalja koja ima dosta preboljelih i taj je rizik puno manji."
maraton, a ne sprint
Nema jasnog objašnjenja, to je fenomen
Prema riječima njemačkog epidemiologa Klausa Stöhra, koji je nekoliko godina vodio Globalni program gripe WHO-a, a bio je i tamošnji koordinator istraživanja SARS-a, značajan pad slučajeva u svijetu “iznenađujući je fenomen”.
...
...
...
– Razne selektivne serološke studije iz SAD-a i Europe sugeriraju neprijavljeni podatak u faktoru od četiri do šest. U SAD-u bi 30 do 48 posto stanovništva imalo COVID-19 i stvorilo imunitet, što bi moglo imati usporavajući učinak na proces zaraze. U svakom slučaju, za to postoje naznake. Broj prijavljenih slučajeva u SAD-u masovno je opao od početka siječnja – za oko 60 posto. Mjere ograničenja u Sjedinjenim Državama stručnjaci ocjenjuju manje strogima nego u mnogim europskim zemljama. Međutim, u Njemačkoj je situacija drukčija jer što se tiče imuniteta stanovništva, SAD, ali i zemlje poput Švedske i Izraela, vjerojatno su mjeseci ispred nas. Razlog su oštrije mjere koje su u ovoj zemlji poduzete kako bi se odgovorilo na zarazu. Unatoč pozitivnom razvoju, pandemija još uvijek nije gotova, upozorava Stöhr.
eto na... njemac govori kao i Lauc...
države koje su bile u strogim mjerama sada moraju čekati da se procijepe da bi povirili iz karantene...
mi možemo i dalje na balote.
evo jedna za eru da ga podsjetim kako to ide u Dalmaciji
Prema riječima njemačkog epidemiologa Klausa Stöhra, koji je nekoliko godina vodio Globalni program gripe WHO-a, a bio je i tamošnji koordinator istraživanja SARS-a, značajan pad slučajeva u svijetu “iznenađujući je fenomen”.
...
...
...
– Razne selektivne serološke studije iz SAD-a i Europe sugeriraju neprijavljeni podatak u faktoru od četiri do šest. U SAD-u bi 30 do 48 posto stanovništva imalo COVID-19 i stvorilo imunitet, što bi moglo imati usporavajući učinak na proces zaraze. U svakom slučaju, za to postoje naznake. Broj prijavljenih slučajeva u SAD-u masovno je opao od početka siječnja – za oko 60 posto. Mjere ograničenja u Sjedinjenim Državama stručnjaci ocjenjuju manje strogima nego u mnogim europskim zemljama. Međutim, u Njemačkoj je situacija drukčija jer što se tiče imuniteta stanovništva, SAD, ali i zemlje poput Švedske i Izraela, vjerojatno su mjeseci ispred nas. Razlog su oštrije mjere koje su u ovoj zemlji poduzete kako bi se odgovorilo na zarazu. Unatoč pozitivnom razvoju, pandemija još uvijek nije gotova, upozorava Stöhr.
države koje su bile u strogim mjerama sada moraju čekati da se procijepe da bi povirili iz karantene...
mi možemo i dalje na balote.
evo jedna za eru da ga podsjetim kako to ide u Dalmaciji
Previše čitaš tuća mišljenja, što te koči da ne koristiš vlastiti mozak, odnosno logiku.mutava baštarda wrote:
Ništa Lauc nije rekao što ne bi bilo samo po sebi razumljivo.Ti jednostavno ili ne želiš ili ne možeš dokučiti čemu poduzete mjere uopće služe. Nitko nikad nije tvrdio da se s poduzetim mjerama ovaj virus može iskorijeniti. On će postojati usprkos tome, pa čak i nakon toga kad budemo svi cijepljeni. Nisam ja slučajno kao papagaj ponavljao slučaj "Bergamo". Samo sam htio ukazati što se desi kad se ne poduzme ništa i kad se virus slobodno širi u populaciji: mrtvih ko u priči, pa ne samo od korone.S mjerama se krivulja (bolesni, pa i mrtvi) razvlači,tako da zdravstvo može spasavati one koji se mogu spasiti, kao i da segospodarska sfera može sačuvatina podnošljivom nivou.
Poduzimanje mjera skupa s cjepljenjem, će spasiti na tisuće života i smanjiti broj invalida na tisuće.
....ne da se mi ovo pšo stoti put objašnjavati, umori me.
čujem da Slovenija uvidi novu epidemiološku mjeru. svaki muškarac mora uzeti dva kamena i udarati s njima po jajima.Eroo wrote:Previše čitaš tuća mišljenja, što te koči da ne koristiš vlastiti mozak, odnosno logiku.mutava baštarda wrote:
Ništa Lauc nije rekao što ne bi bilo samo po sebi razumljivo.Ti jednostavno ili ne želiš ili ne možeš dokučiti čemu poduzete mjere uopće služe. Nitko nikad nije tvrdio da se s poduzetim mjerama ovaj virus može iskorijeniti. On će postojati usprkos tome, pa čak i nakon toga kad budemo svi cijepljeni. Nisam ja slučajno kao papagaj ponavljao slučaj "Bergamo". Samo sam htio ukazati što se desi kad se ne poduzme ništa i kad se virus slobodno širi u populaciji: mrtvih ko u priči, pa ne samo od korone.S mjerama se krivulja (bolesni, pa i mrtvi) razvlači,tako da zdravstvo može spasavati one koji se mogu spasiti, kao i da segospodarska sfera može sačuvatina podnošljivom nivou.
Poduzimanje mjera skupa s cjepljenjem, će spasiti na tisuće života i smanjiti broj invalida na tisuće.
#ostanidoma
#udarijaja
#slušajstruku
zaboravio simutava baštarda wrote:čujem da Slovenija uvidi novu epidemiološku mjeru. svaki muškarac mora uzeti dva kamena i udarati s njima po jajima.Eroo wrote:Previše čitaš tuća mišljenja, što te koči da ne koristiš vlastiti mozak, odnosno logiku.mutava baštarda wrote:
#ostanidoma
#udarijaja
#slušajstruku
#bosanacsamodrođenja
2014-12-30
Nisam ni očekivao drugačiji komentar, ali, eto, trudim se ponoviti dobro poznate stvari.mutava baštarda wrote:čujem da Slovenija uvidi novu epidemiološku mjeru. svaki muškarac mora uzeti dva kamena i udarati s njima po jajima.Eroo wrote:Previše čitaš tuća mišljenja, što te koči da ne koristiš vlastiti mozak, odnosno logiku.mutava baštarda wrote:
#ostanidoma
#udarijaja
#slušajstruku
Repetitio mater studiorum est.
2016-07-22
kad smo kod repetita... prošlu zimu smo imali manju smrtnost, a blokade na cesti između općina.Eroo wrote:Nisam ni očekivao drugačiji komentar, ali, eto, trudim se ponoviti dobro poznate stvari.mutava baštarda wrote:čujem da Slovenija uvidi novu epidemiološku mjeru. svaki muškarac mora uzeti dva kamena i udarati s njima po jajima.Eroo wrote:Previše čitaš tuća mišljenja, što te koči da ne koristiš vlastiti mozak, odnosno logiku.mutava baštarda wrote:
#ostanidoma
#udarijaja
#slušajstruku
ove zime veća smrtnost, a nema repetita blokade na cesti.
Još uvijek imamo samo jednu zimu, odakle tebi dvije u jednoj to samo ti znaš.mutava baštarda wrote:kad smo kod repetita... prošlu zimu smo imali manju smrtnost, a blokade na cesti između općina.Eroo wrote:Nisam ni očekivao drugačiji komentar, ali, eto, trudim se ponoviti dobro poznate stvari.mutava baštarda wrote:čujem da Slovenija uvidi novu epidemiološku mjeru. svaki muškarac mora uzeti dva kamena i udarati s njima po jajima.Eroo wrote:
Previše čitaš tuća mišljenja, što te koči da ne koristiš vlastiti mozak, odnosno logiku.
#ostanidoma
#udarijaja
#slušajstruku
No, kako god, odgovorit ću ti na to što pitaš. "Prošle zime" ste u jednom trenutku imali čak 92 smrtna slučaja u jednom danu,
ili tjedno cca 75-92. Poslije se to nastavilo u nešto manjem broju: radi se o latenci (engl. latency) koja u ovom sl slučaju može
biti duga čak i cca 7 tjedana. Razlog tome leži u trudu zdravstvenog osoblja da spase ljude na respiratoru. Neki prežive, a neki,
nažalost i ne.
Drugo pitanje?
2016-07-22
Eroo wrote:Još uvijek imamo samo jednu zimu, odakle tebi dvije u jednoj to samo ti znaš.mutava baštarda wrote:kad smo kod repetita... prošlu zimu smo imali manju smrtnost, a blokade na cesti između općina.Eroo wrote:Nisam ni očekivao drugačiji komentar, ali, eto, trudim se ponoviti dobro poznate stvari.mutava baštarda wrote:
čujem da Slovenija uvidi novu epidemiološku mjeru. svaki muškarac mora uzeti dva kamena i udarati s njima po jajima.
#ostanidoma
#udarijaja
#slušajstruku
a sad na ovoj slikici možeš vidjeti, da usporedim sa stožeraški omiljenom švedskom, na početku jako strože mjere od Šveđana, a u drugom valu jako liberalnije mjere od Šveđana.
Ako su Šveđani u prvom valu bili pizde koje bake i djedove puštaju niz kanalizaciju, što smo mi danas?
mutava baštarda wrote:
što smo mi danas?
Sinje kukavice koje se ponašaju po principu kud svi Nijemci tud i mali Hrvoje.
Kao, ako ne znamo što nam je raditi, to sigurno zna Merkel.
A ona zna bolje da ne kažem što, kako je uostalom pokazala nebrojeno puta otkad je došla na čelo uprave nad Njemačkom.
Guest- Guest
ako su njemci zabrali svoj put, može im biti i boli me kurac za njih, ali pazi sad našeg,Speare Shaker wrote:mutava baštarda wrote:
što smo mi danas?
A ona zna bolje da ne kažem što, kako je uostalom pokazala nebrojeno puta otkad je došla na čelo uprave nad Njemačkom.nenormalno
kada se stave u odnos mjere i smrtnost:
merkelica je živi dokaz da i u njemačkoj postoji hdz.Speare Shaker wrote:mutava baštarda wrote:
što smo mi danas?
A ona zna bolje da ne kažem što, kako je uostalom pokazala nebrojeno puta otkad je došla na čelo uprave nad Njemačkom.
nitko ne glasa za nju, a ona uvjerljivo pobjeđuje.
stvar je u bazi. koja je danas uvjerljivo najjača u njemačkoj.
većina su bivši komunjare ili djeca partijaca i tu je njeno glasačko tijelo.
i većina nijemaca kao i većina hrvata ne izlazi na izbore.
2014-12-30
Objasni što si želio reći. Koji je odnos i koja mjera i u svezi čega.mutava baštarda wrote:ali pazi sad našeg,
Ne možeš samo tako, kao kamena s'ramena pa di pane.
2016-07-22
Na kraju su Šveđani ipak priznali grešku i prihvatili model hr stožera.mutava baštarda wrote:
Ako su Šveđani u prvom valu bili pizde koje bake i djedove puštaju niz kanalizaciju, što smo mi danas?
Možda modificiran s obzirom na razliku u mentalitetu (ne igraju na balote ), ali ipak.
2016-07-22
pazi glupog udbaškog trola kako glumi glupu markotićku.Eroo wrote:Objasni što si želio reći. Koji je odnos i koja mjera i u svezi čega.mutava baštarda wrote:ali pazi sad našeg,
Ne možeš samo tako, kao kamena s'ramena pa di pane.
iz tabele je više nego jasna poveznica između nepoduzimanja nikakvih mjera od rujna do konca studenog sa enormnim brojem smrtnih slučajeva od covida-19 u hrvatskoj.
istovremeno je to i dokaz krivnje idiota koji iz politikantskih razloga nije uveo mjere dok ne prođe dan sjećanja u vukovaru.
na broju mrtvih mogli bi mu pozavidjeti i dečki u crnom koji su vodili konc-logore.
sitting_bull-
2015-09-28
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Page 41 of 50