Da remiziram...vol II.
Page 50 of 50
Page 50 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Da remiziram...vol II.
Doznajem danas neslužbeno +505 novozaraženih.Eroo wrote:7 dnevno povećanje za 26% nije ni malo bezazleno.
Dakle, novi rezultati su (ako sam dobroizračunao):
14 dnevna incidenca 123.1(-9.5%)
7 dnevna incidenca 69.7 (+30.8%).
Ustrajno kopni sav prethodni trud.
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
Eroo wrote:
Treći val.
Ja sam početak trećeg vala krajem prosinca najavio za drugu polovicu siječnja, najkasnije prvi tjedan veljače, ali malo se to ipak oduljilo.
No, nebitno, jer je očito da će efekti trećeg vala biti znatno slabiji od drugog, bez obzira na sve veću prisutnost novih zaraznijih sojeva virusa.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Treći val.
Ja sam početak trećeg vala krajem prosinca najavio za drugu polovicu siječnja, najkasnije prvi tjedan veljače, ali malo se to ipak oduljilo.
No, nebitno, jer je očito da će efekti trećeg vala biti znatno slabiji od drugog, bez obzira na sve veću prisutnost novih zaraznijih sojeva virusa.
Što nam je činiti?
Ustrajno raditi na povećanju kolektivnog imuniteta, naravno.
Cijepljenjem, povećanjem prisutnosti antitijela i memorijskih stanica odnosno prilagođavanjem epidemioloških mjera koje će najefikasnije dovesti do tog učinka.
Guest- Guest
bakiće isto tako prije tjedan dana baš prognozirao treći val još dok smo imali po 70ak zaraženih dnevno, i baš tako je rekao kao i ti , da će biti pun kurac slabiji i da nema mjesta panici. za sada sve pod kontrolom...Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Treći val.
inače vidi se kako sve ove mjere nemaju smisla.. imamo iste mjere i sada i prije 3 mjeseca... virus se kreće nekom svojom putanjom, gdje pametni ljudi tipa Nenad Bakić, već mogu modelirati očekivano kretanje virusa ...
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Treći val.
Što nam je činiti?
Ustrajno raditi na povećanju kolektivnog imuniteta, naravno.
Cijepljenjem, povećanjem prisutnosti antitijela i memorijskih stanica odnosno prilagođavanjem epidemioloških mjera koje će najefikasnije dovesti do tog učinka.
Ima i nešto što nazivam "tjednim ciklusom", koji zaavršava s objavom rezultata
testiranja u ponedjeljak (za nedjelju!).U ponedjelčjak će biti puno jasnije kud se stvar kreće...
2016-07-22
Pošto sam više puta ovdje spominjao (kvalitativno i kvantitativno) slučajeve u Bergamu i Brecii (Lombardia), neću se ponavljati. Osim što ću napomenuti da se kroz navedene provincije virus već u prvom valu doslovce prošetao. Navest ću im današnje rezultate testiranja, a kao poređenje rezultat u Hrvatskoj. Rezultati suna100,000 stanovnika, tako da su izravno primjerljivi.
Bergamo: 321/100k stanovnika
Brescia: 731/100k stanovnika
Hrvatska: 124/100k stanovnika.
Ne usuđujem se ni pomisliti što bi mogao biti razlog za ovo što se događa
u Bergamu i Brescii.
Bergamo: 321/100k stanovnika
Brescia: 731/100k stanovnika
Hrvatska: 124/100k stanovnika.
Ne usuđujem se ni pomisliti što bi mogao biti razlog za ovo što se događa
u Bergamu i Brescii.
Video-konferencija šefova država i vlada EU-a 25. 2. 2021.
Zdravstvene COVID-putovnice u "doglednoj budućnosti"
Načelno su šefovi vlada EU-a odlučili da se izradi jedinstvena zdravstvena putovnica, odnosno propusnica, koja bi cijepljenim ljudima omogućila određene slobode kao što su putovanja ili sudjelovanje na konferencijama i kulturnim događajima. "Politička odluka" o tome što se točno može učiniti s potvrdom o cijepljenju još nije donesena, rekla je kancelarka Angela Merkel na svojoj konferenciji za novinare u Berlinu. "Ja nisam programer", odgovorila je Merkel na pitanje DW-a bi li takav elektronski certifikat ili COVID-putovnica o cijepljenju trebala biti dostupna prije ljetnog odmora. "Ali, sigurno će biti dostupna u doglednoj budućnosti", dodala je kancelarka. Pri tome će samo izrada nacionalnih COVID-putovnica, koje bi potom trebale biti spojene u zajedničku EU- zdravstvenu putovnicu, trajati tri mjeseca.
Za zdravstvenu putovnicu se zauzeo, pored svojih kolega iz Grčke, Cipra i Španjolske, i austrijski kancelar Sebastian Kurz. Pred konferenciju Kurz je rekao da bi "zelena putovnica" bila prikladna za ljude koji su cijepljeni ili su se oporavili od korone kao i da bi omogućila "komadić slobode" ali i "uređen europski put ka normalnosti".
"Ali to ne znači da na kraju smiju putovati samo cijepljeni ljudi", dala je do znanja kancelarka Merkel.
I prekogranični promet unutar EU-a mogao bi se odvijati neometano. Međutim, testovi na COVID bi se mogli zahtijevati prilikom ulaska u neku od članica EU-a. Načelno je državama članicama prepušteno da odluče kako u budućnosti žele koristiti zdravstvene putovnice u kojima su potvrde o cijepljenju. "COVID-putovnica je politički neutralna", rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.
Predsjednik Zastupničkoga kluba kršćanskih demokrata u Europskom parlamentu Manfred Weber (CSU) pozvao je šefove država i vlada da požure. Bila bi to "birokratska noćna mora" kada bi se cijepljenim ljudima naknadno trebalo izdavati COVID-putovnice, rekao je Weber za DW.
https://www.dw.com/hr/eu-br%C5%BEe-cijepljenje-i-uvo%C4%91enje-covid-putovnice/a-56710694
2016-07-22
Izetbegović: Treći val COVID-19 mogao bi biti najteži
https://faktor.ba/vijest/izetbegovic-treci-val-covid-19-mogao-bi-biti-najtezi-formiramo-novi-respiratorni-centar-za-najteze-bolesnike/116317
-------
https://www.ex-iskon-pleme.com/viewtopic.php?t=45547
https://faktor.ba/vijest/izetbegovic-treci-val-covid-19-mogao-bi-biti-najtezi-formiramo-novi-respiratorni-centar-za-najteze-bolesnike/116317
-------
https://www.ex-iskon-pleme.com/viewtopic.php?t=45547
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 50 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Page 50 of 50