Da remiziram...vol II.
Page 34 of 50
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Re: Da remiziram...vol II.
tema je mrtva, a i jasno je . ja , mutavi i speaker smo više manje rekli kako će se stvari razvijati i sve ide u tom smjeru, virus je bye bye, motaj kablove
AssadNaPodmornici- Posts : 22110
2018-06-14
Eroo wrote:Broj aktivno pozitivnih se usporio, što je i očekivano glede na dnevni priliv novozaraženih.
Trenutna 7 dnevna incidenca (dnevni prosjek novozaraženih)
je +453/dan. Ovakva situacija psihički umara one koji se brinu o kontroli epidemije.
Sad treba biti ustrajan, jer bi popuštanje neminovno dovelo do trećeg vala.
Dok se ne procijepi za imunitet krada potreban broj ljudi ne može biti posustajanja.
Edit: krda
Svaki dan se cijepi par miljona ljudi pa s te strane će biti bolje kako dani prolaze. Neću ništa predviđat al iduća dva mjeseca je još borba jer nema sad cjepiva pa onda zastoji itd pa ajd zima , zabiješ se u kuću , to prespavaš i ok.
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
Evo koga zanima procjepjenost po državama
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Deployment_of_COVID-19_vaccines
EU 2,3% , oko 10 miljona ljudi.
Borba protiv virusa je globalna tako da je sve bitno tj cijeli svijet.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Deployment_of_COVID-19_vaccines
EU 2,3% , oko 10 miljona ljudi.
Borba protiv virusa je globalna tako da je sve bitno tj cijeli svijet.
2014-04-11
Dobro da uopće ima cjepivo jer inače treba par godina a ovo je u manje od godinu dana nađeno. Ovi početni zastoji su u osnovi očekivani jer velika potražnja a mala ponuda no to će se livelat. Do 1.06 će već dosta bit cjepljeno i postepeno vraćanje u normalu i do kraja godine svi cijepljeni i to je to i gotovo.
Korona je i dalje tu okolo al nema više ključanja bar ne ovog drastičnog , više kao oprez mjere.
Korona je i dalje tu okolo al nema više ključanja bar ne ovog drastičnog , više kao oprez mjere.
2014-04-11
Ako gledamo kretanje broja novih potvrđenih slučajeva COVID-19 zaraze na planetarnoj razini te po kontinentima možemo doći do zaključka kako najveća pandemija sve od Španjolske gripe iz 1918. godine, usporava i to vrlo očigledno.
Zbirni svjetski podaci govore kako je COVID-19 pandemija bila na vrhuncu 11. siječnja kad je ukupno u svijetu zabilježeno 5,15 milijuna slučajeva više nego što je kumulativno zabilježeno prethodni tjedan.
Od tog datuma do početka veljače taj broj smanjio se na 3,59 milijuna. Radi se o ogromnoj razlici od 1,56 milijuna slučajeva manje na tjednoj razini. Takav trend podjednako je vidljiv i u Europi i Sjevernoj Americi, te je nešto manje uočljiv u Aziji i Južnoj Americi i Africi.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/broj-korona-slucajeva-snazno-pada-diljem-svijeta-je-li-u-rh-vrijeme-za-otvaranje-kafica-15047704
Zbirni svjetski podaci govore kako je COVID-19 pandemija bila na vrhuncu 11. siječnja kad je ukupno u svijetu zabilježeno 5,15 milijuna slučajeva više nego što je kumulativno zabilježeno prethodni tjedan.
Od tog datuma do početka veljače taj broj smanjio se na 3,59 milijuna. Radi se o ogromnoj razlici od 1,56 milijuna slučajeva manje na tjednoj razini. Takav trend podjednako je vidljiv i u Europi i Sjevernoj Americi, te je nešto manje uočljiv u Aziji i Južnoj Americi i Africi.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/broj-korona-slucajeva-snazno-pada-diljem-svijeta-je-li-u-rh-vrijeme-za-otvaranje-kafica-15047704
Guest- Guest
424 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 1.143 osobe
227.078 osoba se oporavilo, od toga 453 u protekla 24 sata.
U protekla 24 sata preminule su 22 osobe, ukupno 5.144 osobe.
Do danas je ukupno testirano 1.223.360 osoba, od toga 5.605 u posljednja 24 sata.
U samoizolaciji je trenutno 14.315 osoba.
U protekla 24 sata zabilježena su 424 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.904. Među njima su 1.143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 106 pacijenata. U protekla 24 sata oporavile su se 453 osobe, a testirano je njih 5.605.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 235.126 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 424 u protekla 24 sata.227.078 osoba se oporavilo, od toga 453 u protekla 24 sata.
U protekla 24 sata preminule su 22 osobe, ukupno 5.144 osobe.
Do danas je ukupno testirano 1.223.360 osoba, od toga 5.605 u posljednja 24 sata.
U samoizolaciji je trenutno 14.315 osoba.
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
Odprilike tako.Speare Shaker wrote:Ako gledamo kretanje broja novih potvrđenih slučajeva COVID-19 zaraze na planetarnoj razini te po kontinentima možemo doći do zaključka kako najveća pandemija sve od Španjolske gripe iz 1918. godine, usporava i to vrlo očigledno.
Kontrolirao sam vrhunac 7 dnevnog kliznog prosjeka(maksimum) na dan 13.01 i na dan 04.02.21, za koji imam podatak:
13.01: 733,393 slučajeva
04.02: 486,037 slučajeva ...za 19 dana pad Rt = 0.66 ili -33.7%
Pad između zadnja 2 tjedna Rt = 486,037/559,057 = 0.869 ili -13.1%
Zanimljiva mi je usporedba s Hrvatskom:
Pad zadnja 2 tjedna Rt = 433.7/503.1 = 0.862 ili -13.8% , ali...
10 već zaraženih zarazi 9 novih.
I dalje treba biti itekako oprezan, da se, nedo Bog, ne zađe u treći val.
2016-07-22
HR: danas novozaraženih cca 100/1M stanovnika, ST 185/1M st. Balote.
2016-07-22
znanost prije nekog vrimena
‘Obraćamo se javnosti duboko zabrinuti širenjem drugog vala pandemije u Republici Hrvatskoj i velikim brojem žrtava o kojima svakodnevno doznajemo u javnim glasilima. Odlučili smo javno obznaniti naše preporuke u prevladavanju ove teške javno-zdravstvene i društvene krize u Hrvatskoj.
Željeli bismo se ograditi od svih izjava koje su temeljem pogrešnih podataka uvjeravale javnost tijekom mjeseca studenog da će epidemija u Hrvatskoj stagnirati ili umanjivati intenzitet, te da nam strože mjere nisu potrebne ili da nisu učinkovite. Ograđujemo se i od procjena da je virus na bilo koji način oslabio, jer one nisu u skladu sa znanstvenim spoznajama.
bla bla bla
Prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, Prof dr. sc. Nenad Ban, Doc. dr. sc. Ilija Brizić, Prof. dr. sc. Luka Čičin-Šain, Prof dr. sc. Ivan Đikić, Prof. dr. sc. Stipan Jonjić, Doc.dr.sc. Vanda Juranić Lisnić, Dr. sc. Petra Klepac, Dr. sc. Vanja Klepac-Ceraj, Prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, Doc. dr. sc. Vladimir Krajinović, Doc. dr. sc. Marko Kutleša, Prof. dr. sc. Pero Lučin, Dr. sc. Krešimir Luetić, Prof. dr. sc. Igor Mezić, Prof. dr. sc. Bojan Polić, Prof. dr. sc. Kristijan Ramadan, Prof. dr. sc. Igor Rudan, Doc. dr. sc. Marija Santini, Prof. dr. sc. Mihaela Skobe, Dr. sc. Saša Srića, Prof dr. sc. Igor Štagljar, Prof. dr. sc. Goran Tešović, Prof. dr. sc. Andrej Trampuž, Dr. sc. Boris Ujević, Dr. sc. Domagoj Adem Vuchiqi‘,
‘Obraćamo se javnosti duboko zabrinuti širenjem drugog vala pandemije u Republici Hrvatskoj i velikim brojem žrtava o kojima svakodnevno doznajemo u javnim glasilima. Odlučili smo javno obznaniti naše preporuke u prevladavanju ove teške javno-zdravstvene i društvene krize u Hrvatskoj.
Željeli bismo se ograditi od svih izjava koje su temeljem pogrešnih podataka uvjeravale javnost tijekom mjeseca studenog da će epidemija u Hrvatskoj stagnirati ili umanjivati intenzitet, te da nam strože mjere nisu potrebne ili da nisu učinkovite. Ograđujemo se i od procjena da je virus na bilo koji način oslabio, jer one nisu u skladu sa znanstvenim spoznajama.
bla bla bla
Prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, Prof dr. sc. Nenad Ban, Doc. dr. sc. Ilija Brizić, Prof. dr. sc. Luka Čičin-Šain, Prof dr. sc. Ivan Đikić, Prof. dr. sc. Stipan Jonjić, Doc.dr.sc. Vanda Juranić Lisnić, Dr. sc. Petra Klepac, Dr. sc. Vanja Klepac-Ceraj, Prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, Doc. dr. sc. Vladimir Krajinović, Doc. dr. sc. Marko Kutleša, Prof. dr. sc. Pero Lučin, Dr. sc. Krešimir Luetić, Prof. dr. sc. Igor Mezić, Prof. dr. sc. Bojan Polić, Prof. dr. sc. Kristijan Ramadan, Prof. dr. sc. Igor Rudan, Doc. dr. sc. Marija Santini, Prof. dr. sc. Mihaela Skobe, Dr. sc. Saša Srića, Prof dr. sc. Igor Štagljar, Prof. dr. sc. Goran Tešović, Prof. dr. sc. Andrej Trampuž, Dr. sc. Boris Ujević, Dr. sc. Domagoj Adem Vuchiqi‘,
uglavnom vidim ekipa koja je prije "hejtala" za lockdown, i govorila da "šveđani zakapaju mrtve u vrtlovima iza bolnica" i "namjerno ih ubijaju morfijem", (btw Hrvatska ima sada više mrtvih nego Švedska po glavi stanovnika - tu je legendarni mutavi prije skoro godinu dana bio u pravu kada je rekao da ćemo na kraju zbrajati mrtve), u svakom slučaju možemo zaključiti da smo ja , mutavi, speaker više manje bili u pravu oko većine stvari.. što je i OK, jer mi smo struja koja je od početka govorila da ovaj virus nije toliko smrtonosan, dok su ljudi govorili (i ero i dalje tvrdi) o desecima tisuća mrtvih... ok, ja sam falio mislio sam da je fatality oko 0.13% ovaj je bliže 0.2% ali..
dok su drugi zagovarali teške lockdowne, ili legendarni ero da se trebamo ugledati na Kineze u Wuhanu ili Australce, ja, mutavi smo zagovarali blaži pristup.. ja vrlo ograničene mjere(koncerti i takve stvari) , mutavi čak ništa.. na kraju ispada da nikakve mjere nemaju efekta.. opet smo tu u pravu ispali..
te speaker je rekao da će krajem 12og mjeseca prdnuti pandemija, ja sam mislio iskreno početkom 12og(to je bilo još prije par mjeseci) drugi su svašta pisali, evo vidimo pandemija je prošlost..
i naravno nas 3 smo upozoravali na ekonomsku, i štetu u ljudskim životima cijelo vrijeme.. "aaa vi želite pobiti vaše bake i djedove"- ljudi zaboravljaju da će pun kurac više ljudi umrijeti zbog ne liječenja od rakova, zbog psiholoških oboljenja, val-samoubojastava, a tek ekonomska šteta , i ekonomska depresija skraćuje ljudski vijek, ubija x ljudi na milijun stanovnika.. i to smo upozoravali ali komentar je bio "zašto želiš ubiti bake i djedove" jedna draga osoba sa foruma mi se obratila na fejsu, i rekla mi je "sorry ti si hladan i bešćutan moram te blokati na fejsu" radi komentara o koroni. .pokušavam ja njemu objasniti, da mjere ne pomažu, i da će više ljudi umrijeti zbog lockdowna..
ukratko motajte kablove, čitajte postove , mene , mutavog i speakera, a ero neka spama koliko god hoće sa bezkorisnim grafovima...
e i oko imuniteta ja i mutavi smo bili u pravu.. naša nadanja su bila da bi imunitet mogao biti trajniji - i zaista ide u tom smjeru, ...
ugl , da ero ne spama svako malo sa nekim nebitnim podacima, nitko na ovom forumu ne bi znao da korona postoji više.. što je i dobra vijest.. sada ide zbrajanje štete i saniranje dugoročnih posljedica paničnih lockdowna i paranoje... recimo neke Američke države tipa New York, New Jersey su možda uništeni zauvjiek jer su tamo imali "ere" za guvernere i gradonačelnike.. a nisu najgore do svega ništa smanjili broj mrtvih, a uništili su najbogatije djelove planete..
dok su drugi zagovarali teške lockdowne, ili legendarni ero da se trebamo ugledati na Kineze u Wuhanu ili Australce, ja, mutavi smo zagovarali blaži pristup.. ja vrlo ograničene mjere(koncerti i takve stvari) , mutavi čak ništa.. na kraju ispada da nikakve mjere nemaju efekta.. opet smo tu u pravu ispali..
te speaker je rekao da će krajem 12og mjeseca prdnuti pandemija, ja sam mislio iskreno početkom 12og(to je bilo još prije par mjeseci) drugi su svašta pisali, evo vidimo pandemija je prošlost..
i naravno nas 3 smo upozoravali na ekonomsku, i štetu u ljudskim životima cijelo vrijeme.. "aaa vi želite pobiti vaše bake i djedove"- ljudi zaboravljaju da će pun kurac više ljudi umrijeti zbog ne liječenja od rakova, zbog psiholoških oboljenja, val-samoubojastava, a tek ekonomska šteta , i ekonomska depresija skraćuje ljudski vijek, ubija x ljudi na milijun stanovnika.. i to smo upozoravali ali komentar je bio "zašto želiš ubiti bake i djedove" jedna draga osoba sa foruma mi se obratila na fejsu, i rekla mi je "sorry ti si hladan i bešćutan moram te blokati na fejsu" radi komentara o koroni. .pokušavam ja njemu objasniti, da mjere ne pomažu, i da će više ljudi umrijeti zbog lockdowna..
ukratko motajte kablove, čitajte postove , mene , mutavog i speakera, a ero neka spama koliko god hoće sa bezkorisnim grafovima...
e i oko imuniteta ja i mutavi smo bili u pravu.. naša nadanja su bila da bi imunitet mogao biti trajniji - i zaista ide u tom smjeru, ...
ugl , da ero ne spama svako malo sa nekim nebitnim podacima, nitko na ovom forumu ne bi znao da korona postoji više.. što je i dobra vijest.. sada ide zbrajanje štete i saniranje dugoročnih posljedica paničnih lockdowna i paranoje... recimo neke Američke države tipa New York, New Jersey su možda uništeni zauvjiek jer su tamo imali "ere" za guvernere i gradonačelnike.. a nisu najgore do svega ništa smanjili broj mrtvih, a uništili su najbogatije djelove planete..
Virus došo ošo i odnio Trumpa.
Namistilo mu pred kraj mandata da mu sjebe izbore , da mogu Demokrati zajašit na vlast.
Namistilo mu pred kraj mandata da mu sjebe izbore , da mogu Demokrati zajašit na vlast.
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:
te speaker je rekao da će krajem 12og mjeseca prdnuti pandemija
Ne, ja sam to predvidio do ljeta odnosno početkom lipnja ili najkasnije početkom srpnja.
Za kraj prosinca sam predvidio osjetno smanjenje broja novozaraženih. Kod nas.
U ovom posljednjem sam očito dobro predviđao, a što će biti sa krajem pandemije (nakon čega mogu, a vjerojatno će i ostati u nekim dijelovima svijeta lokalne epidemije moguće i širokih razmjera) i kada će pandemija konačno završiti, vidjet ćemo.
Guest- Guest
ostaju još mnoga pitanja. frigani šišmiš ili ljudskih ruku djelo( a zna se da je "struka" prčkala s koronavirusom od domaćih šišmiša u wuhanu )RayMabus wrote:Virus došo ošo i odnio Trumpa.
ako je ovo drugo. je li struci pobjegao ili su ga pustili namjerno.
Ponadaš se da će zombiji šetat praznim gradovima a ovi nađu cjepivo i šipak.
Ništa od SF u živo.
Ništa od SF u živo.
2014-04-11
ova ekipa klekni-lezi : Prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, Prof dr. sc. Nenad Ban, Doc. dr. sc. Ilija Brizić, Prof. dr. sc. Luka Čičin-Šain, Prof dr. sc. Ivan Đikić, Prof. dr. sc. Stipan Jonjić, Doc.dr.sc. Vanda Juranić Lisnić, Dr. sc. Petra Klepac, Dr. sc. Vanja Klepac-Ceraj, Prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, Doc. dr. sc. Vladimir Krajinović, Doc. dr. sc. Marko Kutleša, Prof. dr. sc. Pero Lučin, Dr. sc. Krešimir Luetić, Prof. dr. sc. Igor Mezić, Prof. dr. sc. Bojan Polić, Prof. dr. sc. Kristijan Ramadan, Prof. dr. sc. Igor Rudan, Doc. dr. sc. Marija Santini, Prof. dr. sc. Mihaela Skobe, Dr. sc. Saša Srića, Prof dr. sc. Igor Štagljar, Prof. dr. sc. Goran Tešović, Prof. dr. sc. Andrej Trampuž, Dr. sc. Boris Ujević, Dr. sc. Domagoj Adem Vuchiqi....
šta nam je htila uvaliti strože mjere. šta može strože? lock down i policijski sat? oni će i dalje kroz većinu medija savjetovati koliko maski moramo nositi i kako ćemo raširiti noge da nam lakše prođe bris na koronu.
a u suverenoj zemlji bi isti čas bili smijenjeni i da su bili u pravu odmah nakon izlaska u medije sa zahtjevima, a pošto očito nisu bili, a htjeli su nas zatvoriti trebalo bi istražiti njihove namjere, očito štetne po zdravlje nacije, što se može vidjeti na primjeru nama susjedne Slovenije koja sa strožim mjerama ima veću smrtnost. priča da smo disciplinarniji od njih je ista kao i da je Josipi Rimac na prvom mjestu dobrobit planeta.
šta nam je htila uvaliti strože mjere. šta može strože? lock down i policijski sat? oni će i dalje kroz većinu medija savjetovati koliko maski moramo nositi i kako ćemo raširiti noge da nam lakše prođe bris na koronu.
a u suverenoj zemlji bi isti čas bili smijenjeni i da su bili u pravu odmah nakon izlaska u medije sa zahtjevima, a pošto očito nisu bili, a htjeli su nas zatvoriti trebalo bi istražiti njihove namjere, očito štetne po zdravlje nacije, što se može vidjeti na primjeru nama susjedne Slovenije koja sa strožim mjerama ima veću smrtnost. priča da smo disciplinarniji od njih je ista kao i da je Josipi Rimac na prvom mjestu dobrobit planeta.
Korumpirane psihopate i kriminalci...mutava baštarda wrote:ova ekipa klekni-lezi : Prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, Prof dr. sc. Nenad Ban, Doc. dr. sc. Ilija Brizić, Prof. dr. sc. Luka Čičin-Šain, Prof dr. sc. Ivan Đikić, Prof. dr. sc. Stipan Jonjić, Doc.dr.sc. Vanda Juranić Lisnić, Dr. sc. Petra Klepac, Dr. sc. Vanja Klepac-Ceraj, Prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, Doc. dr. sc. Vladimir Krajinović, Doc. dr. sc. Marko Kutleša, Prof. dr. sc. Pero Lučin, Dr. sc. Krešimir Luetić, Prof. dr. sc. Igor Mezić, Prof. dr. sc. Bojan Polić, Prof. dr. sc. Kristijan Ramadan, Prof. dr. sc. Igor Rudan, Doc. dr. sc. Marija Santini, Prof. dr. sc. Mihaela Skobe, Dr. sc. Saša Srića, Prof dr. sc. Igor Štagljar, Prof. dr. sc. Goran Tešović, Prof. dr. sc. Andrej Trampuž, Dr. sc. Boris Ujević, Dr. sc. Domagoj Adem Vuchiqi....
šta nam je htila uvaliti strože mjere.
Kad-tad će se svoditi računi ove tragedije...
Dobro je da postoji spisak...
T.- Posts : 17527
2014-04-14
T. wrote:Korumpirane psihopate i kriminalci...mutava baštarda wrote:ova ekipa klekni-lezi : Prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, Prof dr. sc. Nenad Ban, Doc. dr. sc. Ilija Brizić, Prof. dr. sc. Luka Čičin-Šain, Prof dr. sc. Ivan Đikić, Prof. dr. sc. Stipan Jonjić, Doc.dr.sc. Vanda Juranić Lisnić, Dr. sc. Petra Klepac, Dr. sc. Vanja Klepac-Ceraj, Prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, Doc. dr. sc. Vladimir Krajinović, Doc. dr. sc. Marko Kutleša, Prof. dr. sc. Pero Lučin, Dr. sc. Krešimir Luetić, Prof. dr. sc. Igor Mezić, Prof. dr. sc. Bojan Polić, Prof. dr. sc. Kristijan Ramadan, Prof. dr. sc. Igor Rudan, Doc. dr. sc. Marija Santini, Prof. dr. sc. Mihaela Skobe, Dr. sc. Saša Srića, Prof dr. sc. Igor Štagljar, Prof. dr. sc. Goran Tešović, Prof. dr. sc. Andrej Trampuž, Dr. sc. Boris Ujević, Dr. sc. Domagoj Adem Vuchiqi....
šta nam je htila uvaliti strože mjere.
Kad-tad će se svoditi računi ove tragedije...
Dobro je da postoji spisak...
Kad pojavu razumna osoba dovoljno dobro razumije znat će se i ispravo postaviti spram nje.
Dugo je Zemlja bila ravna ploča, a ljudi su vjerovali u vile i vukodlake.
U novije vrijeme postoje ljudi koji vjeruju da Amerikanci nisu bili na Mjesecu- Imaju čak
i "dokaze" za to, kao i za to da je Zemlja ravna ploča. Uvjeravati ih u suprotno je
puko gubljenje vremena. Posve su drugačiji problem oni koji bježe od istine.
Dugo je Zemlja bila ravna ploča, a ljudi su vjerovali u vile i vukodlake.
U novije vrijeme postoje ljudi koji vjeruju da Amerikanci nisu bili na Mjesecu- Imaju čak
i "dokaze" za to, kao i za to da je Zemlja ravna ploča. Uvjeravati ih u suprotno je
puko gubljenje vremena. Posve su drugačiji problem oni koji bježe od istine.
2016-07-22
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Page 34 of 50