" Dara iz Jasenovca " nominacije
Page 10 of 13
Page 10 of 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Re: " Dara iz Jasenovca " nominacije
Pa bježala je i ustaška nejač na Bleiburg,zašto su bježali ?crvenkasti wrote:Ringo10 wrote:22. 04 1945 - proboj iz Jasenovca
Goloruki izmučeni ljudi bježe jer znaju da će ih likvidirati. Znaju da je oko 700 žena iz ženskog dijela logora zvjerski poubijano predhodnog dana.
Bližio se kraj i ustaški monstrumi su uklanjali sve tragove
I odlučuju se na proboj jer drugoga izbora nemaju. Kreću 22. 04 1945 ujutro u 10 sati pod vođstvom heroja Ante Bakotića, 23 godišnjeg Sinjanina
Zaorio se njegov poklič- Naprijed drugovi i krenuo je proboj golorukih logoraša
Ustaše su "herojski" derali po njima mitraljezima ... od 1073 logoraša u proboju preživjelo je 117 ljudi. Ante Bakotić je smrtno pogođen pao u Savu ...Hanžeković presječen rafalom na samoj ivici šumarka i drveća koje mu je trebalo biti spasenje.
I onda se gospoda ustaše pitaju a zašto su ih partizani pomlatili na kraju rata. Ne znam šta su očekivali da su zaslužili.
Inače u ruke partizana na kraju rata su pali svi ti ustaški "junaci" koji su bili osoblje u Jasenovcu i drugim logorima.
Baš mi ih je žao.
I zašto se niko u Hrvatskoj ne sjeti da snimi film po ovome
Tko im je kriv, zašto su bježali?
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
סמאל wrote:Pa bježala je i ustaška nejač na Bleiburg,zašto su bježali ?crvenkasti wrote:Ringo10 wrote:22. 04 1945 - proboj iz Jasenovca
Goloruki izmučeni ljudi bježe jer znaju da će ih likvidirati. Znaju da je oko 700 žena iz ženskog dijela logora zvjerski poubijano predhodnog dana.
Bližio se kraj i ustaški monstrumi su uklanjali sve tragove
I odlučuju se na proboj jer drugoga izbora nemaju. Kreću 22. 04 1945 ujutro u 10 sati pod vođstvom heroja Ante Bakotića, 23 godišnjeg Sinjanina
Zaorio se njegov poklič- Naprijed drugovi i krenuo je proboj golorukih logoraša
Ustaše su "herojski" derali po njima mitraljezima ... od 1073 logoraša u proboju preživjelo je 117 ljudi. Ante Bakotić je smrtno pogođen pao u Savu ...Hanžeković presječen rafalom na samoj ivici šumarka i drveća koje mu je trebalo biti spasenje.
I onda se gospoda ustaše pitaju a zašto su ih partizani pomlatili na kraju rata. Ne znam šta su očekivali da su zaslužili.
Inače u ruke partizana na kraju rata su pali svi ti ustaški "junaci" koji su bili osoblje u Jasenovcu i drugim logorima.
Baš mi ih je žao.
I zašto se niko u Hrvatskoj ne sjeti da snimi film po ovome
Tko im je kriv, zašto su bježali?
Hrvati su bili u pravu. Nisu željeli živjeti u komunističkoj Srboslaviji.
Ali ovi nisu željeli u demokratskoj Hrvatskoj. A imali su sva prava po najvišim međunarodnim standardima.
crvenkasti-
2014-04-17
Ima velicina i heroja koji su pomalo zaboravljeni kao sto je Tomo Buzov, oficir JNA koji se sam samcat suprostavio bandi iz paravojne jedinice koja je na liniji Štrpce - Priboj izvukla Muslimane iz vlaka i pobila. Nazalost ni on nije prezivio taj susret ali je barem svima nama odrzao lekciju iz humanosti.Ringo10 wrote:Nekima je idol Maks Luburić ...
Ja idola nemam ali mogu da poštivam ljude
A meni je recimo ovaj Sinjanin veličina i heroj a Hrvati na žalost za njega i ne znaju
https://www.facebook.com/ustasesramota/photos/ante-bakotic-herojpovikom-naprijed-drugovi-22-travnja-1945-oznacio-pocetak-probo/381927268608106/
To je pravi Hrvat. Hrvatina!
Slava mu!
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
ima ih još, ovaj čovjek je spasio Hrvata u Vu i kao nagradu dobio 20 godina pred visokim sudom za ratne zločine u Beogradu.Pirate wrote:Ima velicina i heroja koji su pomalo zaboravljeni kao sto je Tomo Buzov, oficir JNA koji se sam samcat suprostavio bandi iz paravojne jedinice koja je na liniji Štrpce - Priboj izvukla Muslimane iz vlaka i pobila. Nazalost ni on nije prezivio taj susret ali je barem svima nama odrzao lekciju iz humanosti.Ringo10 wrote:Nekima je idol Maks Luburić ...
A meni je recimo ovaj Sinjanin veličina i heroj a Hrvati na žalost za njega i ne znaju
https://www.facebook.com/ustasesramota/photos/ante-bakotic-herojpovikom-naprijed-drugovi-22-travnja-1945-oznacio-pocetak-probo/381927268608106/
Slava mu!
...[size=37]EKSKLUZIVNO JAVLJANJE IZ RUME: Predrag Milojević – Kinez, dobrovoljac Srpske radikalne stranke: “Vilima sam spasio od krvoloka, ubojica i luđaka! Nisam dao životinjama koje su ga masakrirale da ga ubiju! Učinio sam to kao kršćanin! Nisam počinio nikakav zločin, a dobio sam 20 godina zatvora! Beogradski proces za Ovčaru je režiran da se zaštiti vrh JNA! Spreman sam sve doći posvjedočiti u Hrvatsku, al’ nitko me nije zvao!”[/size]
[size=37]https://direktno.hr/direkt/vilim-karlovic-prezivio-sam-ovcaru-velepromet-i-mitrovicu-iz-dorh-me-nikada-nitko-nije-pozvao-razgov-112618/[/size]
inače treba pročitati knjigu Vilima Karlovića ili saslušati njegovo svjedočanstvo da bi se razumjeli razmjeri ludila koji su tada vladali u srpskim glavama.tre wrote:ima ih još, ovaj čovjek je spasio Hrvata u Vu i kao nagradu dobio 20 godina pred visokim sudom za ratne zločine u Beogradu.Pirate wrote:Ima velicina i heroja koji su pomalo zaboravljeni kao sto je Tomo Buzov, oficir JNA koji se sam samcat suprostavio bandi iz paravojne jedinice koja je na liniji Štrpce - Priboj izvukla Muslimane iz vlaka i pobila. Nazalost ni on nije prezivio taj susret ali je barem svima nama odrzao lekciju iz humanosti.Ringo10 wrote:Nekima je idol Maks Luburić ...
Slava mu!
...[size=47]EKSKLUZIVNO JAVLJANJE IZ RUME: Predrag Milojević – Kinez, dobrovoljac Srpske radikalne stranke: “Vilima sam spasio od krvoloka, ubojica i luđaka! Nisam dao životinjama koje su ga masakrirale da ga ubiju! Učinio sam to kao kršćanin! Nisam počinio nikakav zločin, a dobio sam 20 godina zatvora! Beogradski proces za Ovčaru je režiran da se zaštiti vrh JNA! Spreman sam sve doći posvjedočiti u Hrvatsku, al’ nitko me nije zvao!”[/size]
[size=47]https://direktno.hr/direkt/vilim-karlovic-prezivio-sam-ovcaru-velepromet-i-mitrovicu-iz-dorh-me-nikada-nitko-nije-pozvao-razgov-112618/[/size]
samo da napomenem da su ovi mučitelji dobili po nekoliko mjeseci zatvora
Neovisno i nepristrano srpsko sudstvo press
Neovisno i nepristrano srpsko sudstvo press
Evo upravo sad na HRT1 u emisiji,,Kod nas doma'' gostovala Jasmila Žbanić,potvrdila da je film,,Quo vadis Aida'' već osvojio neke nagrade,(ne da mi se sad googlat gdje i koje)
Kako sad to,kako to,film o muslimanskoj nejači dobija nagrade a o srpskoj nejači ništa.Njušim neku zavjeru.
Kako sad to,kako to,film o muslimanskoj nejači dobija nagrade a o srpskoj nejači ništa.Njušim neku zavjeru.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
סמאל wrote:Evo upravo sad na HRT1 u emisiji,,Kod nas doma'' gostovala Jasmila Žbanić,potvrdila da je film,,Quo vadis Aida'' već osvojio neke nagrade,(ne da mi se sad googlat gdje i koje)
To je zato jer si selektivan kad su zločini u pitanju. Zločine nad jednima podržavaš jer ne voliš iste i sam. Dok se drugih kao zgrazaš najviše radi toga jer ne voliš zemlju iz koje dolaziš a i zabavno ti je na neki način govoriti drugima da su zločinci i nešto slično. Jebiga diže se na šta se diže.
Guest- Guest
Tema je Jasenovac ... ali uvijek zavrsi sa Srbima i pricom o ratu devedesetih i Domovinskim ratom.
To je ono sto pricam, Hrvati nisu u stanju da se suoce sa zlom ustaskog rezima, traze mu alibi i placu i lamentiraju nad propasti tog rezima ...
I sve dok je tako Hrvati ce biti mentalno sjeban narod. U vjecnoj shizofreniji.
Kao sto I Srbi nisu u stanju da se suoce sa zlom koje su posijali prije 30 godina.
Isti su ...jebi ga
To je ono sto pricam, Hrvati nisu u stanju da se suoce sa zlom ustaskog rezima, traze mu alibi i placu i lamentiraju nad propasti tog rezima ...
Kao sto I Srbi nisu u stanju da se suoce sa zlom koje su posijali prije 30 godina.
Isti su ...jebi ga
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Tema je Jasenovac ... ali uvijek zavrsi sa Srbima i pricom o ratu devedesetih i Domovinskim ratom.
Isti su ...jebi ga
To nije istina. Potpuno sranje se desilo i zločin se dogodio. Ono s čime se ljudi generalno nabacuju su brojke....jedni da povećaju samu odgovornost a jedni da je umanje. To su tako sjebane i morbidne stvari da se nitko normalan ne želi ni upuštati u to. Meni je dovoljno znati da se zločin desio, da su ga napravile ustaše i da je brojka sekundarna kad je činjenica da se radilo o eksterminaciji nepodobnih.
Isto tako ja ne osjećam baš nikakvu odgovornost za takvo nešto. Ono dogodilo se 50 godina prije nego što sam se opće rodio. Kakvu jebenu odgovornost bih ja trebao imati? Zbog toga što su to radili idioti iz redova naroda kojem pripadam? Molim te... Povijesno treba prihvatiti da se sranje dogodilo, da su ga napravili hrvati i nastaviti živjeti na način da se nešto slično nikada više ne dogodi. A idioti koji pumpaju brojeve...nek pumpaju kad im je napeto. I obrnuto jelte.
Guest- Guest
Pa dokle ovo više... Srpski narod u većem dijelu ndh je pristao ili uz četničke ili uz partizanske bandite... Ti isti četnici i partizanski banditi su klali i ubijali hrvatske civile u mjestima koja su kvalificirala kao ustaška uporišta ili kao mjesta gdje je bio veliki odaziv u domobrane ili u ustaše... Na identičan način su se ustaše odnosno ndh odnosila prema onim mjestima koja su bila kvalificirana kao četnička ili partizanska odnosno kao mjesta iz kojih je značajan broj Srba odlučio boriti se protiv ndh... Ubijen je poprilično velik broj ljudi koji su izravno ili neizravno podržavali ili četničke ili partizanske bandit koji su bili u onim okolnostima neprijatelji koji su htjeli uništiti ndh i bili su legitiman cilj... Ali je isto tako ubijen i po prilično velik broj Hrvata također ne dužnih civila...
Aj nek mi netko pojasni ovu situaciju kao primjer...
Ide ustaška postrojba na određeni prostor, određenu poziciju za koju su im lojalni srbi iz jednog sela dojavili da se tu nalaze partizani, prolaze kraj drugog srpskog sela koji su partizanski jataci... I srbi iz tog sela uspiju dojaviti partizanima da dolaze ustaše, oni postave ustaša ma zasjedu i ustaše dobiju po piksi... Nakon toga ustaše izvršne odmazdu nad jatacima, ali ne diraju srbe iz sela koje im je lojalno... Poslije ili u toku rata u to selo se sjure partizani pokolj u cijelo selo, a žitelji onog propartizanskog sela ustaške jatake orikažu ustaški žrtvama... I to je bio generalni obrazac koji je moša pijade do u detalje opisao...
A onaj popis koji je stavio prate sa ubijeni srbima pogledajte malo podrobnije, detaljnije, pa ćete vidjeti da se u najvećem broju radi o muškim osobama u dobi koja se vrednuje kao vojnička dob i uglavnom su to sve i bili ili pripadnici nopa ili čpa, koji su svakodnevno napadali i ubijali domobrane, ustaše, željezničar, pripadnike seoskih i općinskih straža i naravno hrvatske civile... A on ih tu pokušava prikazati kao nekakve bedužne žrtve...
Na kraju krajeva isti obrazac su koristili i u zadnjem ratu... Bjesomučno su četnici i partizani u sadejstvu ubijali hrvatske vojnike i nedužne i bespomoćne hrvatske civile a kasnije na sve moguće i nemoguće načine pokušali prikazati svoje minimalne žrtve kao ogroman zločin...
Ide ustaška postrojba na određeni prostor, određenu poziciju za koju su im lojalni srbi iz jednog sela dojavili da se tu nalaze partizani, prolaze kraj drugog srpskog sela koji su partizanski jataci... I srbi iz tog sela uspiju dojaviti partizanima da dolaze ustaše, oni postave ustaša ma zasjedu i ustaše dobiju po piksi... Nakon toga ustaše izvršne odmazdu nad jatacima, ali ne diraju srbe iz sela koje im je lojalno... Poslije ili u toku rata u to selo se sjure partizani pokolj u cijelo selo, a žitelji onog propartizanskog sela ustaške jatake orikažu ustaški žrtvama... I to je bio generalni obrazac koji je moša pijade do u detalje opisao...
A onaj popis koji je stavio prate sa ubijeni srbima pogledajte malo podrobnije, detaljnije, pa ćete vidjeti da se u najvećem broju radi o muškim osobama u dobi koja se vrednuje kao vojnička dob i uglavnom su to sve i bili ili pripadnici nopa ili čpa, koji su svakodnevno napadali i ubijali domobrane, ustaše, željezničar, pripadnike seoskih i općinskih straža i naravno hrvatske civile... A on ih tu pokušava prikazati kao nekakve bedužne žrtve...
Na kraju krajeva isti obrazac su koristili i u zadnjem ratu... Bjesomučno su četnici i partizani u sadejstvu ubijali hrvatske vojnike i nedužne i bespomoćne hrvatske civile a kasnije na sve moguće i nemoguće načine pokušali prikazati svoje minimalne žrtve kao ogroman zločin...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Naravno hrvatska ili polu hrvatska gamad svim srcem i dušom pristaje pušiti tu priču jer im je to dobar alibi u njihovoj borbi za njihovu jugoslavensku hrvatsku u kojoj nema mjesta za hrvate, pogotovo ne za one koji su se bandi četničkom i partizanskom suprotstavili
2015-08-08
Bandu naravno neću nabrajati, ona će se sama prepoznati...
2015-08-08
Ustasa ostaje ustasa pa ga jebi ... i sta da mu radis
I onda sere Srbima da su cetnici ... A isti ko da su preslikani
Srbi, Hrvati I Bosnjaci su isti...potpuno isti...potpuno jednaki
Fasistoidne populacije bez ikakvog karaktera, bez ljudskog integriteta, bez empatije...
Jedino je dobro sto izumiru. I sto prije izumiru i nestanu to bolje za covjecanstvo
Fasistoidne populacije bez ikakvog karaktera, bez ljudskog integriteta, bez empatije...
Jedino je dobro sto izumiru. I sto prije izumiru i nestanu to bolje za covjecanstvo
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Nije tebi jasno koliko je hrvata poginuli u bratoubulačkom sukobu ustaša i partizana plus kao žrtve fačista u svojim domovima plus kao žrtve ustaških logora,tre wrote:i što ti tu nije jasno četkice?crvenkasti wrote:tre wrote:nisu, da jesu zemuna vi vidjeli nebicrvenkasti wrote:tre wrote:
uvijek, treba dati braći srbima podršku u nabijanju kompleksa našoj ustašoidnosti!
Ustaše su postavili temelje našoj državi.
Moramo to biti.
Nemamo što drugo.
Otac Domovine i utemellitelj Hrvatske dr Franjo Tuđman na Prvome općem saboru HDZ-a prema Danasu br. 477 od 9.04.1991. st. 32/34
„NDH nije bila samo puka "kvislinška" tvorba i "fašistički zločin" već i izraz kako povijesnih težnji hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom, tako i spoznaja međunarodnih čimbenika, a u ovom slučaju vlade Hitlerove Njemačke, koja je na ruševinama versaillskoga krojila novi evropski poredak; tih težnji Hrvatske i njenih geografskih granica."
NE svira stalno istu tu svoju usranu muziku
Ne lupetajmichaellcmacha wrote:Naravno hrvatska ili polu hrvatska gamad svim srcem i dušom pristaje pušiti tu priču jer im je to dobar alibi u njihovoj borbi za njihovu jugoslavensku hrvatsku u kojoj nema mjesta za hrvate, pogotovo ne za one koji su se bandi četničkom i partizanskom suprotstavili
To možeš prodavati svojim rezardima koji su ovakvu hrvatsku kakvu imamo danas smanjili za pol milijuna hrvata
Pa moraju malo lupati po jugi
Svi su imali mjesta u njoj
S menom je odrastao i školpvso se i imao više u životu sin ustaše
Sve točno osim sa izumiruRingo10 wrote:Ustasa ostaje ustasa pa ga jebi ... i sta da mu radis
Ljudi ne žele priznati svoju životinjsku suštinu
NE vide ju jednostavno još pogotovu kad je politika potiče
U što ti trošiš puste sate i dane životamichaellcmacha wrote:Pa dokle ovo više... Srpski narod u većem dijelu ndh je pristao ili uz četničke ili uz partizanske bandite... Ti isti četnici i partizanski banditi su klali i ubijali hrvatske civile u mjestima koja su kvalificirala kao ustaška uporišta ili kao mjesta gdje je bio veliki odaziv u domobrane ili u ustaše... Na identičan način su se ustaše odnosno ndh odnosila prema onim mjestima koja su bila kvalificirana kao četnička ili partizanska odnosno kao mjesta iz kojih je značajan broj Srba odlučio boriti se protiv ndh... Ubijen je poprilično velik broj ljudi koji su izravno ili neizravno podržavali ili četničke ili partizanske bandit koji su bili u onim okolnostima neprijatelji koji su htjeli uništiti ndh i bili su legitiman cilj... Ali je isto tako ubijen i po prilično velik broj Hrvata također ne dužnih civila...
U spajanje horora i ustaša i partizana
A inače rado bi da objadniš KOME JE SMETALO 3000 spomenika žrtvama fašizma
žrtve imaju pravo srušiti spomenike lažnim žrtvamaSora wrote:U što ti trošiš puste sate i dane životamichaellcmacha wrote:Pa dokle ovo više... Srpski narod u većem dijelu ndh je pristao ili uz četničke ili uz partizanske bandite... Ti isti četnici i partizanski banditi su klali i ubijali hrvatske civile u mjestima koja su kvalificirala kao ustaška uporišta ili kao mjesta gdje je bio veliki odaziv u domobrane ili u ustaše... Na identičan način su se ustaše odnosno ndh odnosila prema onim mjestima koja su bila kvalificirana kao četnička ili partizanska odnosno kao mjesta iz kojih je značajan broj Srba odlučio boriti se protiv ndh... Ubijen je poprilično velik broj ljudi koji su izravno ili neizravno podržavali ili četničke ili partizanske bandit koji su bili u onim okolnostima neprijatelji koji su htjeli uništiti ndh i bili su legitiman cilj... Ali je isto tako ubijen i po prilično velik broj Hrvata također ne dužnih civila...
jedini stvarni fašizam kojeg je hrvat proživio je jugonacizam
Guest- Guest
To su teme za, psihologiju masa,Ringo10 wrote:Tema je Jasenovac ... ali uvijek zavrsi sa Srbima i pricom o ratu devedesetih i Domovinskim ratom.
Isti su ...jebi ga
Zgodne za recikliranje po internetu
Jer nikad ne stoji iza njih netko ozbiljan odgovoran i nacionalnoi zdrav
Nego za dojena kukavički rulja koja u napadu vidi svoju obranu
Tak da.. Ma fuj
Ti si luđak braleobala razuma wrote:žrtve imaju pravo srušiti spomenike lažnim žrtvamaSora wrote:U što ti trošiš puste sate i dane životamichaellcmacha wrote:Pa dokle ovo više... Srpski narod u većem dijelu ndh je pristao ili uz četničke ili uz partizanske bandite... Ti isti četnici i partizanski banditi su klali i ubijali hrvatske civile u mjestima koja su kvalificirala kao ustaška uporišta ili kao mjesta gdje je bio veliki odaziv u domobrane ili u ustaše... Na identičan način su se ustaše odnosno ndh odnosila prema onim mjestima koja su bila kvalificirana kao četnička ili partizanska odnosno kao mjesta iz kojih je značajan broj Srba odlučio boriti se protiv ndh... Ubijen je poprilično velik broj ljudi koji su izravno ili neizravno podržavali ili četničke ili partizanske bandit koji su bili u onim okolnostima neprijatelji koji su htjeli uništiti ndh i bili su legitiman cilj... Ali je isto tako ubijen i po prilično velik broj Hrvata također ne dužnih civila...
jedini stvarni fašizam kojeg je hrvat proživio je jugonacizam
Jebe se, tebi za, žrtve
Jer da, išta, kužiš znao bi što su ŽRTVE FAŠIZMA
Tebi je brale stalo dizati prašinu sa svoje i tuđe udaljene i usmrđene moždane ovojnice
Page 10 of 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Dara iz Jasenovca
» Dara iz Jasenovca ispala iz utrke za Oscar:
» Zabavljala cetnike a sad se osjeca kao 'Dara iz Jasenovca'
» Dara iz Jasenovca nas je vratila na propagandno na pocetak devedesetih i to je ono sto je Suljo htio.
» MCF: „Dara iz Jasenovca“ najgledaniji film u Americi na osnovu prosečne zarade u bioskopima
» Dara iz Jasenovca ispala iz utrke za Oscar:
» Zabavljala cetnike a sad se osjeca kao 'Dara iz Jasenovca'
» Dara iz Jasenovca nas je vratila na propagandno na pocetak devedesetih i to je ono sto je Suljo htio.
» MCF: „Dara iz Jasenovca“ najgledaniji film u Americi na osnovu prosečne zarade u bioskopima
Page 10 of 13