koliko ste fašist
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: koliko ste fašist
Bez poezije i romantike, ostaju nam samo banke i matrix, a to je vrlo bijedan i osiromašen život.Ra wrote:Ima istine u ovome.melkior wrote:Fašizam je nedostatak alternative postojećem socio-ekonomskom poretku.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
da li te netko tjera?melkior wrote:Ljepota, kao i sloboda se rađa u krvavim porođajnim bolovima. To je možda najveća zabluda suvremenog doba koji živi u izobilju, a stalno je nesretan i gladan, u jurnjavi za profitom, da je sloboda nešto što se podrazumijeva. Razmaženi smo, a opet, fali nam osnovno. Uistinu, malo je ljudi zadovoljno svojim poslom, svojom plaćom i svojim slobodnim vremenom, okruženi sveprisutnom banalnošću - ne pronalaze izlaz iz začaranog kruga kuće, birtije i posla, mobitela i društvenih mreža. Nitko nam neće pomoći ako si ne pomognemo sami.Ra wrote:Ono što je nama kikiriki nekom je cijelo bogatstvo, kojeg nema, ali ga to ne sprječava biti sretan i/ili slobodan.melkior wrote:
Ekonomska politika trajnog prekarskog rada i trajno niskih plaća za veliku većinu radnog stanovništva uz stalno povećavanje i standardiziranje normi, propisa, regula, kriterija moderni je oblik fašizma. Shvatiš da čitav život radiš za kikiriki i da nemaš budućnosti. Ljepota se ne treba nikome opravdavati. A sloboda?
Budućnost je nepoznanica na koju zapravo ne možemo uopće računati, ali većinu sadašnjost potrošimo upravo na te račune bez krčmara. :D
Zašto bi se ljepota pravdala? Ona je jednostavno dar Božji, nije stvar zasluga pojedninaca.
Sloboda je nešto drugo.
Nju trebamo zaslužiti, ali se prvenstveno moramo naučiti cijeniti je... barem jednako kao ljepotu.
sam biraš, kolko ti je dozvoljeno.
miha je napisao lijep komentar kako su ljudi živjeli početkom stoljeća.
danas ako se ne javiš nakon 5 zvonjava digne se panika.
kod mene na viksi, mali je svaki dan išao pješice do osnovne škole, kasnije uz pješačenje do želježničke stanice u srednju.
najbolje kada mi moj stari veli da mu je signal slab na mobu ili da ne radi kablovska.
do jučer smo na konjima išli.
svi nekaj cvile.
2014-12-30
Tehnologija ne služi za kraćenje vremena, već za oduzimanje vremena jer ti ostavlja više vremena da ga trošiš na još više beskorisnog i nepotrebnog posla. Zato sad već i 4G mreže postaju prespore i preslabe, potrebne su nam 5G mreže kako bi mogli frižder spojiti na internet i povezati s mobitelom i svjetlom u WC-u.veber wrote:da li te netko tjera?melkior wrote:Ljepota, kao i sloboda se rađa u krvavim porođajnim bolovima. To je možda najveća zabluda suvremenog doba koji živi u izobilju, a stalno je nesretan i gladan, u jurnjavi za profitom, da je sloboda nešto što se podrazumijeva. Razmaženi smo, a opet, fali nam osnovno. Uistinu, malo je ljudi zadovoljno svojim poslom, svojom plaćom i svojim slobodnim vremenom, okruženi sveprisutnom banalnošću - ne pronalaze izlaz iz začaranog kruga kuće, birtije i posla, mobitela i društvenih mreža. Nitko nam neće pomoći ako si ne pomognemo sami.Ra wrote:Ono što je nama kikiriki nekom je cijelo bogatstvo, kojeg nema, ali ga to ne sprječava biti sretan i/ili slobodan.melkior wrote:
Ekonomska politika trajnog prekarskog rada i trajno niskih plaća za veliku većinu radnog stanovništva uz stalno povećavanje i standardiziranje normi, propisa, regula, kriterija moderni je oblik fašizma. Shvatiš da čitav život radiš za kikiriki i da nemaš budućnosti. Ljepota se ne treba nikome opravdavati. A sloboda?
Budućnost je nepoznanica na koju zapravo ne možemo uopće računati, ali većinu sadašnjost potrošimo upravo na te račune bez krčmara. :D
Zašto bi se ljepota pravdala? Ona je jednostavno dar Božji, nije stvar zasluga pojedninaca.
Sloboda je nešto drugo.
Nju trebamo zaslužiti, ali se prvenstveno moramo naučiti cijeniti je... barem jednako kao ljepotu.
sam biraš, kolko ti je dozvoljeno.
miha je napisao lijep komentar kako su ljudi živjeli početkom stoljeća.
danas ako se ne javiš nakon 5 zvonjava digne se panika.
kod mene na viksi, mali je svaki dan išao pješice do osnovne škole, kasnije uz pješačenje do želježničke stanice u srednju.
najbolje kada mi moj stari veli da mu je signal slab na mobu ili da ne radi kablovska.
do jučer smo na konjima išli.
svi nekaj cvile.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Ovaj
Melkior bi trebao pisati udžbenike iz TIPSA
To je jelte iz socijalizma ali jedino to je vrijedilo kao neka knjiga o političkim sustavima
Sve ovo danas taj libetslizam. Ta demokracija. Taj antikominizam.
Sve je to pičkin dim.
Bravo
Melkior.
Čitati ga više puta na dan.
Melkior bi trebao pisati udžbenike iz TIPSA
To je jelte iz socijalizma ali jedino to je vrijedilo kao neka knjiga o političkim sustavima
Sve ovo danas taj libetslizam. Ta demokracija. Taj antikominizam.
Sve je to pičkin dim.
Bravo
Melkior.
Čitati ga više puta na dan.
A veber. Citira Mihu
I kako se živjelo na početku stoljeća
Ha ha
No comment
Ha ha
No comment
Isti rezultati bili bi i na pitanju jeste li staljinist.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
hahahahaha kravo.Sora wrote:A veber. Citira Mihu
Ha ha
No comment
tvoji koji su čuvali ovce su pokrali moju obitelj.
pa si ti onda postala "učiteljica"
znate samo krasti
2014-12-30
T.- Posts : 17557
2014-04-14
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
T. wrote:ludi ste obojica...
to je sok...
Dalo bi se tu raspravljati o fluidnim rodnim i inim identitetima.
Guest- Guest
marcellus wrote:Sovak wrote:
imamo pobjednika!
Jebate ... a još sam se suzdržaval!
Užas.
Guest- Guest
srecom si nebitan likSovak wrote:marcellus wrote:Sovaka za premijera...
S 85.5% fašistoidnosti.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Polako, bio je i adolf ...debotoijusto wrote:srecom si nebitan likSovak wrote:marcellus wrote:Sovaka za premijera...
S 85.5% fašistoidnosti.
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Koliko su ljudi u godinu dana izgubili Ukrajinci, a koliko Rusi? Ovo su sve procjene
» Koliko košta Vesna a koliko Jadranka? Jesu li skuplje od Stipe ili su jeftinije?
» Covid-potvrde u bolnicama: Koliko je zaraženo cijepljenih, a koliko necijepljenih
» Fenomen bujanja uhljeba '82:Koliko Jugoslovena radi u društvenom sektoru,koliko u industriji?
» EUROPA JE LEGALIZIRALA INCEST, UKRAJINA ODLIKOVALA HITLERA ? koliko istine, koliko laži
» Koliko košta Vesna a koliko Jadranka? Jesu li skuplje od Stipe ili su jeftinije?
» Covid-potvrde u bolnicama: Koliko je zaraženo cijepljenih, a koliko necijepljenih
» Fenomen bujanja uhljeba '82:Koliko Jugoslovena radi u društvenom sektoru,koliko u industriji?
» EUROPA JE LEGALIZIRALA INCEST, UKRAJINA ODLIKOVALA HITLERA ? koliko istine, koliko laži
Page 4 of 5