Revolucija u Armeniji
Page 13 of 15
Page 13 of 15 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15
Re: Revolucija u Armeniji
Da, istinaMaximusDecimusMiridije wrote:Ringo10 wrote:
Sam Pašinjan je rekao da je bio spreman na kompromis po ruskom mirovnom planu ali nije se usudio to javno reći da ga ne bi rulja linčovala
On i prethodnici su krivi što su godinama mogli primjetiti što se sprema. Jer nisu se ovi naoružali u tri mjeseca ciljano opremom s kojom mogu bez pretjeranog rizika rasturati ovima sve živo...i u godinama nitko da ne odreagira na to. A imali su mogućnosti i politički pa i vojno su mogli za koliko toliko normalne novce kupiti oružje koje bi barem donekle negiralo prednosti koje su ovi imali u zraku i na polju. Potpuna propast.
JA ne znam šta je njima bilo u glavi
Valjda arogancija i silna samouvjerenost i ufuranost u mit o svojoj nepobjedivosti
I silno podcjenjivanje Azera
Nemam drugog objašnjenje
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ti dronovi su kurac kad imaš bilo što što ih može skinuti. Ma bilo što. Pazi jebote to je max brzina 200 na sat. Pogon austrijski motori koje ovi rade za sportske avione. I ovi nisu bili sposobni promisliti opće da imaju nekakav dubinski pzo koji bi se mogao s time nositi.
Sav PZO su nagurali na prve linije da imaju u dometu aerodrome i slično...prvo što im je najeblo je to bilo. I s čime onda da ih rušiš...s kurcom. A teren da te bog sačuva. 80% vojske nagurali u granično područje gdje nema nikakve vegetacije, jedina zaštita rovovi i zemunice. Okej...spasi glavu ljudima. Ali su ostali bez artiljerije i nisu mogli evakuirati ni ranjene niti su im mogla pojačanja dolaziti....ode moral u 3pm u 5 dana. Katastrofalan pristup samome ratu, taktici,svemu živome. Potpuni zajeb. Iza prve linije nisu uopće imali položaje...jebote na cesti prema Šuši...jedan utvrđen položaj da su imali na onim jebenim poljskim putevima...sa rovovima i protuoklopom gdje ima i vegetacije i teren je gadan...mogli su ih zadržavati tjednima. Ali kažem...nisu stigli ni vreće pijeskom napuniti... da Rusi nisu bubnuli šakom o stol ovo bi sve bilo gotovo već danas. Nije mi ni sada jasan motiv Rusa zašto su ih spašavali iskren da budem (drago mi je da jesu). Mogli su ih komotno pustiti niz vodu ali svejedno su im pomogli. Ima da im ljube guzicu za ovo za vjeke vjekova ako imalo mozga imaju.
Sav PZO su nagurali na prve linije da imaju u dometu aerodrome i slično...prvo što im je najeblo je to bilo. I s čime onda da ih rušiš...s kurcom. A teren da te bog sačuva. 80% vojske nagurali u granično područje gdje nema nikakve vegetacije, jedina zaštita rovovi i zemunice. Okej...spasi glavu ljudima. Ali su ostali bez artiljerije i nisu mogli evakuirati ni ranjene niti su im mogla pojačanja dolaziti....ode moral u 3pm u 5 dana. Katastrofalan pristup samome ratu, taktici,svemu živome. Potpuni zajeb. Iza prve linije nisu uopće imali položaje...jebote na cesti prema Šuši...jedan utvrđen položaj da su imali na onim jebenim poljskim putevima...sa rovovima i protuoklopom gdje ima i vegetacije i teren je gadan...mogli su ih zadržavati tjednima. Ali kažem...nisu stigli ni vreće pijeskom napuniti... da Rusi nisu bubnuli šakom o stol ovo bi sve bilo gotovo već danas. Nije mi ni sada jasan motiv Rusa zašto su ih spašavali iskren da budem (drago mi je da jesu). Mogli su ih komotno pustiti niz vodu ali svejedno su im pomogli. Ima da im ljube guzicu za ovo za vjeke vjekova ako imalo mozga imaju.
Guest- Guest
Nece Armenci biti zahvalni. Ako i smijene Pasinjana, dovest ce opet neku prozapadnu kreaturu...ili neutralnu u najboljem slucaju, ali i to bi bilo OK u usporedbi sa ovim Sorosevim tupanom
Nije ni meni jasno sto im Rusi opet izvlace muda iz procjepa.
Gledam i sada kako se ponasaju i sta pricaju...ne zasluzuju oni to ...trebali su ih Rusi pustit niz vodu potpuno ...jebi ih
Nije ni meni jasno sto im Rusi opet izvlace muda iz procjepa.
Gledam i sada kako se ponasaju i sta pricaju...ne zasluzuju oni to ...trebali su ih Rusi pustit niz vodu potpuno ...jebi ih
2015-09-24
Evo ti Susija....na otvorenome ih je pohvatalo nigdje zastite nigdje nicega. Ne zna se broja poginulima. Zato je vojska i trazila vjerojatno da se stane sa svime. Ovi su se ili izvlacili ili ne znam ni ja sta. Boze sacuvaj na sta ovo lici...ne moze se izbrojati jbte.
Guest- Guest
Ili ovo...nigdje zastite,rova..nista. Ne postoje linije. Tenk nasred ceste ode u pizdu materinu malo kasnije...
Guest- Guest
Ovo gore kod Susija je horor i katastrofa. Kazu da je na stotine poginulih.
Rat vodjen diletantski. Pasinjan je smijenio sav oficirski kadar skolovan u Rusiji, a drugog nije ni imao i postavio kretene koji pojma nemaju
Ja ne kontam kako budalama nije jasno da te obojene revolucije nista dobro ne donose. Samo kaos i propast
Rat vodjen diletantski. Pasinjan je smijenio sav oficirski kadar skolovan u Rusiji, a drugog nije ni imao i postavio kretene koji pojma nemaju
Ja ne kontam kako budalama nije jasno da te obojene revolucije nista dobro ne donose. Samo kaos i propast
2015-09-24
uffff...dobro bi bilo kad bi Ekipa ovdje prikazana,prosla bar par sezona Pabđija,ne bi vako zavrsili..MaximusDecimusMiridije wrote:
Evo ti Susija....na otvorenome ih je pohvatalo nigdje zastite nigdje nicega. Ne zna se broja poginulima. Zato je vojska i trazila vjerojatno da se stane sa svime. Ovi su se ili izvlacili ili ne znam ni ja sta. Boze sacuvaj na sta ovo lici...ne moze se izbrojati jbte.
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:
Ovo izgleda ko da je čitava brigada zbrisana sa zemljom
Da im Rusi nisu uletjeli, Azeri bi do kraja mjeseca bili u Jerevanu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
MaximusDecimusMiridije wrote:da Rusi nisu bubnuli šakom o stol ovo bi sve bilo gotovo već danas. Nije mi ni sada jasan motiv Rusa zašto su ih spašavali iskren da budem (drago mi je da jesu). Mogli su ih komotno pustiti niz vodu ali svejedno su im pomogli. Ima da im ljube guzicu za ovo za vjeke vjekova ako imalo mozga imaju.
Evo čitam, ovi iz Armenskih prozapadnih NVO pričaju kako su Rusi na strani Azera, naime spriječavaju Armensku vojsku da djeluje i pobjeđuje :D
Paralelni svemir...
2018-04-10
Erdogan gura svu mogucu podrsku Azerima osim zive sile..Armeni mogu samo biti pregazeni bez Rusa..
Guest- Guest
[size=23]“The human rights NGOs who applauded Pasinyan’s reforms were silent once the war began. EU officials who’d encouraged Pashinyan’s westward path limited themselves to empty expressions of concern as the fighting raged.”
[/size]
[/size]
2018-04-10
Citam one pisanije na bosnjackom muslimanskom forumu KLIX.BA
Pa mi nije jasno... jesu li Armenci BiH muslimanima nekad neko zlo nanijeli ... sudeci prema onim izlivima antiarmenske mrznje na tom forumu
Razumijem da je tamo velika vecina auditorija na strani azerskih muslimana ali ono je bas izvan pameti
Pa mi nije jasno... jesu li Armenci BiH muslimanima nekad neko zlo nanijeli ... sudeci prema onim izlivima antiarmenske mrznje na tom forumu
Razumijem da je tamo velika vecina auditorija na strani azerskih muslimana ali ono je bas izvan pameti
2015-09-24
isao na klix.ba rekao im sta ih sljeduje i odmah me banirali hehehe...muslimanska demokracija
2015-09-24
bosnijačko-mošnjacka islamska podrska..pa da Turcadija dojde klati na balkan ponovno,ovi bih docekali kao rodjenu bracu..Ringo10 wrote:Citam one pisanije na bosnjackom muslimanskom forumu KLIX.BA
Guest- Guest
Ringo10 wrote:isao na klix.ba rekao im sta ih sljeduje i odmah me banirali hehehe...muslimanska demokracija
Eto ti tvoje Sarajevo koje si branil.
Sad lovi klokane po Victoriji.
Guest- Guest
U Armeniji spriječili pokušaj ubojstva premijera
prije 19 minuta
Foto: EPA
ARMENIJA je spriječila pokušaj ubojstva premijera Nikola Pašinjana i pokušaj da vlast preuzme skupina bivših dužnosnika, objavila je Nacionalna služba sigurnosti.
Pašinjan je pod pritiskom tisuća demonstranata koji prosvjeduju od utorka i traže da odstupi zbog prekida vatre koji je dogovorio i koji je Azerbajdžanu osigurao teritorijalne dobitke u Nagorno Karabahu nakon šest tjedana borbi.
NSS je objavio da su uhićeni njegov bivši čelnik Artur Vanecjan, bivši šef kluba zastupnika Republikanske stranke u parlamentu Vahram Bagdasarjan i ratni veteran Ashot Minasjan.
"Osumnjičeni su planirali ilegalno preuzeti vlast ubojstvom premijera i već su razgovarali o potencijalnim kandidatima koji bi ga zamijenili", objavio je NSS u priopćenju.
Pašinjan je ranije ovaj tjedan rekao da nije imao izbora osim potpisati sporazum kako bi spriječio daljnji gubitak teritorija. Rekao je da za to preuzima osobnu odgovornost, ali je odbacio pozive da odstupi.
Prekid vatre zaustavio je vojne akcije u i oko Nagorno Karabaha, enklave međunarodno priznate kao dio Azerbajdžana, ali naseljene uglavnom Armencima.
Od devedesetih godina prošlog stoljeća etnički Armenci imali su vojnu kontrolu nad Nagorno Karabahom i dijelovima teritorija Azerbajdžana koji ga okružuju.
Sada su izgubili dobar dio enklave, kao i teritorija oko nje.
Borbe započete u rujnu u kojima je, kako se pretpostavlja, poginulo nekoliko tisuća ljudi, izazvale su strah da bi rat mogao zahvatiti širu regiju, s obzirom na to da Turska podržava Azerbajdžan, a Rusija ima sporazum s Armenijom, gdje ima i svoju vojnu bazu.
Prema nekim podacima, više od 1000 boraca iz vojske Nagorno Karabaha izgubilo je život, a Azerbajdžan nije objavio podatke o svojim ratnim žrtvama, no Rusija procjenjuje da je na svakoj strani oko 5000 poginulih.
prije 19 minuta
Foto: EPA
ARMENIJA je spriječila pokušaj ubojstva premijera Nikola Pašinjana i pokušaj da vlast preuzme skupina bivših dužnosnika, objavila je Nacionalna služba sigurnosti.
Pašinjan je pod pritiskom tisuća demonstranata koji prosvjeduju od utorka i traže da odstupi zbog prekida vatre koji je dogovorio i koji je Azerbajdžanu osigurao teritorijalne dobitke u Nagorno Karabahu nakon šest tjedana borbi.
NSS je objavio da su uhićeni njegov bivši čelnik Artur Vanecjan, bivši šef kluba zastupnika Republikanske stranke u parlamentu Vahram Bagdasarjan i ratni veteran Ashot Minasjan.
"Osumnjičeni su planirali ilegalno preuzeti vlast ubojstvom premijera i već su razgovarali o potencijalnim kandidatima koji bi ga zamijenili", objavio je NSS u priopćenju.
Pašinjan je ranije ovaj tjedan rekao da nije imao izbora osim potpisati sporazum kako bi spriječio daljnji gubitak teritorija. Rekao je da za to preuzima osobnu odgovornost, ali je odbacio pozive da odstupi.
Prekid vatre zaustavio je vojne akcije u i oko Nagorno Karabaha, enklave međunarodno priznate kao dio Azerbajdžana, ali naseljene uglavnom Armencima.
Od devedesetih godina prošlog stoljeća etnički Armenci imali su vojnu kontrolu nad Nagorno Karabahom i dijelovima teritorija Azerbajdžana koji ga okružuju.
Sada su izgubili dobar dio enklave, kao i teritorija oko nje.
Borbe započete u rujnu u kojima je, kako se pretpostavlja, poginulo nekoliko tisuća ljudi, izazvale su strah da bi rat mogao zahvatiti širu regiju, s obzirom na to da Turska podržava Azerbajdžan, a Rusija ima sporazum s Armenijom, gdje ima i svoju vojnu bazu.
Prema nekim podacima, više od 1000 boraca iz vojske Nagorno Karabaha izgubilo je život, a Azerbajdžan nije objavio podatke o svojim ratnim žrtvama, no Rusija procjenjuje da je na svakoj strani oko 5000 poginulih.
2018-04-10
Brifing Ruskog zapovjednika sa terena. Musliman sa Kavkaza, Tabasaranac.
Last edited by Hektorović on Sat 14 Nov - 22:44; edited 2 times in total
2018-04-10
Page 13 of 15 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15
Similar topics
» Revolucija u Armeniji
» Opet se zapuškaralo u Armeniji
» Vojni udar u Armeniji, traže ostavku vlade
» Josep Borrell najavio veće prisustvo Evropske unije u Armeniji
» Turci tvrde da je Arkan živ i priložili njegovu sliku iz 2020 te da je viđen u Armeniji
» Opet se zapuškaralo u Armeniji
» Vojni udar u Armeniji, traže ostavku vlade
» Josep Borrell najavio veće prisustvo Evropske unije u Armeniji
» Turci tvrde da je Arkan živ i priložili njegovu sliku iz 2020 te da je viđen u Armeniji
Page 13 of 15