TITO ‘ĐENERALU DRAŽI’ PODMETNUO I SVOJE ZLOČINE?
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
TITO ‘ĐENERALU DRAŽI’ PODMETNUO I SVOJE ZLOČINE?
wikipedia.org/ilustracija
ZLOČINAC PROTIV ZLOČINCA
+ AAA -
TITO ‘ĐENERALU DRAŽI’ PODMETNUO I SVOJE ZLOČINE? Srbi tvrde – jest, dokopali smo se originalne presude!
Autor: T. Budak Nedjelja, 06. Prosinac 2015. u 19:18
"Riječ je tome da su se povijesne činjenice o zločinima komunista željele prikriti i svaliti na leđa generalu Draži. Za takav odnos komunisti su imali i suglasnost saveznika koji su bili na njihovoj strani", kazao je Stevanović.
Iako je Srbija ove godine u petom mjesecu rehabilitirala četničkog vođu Dragoljuba Dražu Mihailovića, njegov lik i (zlo)djelo ne prestaju intrigirati tamošnju javnost. Četnički odred u Srbiji je priznat, legalan, a u većoj mjeri i poštivan od srpskog naroda. Članovi ovog odreda primaju boračke mirovine i uživaju sve povlastice, a poznato je i da su se ne tako davno pobunili jer su im odbili “topličko liječenje”. Ne čudi, stoga, što unatoč rehabilitiranju njihovog vođe čije se titule ne odriče ni sam predsjednik Tomislav Nikolić, srpska javnost i dalje nastoji u što većoj mjeri opravdati i umanjiti zločine “đenerala Draže”. Najnoviji povod za to dobili su pojavljivanjem originalne presude iz koje je, tvrde, razvidno da mu je Tito “prišio” razne zločine koje su počinili komunisti. Ovaj dokument koji je prije nekoliko desetljeća nestao iz svih arhiva jugoslovenskih obavještajnih i civilnih službi ima nemjerljivu povijesnu važnost, suglasni su srpski povjesničari i pravnici.
Bez potrebe da se umanje zločini Draže Mihailovića, a poznavajući Josipa Broza Tita i njegov “način rada”, ova teorija donekle možda i “pije vodu”. Akademik Dragoljub Živojinović kaže da je otkriće originalne presude Mihailoviću izuzetno važna stvar za povijesnu znanost:
– Dokument je završio u privatnoj arhivi po naređenju Ozne i samog Tita. Neprimjereno je da su se tako važni dokumenti uzimali nezakonito iz državnih arhiva. To nije jedini dokument koji je nelegalno nestao. Neki ljudi su to svjesno činili da bi se sakrila njihova uloga u nečasnim povijesnim događanjima – kazao je Živojinović.
Čovjek koji je kod sebe od 1947. godine čuvao originalnu presudu, poslije svoje smrti dokument je predao svom potomku. Kaže kako je i njemu odgovaralo da se za taj dokument ne zna, jer se i on plašio za sebe i svoju sigurnost. Tvrdi kako se istine najviše plašio Josip Broz Tito, jer je “znao da mu sud povijesti može biti veliki protivnik”. Novi “čuvar dokumenta” ipak je presudu podastro srbijanskim medijima, a na pitanje hoće li je predati državnim organima, kazao je:
– Originalnu presudu rođak mi je dao pred smrt, vjerovatno zbog grižnje savjesti. Nisam siguran hoću li je predati državnim organima i arhivima. Znam da je ova presuda važna za povijest, ali se plašim da ću navući gnjev javnosti na svoju obitelj – kazao je.
Pukovnik u mirovini Novica Stevanović, koji je bio član Komisije za utvrđivanje činjenica o smrti generala Dragoljuba Draže Mihailovića, kaže da je riječ o važnom dokumentu koji oni nisu imali u posjedu.
– Riječ je tome da su se povijesne činjenice o zločinima komunista željele prikriti i svaliti na leđa generalu Draži. Za takav odnos komunisti su imali i suglasnost saveznika koji su bili na njihovoj strani – kazao je Stevanović.
http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/tito-deneralu-drazi-podmetnuo-svoje-zlocine-srbi-tvrde-jest-dokopali-smo-se-originalne-presude-866688
Eto,kad sam ja to ranije pisao po net.hr forumu mnogi su govorili kako sam troler.
Partizani su bili mudri,jer dok se dva tuku treći koristi priliku,mnoga sela narodnih neprijatelja koja su prekomjerno kažnjena,poslije rata trebalo se to nekako opravdati.Takvih kažnjenih sela bilo je i srpskih i hrvatskih,pa gdje god su partizani prekomjerno kaznili selo sa srpskim stanovništvom nakon rata su to pripisali ustaškim zločinima a prekomjerno kažnjena sela s hrvatskim stanovništvom poslije su pripisali četničkim zločinima.
Tko je tada uopće i pomišljao da će se za nekih 50,60 god. pojaviti neke reakcionarske bande koje će to proispitivati i dovoditi u pitanje čast tekovine naše antifašističke borbe.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Re: TITO ‘ĐENERALU DRAŽI’ PODMETNUO I SVOJE ZLOČINE?
Tako je i antifašist Roko Prč u Malom Mistu dao smjernici kako će se turistima objašnjavat zločine WW2...Antif_No1 wrote:pa gdje god su partizani prekomjerno kaznili selo sa srpskim stanovništvom nakon rata su to pripisali ustaškim zločinima a prekomjerno kažnjena sela s hrvatskim stanovništvom poslije su pripisali četničkim zločinima.Tko je tada uopće i pomišljao da će se za nekih 50,60 god. pojaviti neke reakcionarske bande koje će to proispitivati i dovoditi u pitanje čast tekovine naše antifašističke borbe.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Nimalo čudno, još je Pijade za rata naputio svoje borce da se preodievaju u ustaše i četnike te pale sela pa nude zaštitu.
A taj Prčev naputak mi je legendaran.
opet neki sukobi među antifašistima?
Regoč wrote:A taj Prčev naputak mi je legendaran.
ne sjećam se kako je išlo?
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
U okolici Maloga Mista bilo je neko spaljeno naselje pa pitali turistički vodiči direktora Roka Prča kako da kažu Niemcima da su ga spalili njemački vojnici, da se ne zamjere. Kaže drug Roko, recite da su ga spalili Talijani. A ako budu zajedno Niemci i Talijani? Onda da su spalili Amerikanci. A ako u grupi bude i Amerikanaca? Onda okrivite Engleze. A što ako budu i Niemci, i Talijani, i Amerikanci i Englezi, svi zajedno? E, onda recite da smo ga sami spalili, lud narod sam sebe zapalio.marcellus wrote:ne sjećam se kako je išlo?Regoč wrote:A taj Prčev naputak mi je legendaran.
Sad si zamisli pojavu četnika s partizanskom kapom i petokrakom ...u samoborskom kraju ? Sta bi oni tamo tražili i kome je bilo u interesu se maskirati ? Za glupantrope iz foruma -maskiranje je bilo uobičajena metoda ustaša ... Bar ovdje. Boli me neka stvar za istočnije ...Regoč wrote:Nimalo čudno, još je Pijade za rata naputio svoje borce da se preodievaju u ustaše i četnike te pale sela pa nude zaštitu.
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Nema sukoba među antifašistimamarcellus wrote:opet neki sukobi među antifašistima?
Ti si stvarno nore gljive jel Ima sukob među antifašistima i fašistima Sa sasvim izvjesnim krajem.
Jebat cemo vam sve ...po spisku
2014-04-29
Doduše , kad sam vidjela marcelnko tebe na
Slikici, odustajem od ...sexualnog nasilja Bljuuuuuv
Slikici, odustajem od ...sexualnog nasilja Bljuuuuuv
2014-04-29
Sorašice, u pauzi između zadovoljavanja druga sekretara i druga predsjednika, pročitaj govor druga Mošea Pijadea na Drugom zasjedanju AVNOJ-a.Sora wrote:Sad si zamisli pojavu četnika s partizanskom kapom i petokrakom ...u samoborskom kraju ? Sta bi oni tamo tražili i kome je bilo u interesu se maskirati ? Za glupantrope iz foruma -maskiranje je bilo uobičajena metoda ustaša ... Bar ovdje. Boli me neka stvar za istočnije ...Regoč wrote:Nimalo čudno, još je Pijade za rata naputio svoje borce da se preodievaju u ustaše i četnike te pale sela pa nude zaštitu.
Kakvim se bljuvotinava neki bave, čudo jedno.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Gluposti!!!Antif_No1 wrote:Eto,kad sam ja to ranije pisao po net.hr forumu mnogi su govorili kako sam troler.Partizani su bili mudri,jer dok se dva tuku treći koristi priliku,mnoga sela narodnih neprijatelja koja su prekomjerno kažnjena,poslije rata trebalo se to nekako opravdati.Takvih kažnjenih sela bilo je i srpskih i hrvatskih,pa gdje god su partizani prekomjerno kaznili selo sa srpskim stanovništvom nakon rata su to pripisali ustaškim zločinima a prekomjerno kažnjena sela s hrvatskim stanovništvom poslije su pripisali četničkim zločinima.
Upravo su ustašoidi to činili.
Recimo za pokolj Hrvata pod Kamešnicom,koji su izveli ustaše i SS-ovci,tvrdili su najprije da su to počinili četnici,a kasnije da su bili partizani.
Čak su za teški pokolj nad Hrvatima Lipe kojeg su počinili Nijemci,počeli pričati da su to bili četnici. Kasnije se ustanovilo da je tu bilo 10-tak četnika,ali četnika-Hrvata.
Palež na Kozari za koje postoje i dokumentirani dokazi,prikazali su kao pokolj partizana odjevenih u ustaške uniforme!!!
A zamislite što su pisali u Dnevnom,da su partizani strijeljali pripadnike 1.splitskog odreda,koji ustvari nisu ni bili partizani,već domoljubi koji su iz Splita htjeli pristupiti ustašama!!!!!!!
Vrhunac ludila je Jasenovac. Gdje se sve kosti prikazuju kao kosti hrvatskih domoljuba koje su ubili komunisti!!!!!!!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Trebao bi ti citati govore mode pijane ...Regoč wrote:Sorašice, u pauzi između zadovoljavanja druga sekretara i druga predsjednika, pročitaj govor druga Mošea Pijadea na Drugom zasjedanju AVNOJ-a.Sora wrote:Sad si zamisli pojavu četnika s partizanskom kapom i petokrakom ...u samoborskom kraju ? Sta bi oni tamo tražili i kome je bilo u interesu se maskirati ? Za glupantrope iz foruma -maskiranje je bilo uobičajena metoda ustaša ... Bar ovdje. Boli me neka stvar za istočnije ...Regoč wrote:Nimalo čudno, još je Pijade za rata naputio svoje borce da se preodievaju u ustaše i četnike te pale sela pa nude zaštitu.
2014-04-29
Ma fuj, zamisli da su bili te ustase takvi gadovi da su činili dvostruki zločin , pobili ljude i drugom pripisali . Kukavice izdajničke i najveća sramota Hrvatajastreb wrote:Gluposti!!!Antif_No1 wrote:Eto,kad sam ja to ranije pisao po net.hr forumu mnogi su govorili kako sam troler.Partizani su bili mudri,jer dok se dva tuku treći koristi priliku,mnoga sela narodnih neprijatelja koja su prekomjerno kažnjena,poslije rata trebalo se to nekako opravdati.Takvih kažnjenih sela bilo je i srpskih i hrvatskih,pa gdje god su partizani prekomjerno kaznili selo sa srpskim stanovništvom nakon rata su to pripisali ustaškim zločinima a prekomjerno kažnjena sela s hrvatskim stanovništvom poslije su pripisali četničkim zločinima.
Upravo su ustašoidi to činili.
Recimo za pokolj Hrvata pod Kamešnicom,koji su izveli ustaše i SS-ovci,tvrdili su najprije da su to počinili četnici,a kasnije da su bili partizani.
Čak su za teški pokolj nad Hrvatima Lipe kojeg su počinili Nijemci,počeli pričati da su to bili četnici. Kasnije se ustanovilo da je tu bilo 10-tak četnika,ali četnika-Hrvata.
Palež na Kozari za koje postoje i dokumentirani dokazi,prikazali su kao pokolj partizana odjevenih u ustaške uniforme!!!
A zamislite što su pisali u Dnevnom,da su partizani strijeljali pripadnike 1.splitskog odreda,koji ustvari nisu ni bili partizani,već domoljubi koji su iz Splita htjeli pristupiti ustašama!!!!!!!
Vrhunac ludila je Jasenovac. Gdje se sve kosti prikazuju kao kosti hrvatskih domoljuba koje su ubili komunisti!!!!!!!
2014-04-29
jadan ovaj narod, jadna ova zemlja...jastreb seronja i sojka jos zivi...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Ali sami Srbi koji su bili najveće žrtve ustaškog terora,takođe tvrde kako je drug Tito svoje zločine prebacivao drugima,među ostalim i drugu Draži.
Čak su i talijanski vojnici štitili nedužnu srpsku nejač od povampirisanih partizana Hrvata,koji nisu bili ništa drugo doli crvene ustaše,pa to onda opet na kraju dođe kao da su ih klali orginalne crne ustaše.
Čak su i talijanski vojnici štitili nedužnu srpsku nejač od povampirisanih partizana Hrvata,koji nisu bili ništa drugo doli crvene ustaše,pa to onda opet na kraju dođe kao da su ih klali orginalne crne ustaše.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
jastreb wrote:
Nije to ludilo. To je stanje. Treba vremena, ali se privikneš, i onda ti je normalno.
crvenkasti-
2014-04-17
Splitovci su došli u Signo na prosvjed protiv dvojezičnih ploča i tu su ih ubili partizani, a ne snage koje su imale legalni monopol fizičke prisilejastreb wrote:
Gluposti!!!
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Tito mu je draži od Tuđmana, ne poštuje zakone EU, a na jesen će opet biti biran
» Amerikanci svoje zločine u video igri prikazali kao ruske.
» Ugledni njemacki medij:'Da je '45-te postojao Haag,Tito bi bio osudjen za ratne zlocine.'
» Zašto se mi moramo ispricavati i opravdavati nekome za zlocine Ustaša ako ovi nece za svoje ?
» Tko će navesti da je doktorirao na Tito i ribari, Tito i njegov pas i slične budalaštine...
» Amerikanci svoje zločine u video igri prikazali kao ruske.
» Ugledni njemacki medij:'Da je '45-te postojao Haag,Tito bi bio osudjen za ratne zlocine.'
» Zašto se mi moramo ispricavati i opravdavati nekome za zlocine Ustaša ako ovi nece za svoje ?
» Tko će navesti da je doktorirao na Tito i ribari, Tito i njegov pas i slične budalaštine...
Page 1 of 2