Radovi na Pelješkom mostu u punom su pogonu: Promet će biti moguć i prije završetka 30 km cesta, otkriveno kada
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Radovi na Pelješkom mostu u punom su pogonu: Promet će biti moguć i prije završetka 30 km cesta, otkriveno kada
Dok selo gori most se ipak gradi. Babe se i dalje češljaju, naravno.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Radovi na Pelješkom mostu u punom su pogonu: Promet će biti moguć i prije završetka 30 km cesta, otkriveno kada
sve stoji, nema žive duše...Eroo wrote:UŽIVO:
https://www.livecamcroatia.com/hr/kamera/peljeski-most-gradiliste
T.- Posts : 17557
2014-04-14
ludonji objasnit ne mozes..jos se hvali kako ce most biti brze napravljen od pristupnih cesta..ne bi me zacudilo da most postane na kraju kao most na kraju svijeta...T. wrote:sve stoji, nema žive duše...Eroo wrote:UŽIVO:
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Da, a onda će po njemu posijat šampinjone. Ako vam nešto ne pokvari Plenky.vuksadinare wrote:ludonji objasnit ne mozes..jos se hvali kako ce most biti brze napravljen od pristupnih cesta..ne bi me zacudilo da most postane na kraju kao most na kraju svijeta...T. wrote:sve stoji, nema žive duše...Eroo wrote:UŽIVO:
a sto ce pokvariti?..mozes nesto navesti u njegov prilog..pokvareno je ionako sve...Eroo wrote:Da, a onda će po njemu posijat šampinjone. Ako vam nešto ne pokvari Plenky.vuksadinare wrote:ludonji objasnit ne mozes..jos se hvali kako ce most biti brze napravljen od pristupnih cesta..ne bi me zacudilo da most postane na kraju kao most na kraju svijeta...T. wrote:sve stoji, nema žive duše...Eroo wrote:UŽIVO:
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ma nije zbog mosta, pa spojit ćemo hrvatski teritorij konačnovuksadinare wrote:...vala ako nemamo nista drugo imamo peljeski...tko jos ima most..
da su prekinute i teritorijalne vode, imali bi enklavu
Prvi put od stoljeća sedmog.Noor wrote:ma nije zbog mosta, pa spojit ćemo hrvatski teritorij konačnovuksadinare wrote:...vala ako nemamo nista drugo imamo peljeski...tko jos ima most..
Jedan od svijetlih momenata u povijesti DNRH. Zashto??? Zato shta gradilishtu nije dozvoljen pristup niti jednoj rvatskoj kompaniji, svjetniku, drzavnom tajniku i sl. Sad , da su ovi shta vode zemlju u zadnjih 30tak godina imalo normalni i da imaju savijest, zabrinuli bi se da zemlja od 4,5 milja (Po Bauku) stanovnika nema gradjevinsku efktivu niti kapacitet da to odradi. Zabrinuli bi se da bi na mostu bila pokraden najmanje dupl suma. No to nikoga ne brine. Istina Bog bit che lijepo gledati osunchano lice bobuljichavog smrkavca na otvaranju mosta. On je tvrdio da se neche nikada izgraditi. Poslije, jebi ga lizhi shta si posro. Kila mozga.....
2014-04-14
Eroo wrote:Prvi put od stoljeća sedmog.Noor wrote:ma nije zbog mosta, pa spojit ćemo hrvatski teritorij konačnovuksadinare wrote:...vala ako nemamo nista drugo imamo peljeski...tko jos ima most..
Mir u Srijemskim Karlovcima
Karlovački mir je mirovni ugovor koji su 26. I. 1699. u Srijemskim Karlovcima potpisali predstavnici Svete lige (Habsburška Monarhija, Mletačka Republika, Poljska, Rusija) i Osmanskoga Carstva.
Označava završetak rata započetoga 1683. pohodom velikoga vezira Kara Mustafa-paše na Beč.
Zaključcima ugovora svakoj potpisanoj stranci pripao je dio zemalja osvojenih dotadašnjim ratovanjima prema načelu što tko posjeduje, neka mu i ostane (uti possidetis, ita possideatis).
- Poljskoj je pritom vraćena Podolija (Podolsk) i zapadni dio Ukrajine, a Osmansko Carstvo moralo je od srpnja 1700.
- Rusiji prepustiti Azov, pravo na neograničenu plovidbu Crnim morem te plovidbu trgovačkih brodova kroz tjesnace u Sredozemlju.
- Granica Osmanskoga Carstva prema Habsburškoj Monarhiji povukla se na tokove rijeka Save i Une.
Habsburški car Leopold I. stekao je pritom cijelu Ugarsku i Transilvaniju, osim temišvarskoga Banata, koji je ostao u sastavu Osmanskoga Carstva, cijelu Slavoniju i veći dio Srijema (osim jugoistočnog dijela sa Zemunom, Rumom i Srijemskom Mitrovicom), te Hrvatsku do Une i južno od Velebita. Hrvatska, koju je tijekom rada tzv. Komisije za razgraničenje (1699–70) zastupao P. R. Vitezović, stekla je svoje teritorije u dravsko-savskom međurječju kao i dio teritorija u dunavsko-savskom međurječju (do crte Slankamen–Rača), ali je znatan dio srednjovjekovne Hrvatske ostao u Bosanskom pašaluku.
Iz hrvatskog teritorija izdvojen je prostor između rijeka Vrbasa i Une s Bosanskim Novim, Bosanskom Dubicom i Bihaćem, dio Posavine te uski pojas u istočnoj Lici.
Sporazum između Mlečana i Osmanlija bio je potpisan naknadno u Beogradu (7. II. 1699). Razgraničenjem što ga je proveo providur Giuseppe Govato Grimani (Linea Grimani) Mletačka Republika zadržala je ratom stečene gradove Knin, Vrliku, Sinj, Vrgorac, Gabelu (Acquisto nuovo: novi posjed), na koje se proširilo ime Dalmacija. Uz to je dobila Moreju (Peloponez) te obalni pojas u Boki kotorskoj, od Herceg Novoga do Risna.
Kako bi spriječila izravan dodir s Mlečanima, Dubrovačka Republika zatražila je da se za Osmanlije uspostave koridori u predjelu zaljeva Klek–Neum i Sutorine, što je i prihvaćeno.
(Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža)
https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=30593
abraham wrote:Jedan od svijetlih momenata u povijesti DNRH. Zashto??? Zato shta gradilishtu nije dozvoljen pristup niti jednoj rvatskoj kompaniji,
ovakva tvrdnja je prilično maliciozna i u potpunosti netočna:
- hrvatski inženjeri provjeravaju kvalitetu proizvodnje čelične konstrukcije
- varioci Brodosplita su bili angažirani u radovima na spajanju segmenata
- SVI nadzorni inženjeri na mostu su hrvatski inženjeri
- radove na pristupnoj prometnici na kopnenoj strani mosta izvodi hrvatska tvrtka
- itd
Kolega je bio precizan, 'rvatskoj' kompaniji...Noor wrote:abraham wrote:Jedan od svijetlih momenata u povijesti DNRH. Zashto??? Zato shta gradilishtu nije dozvoljen pristup niti jednoj rvatskoj kompaniji,
- radove na pristupnoj prometnici na kopnenoj strani mosta izvodi hrvatska tvrtka
- itd
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Tko je glavni izvodzach???? Kontrolu , uobichajeno, vrshi naruchitelja a ovo shta su neki varili???? PA i Mustafa iz Zence im je peko burek. Nebitno. Poenta je da DNRH shto zbog korupcije , shto zbog nekompetencije nije u stanju napraviti neki ovakov projekt. Ukolik jest onda je chi drzavne izdaje davanje istog Kinezima.Noor wrote:abraham wrote:Jedan od svijetlih momenata u povijesti DNRH. Zashto??? Zato shta gradilishtu nije dozvoljen pristup niti jednoj rvatskoj kompaniji,
- itd
2014-04-14
Kolegice wrote:, koliko sam shvatio vi ste iz te branshe te ste se (ne znam zasto) nasli pogodjeni. Nisam pisao nishta o vama jer vas niti ne znam. Pishem ono shta sam prochitao. Da na natjechaju nije bila niti jedna konkurentna rvatska firma. Posao nije dobila rvatska firma. To je to. Mozhda rvatska gradzevinaska industrija mozhe raditi shoping centre i zgrade do osam katova. Na ozbiljne projekte che dochi ozbiljni igrachi. Jednostavno.
2014-04-14
kolega, pričate besmislice, no zbog neupućenosti u tematiku i općenito u područje o kojem eto sada pišete, neću Vam uzeti za zlo.
pozdravljam što niste pisali o meni, jer me niti ne poznajete, ali predlažem Vam da se toga držite i inače, odnosno da ne pišete o stvarima koje ne poznajete.
pozdravljam što niste pisali o meni, jer me niti ne poznajete, ali predlažem Vam da se toga držite i inače, odnosno da ne pišete o stvarima koje ne poznajete.
Samo jedno pitanje i ja siakachem ovdje. Zashto je kineska firma glavni izvodzac?????Ne treba na dugo i shiroko. Jedna rechenica.Noor wrote:kolega, pričate besmislice, no zbog neupućenosti u tematiku i općenito u područje o kojem eto sada pišete, neću Vam uzeti za zlo.
2014-04-14
abraham wrote:Samo jedno pitanje i ja isakachem ovdje. Zashto je kineska firma glavni izvodzac?????Ne treba na dugo i shiroko. Jedna rechenica.Noor wrote:kolega, pričate besmislice, no zbog neupućenosti u tematiku i općenito u područje o kojem eto sada pišete, neću Vam uzeti za zlo.
2014-04-14
najjeftinija ponudaabraham wrote:abraham wrote:Samo jedno pitanje i ja isakachem ovdje. Zashto je kineska firma glavni izvodzac?????Ne treba na dugo i shiroko. Jedna rechenica.Noor wrote:kolega, pričate besmislice, no zbog neupućenosti u tematiku i općenito u područje o kojem eto sada pišete, neću Vam uzeti za zlo.
Ajd da ne duljimo kupit chu to. Mislim u drugim stvarima gdje je javni natjechaj i narochito ovakovim kapitalnim stvarima. najjeftinija ponuda ne znachi nishta narochito. Jedan od parametara koji se gleda ali ne presudni. Mozda je u DNRH drugachije , tako da evo kupujem to objasnjenje.
2014-04-14
da, najjeftinije ne bi smio biti jedini kriterij, ali nažalost - jest.abraham wrote:Ajd da ne duljimo kupit chu to. Mislim u drugim stvarima gdje je javni natjechaj i narochito ovakovim kapitalnim stvarima. najjeftinija ponuda ne znachi nishta narochito. Jedan od parametara koji se gleda ali ne presudni. Mozda je u DNRH drugachije , tako da evo kupujem to objasnjenje.
prema Zakonu o javnoj nabavi, jedini kriterij je ENP (ekonomski najpovoljnija ponuda)
ENP se može utvrditi na temelju:
- Cijene
- Troška (pristup isplativosti npr. trošak životnog vijeka proizvoda)
- Najboljeg omjera između cijene i kvalitete
Naručitelj u postupku evaluacije prispjelih ponuda mora i bodovati sve ove elemente, a najjeftinija cijena donosi najviše bodova.
Tu su kinezi u startu bili u ogromnoj prednosti pred druga 2 ponuditelja.
zato jer bi naši pokrali, kasnili, pa krali materijal, pa isfalivali, pa bi se sve poništilo, pa ponovo iz početka i tako idućih 30-40godina. ironično pun kurac bolje smo gradili u Yugi, a možda je autocesta zadnje što je ispalo super, iako se tamo pljačkalo kako inače, ali barem je ispala dobra. ovako platiš strancima i miran si. mi se bavimo turizmom, to nam donese hrpu deviza, a to je dovoljno da platimo hrpu ovakvih mostova bez da osjetimo i još ostane za plaće uhljebaabraham wrote:Samo jedno pitanje i ja siakachem ovdje. Zashto je kineska firma glavni izvodzac?????Ne treba na dugo i shiroko. Jedna rechenica.Noor wrote:kolega, pričate besmislice, no zbog neupućenosti u tematiku i općenito u područje o kojem eto sada pišete, neću Vam uzeti za zlo.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
kaže lik koji sisa državu gdje stigne
dao ti Bog da nikad ovdje posla ne našao
dao ti Bog da nikad ovdje posla ne našao
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Radovi na Pelješkom mostu napreduju punom parom: Na terenu je 725 radnika, evo dokle su stigli
» I Bokelji o Pelješkom mostu
» Pelješac: Sve što morate znati o kineskom Pelješkom mostu
» Izetbegović o Pelješkom mostu: Nije nam cilj zaustaviti gradnju, već braniti naše interese
» Džaferović: Pozivamo Hrvatsku da obustavi radove na Pelješkom mostu, Dodik ne može blokirati našu borbu
» I Bokelji o Pelješkom mostu
» Pelješac: Sve što morate znati o kineskom Pelješkom mostu
» Izetbegović o Pelješkom mostu: Nije nam cilj zaustaviti gradnju, već braniti naše interese
» Džaferović: Pozivamo Hrvatsku da obustavi radove na Pelješkom mostu, Dodik ne može blokirati našu borbu
Page 2 of 3