Etnička mapa Beča
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Etnička mapa Beča
Jeste svi puni kojekakvih fobija :-)
Meni je Beč sada puno bolji nego prije 30 godina (odnosno, bio je bolji kad sam zadnji put bio, u 11. mjesecu prošle godine). Mislio sam i ove godine otići, ali korona malo sjebala stvar, a obično ga posjećujem s djecom.
Jedino mi se ne sviđa centar grada jer se namnožilo kojekakve turističke klateži preko svake mjere.
Sad je, kažu mi, po tom pitanju situacija puno bolja. :-)
Pravi internacionalni grad. Možeš vidjeti svakog naroda :-)
Hodaš kroz grad i gledaš na parsto metara različite vjere, kulture, kontinente. Milina jedna.
Meni su svi ok. Jedino je mladež u banani. Mislim na mladež koja je "prilagođena". Svi kao klonirani. Isti način odijevanja, iste frizure...austrijanci, hrvati, srbi, romi,...
Normalna, neprilagođena raja je raznolika i odlična.
Naravno da zauzimaju gard kad vide kako ih neki gledaju - mješavina straha i mržnje - vidi se kilometrima.
Normano je da imaju kratak fitilj prema drkadžijama.
Ja ne zazirem ni od koga i zato nemam nikakvih problema. Za normalnu ekipu respekt je obostran.
Meni je Beč sada puno bolji nego prije 30 godina (odnosno, bio je bolji kad sam zadnji put bio, u 11. mjesecu prošle godine). Mislio sam i ove godine otići, ali korona malo sjebala stvar, a obično ga posjećujem s djecom.
Jedino mi se ne sviđa centar grada jer se namnožilo kojekakve turističke klateži preko svake mjere.
Sad je, kažu mi, po tom pitanju situacija puno bolja. :-)
Pravi internacionalni grad. Možeš vidjeti svakog naroda :-)
Hodaš kroz grad i gledaš na parsto metara različite vjere, kulture, kontinente. Milina jedna.
Meni su svi ok. Jedino je mladež u banani. Mislim na mladež koja je "prilagođena". Svi kao klonirani. Isti način odijevanja, iste frizure...austrijanci, hrvati, srbi, romi,...
Normalna, neprilagođena raja je raznolika i odlična.
Naravno da zauzimaju gard kad vide kako ih neki gledaju - mješavina straha i mržnje - vidi se kilometrima.
Normano je da imaju kratak fitilj prema drkadžijama.
Ja ne zazirem ni od koga i zato nemam nikakvih problema. Za normalnu ekipu respekt je obostran.
Painkiller- Posts : 174
2014-04-27
Painkiller wrote:
divotica,
onda odjednom sablja u glavu a samo što nije s džamija počelo zavijati
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ovo su moderna vremena...kakve su te sablje spopale komšija ?epikur37 wrote:Painkiller wrote:
divotica,
Ono reče da si negdje potez Brčko-Tuzla, a u Beču imaš rodbine u 15.
Možda smo čak i neki rođaci :-)
Kad idem kroz 10. i 15. obvezno sam odjeven u pancir i imam štit... jer ne moš proć od onih sa sabljama :-)
Painkiller-
2014-04-27
Što se tiče glazbenih preferencija i zavijanja ljudi iz krajeva Ilije i Marka Begića trebali bi biti tolerantniji :-)epikur37 wrote:Painkiller wrote:
divotica,
Ja osobno povlačim crtu kod klapa. Sve drugo može proći kao pozadinska buka koju mogu ignorirati.
Ali klape...prestrašno
Painkiller-
2014-04-27
Beč jest multikulti. Ne mora to uvijek biti nešto loše. Zavisi koga trpaš.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Al svejedno ima 2 miljona stanovnika. Živio sam u Alpama tri godine i manja mjesta su zakon , priroda , tišina. Kad oćeš vikendom u grad imaš željeznicu , autobus , prošetaš obaviš šta imaš i to je to.
To se natrpalo tamo a to je život nula bodova.
To se natrpalo tamo a to je život nula bodova.
2014-04-11
Nemam pojma, neki dan u Parizu jednog sastavilo mačetom posred čela...valjda taj multikulti...Painkiller wrote:Ovo su moderna vremena...kakve su te sablje spopale komšija ?epikur37 wrote:Painkiller wrote:
divotica,
Ono reče da si negdje potez Brčko-Tuzla, a u Beču imaš rodbine u 15.
Možda smo čak i neki rođaci :-)
Kad idem kroz 10. i 15. obvezno sam odjeven u pancir i imam štit... jer ne moš proć od onih sa sabljama :-)
Bio sam u Beču prije 2 godine, mali jedan imao krizmu, kardinal Schoenbrun obavio sakrament...i onda šetam uz Dunav, vehabiti na sve strane, zagradili se...okolo bauljaju...
Neka hvala, meni ta modernost ne treba eto vam tamo...
2015-08-06
To ti je zato šta se svi ti imigranti legalni i ilegalni naseru u grad jer tamo ima posla a ti ilegalni su maltene beskućnici pa šetaju po centru grada. Ma.
Tako ti je i po Italiji samo tamo su crnci udarni po ulicama.
Tako ti je i po Italiji samo tamo su crnci udarni po ulicama.
2014-04-11
Bija san u Budimpešti deset dana za Novu godinu prije desetak godina. Ima nešto onih Roma i to je sve a nema ni njih puno. Budimpešta je ono vidiš da je to evropski grad a ne ono pesto nacija na ulici ko da si ne znam di.
Ne sviđaju se meni te multikulti šeme sa Azijom i Afrikom.
Ne sviđaju se meni te multikulti šeme sa Azijom i Afrikom.
2014-04-11
Već jedno 40-ak godina posjećujem Beč jer su mi roditelji radili tamo...sad su u mirovini u HR, ali još uvjek plaćaju stan u Beču, pa se ode povremeno :-)
A i dosta rodbine pa staalno neke svadbe, krstitke, krizme, prve pričesti...
I ja osobno preferiram manja mjesta a kad nešto posjećujem volim vidjeti nešto drugo... arhitekture i umjetnosti mi je već pun kurac :-)
A za sve to vrijeme nikako da naletim na nešto što će me uplašiti.
A nisam baš neki hrabar lik.
Kad vidim džihadiste da se negdje okupljaju, tu se sigurno može pojest dobar kebab, burek, pita :-)
Očito imam krivu percepciju i nešto nije u redu sa mnom :-)
I ja osobno preferiram manja mjesta a kad nešto posjećujem volim vidjeti nešto drugo... arhitekture i umjetnosti mi je već pun kurac :-)
Kad vidim džihadiste da se negdje okupljaju, tu se sigurno može pojest dobar kebab, burek, pita :-)
Painkiller-
2014-04-27
Di vidiš điadiste tu ima dobre šiše. Koliko san je popušija u Italiji s Marokincima , Egipćanima i Alžircima. Nisu oni svi điadisti. To je na njih tisuću jedan je ekstremista. Ostali su normalni.
Nisu Arapi čudovišta. To su ljudi ko i mi. Samo su ove wehabdije problem. Zato Austrija sad uvodi politički islam tj nema imama izvanka nego školovanje u Austriji i pod nadzorom države. To ka vjeronauk.
Nisu Arapi čudovišta. To su ljudi ko i mi. Samo su ove wehabdije problem. Zato Austrija sad uvodi politički islam tj nema imama izvanka nego školovanje u Austriji i pod nadzorom države. To ka vjeronauk.
Last edited by RayMabus on Mon 5 Oct - 23:45; edited 1 time in total
2014-04-11
Pravo pitanje je:
Je li uopće moguće zaustaviti globalni melting pot?
Mi smo u zadnjoh 100 godina imali strahovite promjene civilizacije i čovječanstva, više smo probili u zadnjih 150 godina nego cijelu prošlost.
Ako se svijet ne ograniči i sukobi po civlizacijskim granicama sve će se skašiti u jedno.
No ipak, vjerujem da do jedinstva čovječanstva neće doći bez izvanjske prijetnje.
Zato, bolje da računamo na civlizacijske i kulturne podjele.
za sada.
Je li uopće moguće zaustaviti globalni melting pot?
Mi smo u zadnjoh 100 godina imali strahovite promjene civilizacije i čovječanstva, više smo probili u zadnjih 150 godina nego cijelu prošlost.
Ako se svijet ne ograniči i sukobi po civlizacijskim granicama sve će se skašiti u jedno.
No ipak, vjerujem da do jedinstva čovječanstva neće doći bez izvanjske prijetnje.
Zato, bolje da računamo na civlizacijske i kulturne podjele.
za sada.
2015-08-06
Painkiller wrote:Već jedno 40-ak godina posjećujem Beč jer su mi roditelji radili tamo...sad su u mirovini u HR, ali još uvjek plaćaju stan u Beču, pa se ode povremeno :-)
S tobom je sve ok, samo si se naviknuo na multikulti okružje.
Sutra će ti kćerka dovesti Samira iz Maroka i reći da su skupa, tebi će to isto biti ok, jer je to moderno. Jer je to novo normalno, pače poželjno.
Ja sam pak staromodan, malo me sram jer me nije stid zbog moje zaostalosti.
Kaj si ti na potezu posavine?
2015-08-06
:-)RayMabus wrote:Di vidiš điadiste tu ima dobre šiše. Koliko san je popušija u Italiji s Marokincima , Egipćanima i Alžircima. Nisu oni svi điadisti. To je na njih tisuću jedan je ekstremista. Ostali su normalni.
Kad sam bio mlad... to su bila vremena
Painkiller-
2014-04-27
Pa nećeš zaustaviti lonac naroda al tko se ne prilagodi letit će. Ostali će se izmiksat i mirna Bosna.
Mislin ono dođeš negdi pa tupiš svoje. Može sve do jednom a onda letiš. Ostali ostaju i uživaju blagodati zapadne civilizacije.
Mislin ono dođeš negdi pa tupiš svoje. Može sve do jednom a onda letiš. Ostali ostaju i uživaju blagodati zapadne civilizacije.
2014-04-11
No svejedno Beč turistički ok , živit u Beču ne. Ako bi već mora živit u Austriji onda neka zabit i to je to a imaš vikend pa si slobodan pa ako ti se ide u grad odeš u grad i to je to.
Ništa ti gradovi za živit. To je mravinjak. Nevalja ništa to.
Tamo se ne radi vikendom. Vikendom odeš u grad il negdi di ti oćeš. A život je na selu.
Tamo se ne radi vikendom. Vikendom odeš u grad il negdi di ti oćeš. A život je na selu.
2014-04-11
Sa obronaka Majevice prema Savi :-)epikur37 wrote:
Sutra će ti kćerka dovesti Samira iz Maroka i reći da su skupa, tebi će to isto biti ok, jer je to moderno. Jer je to novo normalno, pače poželjno.
I ja sam staromodan. Ali mi ne smeta Samir iz Maroka kao takav. Ako je veseljak, voli popit i pojest, nije zadrti navijač.
Bitno je da ne preferira klapsko pjevanje.
Painkiller-
2014-04-27
Painkiller wrote:Sa obronaka Majevice prema Savi :-)epikur37 wrote:
I ja sam staromodan. Ali mi ne smeta Samir iz Maroka kao takav. Ako je veseljak, voli popit i pojest, nije zadrti navijač.
Bitno je da ne preferira klapsko pjevanje.
Pa dragi, meni je Zovik u srcu :)
Sve ok samo vi živite svoj multikulti, svatko svoju sredinu propušta kroz eki optimizam, to je ljudski.
2015-08-06
ti imaš veće šanse da ti dijete ode od kuće i kasnije saznaš.epikur37 wrote:Painkiller wrote:S tobom je sve ok, samo si se naviknuo na multikulti okružje.
2014-12-30
To je idealno tko može. Mnogi na žalost nemaju izbora.RayMabus wrote:No svejedno Beč turistički ok , živit u Beču ne. Ako bi već mora živit u Austriji onda neka zabit i to je to a imaš vikend pa si slobodan pa ako ti se ide u grad odeš u grad i to je to.
Ja na sreću mogu. Izaći na terasu, uživat u prirodi.
KAd mi dosadi čisti zrak zapalit jednu. A ima se i cigara s pojačanom aromom :-)
Milina jedna ovako pametovat. Da baš moram živit u Beču možda bih drugačije razmišljao.
Ali rađe u Beču nego u ZG. Nekako mi ZG nikada nije bio ni po čemu zanimljiv grad. Previše Hrvata na jednom mjestu.
Puno smo bolji kad se nađemo negdje daleko.
Painkiller-
2014-04-27
Ne možeš da ne naletiš na rođaka ili komšiju ni na 'vako opskurnom forumu.epikur37 wrote:
Pa dragi, meni je Zovik u srcu :)
Sve ok samo vi živite svoj multikulti, svatko svoju sredinu propušta kroz eki optimizam, to je ljudski.
Još će ispast da smo išli skupa u školu ako si generacija 72.
Painkiller-
2014-04-27
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Čović protiv trečeg?Etnička federalizacija ni u jednoj varijanti nije rješenje za BiH
» napadač iz beča poreklom iz s.makedonije
» Muslimani marširalii centrom Beča
» Mercedes kao statusni simbol juzno od Beca
» Afganistanac čakijom ordinirao po ulicama Beča
» napadač iz beča poreklom iz s.makedonije
» Muslimani marširalii centrom Beča
» Mercedes kao statusni simbol juzno od Beca
» Afganistanac čakijom ordinirao po ulicama Beča
Page 3 of 4