'' KARAMARKO POPUSTIO 'Ideja o zajedničkoj vladi je drveno željezo, ali sjest ću za stol s Milanovićem...'; PETROV 'Konačno svi razgovaramo!' ''
Page 12 of 18
Page 12 of 18 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18
Re: '' KARAMARKO POPUSTIO 'Ideja o zajedničkoj vladi je drveno željezo, ali sjest ću za stol s Milanovićem...'; PETROV 'Konačno svi razgovaramo!' ''
Mi smo uvijek bili manjina...I bit ćemo i dalje...nevjestin_razbojnik wrote:
koliko je to vas? :D Sokrat i Zoka ili čak trojica?
Guest- Guest
Re: '' KARAMARKO POPUSTIO 'Ideja o zajedničkoj vladi je drveno željezo, ali sjest ću za stol s Milanovićem...'; PETROV 'Konačno svi razgovaramo!' ''
mandatar može pokušati sastaviti vladu tek kad mu predsjednica da mandat, a da bi SASTAVIO VLADU SABOR MORA BITI KONSTITUIRAN, JER SE VLADA IZGLASAVA U SABORU...međutim ovdje pričamo o situaciji da se duži period ne konstituira sabor, pa je onda potpuno irelevantno raspravljati o mandataru... Milanović je jasno izjavio da u tom slučaju on MOŽE i HOĆE biti tehnički premijer naredne četiri godine i da je to po njemu ustavno stanje.... bez uvrede darla, ne da nisi pravnik, nisam ni ja iako sam dvije godine slušao pravne predmete na faksu i sve ih i položio, ali nisi ni osoba koja bar okvirno kuži taj aspekt prava... evo da još malo raščlanim predsjednica također može izazvati ustavnu krizu ukoliko se sabor konstituira a ona niti nakon opetovanih konzultacija nikom ne povjeri ulogu mandatara na što ima pravo ukoliko ju nitko ne uvjeri da ima podršku većine izabranih saborskih zastupnika u konstituiranom saboru.... na žalost malo prije sam onom partijskom trolu pojasnio da je sve stvar tumačenja određenog zakonskog akta... mada uvjeravam te to nije uopće tako strašno koliko god se takvim činilo, tek da vidiš kakve su pizdarije sa tumačenjem podzakonskih akata bez kojih u praksi nije moguće provesti niti jedan zakonski akt....nema pravnog stručnjaka niti ekspertnog tima pravnika i teoretičara i praktičara koji bi razmrsili te gordijske čvorove na kubik....darla wrote:michaellcmacha wrote:može itekako može, pitanje je samo da li će se usuditi tako nešto napraviti... a isto tako i tehnička vlada na čelu sa Mad Zoxom ima pravo odreći joj ovlast po tom pitanju kao što ima pravo u tom slučaju posegnuti za represivnim aparatom u obrani svoje pozicije.... ja osobno priželjkujem takav scenarij, a rasplet neka bude kakav god bio... naravno ukoliko se ne uspije konstituirati sabor.... i sastaviti vlada na temelju saborske većine... jer eto ne sviđa mi se opcija da Mad Zox bude tehnički premijer još 4 godine....darla wrote:michaellcmacha wrote:
pa ček malo da li se ti slažeš da bi ova vlast trebala upotrijebiti silu ukoliko predsjednica pokuša istu razvlastiti makar i u tehničkom smislu i nametnuti prijelaznu vlast koju ona odabere... ja sam za to da ova vlast pod svaku cijenu pokuša sačuvati vlast makar to značilo i upotrebu represivnog aparata....
Ne moze po Ustavu, jos par mjeseci, predsjednica mislim, tako da je to sve bacanje prasine u oci ... i da mi je vidjeti tu prijelaznu vladu u kojoj po Ustavu ne smije biti niti jedan clan bilo koje stranke . koga ce staviti, Todorica & co?
Nisam pravnik, ali taj profesor je to drugacije objasnio, svaki mandatar dva puta ima pravo pokusati sastaviti vladu, ako ne uspije, predsjednica imenuje privremenu vladu koja se mora sastojati od strucnih ljudi, ali koji ne smiju biti niti iz jedne opcije, ponovio je to dva puta i tamo su samo dok se ne raspisu novi izbori i imenuje legitimno izabrana vlada. Tako da joj to pravo po Ustavu nitko ne moze osporiti, barem po strucnjaku za Ustavno pravo.
Last edited by michaellcmacha on 5/12/2015, 22:53; edited 1 time in total
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
uvijeno i sa očitom dozom straha i nelagode.... a nije u redu da se bojiš izreći ili u ovom slučaju napisati šta uistinu misliš.... znači nema predstave trolčino nego si se usro od straha, jer vrlo dobro kužiš kud to vodi, a ja se nadam da će tvoj kurčeviti partijski šef ne slušajući nikoga sa zrnom mozga odvesti upravo u tom smjeru....sitting_bull wrote:michaellcmacha wrote: a na pitanje si odgovorio ali uvijeno, znači znaš koje je pa mi se ne da ponavljati.... ;)
čemu onda predstava kad si dobio odgovor?
2015-08-08
Zašto Sabor mora biti konstituiran?...Dovoljno je da mandatar ima većinu...I ta većina će izabrati predsjednika Sabora...Ovdje imamo situaciju da MOST-ovci, barem neki od njih, nisu očekivali da će dobiti ovoliko mandata, pa su se sada usrali...Oni su trebali biti tehnička podrška HDZ-u...michaellcmacha wrote:
mandatar može pokušati sastaviti vladu tek kad mu predsjednica da mandat, a da bi SASTAVIO VLADU SABOR MORA BITI KONSTITUIRAN, JER SE VLADA IZGLASAVA U SABORU...međutim ovdje pričamo o situaciji da se duži period ne konstituira sabor, pa je onda potpuno irelevantno raspravljati o mandataru... Milanović je jasno izjavio da u tom slučaju on MOŽE i HOĆE biti tehnički premijer naredne četiri godine i da je to po njemu ustavno stanje.... bez uvrede darla, ne da nisi pravnik, nisam ni ja iako sam dvije godine slušao pravne predmete na faksu i sve ih i položio, ali nisi ni osoba koja bar okvirno kuži taj aspekt prava... evo da još malo raščlanim predsjednica također može izazvati ustavnu kriđ ukoliko se sabor konstituira a ona niti nakon opetovanih konzultacija nikom ne povjeri ulogu mandatara na što ima pravo ukoliko ju nitko ne uvjeri da ima podršku većine izabranih saborskih zastupnika u konstituiranom saboru.... na žalost malo prije sam onom partijskom trolu pojasnio da je sve stvar tumačenja određenog zakonskog akta... mada uvjeravam te to nije uopće tako strašno koliko god se takvim činilo, tek da vidiš kakve su pizdarije sa tumačenjem podzakonskih akata bez kojih u praksi nije moguće provesti niti jedan zakonski akt....nema pravnog stručnjaka niti ekspertnog tima pravnika i teoretičara i praktičara koji bi razmrsili te gordijske čvorove na kubik....
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:
mandatar može pokušati sastaviti vladu tek kad mu predsjednica da mandat, a da bi SASTAVIO VLADU SABOR MORA BITI KONSTITUIRAN, JER SE VLADA IZGLASAVA U SABORU...međutim ovdje pričamo o situaciji da se duži period ne konstituira sabor, pa je onda potpuno irelevantno raspravljati o mandataru... Milanović je jasno izjavio da u tom slučaju on MOŽE i HOĆE biti tehnički premijer naredne četiri godine i da je to po njemu ustavno stanje.... bez uvrede darla, ne da nisi pravnik, nisam ni ja iako sam dvije godine slušao pravne predmete na faksu i sve ih i položio, ali nisi ni osoba koja bar okvirno kuži taj aspekt prava... evo da još malo raščlanim predsjednica također može izazvati ustavnu krizu ukoliko se sabor konstituira a ona niti nakon opetovanih konzultacija nikom ne povjeri ulogu mandatara na što ima pravo ukoliko ju nitko ne uvjeri da ima podršku većine izabranih saborskih zastupnika u konstituiranom saboru.... na žalost malo prije sam onom partijskom trolu pojasnio da je sve stvar tumačenja određenog zakonskog akta... mada uvjeravam te to nije uopće tako strašno koliko god se takvim činilo, tek da vidiš kakve su pizdarije sa tumačenjem podzakonskih akata bez kojih u praksi nije moguće provesti niti jedan zakonski akt....nema pravnog stručnjaka niti ekspertnog tima pravnika i teoretičara i praktičara koji bi razmrsili te gordijske čvorove na kubik....
Pa ni ne tvrdim da se razumijem u pravo, samo sam prenijela sto je covjek rekao, ja sam ga shvatila da predsjednica u jednom trenu ima pravo prekinuti tu trakavicu i raspustiti sadasnju tehnicku vladu i postaviti privremenu, i raspisati izbore po Ustavu.
Sto se tice Zokice, on je lud, ali sumnjam da je toliko lud, a i sumnjam da bi mu sponzori to dozvolili i njegovi, a bogami i predsjednicini.
darla- Admin
2015-10-22
pa naravno da ima pravo prekinuti neustavno stanje koje Milanović ima kao opciju ukoliko on ne uspije sastaviti vladu po svom ćeifu...ali jebiga vi ili stvarno neke stvari ne kužite ili se volite pomalo praviti bedasti... ja sam bio konkretan i javno sam iznio stav da podržavam Mad Zoxa u njegovom nastojanju da zadrži vlast pod svaku cijenu pa makar pri tom posegnuo i za alatima iz represivnog repertoara, a da pri tom nisam na ništa zakulisno aludirao nego rasplet takvog scenarija prihvaćam pa kakav god bio....a valjda svako tko je bio korisnik tamo na forumu a i ovdje može pokopčati zašto se ja zalažem za takav scenarij... što se tiče tvojih sumnji o zdravstvenom stanju spomenutog TP, bojim se da se ovdje sad već radi o manijakalnom stadiju, zato je i teško razlučiti o čem se radi sve dok ne nastupe posljedice njegovog djelovanja.. jer ako ćemo bar pokušati biti realni ulog je toliki da on ukoliko ne uspije ostati na vlasti njemu ništa drugo niti ne preostaje nego da pokuša napraviti totalni kaos iz kojeg bi se onda nadao da ako nadvlada može proći loss...
2015-08-08
Svatko ovdje može pisati i to je strašna činjenica...
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:pa naravno da ima pravo prekinuti neustavno stanje koje Milanović ima kao opciju ukoliko on ne uspije sastaviti vladu po svom ćeifu...ali jebiga vi ili stvarno neke stvari ne kužite ili se volite pomalo praviti bedasti... ja sam bio konkretan i javno sam iznio stav da podržavam Mad Zoxa u njegovom nastojanju da zadrži vlast pod svaku cijenu pa makar pri tom posegnuo i za alatima iz represivnog repertoara, a da pri tom nisam na ništa zakulisno aludirao nego rasplet takvog scenarija prihvaćam pa kakav god bio....a valjda svako tko je bio korisnik tamo na forumu a i ovdje može pokopčati zašto se ja zalažem za takav scenarij... što se tiče tvojih sumnji o zdravstvenom stanju spomenutog TP, bojim se da se ovdje sad već radi o manijakalnom stadiju, zato je i teško razlučiti o čem se radi sve dok ne nastupe posljedice njegovog djelovanja.. jer ako ćemo bar pokušati biti realni ulog je toliki da on ukoliko ne uspije ostati na vlasti njemu ništa drugo niti ne preostaje nego da pokuša napraviti totalni kaos iz kojeg bi se onda nadao da ako nadvlada može proći loss...
Kaj bi se pravila blesavom, razgovaramo. Vidim to drugacije od tebe, ne vidim toliku radikalizaciju stanja, za sada.
Ja ga ne podrzavam, jer ne vidim potrebe da mladi ljudi opet ginu, pa da se za 20 godina opet pitaju, za sto su ginuli, razocarani na sto to lici za sto su se borili. I da, ne vjerujem da ce mu ameri to dozvoliti, ako mu i padne na pamet, van suludog trabunjanja. Tako da ne vidim sto zakulisno?
darla- Admin
2015-10-22
nevjestin_razbojnik wrote:kako poetično, zbilja radilo su u kabinetu i na osopobljavanju za prodavanje magle i relativitaciju tematike na najjače
da?
navedi onda nešto konkretno što most i karamarko nude. ne naziv želje u stilu "treba", nego rješenje s provedbenim mjerama.
spinanje ti dobro ide, ajde sad malo konkretno...
sitting_bull-
2015-09-28
ne vidiš radikalizaciju jer ju ili nisi u stanju vidjeti ili ne želiš... jebiga ponavljamo se.... hrvatska čak i kad bi značajno u dva ili tri ciklusa zastranila ulijevo po sdpartijskom modelu do konfrontacije mora doći svidjelo se to tebi ili ne... da li će netko stradati u tom slučaju... hoće naravno da hoće... da li ja da li ti ili pitaj boga tko to morat ću te razočarati nije i neće biti bitno... jer nikad nije ni bilo... da si kojim slučajem čitala moje upise unazad 6,5,4 godine onda bi vidjela da sam upozoravao da je cijeli sustav zasnovan na trulom kompromiserstvu iz kojeg određena skupina polučuje nepripadne probitke i dobitke i pri tom uništava cjelokupan susatv, državu i naciju, a finale, kad dođe do kritične točke, vrlo je vjerojatno da je ta točka tu negdje u blizini, će vrlo vjerojatno biti radikalno.... jebiga instrumenti su tu da se to izbjegne, ali što to vrijedi kad je tendencija da se ide... u konačnici možebiti i neželjenom smjeru ali se i dalje ide....
2015-08-08
darla wrote:Kaj bi se pravila blesavom, razgovaramo. Vidim to drugacije od tebe, ne vidim toliku radikalizaciju stanja, za sada.
Ja ga ne podrzavam, jer ne vidim potrebe da mladi ljudi opet ginu, pa da se za 20 godina opet pitaju, za sto su ginuli, razocarani na sto to lici za sto su se borili. I da, ne vjerujem da ce mu ameri to dozvoliti, ako mu i padne na pamet, van suludog trabunjanja. Tako da ne vidim sto zakulisno?
ta hipotetska priča pokrenuta je kako bi se umanjila šteta i skrenula pozornost s činjenice kako karamarko i rašković imaju deal oko saborskog mandata i raškovićeve podrške pa ih treba zasjeniti u medijima.
karamarko optužuje medije za razotkrivanje raškovićeve uloge, a upravo je on temeljito opisao ulogu raškovića kao hrvatskog doušnika i otklonio svaku sumnju.
amater koji u stisci pjeva o onome što treba i što ne treba kako bi opravdao sebe.
sitting_bull-
2015-09-28
michaellcmacha wrote:ne vidiš radikalizaciju jer ju ili nisi u stanju vidjeti ili ne želiš... jebiga ponavljamo se.... hrvatska čak i kad bi značajno u dva ili tri ciklusa zastranila ulijevo po sdpartijskom modelu do konfrontacije mora doći svidjelo se to tebi ili ne... da li će netko stradati u tom slučaju... hoće naravno da hoće... da li ja da li ti ili pitaj boga tko to morat ću te razočarati nije i neće biti bitno... jer nikad nije ni bilo... da si kojim slučajem čitala moje upise unazad 6,5,4 godine onda bi vidjela da sam upozoravao da je cijeli sustav zasnovan na trulom kompromiserstvu iz kojeg određena skupina polučuje nepripadne probitke i dobitke i pri tom uništava cjelokupan susatv, državu i naciju, a finale, kad dođe do kritične točke, vrlo je vjerojatno da je ta točka tu negdje u blizini, će vrlo vjerojatno biti radikalno.... jebiga instrumenti su tu da se to izbjegne, ali što to vrijedi kad je tendencija da se ide... u konačnici možebiti i neželjenom smjeru ali se i dalje ide....
gluposti.
panika je u hdz-u jer bi sdp spojio dva uzastopna mandata, a u ovom drugom ne bi morao sanirati hdz sranja prije nego išta može napraviti.
to hdz pod svaku cijenu nastoji spriječiti pa zato i plasira priče koje uznemiruju javnost, a ustvari su vrsta specijalnog političkog rata u kojem hdz medij objavi neku tezu pa onda razrađuje crni scenarij.
karaburma-košutnjak udba škola...
sitting_bull-
2015-09-28
onda dobro, znači predsjednica može postupiti u skladu sa ustavom danim joj ovlastima... a milanović neće posegnuti za represivnim aparatom kad ga stavi u ravan sa ostalim takmacima... ili ipak ne... ali daj se više odluči...
2015-08-08
michaellcmacha wrote:onda dobro, znači predsjednica može postupiti u skladu sa ustavom danim joj ovlastima... a milanović neće posegnuti za represivnim aparatom kad ga stavi u ravan sa ostalim takmacima... ili ipak ne... ali daj se više odluči...
ako se predsjednica bude držala svojih ustavnih ovlasti neće biti nikakvih reakcija.
btw. kad je to milanović posezao za represivnim aparatom?
nemoj ozbiljno uzimati halucinacijske izjave mutavog karamarka kad govori o represiji i režimu. nakon gubitka praktično dobivenih izbora karamarkovi bijeli miševi nisu neobična pojava...
sitting_bull-
2015-09-28
Kako god, predsjednica ima ustavno pravo i dužnost štiti pravni red i mir u državi. Ona će to i učiniti ako bude potrebno. U to ne sumnjajte.
PS: Za sličan slučaj kao što je onaj s Prgometom je u US jedan tip dobio 13 (?) godina zatvora.
Mene samo čudi kako to narod mirno promatra...
PS: Za sličan slučaj kao što je onaj s Prgometom je u US jedan tip dobio 13 (?) godina zatvora.
Mene samo čudi kako to narod mirno promatra...
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
To što može svatko pisati, je li? Pa još nije došlo vrijeme vas pokvarenih totalitarista da to spriječite, dakle živjela sloboda govora....red wolf wrote:Svatko ovdje može pisati i to je strašna činjenica...
Guest- Guest
ne jebe njega što tko piše, nego što ga se ignorira....
2015-08-08
a ako se ne bude držala po vašem tumačenju danih joj ustavnih ovlasti, onda će valjda reakcija... svakakvih biti...sitting_bull wrote:michaellcmacha wrote:onda dobro, znači predsjednica može postupiti u skladu sa ustavom danim joj ovlastima... a milanović neće posegnuti za represivnim aparatom kad ga stavi u ravan sa ostalim takmacima... ili ipak ne... ali daj se više odluči...
ako se predsjednica bude držala svojih ustavnih ovlasti neće biti nikakvih reakcija.
btw. kad je to milanović posezao za represivnim aparatom?
nemoj ozbiljno uzimati halucinacijske izjave mutavog karamarka kad govori o represiji i režimu. nakon gubitka praktično dobivenih izbora karamarkovi bijeli miševi nisu neobična pojava...
2015-08-08
Jednostavno treba priznati da od 2000-te imamo drugu i vise trecu ligu politicara...a da ne govori, da politicara i vodju s karizmom mozemo sanjati...o krusnumrvutijebem...streljat sve...po redu
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Kad gledas realno od 2000-te nemamo ni premijera ni predsjednika osim na papiru...pola ne priznaje i ne postiva a pola da...bezvlasce je visegodisnje na djelu...spas je diktatira ostra
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 12 of 18 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18
Similar topics
» Konačno i to: Komšić vodi islamsko-graDžanski blok, nešto kao drveno željezo
» Petrov : Razgovaramo sa Škorom , objavit ćemo detalje kad sve dogovorimo
» ''VIRUS UZIMA SVE VIŠE ŽRTAVA, PREMIJER KONAČNO POPUSTIO: ‘Vrijeme je da svi prekinu nepotrebne kontakte s drugima…’''
» '' KARAMARKO NE ŽELI SUČELJAVANJE S MILANOVIĆEM 'Nemam volje ni vremena... Bolje da premijer građanima objasni svoj nerad' ''
» Karamarko za 76 potpisa spreman i ne biti u Vladi?
» Petrov : Razgovaramo sa Škorom , objavit ćemo detalje kad sve dogovorimo
» ''VIRUS UZIMA SVE VIŠE ŽRTAVA, PREMIJER KONAČNO POPUSTIO: ‘Vrijeme je da svi prekinu nepotrebne kontakte s drugima…’''
» '' KARAMARKO NE ŽELI SUČELJAVANJE S MILANOVIĆEM 'Nemam volje ni vremena... Bolje da premijer građanima objasni svoj nerad' ''
» Karamarko za 76 potpisa spreman i ne biti u Vladi?
Page 12 of 18