Da remiziramo...
Page 42 of 50
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Re: Da remiziramo...
obala razuma wrote:izvini,,,pogrišija sanobala razuma wrote:ti si samozvani ustaški socijalistaSpeare Shaker wrote:obala razuma wrote:vi socijalistički odgojeni gatari ste uistinu planetarni fenomeniSpeare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
Neki dan šejker tu bleba nastavljajući se na yodu kako će priča s koronavirusom završiti do kraja godine, a to je toliko neozbiljno da ne mogu uopće vjerovati da on to izvaljuje...
Ja to napisao?
Pa evo u jednom od posljednjih postova sam napisao kako računam da će pandemija završiti do ljeta slijedeće godine, što znači do početka lipnja, ali će i onda biti područja u svijetu gdje će još potrajati (Indija i slično).
A taj post, zanimljivo, nisi komentirao, a sad lupetaš ko' Maksim po diviziji.
Dakle, kako si ti to protumačio, to samo dragi Bog zna.
Ili su ti noge od silnog straha i dalje odsječene pa vidiš i ono čega nema?
Ono što sam zapravo rekao u tome što mi insinuiraš je da mislim kako će do kraja godine ili najkasnije do početka veljače slijedeće godine početi i cijepljenje u Europi i to prvo medicinskih djelatnika i ugroženih kategorija.
Kako god, postao si smrtno dosadan, skoro kao Eroo ili još gore, veber.
sve naučno podkrijepite ,,,,sa ponosom na socijalističke diplome
Eh da, kad sam govorio o dosadnima zaboravio sam na ovog krpelja.
Ovi ranije spomenuti bar nisu glupi, ili ne u nekoj posebnoj mjeri u odnosu na prosječno stanje ljudske populacije u Hrvatskoj, ali zato ih ti u toj disciplini debelo nadmašuješ pa popravljaš prosjek.
moželi veća stoka postojati na planeti
SOCIJALISTIČKI USTAŠA
Sudeći po rječniku koji koristiš, ti si zapravo četnik koji glumi ustašu.
Na hrvatskom se možeš samo ispričavati, a ne izvinjavati, uvinjavati ili kako to vi četnici već govorite.
Guest- Guest
Duboko griješiš. Ja se ne trudim ništa prognozirati, odakle ti to?! Pokušavam samo objasniti dijagrame s podacima.Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Čekamo da nam ti sve na tanane objasniš. S nestrpljenjem.obala razuma wrote:vi socijalistički odgojeni gatari ste uistinu planetarni fenomeniSpeare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
Neki dan šejker tu bleba nastavljajući se na yodu kako će priča s koronavirusom završiti do kraja godine, a to je toliko neozbiljno da ne mogu uopće vjerovati da on to izvaljuje...
Ja to napisao?
Pa evo u jednom od posljednjih postova sam napisao kako računam da će pandemija završiti do ljeta slijedeće godine, što znači do početka lipnja, ali će i onda biti područja u svijetu gdje će još potrajati (Indija i slično).
Ono što sam zapravo rekao u tome što mi insinuiraš je da mislim kako će do kraja godine ili najkasnije do početka veljače slijedeće godine početi i cijepljenje u Europi i to prvo medicinskih djelatnika i ugroženih kategorija.
Samo ti čekaj, načekat ćeš se.
Ti se bar trudiš objašnjavati, druga je priča što temeljito fulaš u prognozama i još niti ne razumiješ zašto je tako, ali se bar trudiš.
On se niti ne trudi. On je samo običan predosadni krpelj.
koje su sačinili neki umni i marljivi ljudi, za nas manje marljive i umom nadarene.
Ne dam puno na one koji imaju samo mišljenje. Imaju ga svi, baš kao i pozadinu.
za ludačke neistine koje pišeš je jedina onova istina koju sam napisaSpeare Shaker wrote:obala razuma wrote:izvini,,,pogrišija sanobala razuma wrote:ti si samozvani ustaški socijalistaSpeare Shaker wrote:obala razuma wrote:vi socijalistički odgojeni gatari ste uistinu planetarni fenomeniSpeare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
Ja to napisao?
Eh da, kad sam govorio o dosadnima zaboravio sam na ovog krpelja.
Ovi ranije spomenuti bar nisu glupi, ili ne u nekoj posebnoj mjeri u odnosu na prosječno stanje ljudske populacije u Hrvatskoj, ali zato ih ti u toj disciplini debelo nadmašuješ pa popravljaš prosjek.
moželi veća stoka postojati na planeti
SOCIJALISTIČKI USTAŠA
Sudeći po rječniku koji koristiš, ti si zapravo četnik koji glumi ustašu.
Na hrvatskom se možeš samo ispričavati, a ne izvinjavati, uvinjavati ili kako to vi četnici već govorite.
Guest- Guest
Eroo wrote:Duboko griješiš. Ja se ne trudim ništa prognozirati, odakle ti to?! Pokušavam samo objasniti dijagrame s podacima.Speare Shaker wrote:
Ti se bar trudiš objašnjavati, druga je priča što temeljito fulaš u prognozama i još niti ne razumiješ zašto je tako, ali se bar trudiš.
koje su sačinili neki umni i marljivi ljudi, za nas manje marljive i umom nadarene.
Nije nikakva tajna da ima puno umnih ljudi koji izlaze sa potpuno pogrešnim prognozama u vezi nekih događaja.
Uglavnom zato jer pogrešno intepretiraju podatke, jer nisu stručni za određena područja nego za neka druga (poput recimo tebe za arhitekturu i građevinarstvo), ali svejedno im vrag ne da mira pa se bave onim što ne razumiju.
Tako se npr. i Stephen Hawking bavio Bogom za svog života, a to je jako daleko od područja za kojeg on predstavlja eksperta (pa je znao itekako pogriješiti i na tom području, a slično i Einstein koji se također vrlo neuspješno bavio temom Boga).
Kontaš?
Kako god, vrijeme je već dijelom pokazalo i tek će pokazati tko je tu bio i tko će biti u pravu.
Guest- Guest
objašnjavaš po osnov propagandnog materijala diagrama i podatakaEroo wrote:Duboko griješiš. Ja se ne trudim ništa prognozirati, odakle ti to?! Pokušavam samo objasniti dijagrame s podacima.Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Čekamo da nam ti sve na tanane objasniš. S nestrpljenjem.obala razuma wrote:vi socijalistički odgojeni gatari ste uistinu planetarni fenomeniSpeare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
Ja to napisao?
praviš sebe dezinformiranim
Guest- Guest
Eroo wrote:PS:
Faktor širenja vam je Ro=1.112. (dosadašnji 10 dnevni prosjek +167)
Ako ostanete kod toga onda u sljedećem razdobčlju možete očekivati
prosjek 190, odnosnu fluktuaciju od 50 do 240 dnevno.
To je ono što vam ja mogu reći iz dosadašnje epidemiološke slike.
Mogući incidenti ili pooštrene mjere nisu i ne mogu biti uzete u obzir.
Ne treba mene za to kriviti, pobogu...
Ništa ja nisam prognozirao, samo koristim znanje nekih umnih ljudi, koji o ovome znaju daleko više od mene.
Matematika otkaže ako se između umješaju incidenti. Donji rezultat se ipak uklapaju u gornju predikciju.
Sad već svi znamo da će sutra(ustvari danas) biti upola manje zaraženih.
258 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 296 osoba
U protekla 24 sata zabilježeno je 258 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.512. Među njima je 296 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 25 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 4.608 osoba.
04.10.2020. 10:00
Ljudi su živjeli i u vremenima kad nije bilo Stephena Hawkinga Einstein i pokušavali objasniti (manjeili više uspješno)Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Duboko griješiš. Ja se ne trudim ništa prognozirati, odakle ti to?! Pokušavam samo objasniti dijagrame s podacima.Speare Shaker wrote:
Nije nikakva tajna da ima puno umnih ljudi koji izlaze sa potpuno pogrešnim prognozama u vezi nekih događaja.
Uglavnom zato jer pogrešno intepretiraju podatke, jer nisu stručni za određena područja nego za neka druga (poput recimo tebe za arhitekturu i građevinarstvo), ali svejedno im vrag ne da mira pa se bave onim što ne razumiju.
Tako se npr. i Stephen Hawking bavio Bogom za svog života, a to je jako daleko od područja za kojeg on predstavlja eksperta (pa je znao itekako pogriješiti i na tom području, a slično i Einstein koji se također vrlo neuspješno bavio temom Boga).
Kontaš?
Kako god, vrijeme je već dijelom pokazalo i tek će pokazati tko je tu bio i tko će biti u pravu.
pojave i svijet oko sebe. Znanje iz matematike, fizike, kemije itd, nisu najedanput pale s neba. Znanje se pridobivalo postupno,
od Sumerana do današnjih dana. Ni s ovom epidemijom nije ništa druagačije, samo što brže u hodu učimo. U takvim situacijama
nije sramota i pogriješiti. Najmanje prava na kritiku imaju oni koji k tom znanju nisu ništa pridonijeli.
Takve smo u mojoj struci nazivali "njet iženjerima".
kad budeš ukljuvio da su inžinjeri samo poučeni djelatnici za naručeni normativni artikl imat ćeš podršku od meneEroo wrote:Ljudi su živjeli i u vremenima kad nije bilo Stephena Hawkinga Einstein i pokušavali objasniti (manjeili više uspješno)Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Duboko griješiš. Ja se ne trudim ništa prognozirati, odakle ti to?! Pokušavam samo objasniti dijagrame s podacima.Speare Shaker wrote:
Kontaš?
pojave i svijet oko sebe. Znanje iz matematike, fizike, kemije itd, nisu najedanput pale s neba. Znanje se pridobivalo postupno,
od Sumerana do današnjih dana. Ni s ovom epidemijom nije ništa druagačije, samo što brže u hodu učimo. U takvim situacijama
nije sramota i pogriješiti. Najmanje prava na kritiku imaju oni koji k tom znanju nisu ništa pridonijeli.
Guest- Guest
Postoje i oni koji te normative grade i u "hodu" dograđuju.obala razuma wrote:kad budeš ukljuvio da su inžinjeri samo poučeni djelatnici za naručeni normativni artikl imat ćeš podršku od meneEroo wrote:Ljudi su živjeli i u vremenima kad nije bilo Stephena Hawkinga Einstein i pokušavali objasniti (manjeili više uspješno)Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Duboko griješiš. Ja se ne trudim ništa prognozirati, odakle ti to?! Pokušavam samo objasniti dijagrame s podacima.Speare Shaker wrote:
Kontaš?
koliko sam vidio nemaš pojma o medicini niti statistici da bi ugradio svoja naravna iskustva ,,znači neznaš "hodat"Eroo wrote:Postoje i oni koji te normative grade i u "hodu" dograđuju.obala razuma wrote:kad budeš ukljuvio da su inžinjeri samo poučeni djelatnici za naručeni normativni artikl imat ćeš podršku od meneEroo wrote:Ljudi su živjeli i u vremenima kad nije bilo Stephena Hawkinga Einstein i pokušavali objasniti (manjeili više uspješno)Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Duboko griješiš. Ja se ne trudim ništa prognozirati, odakle ti to?! Pokušavam samo objasniti dijagrame s podacima.Speare Shaker wrote:
Kontaš?
igraš sjedeći nogomet,,takorekuć
meni je vidno da ovu temu gradiš po osnov poriva o kojima nebih
savjetujem ti ne truj razum naručenim tabelama
Guest- Guest
I ti si nešto kao Veber, ali ne bih o tome.obala razuma wrote:koliko sam vidio nemaš pojma o medicini niti statistici da bi ugradio svoja naravna iskustva ,,znači neznaš "hodat"Eroo wrote:Postoje i oni koji te normative grade i u "hodu" dograđuju.obala razuma wrote:kad budeš ukljuvio da su inžinjeri samo poučeni djelatnici za naručeni normativni artikl imat ćeš podršku od meneEroo wrote:Ljudi su živjeli i u vremenima kad nije bilo Stephena Hawkinga Einstein i pokušavali objasniti (manjeili više uspješno)Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Duboko griješiš. Ja se ne trudim ništa prognozirati, odakle ti to?! Pokušavam samo objasniti dijagrame s podacima.Speare Shaker wrote:
Kontaš?
Nego, problem je tu i svi od tebe očekuju da ga riješiš. Možeš ti to, takorekuć iz rukava istrest.
Spasi svijet i bit će ti zahvalni. Do groba...a poslije svakom po zaslugama.
već san ti odgovorioEroo wrote:I ti si nešto kao Veber, ali ne bih o tome.obala razuma wrote:
koliko sam vidio nemaš pojma o medicini niti statistici da bi ugradio svoja naravna iskustva ,,znači neznaš "hodat"
Nego, problem je tu i svi od tebe očekuju da ga riješiš. Možeš ti to, takorekuć iz rukava istrest.
Guest- Guest
Hvala.obala razuma wrote:već san ti odgovorioEroo wrote:I ti si nešto kao Veber, ali ne bih o tome.obala razuma wrote:
koliko sam vidio nemaš pojma o medicini niti statistici da bi ugradio svoja naravna iskustva ,,znači neznaš "hodat"
virus čija je realna smrtonosnost za ukupnu populaciju 0.1% (a sezonska gripa varira od 0.07% do 0.14%) ne bi trebao uopće biti više tema rasprave. rizične skupine se izolirat , kao kada sam ja prije par dana bio kod neke bake od 80godina, uredno sam stavio masku i to novu(iako prezirem te maske) i pričao sa njom na distanci od 1,5m. sam sam to napravio bez da mi je itko rekao.michaellcmacha wrote:Gle veberu, nemam pojma, neš si pisao, ali ne mrem se sjetiti... Sjetim se da sam jedino ja tu stavljao konkretne brojeve i ti se brojevi iz mjeseca u mjesec potvrđuju... Yoda je rekao da je do kraja ljeta pandemija gotova, ovo ostalo neću ni spominjati jer je nebitno... Neki dan šejker tu bleba nastavljajući se na yodu kako će priča s koronavirusom završiti do kraja godine, a to je toliko neozbiljno da ne mogu uopće vjerovati da on to izvaljuje... Šteta što je Kic izmasakrirao onu moju temu o covid19... Tamo je sve do u detalj pisalo što će se i kako odvijati i upravo se tako odvija...veber wrote:koji je tebi bronhi?michaellcmacha wrote:aj sad izlistajte ovu temu unazad 20 dana i tu su dilajle tvrdile kako će do kraja mjeseca broj zaraženih biti oko nule...
gdje nestade naš šejker... evo u ovih 10 i kusur dana broj zaraženih je narastao za 5 milijuna, probijen je broj od 1 milijun umrlih... ponovit ću opet što sam govorio još pred početak ljeta, kad je yoda tvrdio da će do konca ljeta ova priča o koroni završiti ili biti pri kraju... ja sam tvrdio da će brojevi biti samo sve veći i veći i to je upravo tako i bilo, ako izignoriramo da je država za vrijeme sezone pokušavala minorizirati brojeve...
pisao sam da će hrvatska početkom listopada imati oko 20 000 zaraženih i evo to se obistinjuje do idućeg ponedjeljka ćemo dostići taj broj...
do kraja godine imat ćemo preko 50 milijuna zaraženih na razini svijeta, i oko 2 milijuna umrlih...
i tek onda kreće rusvaj...
ja sam u travnju ili svibnju ili lipnjju stavio model da će krajem rujna biti kaotično i pik.
tko želi lako naše upis.
sefer halilović rahmetli safet od novog mesta je kuvertirao da nestaje do uskrsa.
čekam samo onog koji s 42 ima 18 praunuka i robija-tobija koji jebe rujku.
dam im sto metara prednosti.
a svi koji nisu rizična skupina, smrtonosnost čak je i manja od sezonske gripe, trebamo preboljeti , plus u kombinaciji sa cijepivom..
vaša vlast koju ste vi doveli na vlast(dakle vi ste , ti ero, norka) ste kreatori HDZove politike protiv korone, dakle naša vlast u kojoj ste vi(ero je sigurno na nekoj i funkciji a vi imate utjecaj sigurno ili ste glasovali) ide očito na imunitet krda i prati švedski model. Ministar Beroš je rekao do idućeg ljeta imamo imunitet krda, ja iskreo mislim čak i prije, eto. Za svaki problem ili ne slaganje sa borbom protiv korona virusa, obratite se eri, sam sebi, noorki i berošu, jer ste vi na vlasti i vi provodite ovu politiku koja se provodi.
ja nisam glasovao za HDZ(a time niti za ovu politiku) niti imam ikoga bližeg u HDZu niti imam utjecaja u toj stranci, pa vi ste na vlasti i ovo je vaša politika ne moja :D ja sam nitko i ništa , mali miš
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Prikazan je pad aktivnih slučajeva/100,000 st u HR i nekih županija (navodim ih kao grad), ito od 28.08 do 02.10. --> 04.10.
HR (prosjek) : 59.7/100k st. --> 33.7/100k st. --> 35.3/100k st.
ST: 170.6/100k st. --> 42.9/100k st. --> 38.9/100k st.
ZG: 67.7/100k st. --> 33.9/100k st. --> 39.9/100k st.
ZD: 88.8/100k st. --> 14.6/100k st. --> 11.7/100k st.
ŠI: 119.8/100k st. --> 16.6/100k st. --> 17.5/100k st.
HR (prosjek) : 59.7/100k st. --> 33.7/100k st. --> 35.3/100k st.
ST: 170.6/100k st. --> 42.9/100k st. --> 38.9/100k st.
ZG: 67.7/100k st. --> 33.9/100k st. --> 39.9/100k st.
ZD: 88.8/100k st. --> 14.6/100k st. --> 11.7/100k st.
ŠI: 119.8/100k st. --> 16.6/100k st. --> 17.5/100k st.
vili40 wrote:Hrpa novih slučajeva je s proslave kod Popovače. Od 116 testiranih 90 pozitivno
SVE JE veći broj zaraženih s proslave i promocije knjige u Gornjoj Jelenskoj kod Popovače u Moslavini.
Ondje su, naime, 25. rujna održane promocija knjige u Društvenom domu i proslava 10-godišnjice lokalnog KUD-a, a prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, na tom je događaju bilo prisutno 140 ljudi.
Dosad je testirano 116 ljudi od čega je čak njih 90 pozitivno, javio je Večernji list koji je prenio i izjavu ravnatelja Zavoda dr. Inoslava Brkića.
"“To je i za svjetske pojmove do sada nezabilježen postotak pozitivnih osoba, da od 116 testiranih s jednog događaja imamo 90 pozitivnih osoba. To je nešto nezabilježeno i za epidemiološka daljnja proučavanja", rekao je Brkić.
Na promociji su bili ljudi iz Popovače i iz susjedne Bjelovarsko-bilogorske županije.
Brkić dodaje kako se radi o golemom broju kontakata. "To je i ogromni broj kontakata koje sada moramo obuhvatiti. Recimo od jučerašnjih 58 pozitivnih neka svatko ima 20 kontakata, jasno vam je da je riječ o velikom broju ljudi prema kojima moramo hitno reagirati", rekao je.
Dodao je i kako je većina ljudi s te promocije sljedećeg dana bila i na otvorenju tradicionalne manifestacije Voloderske jeseni.Na proslavi bio i HDZ-ov šef Stožera. HDZ-ov župan tvrdi da su se poštovale mjere
Na proslavi obljetnice KUD-a i na promociji knjige, na kojoj gotovo nitko nije nosio maske iako je bila u zatvorenom, bio je nazočan i načelnik Županijskog stožera i zamjenik sisačko-moslavačkog župana, HDZ-ov Roman Rosavec, koji je sada u samoizolaciji.
Prisutnost šefa Stožera na proslavi komentirao je župan Ivo Žinić, također HDZ-ovac.
"Na tom događaju je bio i načelnik Stožera Roman Rosavec, dožupan, koji je testiran i negativan je. Za vrijeme skupa pridržavalo se epidemioloških mjera, svih koje su propisane, a izgleda da je nakon njegovog odlaska ostalo još dosta ljudi na druženju i od tada je krenulo širenje covida-19. Još ispitujemo otkud je virus došao na područje Gornje Jelenske", rekao je Žinić najavljujući kako će, kao zamjenik načelnika, sazvati izvanrednu sjednicu Stožera.
A kako je to "poštovanje mjera" izgledalo možete pogledati na fotografijama.
i ne kritizirajte više Švedsku i njihov model kad mi imamo svoj tri puta gori
Pa nemamo kaj više reći ... ovo kaj imamo i je švedski model. S maskama u zatvorenim prostorima. To je jedina razlika.
Sad ste valjda svi sretni zadovoljni.
Guest- Guest
Daj ne seri šejker, preljigavo je tako lagati i to samo par dana od rasprave... Bemoj se spuštati na razinu Robija... Ti si ustvrdio sa će se brojevi zaraženih smanjivati do kraja OG a ja sam ponovio svoje od ranije (od kasnog proljeća) iznešene tvrdnje da će brojevi u skladu sa aktualnim dnevnim prilhevom zaraženih i umrlih rasti... Pri tom sam ustvrdio da će do konca godine biti 50+ milijuna zaraženih i oko ili preko 2 milijuna mrtvih, a do konca narednog proljeća bi brojka mogla dogurati i do 100 milijuna zaraženih i 5 milijuna mrtvih... S obzirom da sam te smatrao izuzetno ozbiljnim sugovornikom, na ovo što si sad izveo mogu samo reći srami se i stidi... Da si Robi rekao bih ti da se odeš sterati u 3 pm, ali nisi i zato neću... Kao vječni optimist vjerujem da ćeš se iskorigirati jer je to jedino ispravno, a protiv tog nije u redu da ideš. Nemoj me tjerati da idem tražiti prepisku... Bolje se uskorigiraj...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
Ja to napisao?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
https://www.reuters.com/article/healthcoronavirus-brazil-manaus/in-brazils-amazon-a-covid-19-resurgence-dashes-herd-immunity-hopes-idUKL2N2GM0SC
Manaus je grad sa oko 2.1 milijun stanovnika u brazilskoj Amazoniji. Epidemiju su dočekali s ohrabrenjima predsjednika države i uz strah župana, koji je zapovjedio mjere slične one kod nas, ali, kako to već ide, ljudi su se rađe odlučili za komotniju varijantu.
Došlo je do urušavanja ionako podkapacitiranog zdravstvenog sustava. Umrle su kupili po siromašnim favelama i pokopavali kako vidite na gornjoj fotografiji. Situacija je bila slična onoj u talijanskoj Lombardiji, ili bolje - provinciji Bergamo. Smrtnost je ovdje ipak bila manja, jer imaju samo cca 6% stanovnika starijih od 65 godina (u HR i It cca 22%). No, nakon naglog i neustavljivog širenja virusa, kojega se nitko nije ni trudio ustaviti, došlo je isto tako naglog zaustavljanja epidemije. I, gle čuda, epidemija se ustavila sama od sebe. I tako par mjeseci, da bi se sada ponovo počela širiti. Institut u Sao Paolu je ovo pokušao istražiti i sa ispitivanjem na terenu ocijenio da je stanovništvo u Manausu praktično bilo blizu (procjena 44 -64%) onoga što zovemo imunitet krada(stada). Ponovna pojava epidemije se tumači nestankom toga imuniteta. Ova studija nije znanstveno evaulrana od još barem jedne znanstvene institucije tako da ovo ne možemo uzeti kao novo-za-gotovo.
Skoro sličnu pojavu sam primijetio u talijanskoj regiji Lombardiji i njenim provincijama. Iako Il Giorno ne spominje Manaus u kontekstu na koji sigeriram, ipak se ne mogu oteti utisku glede sličnosti. Naime, u Lombardiji je prije prije 2 mjeseca došlo do smirivanja epidemije, da bi se 2 mjeseca nakon toga zaraza počela postupno širiti.
Zanimljiv je podatak da u provincijama, kao što je Lodi, Besccia i Bergamo - koje su imali strahovite posljedice u 1. valu, danas imaju najmanji porast zaražih ito +3%, sljedeća 2. skupina ima porast od cca 7% i najviše su imale one provincije koje su bile pošteđeen u 1. valu, ito cca 12%. Radi li se i ovdje o nekoj vrsti imuniteta stada? Ne znam.
Evo i članka u Il Giorno:
https://www.ilgiorno.it/cronaca/coronavirus-lombardia-1.5572707
yoda ti nisi u stanju iščitati kom se ja obraćam iako je to iz barjaktara vidljivo... jedno vrijeme sam sumnjao da si se hvalio sa kupljenom diplomom sad više nemam nikakvih dvojbi, a s obzirom da si po priči završio u vrijeme vladavine sdp-a to je kao 1 plus 1. i moj ti je savjet da ne drobiš previše jer će iscuriti tvoje familijarne i više nego jake veze sa hdz-sdp, isključivo bazirane na interesu...AssadNaPodmornici wrote:virus čija je realna smrtonosnost za ukupnu populaciju 0.1% (a sezonska gripa varira od 0.07% do 0.14%) ne bi trebao uopće biti više tema rasprave. rizične skupine se izolirat , kao kada sam ja prije par dana bio kod neke bake od 80godina, uredno sam stavio masku i to novu(iako prezirem te maske) i pričao sa njom na distanci od 1,5m. sam sam to napravio bez da mi je itko rekao.michaellcmacha wrote:Gle veberu, nemam pojma, neš si pisao, ali ne mrem se sjetiti... Sjetim se da sam jedino ja tu stavljao konkretne brojeve i ti se brojevi iz mjeseca u mjesec potvrđuju... Yoda je rekao da je do kraja ljeta pandemija gotova, ovo ostalo neću ni spominjati jer je nebitno... Neki dan šejker tu bleba nastavljajući se na yodu kako će priča s koronavirusom završiti do kraja godine, a to je toliko neozbiljno da ne mogu uopće vjerovati da on to izvaljuje... Šteta što je Kic izmasakrirao onu moju temu o covid19... Tamo je sve do u detalj pisalo što će se i kako odvijati i upravo se tako odvija...veber wrote:koji je tebi bronhi?michaellcmacha wrote:aj sad izlistajte ovu temu unazad 20 dana i tu su dilajle tvrdile kako će do kraja mjeseca broj zaraženih biti oko nule...
gdje nestade naš šejker... evo u ovih 10 i kusur dana broj zaraženih je narastao za 5 milijuna, probijen je broj od 1 milijun umrlih... ponovit ću opet što sam govorio još pred početak ljeta, kad je yoda tvrdio da će do konca ljeta ova priča o koroni završiti ili biti pri kraju... ja sam tvrdio da će brojevi biti samo sve veći i veći i to je upravo tako i bilo, ako izignoriramo da je država za vrijeme sezone pokušavala minorizirati brojeve...
pisao sam da će hrvatska početkom listopada imati oko 20 000 zaraženih i evo to se obistinjuje do idućeg ponedjeljka ćemo dostići taj broj...
do kraja godine imat ćemo preko 50 milijuna zaraženih na razini svijeta, i oko 2 milijuna umrlih...
ja sam u travnju ili svibnju ili lipnjju stavio model da će krajem rujna biti kaotično i pik.
tko želi lako naše upis.
sefer halilović rahmetli safet od novog mesta je kuvertirao da nestaje do uskrsa.
a svi koji nisu rizična skupina, smrtonosnost čak je i manja od sezonske gripe, trebamo preboljeti , plus u kombinaciji sa cijepivom..
vaša vlast koju ste vi doveli na vlast(dakle vi ste , ti ero, norka) ste kreatori HDZove politike protiv korone, dakle naša vlast u kojoj ste vi(ero je sigurno na nekoj i funkciji a vi imate utjecaj sigurno ili ste glasovali) ide očito na imunitet krda i prati švedski model. Ministar Beroš je rekao do idućeg ljeta imamo imunitet krda, ja iskreo mislim čak i prije, eto. Za svaki problem ili ne slaganje sa borbom protiv korona virusa, obratite se eri, sam sebi, noorki i berošu, jer ste vi na vlasti i vi provodite ovu politiku koja se provodi.
ja nisam glasovao za HDZ(a time niti za ovu politiku) niti imam ikoga bližeg u HDZu niti imam utjecaja u toj stranci, pa vi ste na vlasti i ovo je vaša politika ne moja :D ja sam nitko i ništa , mali miš
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Eroo wrote:Ljudi su živjeli i u vremenima kad nije bilo Stephena Hawkinga Einstein i pokušavali objasniti (manjeili više uspješno)Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Duboko griješiš. Ja se ne trudim ništa prognozirati, odakle ti to?! Pokušavam samo objasniti dijagrame s podacima.Speare Shaker wrote:
Kontaš?
Sve pet, ali moraš znati jednu stvar.
Naime, kada je u pitanju tema o Bogu, nećeš se obazirati na mišljenje Stephena Hawkinga, jer to nije područje u kojem je on ekspert. Nebitno što je vrhunski fizičar.
Nećeš pitati ni Einsteina.
Znaš zašto? Da, niti on nije potkovan znanjem kada je ta tema u pitanju.
Dapače, on je odbio Lemaitreovu hipotezu prvobitnog atoma iz koje je nastala Teorija velikog praska, zato što ga je, pazi ovo, previše podsjećala na opis stvaranja iz biblijskog Postanka.
Ironija je u tome da se ta hipoteza zasnivala na Einsteinovoj Općoj teoriji relativnosti, a Einstein ju je odbio zato što nije sklon biblijskom poimanju Boga. Pretpostavio je svoje znanje vjerskim osjećajima!
I da, bez obzira što je naglašavao otklon od judeokršćanskih religijskih vjerovanja, on je ipak bio nekakav vjernik, a najbliži mu je bio budizam.
Dakle, koga ćeš pitati kada je u pitanju pandemija poput ove?
Možeš pitati epidemiloge ili infektologe, nije problem.
Ali će ti i oni reći kako je bolje da pitaš virusologe odnosno mikrobiologe koji poznaju prirodu virusa, njegova obilježja.
Svakako nemoj pitati matematičare jer ti matematika kao znanost o virusima ne može reči ama baš ništa.
A matematika koja radi modele na temelju same matematike bez znanja o području koji model opisuje nije matematika nego trlababalan.
Matemtičari će ti bez problema matematički potpuno ispravnom metodom dokazati kako je Zenon u pravu i da Ahilej nikada neće moći prestići kornjaču, nego će joj se samo beskonačno približavati.
Onda će neki drugi ili čak ti isti matematičari također potpuno ispravnom metodom dokazati kako će Ahilej bez problema prestići kornjaču jer je tu zapravo riječ o harmonijskom redu.
Onda će se naći neki pametni fizičar pa će primjeniti Newtonove jednadžbe gibanja, točno izračunati kada će Ahilej prestići kornjaču i isprdati obojicu prethodnih. Itd.
Kontaš?
Sama matematika je u tom smislu potpuno nemoćna, ako ne uvažava zakonitosti fenomena o kojem je točno riječ i o kojem radi svoje modele i proračune.
Matematika je zapravo potpuna formalna apstrakcija, nije eksperimentalna znanost, druga je priča što nam je neophodna za stvaranje teorijskih modela u doslovce svim znanostima i bez nje zapravo ne možemo.
Međutim, čak i kada stvorimo neki teorijski model u vezi bilo kojeg područja, uz upotrebu matematike, i tada se taj može pokazati kao potpuno pogrešan ako ga ne potvrđuju opažanja odnosno eksperimenti.
I to je odlično opisao fizičar Richard Feynman. Ako fizikalne modele ne potvrđuju opažanja, pogrešni su. Kraj priče.
Dakle, ja na tvom mjestu ne bih tako slijepo bio zaljubljen u matematiku jednostavno zato jer te ista može itekako odvesti u potpuno pogrešno zaključivanje odnosno u zablude.
Ali ti kako hoćeš.
Guest- Guest
:D kupit diplomu, neš ti ekonomije pa da trebaš kupovati diplomu. iako koliko domoljuba kupuje u bosni diplome, nije svakome "nešt ti".michaellcmacha wrote:yoda ti nisi u stanju iščitati kom se ja obraćam iako je to iz barjaktara vidljivo... jedno vrijeme sam sumnjao da si se hvalio sa kupljenom diplomom sad više nemam nikakvih dvojbi, a s obzirom da si po priči završio u vrijeme vladavine sdp-a to je kao 1 plus 1. i moj ti je savjet da ne drobiš previše jer će iscuriti tvoje familijarne i više nego jake veze sa hdz-sdp, isključivo bazirane na interesu...AssadNaPodmornici wrote:virus čija je realna smrtonosnost za ukupnu populaciju 0.1% (a sezonska gripa varira od 0.07% do 0.14%) ne bi trebao uopće biti više tema rasprave. rizične skupine se izolirat , kao kada sam ja prije par dana bio kod neke bake od 80godina, uredno sam stavio masku i to novu(iako prezirem te maske) i pričao sa njom na distanci od 1,5m. sam sam to napravio bez da mi je itko rekao.michaellcmacha wrote:Gle veberu, nemam pojma, neš si pisao, ali ne mrem se sjetiti... Sjetim se da sam jedino ja tu stavljao konkretne brojeve i ti se brojevi iz mjeseca u mjesec potvrđuju... Yoda je rekao da je do kraja ljeta pandemija gotova, ovo ostalo neću ni spominjati jer je nebitno... Neki dan šejker tu bleba nastavljajući se na yodu kako će priča s koronavirusom završiti do kraja godine, a to je toliko neozbiljno da ne mogu uopće vjerovati da on to izvaljuje... Šteta što je Kic izmasakrirao onu moju temu o covid19... Tamo je sve do u detalj pisalo što će se i kako odvijati i upravo se tako odvija...veber wrote:koji je tebi bronhi?michaellcmacha wrote:aj sad izlistajte ovu temu unazad 20 dana i tu su dilajle tvrdile kako će do kraja mjeseca broj zaraženih biti oko nule...
tko želi lako naše upis.
a iskreno ta diploma mi je zakurac, jer osim kada sam prije par godina pisao blog o makroekonomiji i čak online napisao par članaka preko platforme odesk/upwork i zaradio par stotina $ prije par godina, nikakve jebene koristi od diplome ekonomije , da mi se vratiti u one godine, uredno bi preskočio fakultet i išao na bauštelu u njemačku izučiti neki bravarski zanat, tako da sam primjetio da ekipa koja nema diplomu, često pati od toga, pa i ljubomorni su, evo ja iman, i mjenjao bi diplomu 5godina faksa , za recimo majstrosku vještinu jednog zanata... bravara ili keramičara ili kamenoklesara
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Page 42 of 50