ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Četiri države nude nam avione, šef Glavnog stožera objavio o kojim modelima je riječ

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Četiri države nude nam avione, šef Glavnog stožera objavio o kojim modelima je riječ - Page 2 Empty Re: Četiri države nude nam avione, šef Glavnog stožera objavio o kojim modelima je riječ

Post by Eroo 9/9/2020, 20:47

DETALJI NABAVKE
Dvije su velike novosti u odnosu na prošli natječaj, evo koliko bi avioni mogli koštati
Iako je svaki ponuditelj imao pola sata za prezentaciju ponude, francuski veleposlanik zadržao se skoro sat vremena

Četiri države nude nam avione, šef Glavnog stožera objavio o kojim modelima je riječ - Page 2 F_8692733_1024
Gore: Dassault Rafale i F-16 Block 70; Dolje: F-16 Barak i JAS 39 Gripen

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dvije-su-velike-novosti-u-odnosu-na-prosli-natjecaj-evo-koliko-bi-avioni-mogli-kostati-15018088?utm_source=Linker.hr&utm_medium=widget&utm_campaign=razmjena%2bprometa

Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Četiri države nude nam avione, šef Glavnog stožera objavio o kojim modelima je riječ - Page 2 Empty Re: Četiri države nude nam avione, šef Glavnog stožera objavio o kojim modelima je riječ

Post by Eroo 9/9/2020, 21:01

Koliko ja vidim mislim da bi stvar mogla skrenuti u prilog kupovine Dassault  Rafale.
Postoji puno razloga da ostalo ovaj put neće doći u obzir.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 9/9/2020, 21:40

najbolji bi odabir bili nove šesnaestice pa koliko košta da košta, bolje potrošiti na to nego davati plaću epikuru koji ionako kad ne radi krade vodu i zarađuje u fušu.... jednostavno pol tih metilja otpustiti iz škole i usput po drugim metiljskim granama pustiti ološ kroz filtre i bez ikakvih problema se kupe novi zrakoplovi... i Roberta pustiti niz vodu ko ga jebe što je dizo kredite po njemačkoj za novi auto i polovni vrt u okolici stuttgarta, nek popuči krc nekom starm pederu par put mjesečno i nek tako namane lovu za kredit, da ne mora raspisivati osobni bankrot...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 9/9/2020, 21:44

Eroo wrote:Koliko ja vidim mislim da bi stvar mogla skrenuti u prilog kupovine Dassault  Rafale.
dobro je i to, ne bi bilo loše da sa francuzima za naredno razdoblje izgradimo dobre odnose... a kupovina njihovih zrakoplova ne bi bila loš posao, ali samo ukoliko se radi o ne pretjerano starim zrakoplovima... ali u svakom slučaju američki novi zrakoplovi su ukupno gledano najbolja opcija...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Eroo 9/9/2020, 21:51

michaellcmacha wrote:najbolji bi odabir bili nove šesnaestice pa koliko košta da košta
Ameri bi to članicama NATO trebali dati upola cijene i jope bi zaradili.
Vidjet ćeet što kažu francuzi s cijenom (i ostalim) za jako kvalitetne Rafale.
Po mom sudu su najrealniji izbor.
Nešto se priča da se za njih  ozbiljno zanimaju i Grcio, što zna biti "problem".

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/9/2020, 21:53

Uzeo bi nove F16 block 70 mislim da su. Košta para ali avion je vrh vrhova.
Uzeti neki stari polovni 35 godina stari block30, to je kao što sam pričao zadnji put, kao da auto Yugo(Mig 21), zamjeniš sa Golf 2(F16 neki stari 30 40 godina block 30 itd)
Indijci su znali sa moderniziranim Mig21 poraziti te stare F16ke xd
Doslovno.
Dakle neka uzimaju nove F16ke čiji komad košta 100 milijuna $ ali dobiješ među najbolje avione na svijetu, a ako uzmeš stare F16ke, uzeo si govno koje može poraziti modernizirani Indijski Mig21

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 9/9/2020, 21:54

michaellcmacha wrote:
Eroo wrote:Koliko ja vidim mislim da bi stvar mogla skrenuti u prilog kupovine Dassault  Rafale.
dobro je i to, ne bi bilo loše da sa francuzima za naredno razdoblje izgradimo dobre odnose... a kupovina njihovih zrakoplova ne bi bila loš posao, ali samo ukoliko se radi o ne pretjerano starim zrakoplovima... ali u svakom slučaju američki novi zrakoplovi su ukupno gledano najbolja opcija...
Raptor 22 bi bio još bolja. :D
Rafale nisu tako stari. U odnosu na Barak F-16, blok 30, su ganjc novi.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 9/9/2020, 22:14

D. Rafale je prvi put uveden u francusku vojsku g. 2000.
Novi su veoma skupi, mislim da su čak skuplji od F-16, blok 70.
Avionika im je ubitačna.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 9/9/2020, 23:29

Lockheed Martin mi se čini nesiguran u vlastite produkte (iako je onda bio McDonnell Douglas suproizvođač Baraka).

Ja bih proširio razgovore s Izraelcima na temu gospodarske i vojne suradnje, pa bih u tom smislu potpisao precizniji sporazum od okvirnog. Izraelci su bili korektni, a to što su dobili dozvolu za sudjelovanje u tenderu, ali ne i prodaju mi je još uvijek neshvatljivo.

Šveđane isto treba saslušati i proširiti priču oko mogućnosti suradnje koju već sada nude. Korona je poremetila novu generaciju Grippena.

Amerikance treba saslušati, ispratiti i ne dati nikakvu povratnu informaciju.

Odabrao bih Dassault Rafale, ovisno o njihovom stanju. Dassault je na rubu bankrota, pitanje je naoružanja, upgrade-a, rezervnih dijelova, edukacija...ali uvijek ima pitanja. Dassault u bankrotu možda ponudi i bolje uvjete da rasknjiži pasivu, a možda i proda licence, vidjeti ćemo.

Kako god, Rafale je daleko najbolji zrakoplov od ponuđenih, sad treba vidjeti i cijenu, model i godinu proizvodnje.

Završno, borbeni zrakoplovi da, komunikacijska i prislušna oprema da, još neke stvari o kojima ne morate sve znati :) da, ali Hrvatska mora početi proizvoditi i prodavati vlastite produkte na svjetskim tržištima, u kooperaciji s drugim zemljama, makar nam samo ponudili ime i insignije, sami teško možemo prodati i superiorne produkte, uz offset pogodnosti i popuste.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/9/2020, 23:43

Rafale je na aviomitingu rasturio Raptora, a Raptor je vrijedio za najbolji borbeni zrakoplov na svijetu, koji nije ni na prodaju izvan SAD-a. Ako je rasturio Raptora, onda je bolji i od one prevare od F-35 Lightning II, a F-16 Blok 70/72 je ipak avion starije generacije. Avionika mu je inferiorna, a to za malu zemlju nije nevažan podatak. Dodatno cijenu dižu rakete i rezervni dijelovi, a ne nude ni simulator.

Nadalje, SAD mora dobiti šamarčinu bez pretjeranog objašnjavanja. 

Rafale ima brutalnu avioniku i još brutalniju elektroniku.

Jedini minus mu je cijena, ali Francuzi moraju skorirati konačno jedan posao, pa će i u damping ako treba, ali moraju tući Amerikance na tenderu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/9/2020, 23:49

Ja bih zapravo volio da se malo potrudite i da vidite ono što sam i ja vidio.

Na Wikipediji imate tablice paralelnih performansi zrakoplova iste/slične generacije.

Samo pogledajte to, pa ćete zaboraviti na F-16 Blok 70/72. Jedan zrakoplov jasno odskače, barem u okviru NATO-OTAN.

Rafale.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 10/9/2020, 00:46

michaellcmacha wrote:najbolji bi odabir bili nove šesnaestice

ako je ta cijena koju navodi žutarnji, svakako... makar ne vjerujem, cijena od 1,25 milijardi za osam komada za Bugare koja je u tekstu navedena je točna, a mi bi po ovom dobili 12 za dosta manje... tajvan je 66 komada platio 13 milijardi dolara, npr.

no to je blok 70, a šesnaestice su među najboljim i najuspješnijim borbenim avionima ikad i igdje.

Gripen ima svoje prednosti za hrvatsku, doduše - jeftinije održavanje i može polijetati s neuređenih i improviziranih, kratkih pista što bi u uvjetima eventualnog rata u RH moglo biti jako dobro.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 10/9/2020, 01:42

mobiu$ wrote:Ja bih zapravo volio da se malo potrudite i da vidite ono što sam i ja vidio.

Na Wikipediji imate tablice paralelnih performansi zrakoplova iste/slične generacije.

Samo pogledajte to, pa ćete zaboraviti na F-16 Blok 70/72. Jedan zrakoplov jasno odskače, barem u okviru NATO-OTAN.

Rafale.

rafale combat record: 0 / 0 / 0

F-16 Falcon combat record: 76-1-5

(Air-to-air kills – Air-to-air losses – Losses to ground fire)

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2020, 02:22

marcellus wrote:
mobiu$ wrote:Ja bih zapravo volio da se malo potrudite i da vidite ono što sam i ja vidio.

Rafale.

rafale combat record: 0 / 0 / 0

F-16 Falcon combat record: 76-1-5

(Air-to-air kills – Air-to-air losses – Losses to ground fire)

Performanse, obične i vršne. Neću udovoljavati lijenosti, c/p cijelu tablicu, lijepo su ih usporedili.

Combat record ništa ne govori o zrakoplovu kao takvom, ali sve kaže o konkurenciji. Po toj logici bi birali između Zeroa, Spitfirea i Messerschmidt 110.

F-16 su se borile protiv Iračana i nešto sitno Srba. Da su naletjele na MIG-29 ili Su-27 naprednijih generacija, combat record bi im bio u minusu.

A i protiv Rafale, s njima je a pari F-22 Raptor, najnoviji MIG-ovi i Sukhoi, itd. Rafale je stealth, a i ometa sustave promatranja i ranog uzbunjivanja, pa je 4++ skromna oznaka.

Kruške i jabuke...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2020, 02:28

Tajvan je kost u grlu Kine, čudim se da ih nisu dali besplatno.

Bugarska se nagnula kao i Srbija, platili su porez na budale.

Okolnosti diktiraju cijenu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 10/9/2020, 04:22

mobiu$ wrote:Rafale je na aviomitingu rasturio Raptora, a Raptor je vrijedio za najbolji borbeni zrakoplov na svijetu, koji nije ni na prodaju izvan SAD-a. Ako je rasturio Raptora, onda je bolji i od one prevare od F-35 Lightning II, a F-16 Blok 70/72 je ipak avion starije generacije. Avionika mu je inferiorna, a to za malu zemlju nije nevažan podatak. Dodatno cijenu dižu rakete i rezervni dijelovi, a ne nude ni simulator.

Nadalje, SAD mora dobiti šamarčinu bez pretjeranog objašnjavanja. 

Rafale ima brutalnu avioniku i još brutalniju elektroniku.

Jedini minus mu je cijena, ali Francuzi moraju skorirati konačno jedan posao, pa će i u damping ako treba, ali moraju tući Amerikance na tenderu.
Za cijenu rabljenih se ne zna.

PS:
"Iako je svaki ponuditelj imao pola sata za prezentaciju ponude, francuski veleposlanik zadržao se skoro sat vremena"

2016-07-22

Back to top Go down

Post by vili40 10/9/2020, 05:09

još jedna predstava za zbunjen i jeben narod.Zamisli samo,bistrički bokci kupuju avijone :D
Oko kojih šupaka se plenki motao cijelo vrijeme?Dakle kupit će sirotinja spuštenih gaća na hipoteku francusko i šlus.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Eroo 10/9/2020, 05:21

vili40 wrote:još jedna predstava za zbunjen i jeben narod.Zamisli samo,bistrički bokci kupuju avijone :D
Oko kojih šupaka se plenki motao cijelo vrijeme?Dakle kupit će sirotinja spuštenih gaća na hipoteku francusko i šlus.

which witch watches a swatch watch? :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 10/9/2020, 06:16

https://www.srbijadanas.com/biz/vesti/pametni-potezi-hrvata-ekonomija-im-se-raspada-kupuju-12-aviona-2020-09-09

Tssss....sam se vi ni's "ne brinite' za nas...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by marcellus 10/9/2020, 07:33

vili40 wrote:još jedna predstava za zbunjen i jeben narod.Zamisli samo,bistrički bokci kupuju avijone :D

jeftinije je kupit i najskuplje avione nego doživjet opet 91. da ti neko okupira pol države i poruši je.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 10/9/2020, 07:38

mobiu$ wrote:
F-16 su se borile protiv Iračana i nešto sitno Srba. Da su naletjele na MIG-29 ili Su-27 naprednijih generacija, combat record bi im bio u minusu.

F-16 su bez ikakvih problema rušili srpske i iračke MIG-ove 29, koji su jedinih šest pobjeda imali protiv nenaoružane cessne koja je fotografirala iznad kube i eritrejskih prastarih migova 17 i 21.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics