agresivna mladež
Page 3 of 13
Page 3 of 13 • 1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13
Re: agresivna mladež
RayMabus wrote:Šta se rentalo rentalo se za ovu godinu.
manje više da, gotovo je
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ovisno šta ćeš voziti. gliser, neki gumenjak je po meni najbolje za početak. obuka , par dana osnovna, i onda možeš sam po lijepom danu uživati. što veći brod to više obuke. već neke jahte ili katamarani, obuka mjesec dana ili 3 tjedna(ako nemaš nikakvog iskustva), a tada si tek početnik, ali možeš tada realno izaći na more po lijepom vremenu.Hektorović wrote:epikur37 wrote:
Znaš što, boli me i kurac. Neću treptiti svaki dan i zvati ljude di ste što ste.
Iskusni su nautičari.
Išli su čak do Korčule, obišli je i natrag preko Vele Luke i Visa...16 dana.
Nek si misle...najgore što su mi kolege prosvjetari u Austriji i moraju prekosutra biti na poslu :D
Sa onom tvojom brodicom?
Nego koliko košta polaganje ispita i koliko traje obuka, rentao bi nešto ali nebi da nekoga moram unajmljivati.
ja sam kao skiper inače 150 eur dan, za generala kao hercegbosanca 100 EUR
veberu kao mrzitelju svega hrvatskog i hercegbosanskog 200, ali ima pivo na moj račun
veberu kao mrzitelju svega hrvatskog i hercegbosanskog 200, ali ima pivo na moj račun
2015-08-06
Sad preživljanje. Ja san udrija po pivi. Jučer san se lipo narolja i sad ovo lagano degustacija.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Šta se rentalo rentalo se za ovu godinu.
manje više da, gotovo je
Jebe se tebe , ne radiš u privatnika pa si miran a vidit ćeš sad haosa.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ovaj epijev ipak ti nebih dao u ruke ispod 10ak dana obuke. a tada bi ti ga tek dao po lijepom vremenu. onda učiš pomalo sam. naravno , i epi će ti potvrditi, ovdje se svake godine i svaki put na moru nauči nešto novo.
RayMabus wrote:Sad preživljanje. Ja san udrija po pivi. Jučer san se lipo narolja i sad ovo lagano degustacija.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Šta se rentalo rentalo se za ovu godinu.
manje više da, gotovo je
sve će biti ok
zamisli da je Bero ili Škoro pobijedio
2015-08-06
mislim da imam Depikur37 wrote:ja sam kao skiper inače 150 eur dan, za generala kao hercegbosanca 100 EUR
za hektora
Last edited by veber on 30/8/2020, 17:08; edited 1 time in total
2014-12-30
150€ za gliser lol.epikur37 wrote:ja sam kao skiper inače 150 eur dan, za generala kao hercegbosanca 100 EUR
ovdje u splitu nažalost za vozače glisera plaćau po 40-50€dan(što je smješno, realno bi trebalo biti 100€dan)
AssadNaPodmornici wrote:ovaj epijev ipak ti nebih dao u ruke ispod 10ak dana obuke. a tada bi ti ga tek dao po lijepom vremenu. onda učiš pomalo sam. naravno , i epi će ti potvrditi, ovdje se svake godine i svaki put na moru nauči nešto novo.
ja sam oko 10 godina s brodovima a evo 6 brod i charter i sve više respekta imam prema moru...
100 dana lijepo ali te jedan može uništiti
2015-08-06
Mislim na eknomiju. Nema cjepiva. Ide velika recesija.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Sad preživljanje. Ja san udrija po pivi. Jučer san se lipo narolja i sad ovo lagano degustacija.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Šta se rentalo rentalo se za ovu godinu.
manje više da, gotovo je
sve će biti ok
zamisli da je Bero ili Škoro pobijedio
2014-04-11
veber wrote:za C ti je parsto kuna. polažeš u kapetaniji. mislim da je do 30brt.
većinom vikandaši prežive. ali se isto tako napiknu na plažu, izlesiraju kupače i tako to.
zbog sebe, a kasnije i zbog drugih zemi nekog tko zna navigat. odradi praksu.
Pa nebi za sad vozio jahtu, nego gliser... za to mi ne treba skiper.
Polaganje je kao vozački, teorija plus praksa?
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Brod je velika obaveza. Nikad nisan trza na to da iman neki brod. Šta će mi koji k ?epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:ovaj epijev ipak ti nebih dao u ruke ispod 10ak dana obuke. a tada bi ti ga tek dao po lijepom vremenu. onda učiš pomalo sam. naravno , i epi će ti potvrditi, ovdje se svake godine i svaki put na moru nauči nešto novo.
ja sam oko 10 godina s brodovima a evo 6 brod i charter i sve više respekta imam prema moru...
100 dana lijepo ali te jedan može uništiti
2014-04-11
realno se ekipa nasuka.AssadNaPodmornici wrote:150€ za gliser lol.epikur37 wrote:ja sam kao skiper inače 150 eur dan, za generala kao hercegbosanca 100 EUR
ovdje u splitu nažalost za vozače glisera plaćau po 40-50€dan(što je smješno, realno bi trebalo biti 100€dan)
većina ne zna vozit baz kormila a dva motora na krmi.
većina ne zna da su pogoni reverzibilnii.
ali kaj bi mi bez čeha, poljaka i mađara.
2014-12-30
Pa zar je toliki onaj tvojepikur37 wrote:
ja sam preko svega 9,5 metara, širina 3 metra, težina 4 tone...dozvola 6 nm od kopna...praktički cijeli jadran
dozvole su bile jeftine ali sada će biti skuplje i teže
naravno ako si naš, zna se, ide lakše :p ;)
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:ovisno šta ćeš voziti. gliser, neki gumenjak je po meni najbolje za početak. obuka , par dana osnovna, i onda možeš sam po lijepom danu uživati. što veći brod to više obuke. već neke jahte ili katamarani, obuka mjesec dana ili 3 tjedna(ako nemaš nikakvog iskustva), a tada si tek početnik, ali možeš tada realno izaći na more po lijepom vremenu.
Ti radiš i jahte i jedrilice?
Na koncu volio bi znati i jedrilicu, iako znam kako je to jako teško.
Profesor na faxu mi je imao položen za jedrilicu.
2018-04-10
to je komad papira.veber wrote:mislim da imam Depikur37 wrote:ja sam kao skiper inače 150 eur dan, za generala kao hercegbosanca 100 EUR
za hektora
to dobiješ , uz par odlslušanih predavanja i odgovoriš par opećnitih pitanja. to je kao da položiš teoriju za auta i dobiješ automatski dozvolu :D
https://www.vecernji.hr/biznis/znate-li-da-se-kod-nas-skoluju-skipperi-koje-cijene-svugdje-u-svijetu-1379184
https://www.skipper4you.com/osnovne-informacije-o-tecaju.aspx
ozbiljniji tečaj, sve skupa izađe oko 3000€ , amo reći da nakon ovoga , nešto znaš i eventualno možeš na more, i to sa većim brodovima, jako pažljivo i oprezno naravno.. (jer tek sada nešto znaš i možeš eventualno izaći)
iako daleko najbolje bi bilo da te netko direktno obučava,
AssadNaPodmornici wrote:150€ za gliser lol.epikur37 wrote:ja sam kao skiper inače 150 eur dan, za generala kao hercegbosanca 100 EUR
pa nije gliser jebi ga
ipak je brod od 9,5 metara
širok 3 metra
težak 4 tone
ima sve od crnog tanka, wc, kuhinja, tuš, roštilj, bow thruster i niz drugih stavri
da moja cijena je 150 eur i naplatio sam je ovu godinu
2015-08-06
Hektorović wrote:Pa zar je toliki onaj tvojepikur37 wrote:
ja sam preko svega 9,5 metara, širina 3 metra, težina 4 tone...dozvola 6 nm od kopna...praktički cijeli jadran
dozvole su bile jeftine ali sada će biti skuplje i teže
naravno ako si naš, zna se, ide lakše :p ;)
preko svega, palubom da
na vodenoj liniji je 8
ali ti koristiš tih 9,5 na palubi
2015-08-06
charter jedrenje je teška glupost, teorija se objasni kroz pola sata, jedrenje se nauči kroz par dana jedrenja doslovno.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:ovisno šta ćeš voziti. gliser, neki gumenjak je po meni najbolje za početak. obuka , par dana osnovna, i onda možeš sam po lijepom danu uživati. što veći brod to više obuke. već neke jahte ili katamarani, obuka mjesec dana ili 3 tjedna(ako nemaš nikakvog iskustva), a tada si tek početnik, ali možeš tada realno izaći na more po lijepom vremenu.
Ti radiš i jahte i jedrilice?
Na koncu volio bi znati i jedrilicu, iako znam kako je to jako teško.
Profesor na faxu mi je imao položen za jedrilicu.
a od svih brodova, jedrilica je najteža za manevriranje, :D horor.
najbolji su katamarani , jesu daleko najveći, i ljudi ih se boje u početku, ali to je top malo troše goriva, najkomodniji su , najbolji luksuz, imaju jedra, i dva motora i dosta lakši za upravljanje od jedrilice kada se navikneš na njih, bez obzira što imaju duplo veći brutto volumen
ma znam ja šta ti imaš, samo ti govorim asevi u splitu skipere na takvim čak i većim plaćaju po 40€ do 500kn dan.. što je sramota.. to tvoje vrijedi realno 100eura dan,epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:150€ za gliser lol.epikur37 wrote:ja sam kao skiper inače 150 eur dan, za generala kao hercegbosanca 100 EUR
pa nije gliser jebi ga
ipak je brod od 9,5 metara
širok 3 metra
težak 4 tone
ima sve od crnog tanka, wc, kuhinja, tuš, roštilj, bow thruster i niz drugih stavri
da moja cijena je 150 eur i naplatio sam je ovu godinu
naravno da ti kao vlasnik možeš i naplatiti 10000€ dan to je drugo..
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
u splitskoj kapetaniji je ovisno od instruktora. pivo ili gemišt.Hektorović wrote:veber wrote:za C ti je parsto kuna. polažeš u kapetaniji. mislim da je do 30brt.
većinom vikandaši prežive. ali se isto tako napiknu na plažu, izlesiraju kupače i tako to.
zbog sebe, a kasnije i zbog drugih zemi nekog tko zna navigat. odradi praksu.
Pa nebi za sad vozio jahtu, nego gliser... za to mi ne treba skiper.
Polaganje je kao vozački, teorija plus praksa?
yoda ti ima D i mislim da bi ti pokazao. ja ti pokažem, no frx. plati gorivo.
ako tipkamo o gliserima koje ja vozim, onda su jako opasni. za vozača i za okolinu.
ako imaš u vidu T18 onda je to dobar početak.
zapamti jedno. kupača ne vidiš. kada ulaziš u luku/kupališnu onu stavi motore u ler.
keni s tomosom 4 i onda ćeš vidjet da li si za more.
obavezno nauči prostornu orjentaciju, klasični kompas i klasične karte.
2014-12-30
Page 3 of 13 • 1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13
Similar topics
» AGRESIVNA I OPASNA
» Tegeltija: Agresivna pseudograđanizacija negira građanska prava
» Agresivna Kina izvodi manevre u Južno kineskom moru
» Zlatna mladež
» Hitlerova mladež
» Tegeltija: Agresivna pseudograđanizacija negira građanska prava
» Agresivna Kina izvodi manevre u Južno kineskom moru
» Zlatna mladež
» Hitlerova mladež