profesorica matematike na koledzu veli "ideja da je matematika u bilo kojem smislu objektivna" je mit koji tukne na bijeli patrijarhalni suprematicizam
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: profesorica matematike na koledzu veli "ideja da je matematika u bilo kojem smislu objektivna" je mit koji tukne na bijeli patrijarhalni suprematicizam
Nagaznu haprckov wrote:Sora wrote:Prcko bi htio a ne možemobiu$ wrote:Vas dvoje ćete se prasnut ubrzo, vidim.
Odoh ja da ne smetam.
A ja neću a mogu
Tak da nema ništa od nas
sore
vec sam zamislio kako ulazis u magazu
To sam pročitala prvo
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Re: profesorica matematike na koledzu veli "ideja da je matematika u bilo kojem smislu objektivna" je mit koji tukne na bijeli patrijarhalni suprematicizam
Aha hamobiu$ wrote:Sora wrote:Prcko bi htio a ne možemobiu$ wrote:Vas dvoje ćete se prasnut ubrzo, vidim.
Odoh ja da ne smetam.
A ja neću a mogu
Tak da nema ništa od nas
Alkohol opraštam, ali laž ne...neće Ero bit ljubomoran, svjetski je čovjek :)
Ajde duhovito je
Sora wrote:Nagaznu haprckov wrote:Sora wrote:Prcko bi htio a ne možemobiu$ wrote:Vas dvoje ćete se prasnut ubrzo, vidim.
Odoh ja da ne smetam.
A ja neću a mogu
Tak da nema ništa od nas
sore
vec sam zamislio kako ulazis u magazu
To sam pročitala prvo
ih
hoces rec da si ti ko mina
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Sora wrote:Ovo je pisano na plus 35 a čitamo na 40
Tak da niš ne razmem
Odlično, za koliko je stupnjeva zatoplilo od trenutka postanja do trenutka čitanja na tvojoj lokaciji?
Guest- Guest
Ni jedan ni drugi niste ništa shvatili, niti ste išta riješili. Još uvijek nema odgovora na pitanje zašto imaš dva put veće šanse za pogodak ako se predomisliš.mobiu$ wrote:Bože moj, pa ti si krivo shvatio svoje pitanje.Oh_Femder wrote:Da, slab si u matematici. Ako ostaneš pri vratima koja si na početku izabrao, šanse ti ni najmanje ne skaču, nego ostaju i dalje 33,33%. Tek ako se predomisliš, šanse ti skaču sa 33,33% na 66,66%. Zašto?mobiu$ wrote:Dakle, početno imamo tri vrata (A, B, C) iza kojih se krije željeni ishod (y). Nisi napisao da su vrata identična, pa ću pretpostaviti da jesu. Dakle šanse da ćeš pogoditi vrata su početno 1:3, ili 33,34%i ja izaberem jedno od tih vrata, omjeri se ne mijenjaju. Ti potom pokažeš da jedna od vratiju ne sadržavaju željeni ishod, pa je to nova situacija, novi koeficijenti i novi izračun i pokazuje da imam 1:2, ili 50% ukoliko izaberem preostala vrata. Ukoliko ostanem pri vratima koja sam već izabrao, šanse mi skaču samo s trećine na polovinu ili samo za 16,67%.
Ali kako već napisah, slab sam u “matematici”.
U njemu su dva sustava.
Prvi s tri vrata, i drugi s dva vrata. Ne možeš usred zadatka otpisati jedna vrata i nastaviti operirati s njima u zadatku kao na početku.
Ti si ih sine moj ELI-MI-NI-RA-O.
Evo još jednom: a) svemir ne rotira, b) ne širi si brzinom svjetlosti, c) svemirski brod se ne može kretati brzinom svjetlosti.mobiu$ wrote:Evo još jednom:
Svemir se a) pravilno rotira, b) predvidljivo širi i c) predvidljivo kreće brzinom svjetlosti
Taj je isti kao i naš Joža Manolić,nema mu smrti bez glogovog kolca.prckov wrote:Kissinger: Failure to establish post-COVID new world order ‘could set the world on fire’
op trt
https://www.lifesitenews.com/news/kissinger-failure-to-establish-post-covid-new-world-order-could-set-the-world-on-fire
Razumljiv mi je njegov strah,svjestan je da će uskoro krepucnut,te da bi prije smrti mogao vidjet kaj koncepta svijeta onakvog kojeg je cijeli život propagirao,tim više ako Trump opet dobije mandat.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Oh_Femder wrote:Ni jedan ni drugi niste ništa shvatili, niti ste išta riješili. Još uvijek nema odgovora na pitanje zašto imaš dva put veće šanse za pogodak ako se predomisliš.mobiu$ wrote:Bože moj, pa ti si krivo shvatio svoje pitanje.Oh_Femder wrote:Da, slab si u matematici. Ako ostaneš pri vratima koja si na početku izabrao, šanse ti ni najmanje ne skaču, nego ostaju i dalje 33,33%. Tek ako se predomisliš, šanse ti skaču sa 33,33% na 66,66%. Zašto?mobiu$ wrote:Dakle, početno imamo tri vrata (A, B, C) iza kojih se krije željeni ishod (y). Nisi napisao da su vrata identična, pa ću pretpostaviti da jesu. Dakle šanse da ćeš pogoditi vrata su početno 1:3, ili 33,34%i ja izaberem jedno od tih vrata, omjeri se ne mijenjaju. Ti potom pokažeš da jedna od vratiju ne sadržavaju željeni ishod, pa je to nova situacija, novi koeficijenti i novi izračun i pokazuje da imam 1:2, ili 50% ukoliko izaberem preostala vrata. Ukoliko ostanem pri vratima koja sam već izabrao, šanse mi skaču samo s trećine na polovinu ili samo za 16,67%.
U njemu su dva sustava.
Prvi s tri vrata, i drugi s dva vrata. Ne možeš usred zadatka otpisati jedna vrata i nastaviti operirati s njima u zadatku kao na početku.
Femder uzmi zbirku pa postavi pravi zadatak kako treba. Ne možeš sam sebe ustrijeliti u nogu dok postavljaš zadatak.
Guest- Guest
Oh_Femder wrote:Evo još jednom: a) svemir ne rotira, b) ne širi si brzinom svjetlosti, c) svemirski brod se ne može kretati brzinom svjetlosti.mobiu$ wrote:Evo još jednom:
Svemir se a) pravilno rotira, b) predvidljivo širi i c) predvidljivo kreće brzinom svjetlosti
Ne ulazim u raspravu oko toga, postavio sam zadatak. Za potrebe zadatka mogao sam napisati i da je svemir ružičast.
A dobro, pokušao si nešto, veselim se tvojim križaljkama
Guest- Guest
סמאל wrote:Taj je isti kao i naš Joža Manolić,nema mu smrti bez glogovog kolca.prckov wrote:Kissinger: Failure to establish post-COVID new world order ‘could set the world on fire’
op trt
https://www.lifesitenews.com/news/kissinger-failure-to-establish-post-covid-new-world-order-could-set-the-world-on-fire
Razumljiv mi je njegov strah,svjestan je da će uskoro krepucnut,te da bi prije smrti mogao vidjet kaj koncepta svijeta onakvog kojeg je cijeli život propagirao,tim više ako Trump opet dobije mandat.
X
Guest- Guest
Ne ulaziš u raspravu jer nisi sposoban voditi raspravu o onome o čemu nemaš pojma, a i inače (nisi uspio odgovoriti na moje pitanje iz statistike). Evo tebi onda nešto na tvom nivou:mobiu$ wrote:Oh_Femder wrote:Evo još jednom: a) svemir ne rotira, b) ne širi si brzinom svjetlosti, c) svemirski brod se ne može kretati brzinom svjetlosti.mobiu$ wrote:Evo još jednom:
Ne ulazim u raspravu oko toga, postavio sam zadatak. Za potrebe zadatka mogao sam napisati i da je svemir ružičast.
A dobro, pokušao si nešto, veselim se tvojim križaljkama
a) krava svako jutro snese jedno jaje, b) krave su predvidljivo vodozemci, c) koju od kravinih pet nogu trebaš upotrijebiti za napravit goveđu juhu od piletine?
Oh_Femder wrote:
Ne ulaziš u raspravu jer nisi sposoban voditi raspravu o onome o čemu nemaš pojma, a i inače (nisi uspio odgovoriti na moje pitanje iz statistike). Evo tebi onda nešto na tvom nivou:
a) krava svako jutro snese jedno jaje, b) krave su predvidljivo vodozemci, c) koju od kravinih pet nogu trebaš upotrijebiti za napravit goveđu juhu od piletine?
Ovaj ti je zapravo bolji od prethodnog problema. :)
Guest- Guest
rjesio sam ti na prvoj stranici someOh_Femder wrote:Ni jedan ni drugi niste ništa shvatili, niti ste išta riješili. Još uvijek nema odgovora na pitanje zašto imaš dva put veće šanse za pogodak ako se predomisliš.mobiu$ wrote:Bože moj, pa ti si krivo shvatio svoje pitanje.Oh_Femder wrote:Da, slab si u matematici. Ako ostaneš pri vratima koja si na početku izabrao, šanse ti ni najmanje ne skaču, nego ostaju i dalje 33,33%. Tek ako se predomisliš, šanse ti skaču sa 33,33% na 66,66%. Zašto?mobiu$ wrote:Dakle, početno imamo tri vrata (A, B, C) iza kojih se krije željeni ishod (y). Nisi napisao da su vrata identična, pa ću pretpostaviti da jesu. Dakle šanse da ćeš pogoditi vrata su početno 1:3, ili 33,34%i ja izaberem jedno od tih vrata, omjeri se ne mijenjaju. Ti potom pokažeš da jedna od vratiju ne sadržavaju željeni ishod, pa je to nova situacija, novi koeficijenti i novi izračun i pokazuje da imam 1:2, ili 50% ukoliko izaberem preostala vrata. Ukoliko ostanem pri vratima koja sam već izabrao, šanse mi skaču samo s trećine na polovinu ili samo za 16,67%.
U njemu su dva sustava.
tebi valjda treba crtat
2014-04-19
dakle, jos jednom cu na tenane jer sam dobar coek
kad ima troja vrata, koja god da odabere vjerojatnost mu je 1/3 da pogodi di je nagrada
dakle 33,33% kao sto sam i napiso
vjerojatnost koja ostaje je dakle 2/3 ili ti tih tvojih 66,66..%
ilitiga 33,33.. - 100 = 66,66..
kad gazda otvori vrata koja nemaju nagrade jer on zna di je nagrada, na tim preostalim vratima, tj na onim koje tip nije izabro a gazda nije otvorio ostaje 66,66% vjerojatnosti
ilitiga 2/3 da je nagrada tu
kad ima troja vrata, koja god da odabere vjerojatnost mu je 1/3 da pogodi di je nagrada
dakle 33,33% kao sto sam i napiso
vjerojatnost koja ostaje je dakle 2/3 ili ti tih tvojih 66,66..%
ilitiga 33,33.. - 100 = 66,66..
kad gazda otvori vrata koja nemaju nagrade jer on zna di je nagrada, na tim preostalim vratima, tj na onim koje tip nije izabro a gazda nije otvorio ostaje 66,66% vjerojatnosti
ilitiga 2/3 da je nagrada tu
2014-04-19
recimo vako
ima vrata a b i c
tip odabere vrata a i vjerojatnost da pogodi mu je 1/3 - 33,33...%
ostala su vrata b i c i svaka od njih imaju sansu 33,33..% (1/3) da je nagrada iza njih
dakle za prvacice, to je zajedno za vrata b i c 66,66..% (2/3) vjerojatnost da je nagrada tu
kad gazda otvori vrata koja nemaju nagrade (recimo vrata B) taj procenat vjerojatnosti ostaje na vratima C
Tako vrata C imaju vjerojatnost da je nagrada kod njih 66,66...% ilitiga one 2/3
ima vrata a b i c
tip odabere vrata a i vjerojatnost da pogodi mu je 1/3 - 33,33...%
ostala su vrata b i c i svaka od njih imaju sansu 33,33..% (1/3) da je nagrada iza njih
dakle za prvacice, to je zajedno za vrata b i c 66,66..% (2/3) vjerojatnost da je nagrada tu
kad gazda otvori vrata koja nemaju nagrade (recimo vrata B) taj procenat vjerojatnosti ostaje na vratima C
Tako vrata C imaju vjerojatnost da je nagrada kod njih 66,66...% ilitiga one 2/3
2014-04-19
Nisi.prckov wrote:rjesio sam ti na prvoj stranici someOh_Femder wrote:Ni jedan ni drugi niste ništa shvatili, niti ste išta riješili. Još uvijek nema odgovora na pitanje zašto imaš dva put veće šanse za pogodak ako se predomisliš.mobiu$ wrote:Bože moj, pa ti si krivo shvatio svoje pitanje.Oh_Femder wrote:Da, slab si u matematici. Ako ostaneš pri vratima koja si na početku izabrao, šanse ti ni najmanje ne skaču, nego ostaju i dalje 33,33%. Tek ako se predomisliš, šanse ti skaču sa 33,33% na 66,66%. Zašto?mobiu$ wrote:Dakle, početno imamo tri vrata (A, B, C) iza kojih se krije željeni ishod (y). Nisi napisao da su vrata identična, pa ću pretpostaviti da jesu. Dakle šanse da ćeš pogoditi vrata su početno 1:3, ili 33,34%i ja izaberem jedno od tih vrata, omjeri se ne mijenjaju. Ti potom pokažeš da jedna od vratiju ne sadržavaju željeni ishod, pa je to nova situacija, novi koeficijenti i novi izračun i pokazuje da imam 1:2, ili 50% ukoliko izaberem preostala vrata. Ukoliko ostanem pri vratima koja sam već izabrao, šanse mi skaču samo s trećine na polovinu ili samo za 16,67%.
U njemu su dva sustava.
Oh_Femder wrote:Nisi.prckov wrote:rjesio sam ti na prvoj stranici someOh_Femder wrote:Ni jedan ni drugi niste ništa shvatili, niti ste išta riješili. Još uvijek nema odgovora na pitanje zašto imaš dva put veće šanse za pogodak ako se predomisliš.mobiu$ wrote:Bože moj, pa ti si krivo shvatio svoje pitanje.Oh_Femder wrote:
Da, slab si u matematici. Ako ostaneš pri vratima koja si na početku izabrao, šanse ti ni najmanje ne skaču, nego ostaju i dalje 33,33%. Tek ako se predomisliš, šanse ti skaču sa 33,33% na 66,66%. Zašto?
U njemu su dva sustava.
naravno da jesam
samo tebi treba crtat ko djetetu
2014-04-19
u stvari drugoj stranici
1/3 = 33,33% za prvu sansu
ostane vjerojatnost 100 - 33,33 za drugi
2014-04-19
prckov wrote:u stvari drugoj stranici
a to sto ti nisam izracuno kolko je 100 - 33,33 oprosti jebiga
nisam znao da ti to treba
2014-04-19
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Britanski think tank traži označavanje svih onih koji na bilo koji način podupiru Rusiju
» Doživotni zatvor za Perkovića i Mustača
» Washigton Post: FSA više ne postoji u bilo kojem obliku
» Nova ideja iz HDZ-a: Oni koji polože vojni rok trebaju imati prednost pri zapošljavanju
» “Borovo je do devedesetih godina bio evropski gigant u kojem je bilo zaposleno 22.000 radnika i gdje se proizvodilo 25 miliona pari cipela godišnje“
» Doživotni zatvor za Perkovića i Mustača
» Washigton Post: FSA više ne postoji u bilo kojem obliku
» Nova ideja iz HDZ-a: Oni koji polože vojni rok trebaju imati prednost pri zapošljavanju
» “Borovo je do devedesetih godina bio evropski gigant u kojem je bilo zaposleno 22.000 radnika i gdje se proizvodilo 25 miliona pari cipela godišnje“
Page 4 of 4