Anja, umukni!
Page 1 of 21
Page 1 of 21 • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
Anja, umukni!
“Anja Rašković Šimpraga bila je u koloni 95"
Kaže, bio je august, sparina, zvuk traktora i nebo koje je promijenilo boju. Ja sam jednu kolonu ispraćala u studenom 91. iz Škabrnje. Bio je studeni, studen, zvuk tenkova i granata, miris krvi i nebo prekriveno prašinom, avionima i niškim specijalcima-padobrancima. Stotine mojih susjeda, prijatelja i rođaka napuštali su tada svoj dom jer su Anjini sunarodnjaci sijali smrt na njihovom pragu u njihovoj Škabrnji.
Anja je tada imala 3 godine i nije ništa kriva. Ni za svoju ni za moju kolonu. Ali Anjin otac, djed, stric, ujak, susjed ili prijatelj nisu razmišljali o tome da se suprotstave zlim četničkim hordama, da stanu u obranu svoje Domovine Hrvatske kao što je to učinio Predrag Mišić i još 10.000 hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti.
U koloni koja je te noći u studenom napuštala Škabrnju uzalud sam tražila moju babu Mariju. Dva tjedna kasnije babu Mariju sam pronašla sklupčanu u crnoj vreći na stolu zadarske patologije, zvijerski unakaženu do neprepoznatljivosti. I svaki mještanin moje Škabrnje mogao bi vam ispričati svoju priču o ovoj koloni, kao i svaki Vukovarac, kao svaki od onih pola milijuna Hrvata i drugih građana Hrvatske koje su ‘junaci iz Anjine priče’ mislili zauvijek protjerati.
A tih pola milijuna možemo nazvati sretnicima jer njih 15.000 nije bilo te ‘sreće’. Mučeni, pobijeni, zaklani nisu doživjeli biti u koloni koja napušta dom, ali živi. Za njih su odredili neke druge kolone koje se nikad neće vratiti, Danas tražimo kosti gotovo 1000 hrvatskih mučenika, oplakujemo 15.000 nevinih života trudeći se da svaku tu smrt otrgnemo zaboravu.
Anja, imala sam tada 21 godinu. U mom ruksaku nisu bile knjige (iako su trebale biti), bili su metci i bombe i dvije-tri maskirne majice, još poneka sitnica, krunica i slika Majke Božje). I tako danima… Anja, ti si danas zastupnica u Hrvatskom saboru i nisam sigurna voliš li svoju Domovinu. Nekako mi se čini da tu riječ nikada nisi izgovorila, da ti je mrsko i pomisliti na riječ DOMOVINA.
Ja sam danas majka četvero djece, zaposlena, s plaćom više nego tri puta manjom od tvoje. Ali to nije ni važno, nije u šoldima sve. Ima nešto i u srcu, u ponosu i visoko dignutoj ili spuštenoj glavi ili skrivanju pogleda od susjeda kojem si jučer lomio kosti. Pitaj svoje Anja, znaju oni. Sutra je prvi dan kolovoza, čuješ li Anja, kolovoza.
187 – toliko je hrvatskih sinova poginulo u Oluji, najvećoj hrvatskoj pobjedi i ponosu Hrvatske vojske, Hrvatske policije i hrvatskog naroda. Vjeruj mi Anja, svaki moj Škabrnjanac ima dvije priče s kojom se tvoja nikako ne može mjeriti, ni po ljudskosti, ni po patnji, ni po ljubavi. Jedna priča je iz studenog 91. i o njoj pričamo sa tugom i mukom, većina tu priču i ne priča, ali ne zato što ju je zaboravila, baš naprotiv. Nikad je neće zaboraviti.
Druga je kolovoška, ona koja je započela 4. 8. a koja traje i danas. Tada smo u samo tri dana pregazili hordu zla koja je kriva i za tvoju i za moju kolonu. I danas vodimo bitku protiv iste te horde zla, doduše, danas nije prljava i bradata, ne nosi maskirnu odoru i kapu s petokrakom ili četničkom kokardom. Danas je u elegantnom odijelu, po protokolu Hrvatskog sabora ili Vlade, ali vjerujte mi mogu je namirisati na kilometre, jer SMRDI. Zato Anja, UMUKNI!!!”, napisala je Danka Dražina.
https://priznajem.hr/novosti/anja-umukni-odgovor-koji-se-masovno-dijeli-hrvatska-ratnica-usutkala-sramotnu-propagandu-zastupnice-sdssa/128935/
Kaže, bio je august, sparina, zvuk traktora i nebo koje je promijenilo boju. Ja sam jednu kolonu ispraćala u studenom 91. iz Škabrnje. Bio je studeni, studen, zvuk tenkova i granata, miris krvi i nebo prekriveno prašinom, avionima i niškim specijalcima-padobrancima. Stotine mojih susjeda, prijatelja i rođaka napuštali su tada svoj dom jer su Anjini sunarodnjaci sijali smrt na njihovom pragu u njihovoj Škabrnji.
Anja je tada imala 3 godine i nije ništa kriva. Ni za svoju ni za moju kolonu. Ali Anjin otac, djed, stric, ujak, susjed ili prijatelj nisu razmišljali o tome da se suprotstave zlim četničkim hordama, da stanu u obranu svoje Domovine Hrvatske kao što je to učinio Predrag Mišić i još 10.000 hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti.
U koloni koja je te noći u studenom napuštala Škabrnju uzalud sam tražila moju babu Mariju. Dva tjedna kasnije babu Mariju sam pronašla sklupčanu u crnoj vreći na stolu zadarske patologije, zvijerski unakaženu do neprepoznatljivosti. I svaki mještanin moje Škabrnje mogao bi vam ispričati svoju priču o ovoj koloni, kao i svaki Vukovarac, kao svaki od onih pola milijuna Hrvata i drugih građana Hrvatske koje su ‘junaci iz Anjine priče’ mislili zauvijek protjerati.
A tih pola milijuna možemo nazvati sretnicima jer njih 15.000 nije bilo te ‘sreće’. Mučeni, pobijeni, zaklani nisu doživjeli biti u koloni koja napušta dom, ali živi. Za njih su odredili neke druge kolone koje se nikad neće vratiti, Danas tražimo kosti gotovo 1000 hrvatskih mučenika, oplakujemo 15.000 nevinih života trudeći se da svaku tu smrt otrgnemo zaboravu.
Anja, imala sam tada 21 godinu. U mom ruksaku nisu bile knjige (iako su trebale biti), bili su metci i bombe i dvije-tri maskirne majice, još poneka sitnica, krunica i slika Majke Božje). I tako danima… Anja, ti si danas zastupnica u Hrvatskom saboru i nisam sigurna voliš li svoju Domovinu. Nekako mi se čini da tu riječ nikada nisi izgovorila, da ti je mrsko i pomisliti na riječ DOMOVINA.
Ja sam danas majka četvero djece, zaposlena, s plaćom više nego tri puta manjom od tvoje. Ali to nije ni važno, nije u šoldima sve. Ima nešto i u srcu, u ponosu i visoko dignutoj ili spuštenoj glavi ili skrivanju pogleda od susjeda kojem si jučer lomio kosti. Pitaj svoje Anja, znaju oni. Sutra je prvi dan kolovoza, čuješ li Anja, kolovoza.
187 – toliko je hrvatskih sinova poginulo u Oluji, najvećoj hrvatskoj pobjedi i ponosu Hrvatske vojske, Hrvatske policije i hrvatskog naroda. Vjeruj mi Anja, svaki moj Škabrnjanac ima dvije priče s kojom se tvoja nikako ne može mjeriti, ni po ljudskosti, ni po patnji, ni po ljubavi. Jedna priča je iz studenog 91. i o njoj pričamo sa tugom i mukom, većina tu priču i ne priča, ali ne zato što ju je zaboravila, baš naprotiv. Nikad je neće zaboraviti.
Druga je kolovoška, ona koja je započela 4. 8. a koja traje i danas. Tada smo u samo tri dana pregazili hordu zla koja je kriva i za tvoju i za moju kolonu. I danas vodimo bitku protiv iste te horde zla, doduše, danas nije prljava i bradata, ne nosi maskirnu odoru i kapu s petokrakom ili četničkom kokardom. Danas je u elegantnom odijelu, po protokolu Hrvatskog sabora ili Vlade, ali vjerujte mi mogu je namirisati na kilometre, jer SMRDI. Zato Anja, UMUKNI!!!”, napisala je Danka Dražina.
https://priznajem.hr/novosti/anja-umukni-odgovor-koji-se-masovno-dijeli-hrvatska-ratnica-usutkala-sramotnu-propagandu-zastupnice-sdssa/128935/
Re: Anja, umukni!
nije joj dosta što se uhljebila nego još pokušava docirati "ustašama" o patnji srbendi ne rekavši ni A o tome što je uzrok njihove patnje već samo posljedice.
pa nije ona kriva..netko joj je dozvolio da nam 'docira'..i sad je pokrenuta lavina toliko d as erazmislja o prosvjedu u kninu ili ce ga biti..uglavnom procitao sam..a plus brdo prosvjeda preko mreza,medija..jbg tko tako sije tako ce i zetitre wrote:nije joj dosta što se uhljebila nego još pokušava docirati "ustašama" o patnji srbendi ne rekavši ni A o tome što je uzrok njihove patnje već samo posljedice.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ja sam rekao da je ova simpraga dosla kao 'kec na desetku' onim medijima i politicarima i javnim osobama da pocnu stvarati pricu 'nove aleksandre zec'..mislim ono uspoređivati simpragu sa djevojcicom u plavom kaputu kojoj su izravno prijeticli cede i tenkovi koja je od straha plakala i cvokotala i kojoj su netom mozda prije i poslije pobili pola familije ne moze s ebas usporediti sa simpragom koja je odlazila na traktoru napunjenom svime i svacim i koja je vidjela vojnike hv-a i hrvatske tenkove na tv
2015-09-08
nabijem na qurac
takvu vojsku koja
pobedi i protera
sopstvene gradjane
koji su dali nemerljiv
doprinos u stvaranju te drzave
uz veliko prastanje.
u to ime, Tko vas yebe
zajedno sa sugavom proslavom
takvu vojsku koja
pobedi i protera
sopstvene gradjane
koji su dali nemerljiv
uz veliko prastanje.
u to ime, Tko vas yebe
pizzon- Posts : 5017
2020-04-21
nas nitko ne jebe ali zato mi vas jebemo i još vam uši zavrćemopizzon wrote:nabijem na qurac
takvu vojsku koja
pobedi i protera
sopstvene gradjane
koji su dali nemerljiv
uz veliko prastanje.
u to ime, Tko vas yebe
sto smo trebali i dlaje gledati zulumašenje..daj odčepi više...pobili su ovi tvoji preko 500 hrvata u unpa zonama..sto smo trebali cekati da pobiju i onu preostalu šaku jada...jos smo vam dali sansu i vremena da se spakiraju i odu..za razliku od djevojcice u plavom kaputu i hrpu takvih djevojcica 1991/92pizzon wrote:nabijem na qurac
takvu vojsku koja
pobedi i protera
sopstvene gradjane
koji su dali nemerljiv
uz veliko prastanje.
u to ime, Tko vas yebe
2015-09-08
to ti je taj neiskorjenjeni bezubrazluk koji u nedostatku opravdanja sa pizdarije kazu trebali ste ostati u slobinoj i seseljovoj jugi..fuj
2015-09-08
https://informer.rs/vesti/drustvo/538674/teslinom-rodnom-selu-nema-nijedne-srpske-duse-svetog-iliju-ustase-pobile-spalile-sve-srpsko-smiljanu
https://informer.rs/vesti/drustvo/538674/teslinom-rodnom-selu-nema-nijedne-srpske-duse-svetog-iliju-ustase-pobile-spalile-sve-srpsko-smiljanu
vasa zlikovacka ucinkovitost
daleko je poznata
vasa zlikovacka ucinkovitost
daleko je poznata
2020-04-21
Vucko zagladnio sam...pitat cu vebera di je dobro pecenje.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pizzon, morat ces malo.smanjit.
Ne moras voljeti nesto, ni postivati, ali toliku netrpeljivost i sirenje negativnosti ces morat obuzdat.
Ne moras voljeti nesto, ni postivati, ali toliku netrpeljivost i sirenje negativnosti ces morat obuzdat.
kad nemas keca u rukavu izvadi ono sto se prije 100 godina dogodilo
2015-09-08
Sto sad zezate vebera?;-Depikur37 wrote:Vucko zagladnio sam...pitat cu vebera di je dobro pecenje.
decko jos nije 5...posto se sve uzarilo i vrije svasta se moze jos desiti...epikur37 wrote:Vucko zagladnio sam...pitat cu vebera di je dobro pecenje.
2015-09-08
....ma budalaMaggie19 wrote:Pizzon, morat ces malo.smanjit.
2015-09-08
Maggie19 wrote:Sto sad zezate vebera?;-Depikur37 wrote:Vucko zagladnio sam...pitat cu vebera di je dobro pecenje.
rekao je da ce I on doci ...kaze mora netko biti svjedok
2015-08-06
vuksadinare wrote:...posto se sve uzarilol:epikur37 wrote:Vucko zagladnio sam...pitat cu vebera di je dobro pecenje.
bolje, ljepse ce se ispeci :p
2015-08-06
'ko ce doc?epikur37 wrote:Maggie19 wrote:Sto sad zezate vebera?;-Depikur37 wrote:Vucko zagladnio sam...pitat cu vebera di je dobro pecenje.
rekao je da ce I on doci ...kaze mora netko biti svjedok
Veber?
Nista vas vise ne razumijem ;-D
Nadam se da barem smije jesti ,-@
ne treba nikog umuknuti
svak ima pravo govoriti, samo nema sve izgovoreno istu težinu..
Page 1 of 21 • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
Similar topics
» Anja Šovagović napustila HDZ
» Vili Matula otkrio da bi ista sudbina tj napadi kao na Hasana cekali i da je Anja Sovagovic postala ministrica
» Vili Matula otkrio da bi ista sudbina tj napadi kao na Hasana cekali i da je Anja Sovagovic postala ministrica
Page 1 of 21