Sirija
Page 37 of 50
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Re: Sirija
FSA uglavnom koristi TOW sustave, i to u djelu Sirije(oko alepa, latakije, i sjeverno od hame) jer su opskrbljeni preko turske i arapskih zemalja.
FSA dole u "polu okruženju" koristi Ruske ATGM , vidio sam videa sa maljutkama, fagotima, čak i milan sustavima. Zato jer nemaju liniju opskrbe odakle mogu biti naoružani TOW raketama.
ISIL , nigdje nisam vidio dokaz da koriste TOW, a imaju videa gdje koriste maljutke, konkrus(ruske), čak i milan rakete(eu).
Čak ako se i pojavi jedan video gdje ISIL koristi TOW, (ako) to neznači da su masovno opskrbljeni, nego moguće da su oteli nekoj FSA grupi ili nabavili preko šverca od FSA grupe.
Jer gle čuda ISIS je dobio ruske konkrus,maljutke, europske milane, tako da je oteo sirijskoj/iračkoj vojsci ili nabavio nešto švercom od iračana/sirijaca(gle čuda čak i dolje ima šverca).
Što se tiče TOW raketa, njih koristi i Al Nusra, iako je Al Nusra na listi terorističkih organizacija na zapadu, sve jedno opskrbljeni su TOW raketama. Jer se hvale po Youtubu.
ISIS ih nema , nisam vidio. Ameri su očito zažmirili na jedno oko, što se tiče AL Nusre, ali za ISIS , još nema dokaza.
Ovo što me je jehudi izvrijeđa, lipo sam našao njegove dokaze , tako da nema rekla "kazala", "ti podržavaš isis i lažeš". Evo ja sam vam svaki put rekao, nađite moje postove, ja sam tvoje laži iskopa u roku 5minuta uz pomoć foruma i googla.. tako i vi
FSA dole u "polu okruženju" koristi Ruske ATGM , vidio sam videa sa maljutkama, fagotima, čak i milan sustavima. Zato jer nemaju liniju opskrbe odakle mogu biti naoružani TOW raketama.
ISIL , nigdje nisam vidio dokaz da koriste TOW, a imaju videa gdje koriste maljutke, konkrus(ruske), čak i milan rakete(eu).
Čak ako se i pojavi jedan video gdje ISIL koristi TOW, (ako) to neznači da su masovno opskrbljeni, nego moguće da su oteli nekoj FSA grupi ili nabavili preko šverca od FSA grupe.
Jer gle čuda ISIS je dobio ruske konkrus,maljutke, europske milane, tako da je oteo sirijskoj/iračkoj vojsci ili nabavio nešto švercom od iračana/sirijaca(gle čuda čak i dolje ima šverca).
Što se tiče TOW raketa, njih koristi i Al Nusra, iako je Al Nusra na listi terorističkih organizacija na zapadu, sve jedno opskrbljeni su TOW raketama. Jer se hvale po Youtubu.
ISIS ih nema , nisam vidio. Ameri su očito zažmirili na jedno oko, što se tiče AL Nusre, ali za ISIS , još nema dokaza.
Ovo što me je jehudi izvrijeđa, lipo sam našao njegove dokaze , tako da nema rekla "kazala", "ti podržavaš isis i lažeš". Evo ja sam vam svaki put rekao, nađite moje postove, ja sam tvoje laži iskopa u roku 5minuta uz pomoć foruma i googla.. tako i vi
Guest- Guest
Ma koga uostalom briga da li se ISIL dočepa tu i tam kojeg TOW-a, ebla vas ta priča...
Mene pak interesira je li Hezbollah uspio pribaviti RPG-30 sustave koji mogu zaobići APS zaštitu na izraelskim tenkovima.
Mene pak interesira je li Hezbollah uspio pribaviti RPG-30 sustave koji mogu zaobići APS zaštitu na izraelskim tenkovima.
OK - Utvrdili smo da-isis- koljači koriste -tow-
američke sustave. Do sada su ih dobijali iz TR, SA
a sada se zna da su aparati tow izravno od Huseina
Ubame. Navodno su oni naoružali tamo neki fol "fsa"
( a štaj to- al-usra biće, islamski jihad, muslem bruder)
sve jebani teroristi.
Do jučer su se likovi tu kleli kako američki - tow-
uništavaju tenkove SAA...............sada, od jučer
okrenili drugu priču...................
Yoda na aparatima........infuzija brale....demencija nemila
sve jebani teroristi.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
isis scum cry like a bitch
Syrian army beating terrorist that killed Christians
PS- Znam Yoda da te boli , ali to je tako..............baby
Last edited by Yehudi on 27/12/2015, 00:17; edited 1 time in total
2014-04-20
Samo za Yodu
ISIS is now deploying US-supplied TOW Anti-tank Missiles in Syria
January 1, 2015 by Brad Hoff 20 Comments
Produced by ISIS media, the Arabic reads “Firing the TOW missile system against the apostates.” The set of photos released together, which can be viewed here, claims Al-Qarytayn in the countryside southeast of Homs as the location.
ISIS fighters are currently boasting of the deployment of their latest military hardware through photos distributed by Islamic State’s “Wilayat Damascus” (State of Damascus): the US-supplied BGM 71E TOW anti-tank missile system.
Among those confirming the authenticity of the photos include analysts at the hawkish Brookings Institution and the Foundation for Defense of Democracies funded Long War Journal.
Long War Journal columnist Caleb Weiss reports:
Indeed, it has been documented by an external monitoring group, the UK-based Conflict Armament Research, that the well-known CIA-Saudi program (publicly acknowledged to have begun in 2012) to transfer thousands of tons of weaponry to insurgents in Syria resulted in the arming of ISIS fighters.
Conflict Armament Research was able to trace the serial numbers of weapons recovered by Kurds battling ISIS in Eastern Syria back directly to the CIA-Saudi weapons airlift program. While not as advanced and up-to-date as the current anti-tank systems being displayed in ISIS photographs, the weapons monitoring group’s official report provided evidence that portable rockets were making making it to ISIS hands as of 2013:
Filed Under: Interventionism, Saudi Arabia, State sponsorship, Syria Conflict, Uncategorized Tagged With:AL-NUSRAH, AL-QAIDA, ANTI-TANK MISSILES, CIA, ISIS, TOW
http://levantreport.com/2015/01/01/isis-is-now-deploying-us-supplied-tow-anti-tank-missiles-in-syria/
Produced by ISIS media, the Arabic reads “Firing the TOW missile system against the apostates.” The set of photos released together, which can be viewed here, claims Al-Qarytayn in the countryside southeast of Homs as the location.
ISIS fighters are currently boasting of the deployment of their latest military hardware through photos distributed by Islamic State’s “Wilayat Damascus” (State of Damascus): the US-supplied BGM 71E TOW anti-tank missile system.
Among those confirming the authenticity of the photos include analysts at the hawkish Brookings Institution and the Foundation for Defense of Democracies funded Long War Journal.
Long War Journal columnist Caleb Weiss reports:
In a December 27 article, independent journalist Maram Susli outlined the existing evidence for Al-Qaeda group Al-Nusrah Front being in possession of US-supplied TOW anti-tank missiles, while also raising the possibility that ISIS could already be in possession of these systems given the porous and interactive nature of terror militias operating in Syria:In the photo set, many Islamic State fighters can be seen amassing in more than 15 technicals, or armed pickup trucks. The pictures then show the use of the TOW missile on Free Syrian Army (FSA) units. The last few photos show FSA members the Islamic State has taken captive.
Given the Syrian rebels’ history of openly working along side or defecting to Al Qaeda groups, it is highly doubtful the US government did not predict the TOW missiles would end up in Al Qaeda’s hands.
It is more likely the US provided the rebels with the TOW missiles whilst knowing it would end up in the hands of Al Qaeda. Indeed it has been widely accepted, that Jabhat Al Nusra, ISIS and Ahrar al Sham, another Al Qaeda linked group, are the most powerful groups opposing the Syrian army.
Indeed, it has been documented by an external monitoring group, the UK-based Conflict Armament Research, that the well-known CIA-Saudi program (publicly acknowledged to have begun in 2012) to transfer thousands of tons of weaponry to insurgents in Syria resulted in the arming of ISIS fighters.
Conflict Armament Research was able to trace the serial numbers of weapons recovered by Kurds battling ISIS in Eastern Syria back directly to the CIA-Saudi weapons airlift program. While not as advanced and up-to-date as the current anti-tank systems being displayed in ISIS photographs, the weapons monitoring group’s official report provided evidence that portable rockets were making making it to ISIS hands as of 2013:
Expect more of US-made BGM 71E TOW systems to show up in ISIS hands. Eventually, enough photographic and serial inscription evidence will be available to establish direct chain of custody and origin. Expect the CIA, Pentagon, and their partners in the Gulf to be in full denial and defensive mode.M79 90 MM anti-tank rockets captured from IS forces in Syria are identical to M79 rockets transferred by Saudi Arabia to forces operationg under the ‘Free Syrian Army’ umbrella in 2013.
Filed Under: Interventionism, Saudi Arabia, State sponsorship, Syria Conflict, Uncategorized Tagged With:AL-NUSRAH, AL-QAIDA, ANTI-TANK MISSILES, CIA, ISIS, TOW
http://levantreport.com/2015/01/01/isis-is-now-deploying-us-supplied-tow-anti-tank-missiles-in-syria/
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Ma koga uostalom briga da li se ISIL dočepa tu i tam kojeg TOW-a, ebla vas ta priča...
Tvoje i yodine mokre snove morete skupa fantazirati a
onda pred jutro okačite to mačku o rep.
2014-04-20
Nuklearni rat se ne može izbjeći
---------------------------------------------
Najboje da se dogodi šta prije. AMEN
Dr. Paul Craig Roberts, koji je voditelj Instituta za političke ekonomije, predviđa da će cijeli svijet biti na nuklearni rat. Prema njegovim riječima, Rusija i Kina će biti blokiran od strane Bijele kuće, jer su dvije vodeće zemlje u iznosu nuklearnog oružja i zemalja odbio prihvatiti Washingtona hegemonije.SAD gradi pomorsku i zrakoplovne baze za kontrolu područje američkog nacionalnog interesa, a to je kontrola nad Južnom kineskom moru.
---------------------------------------------
Najboje da se dogodi šta prije. AMEN
2014-04-20
A$$ KICKING: If you hate ISIS, then you’ll love this video of them getting obliterated by one barrage of airstrikes after the next
2014-04-20
Iracke snage usle u Ramadi,infekcija se povlaci,moze se ocekivati u zapadnoj evropi koja je sve to i izazvala
2014-04-14
Yehudi wrote:OK - Utvrdili smo da-isis- koljači koriste -tow-
sve jebani teroristi.
ok :D
i gdje to ISIL koristi TOW sustave :D
iako vidim , da ti ne razlikuješ Isil i neku FSA frakciju i to je poanta ali jebiga, kao stručnjak za rat u Siriji morao bi znati razliku između Hezbollaha, Al Nusre, i ISILa
Guest- Guest
bogomdani wrote:Samo za Yodu
Long War Journal columnist Caleb Weiss reports:In a December 27 article, independent journalist Maram Susli outlined the existing evidence for Al-Qaeda group Al-Nusrah Front being in possession of US-supplied TOW anti-tank missiles, while also raising the possibility that ISIS could already be in possession of these systems given the porous and interactive nature of terror militias operating in Syria:In the photo set, many Islamic State fighters can be seen amassing in more than 15 technicals, or armed pickup trucks. The pictures then show the use of the TOW missile on Free Syrian Army (FSA) units. The last few photos show FSA members the Islamic State has taken captive.Given the Syrian rebels’ history of openly working along side or defecting to Al Qaeda groups, it is highly doubtful the US government did not predict the TOW missiles would end up in Al Qaeda’s hands.
It is more likely the US provided the rebels with the TOW missiles whilst knowing it would end up in the hands of Al Qaeda. Indeed it has been widely accepted, that Jabhat Al Nusra, ISIS and Ahrar al Sham, another Al Qaeda linked group, are the most powerful groups opposing the Syrian army.
Conflict Armament Research was able to trace the serial numbers of weapons recovered by Kurds battling ISIS in Eastern Syria back directly to the CIA-Saudi weapons airlift program. While not as advanced and up-to-date as the current anti-tank systems being displayed in ISIS photographs, the weapons monitoring group’s official report provided evidence that portable rockets were making making it to ISIS hands as of 2013:Expect more of US-made BGM 71E TOW systems to show up in ISIS hands. Eventually, enough photographic and serial inscription evidence will be available to establish direct chain of custody and origin. Expect the CIA, Pentagon, and their partners in the Gulf to be in full denial and defensive mode.M79 90 MM anti-tank rockets captured from IS forces in Syria are identical to M79 rockets transferred by Saudi Arabia to forces operationg under the ‘Free Syrian Army’ umbrella in 2013.
i dalje nevidim ništa , klikam na jedan link koji na koji se poziva članak
http://journal-neo.org/2014/12/27/us-armed-rebels-gave-tow-missiles-to-al-qaeda/
1)taj link mi se ne otvara
2)iz URLa vidim da US armed Rebels gave missle to Al Quaidi - što znači , da su US naoružani pobunjenici dali rakete Al Quadi.
I to je istina.
Ali opet AL QUaida (Al Nusra) nije ISIL, i gle čuda ISIL i Al QUaida se žestoko ratuju, i to puno žešće nego Assad i SAA i ISIL
Mislim ako vi stručnjaci za ratovanje, geopolitiku, oružje, i šta još , ne možete razlikovati Al Quaidu i ISIL, onda se ja povlačim sa ove teme .. :D
jer ili raspravljam sa trolovima, ili baš sa ljudima ispod prosječnog intelekta..
Guest- Guest
iako u članku se navodi da je moguće da je i preko FSA dio TOW raketa se "prošverca" do ISISa
To je moguće. Još nismo vidjeli nigdje da je ISIS koristio te rakete, iako moguće da mooožda su nešto nabavili švercom(švercaju oni i sa assadom, isto kao što su naši sa srbima i srbi sa muslimanima), ali nedovoljno za ikakve strateške promjene
To je moguće. Još nismo vidjeli nigdje da je ISIS koristio te rakete, iako moguće da mooožda su nešto nabavili švercom(švercaju oni i sa assadom, isto kao što su naši sa srbima i srbi sa muslimanima), ali nedovoljno za ikakve strateške promjene
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Ma koga uostalom briga da li se ISIL dočepa tu i tam kojeg TOW-a, ebla vas ta priča...
poznavajući bliski istok, izbijati će ratovi, pa budite vi svi živi i zdravi idućih 10ak godina, sigurno će biti neka rokačina.
ISIS će biti poražen, a onda će opet neki drugi rat izbiti.. Iran, Izrael, Hezbollah, drugi islamisti, vehabije, talibani, al quaida , kurdi, turci, palestinci, fatah, hamas, bog te veselio
Guest- Guest
2014-04-14
2014-04-14
Neoliberalni portugalac wrote:AlfaOmega wrote:Ma koga uostalom briga da li se ISIL dočepa tu i tam kojeg TOW-a, ebla vas ta priča...
poznavajući bliski istok, izbijati će ratovi, pa budite vi svi živi i zdravi idućih 10ak godina, sigurno će biti neka rokačina.
ISIS će biti poražen, a onda će opet neki drugi rat izbiti.. Iran, Izrael, Hezbollah, drugi islamisti, vehabije, talibani, al quaida , kurdi, turci, palestinci, fatah, hamas, bog te veselio
a da ne kažem da će se pojaviti/obnoviti druga žarišta u europi i ostatku svijeta..
francuska, švedska, britanija, belgija, rusija, balkan- bosna, srbija, kosovo, srpska, makedonija.. itd..
Guest- Guest
cek, na kraju nisi rekao za kog navijas, isil il nusruNeoliberalni portugalac wrote:Neoliberalni portugalac wrote:AlfaOmega wrote:Ma koga uostalom briga da li se ISIL dočepa tu i tam kojeg TOW-a, ebla vas ta priča...
a da ne kažem da će se pojaviti/obnoviti druga žarišta u europi i ostatku svijeta..
francuska, švedska, britanija, belgija, rusija, balkan- bosna, srbija, kosovo, srpska, makedonija.. itd..
navijam za hezbollah, assada, i saa, više puta sam to naglasio.. ali eto opetLeviathan2 wrote:cek, na kraju nisi rekao za kog navijas, isil il nusruNeoliberalni portugalac wrote:Neoliberalni portugalac wrote:AlfaOmega wrote:Ma koga uostalom briga da li se ISIL dočepa tu i tam kojeg TOW-a, ebla vas ta priča...
Guest- Guest
MA dobro.šta ste se dohvatili portugalca. svako ima pravo na stav i na skepticizam..
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Kada je TOW u pitanju bitno je vrijeme kada je dostavljan pobunjenicima. Ako ga posjeduje Nusra onda postoji mogućnost da ga imaju i Daišovci jer su do prije dvije godine svi zajedno boravili u istom rovu, a ovdje su prikazivani svi kao borci za slobodu. Poslije se Daiš odvaja od Nusre, a razlog tome au različite strategije razvoja organizacija, način borbe,.... pa sve do propagandnih klipova gdje su nusrini usmjereni na uništavanje oklopa, tako da svaku akciju TOWa prati kamera i propagandno se radi dobar posao dok se Daišova popaganda usmjerava na teror i egzekucije, a vrlo malo se toga može vidjeti iz borbe. Moje mišljenje je da ako im je dostavljano prije to se ne radi već duže vrijeme, a sada im ionako ne fali ničega kada su opljačkali iračka skladišta i tamo se opskrbili jako dobro...Neoliberalni portugalac wrote:iako u članku se navodi da je moguće da je i preko FSA dio TOW raketa se "prošverca" do ISISa
To je moguće. Još nismo vidjeli nigdje da je ISIS koristio te rakete
Izgleda da je ISIL popušio u Iraku i Šamu. El Bagdadi je prokleo koaliciju i pozvao na pobunu u Saudijskoj Arabiji.
To bi moglo imati potpuni happy end.
Bilo bi dobro da zauzmu SA,svrgnu kraljevsku obitelj i ondje zavladaju,a zatim da ih Rusi,Huti, Šije i Pešmerge dobro natuku.
Tada bi se jednim udarcem uništilo dvije muhe.
To bi moglo imati potpuni happy end.
Bilo bi dobro da zauzmu SA,svrgnu kraljevsku obitelj i ondje zavladaju,a zatim da ih Rusi,Huti, Šije i Pešmerge dobro natuku.
Tada bi se jednim udarcem uništilo dvije muhe.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Page 37 of 50