Da remiziramo...
Page 3 of 50
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Re: Da remiziramo...
Dobro, znaš šarafit, svejedno...sklopit skupa neku garažu, napravit prikolicu i slične stvari.veber wrote:neka te, safete.
i daj majketi, probaj zapamtiti da ne znam švasat.
daj barem taj dio na višem nivou probaj zapamtiti.
a, ljudi do kojih mi je stalo- čujem se s njima.
znači, ako nemreš zapamtiti napiši na postIt, veber ne zna varit.
Uvijek sam cijenio ljude manualno spretne.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
gle, tvoji intelektualni dosezi su za nebilivit.Eroo wrote:Dobro, znaš šarafit, svejedno...sklopit skupa neku garažu, napravit prikolicu i slične stvari.veber wrote:neka te, safete.
ja radim s računalom, koje košta ko pola tvog stana u novom mestu.
imam 4 (četiri) 3D printera i laserski skener.
sudjelujem u obnovi crkava u zagrebu na altruističkoj bazi.
naravno da nisam tvoj nivo.
ti neznaš pomoćni program ACAD pokrenut.
nikako nismo isti nivo.
2014-12-30
veber wrote:gle, tvoji intelektualni dosezi su za nebilivit.Eroo wrote:Dobro, znaš šarafit, svejedno...sklopit skupa neku garažu, napravit prikolicu i slične stvari.veber wrote:neka te, safete.
ja radim s računalom, koje košta ko pola tvog stana u novom mestu.
imam 4 (četiri) 3D printera i laserski skener.
sudjelujem u obnovi crkava u zagrebu na altruističkoj bazi.
naravno da nisam tvoj nivo.
ti neznaš pomoćni program ACAD pokrenut.
nikako nismo isti nivo.
Eroo wrote:michaellcmacha wrote:porastao nam je broj aktivnih i broj na respiratoru... ne uljepšavaj... ima tko je za to zadužen...
Pratimo dalje.
Ne smije se preći 14 dnevna učestalost 40/100,000 stanovnika, jer se u tom slučaju automatski
prelazi na crvenu listu. Što bi to značilo za hr turizam ne moram objašnjavati.
Na crvenu listu se može doći i sa 28/100,000, kao što vidite. Države si same postave kriterije.
Nema tu nikakve ljutnje, svaka država sama odlučuje o kriterijima, u skladu sa svojim interesima.
Primjer Litvanija:
https://koronastop.lrv.lt/en/news/update-mandatory-isolation-for-travellers-arriving-from-croatia-recommended-for-those-from-spain-and-iceland
Nema tu nikakve ljutnje, svaka država sama odlučuje o kriterijima, u skladu sa svojim interesima.
Primjer Litvanija:
https://koronastop.lrv.lt/en/news/update-mandatory-isolation-for-travellers-arriving-from-croatia-recommended-for-those-from-spain-and-iceland
PS: Uništit ćete turizam s tim svatbama sa 300+ gostiju. I raskalašenim noćnim klubovima.
25 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 147 osoba
Može se kad se uozbilji.
Prema mojem izračunu jučer je bio faktor širenja virusa R0= 1.018, što je pad sa 1.024 u prethodnom razdoblju
Ako se u sljedećim danima rezultati budu kretali kao gore, ili blizu toga, onda zna biti pad R0 ispod jedan (gušenje virusa!).
U protekla 24 sata zabilježeno je 25 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.150. 147 osoba je na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru.
Može se kad se uozbilji.
Prema mojem izračunu jučer je bio faktor širenja virusa R0= 1.018, što je pad sa 1.024 u prethodnom razdoblju
Ako se u sljedećim danima rezultati budu kretali kao gore, ili blizu toga, onda zna biti pad R0 ispod jedan (gušenje virusa!).
14 dnevna učestalost +28/100,000 stanovnika (+38%).
Incidenca će padati polako, a postotak povećanja brže.
Pad postotka povećanja signalizira da je virus pod kontrolom.
Incidenca će padati polako, a postotak povećanja brže.
Pad postotka povećanja signalizira da je virus pod kontrolom.
Znanstvenici s Oxforda: Razvili smo obećavajuće i učinkovito eksperimentalno cjepivo
Uzimanje cjepiva nije izazivalo opasne nuspojave, oko 70 posto ljudi imalo je vrućicu ili glavobolju. Ipak, istraživači kažu da bi se taj problem mogao riješiti paracetamolom.
20. SRPNJA 2020. U 16:56
Cjepivo protiv koronavirusa koje razvija Sveučilište Oxford i farmaceutska kompanija AstraZeneca pokazalo se sigurnim i dokazano je da u tijelu izaziva imunološku reakciju, objavljeno je u znanstvenom časopisu the Lancet.
Znanstvenici koji rade na potencijalnom cjepivu nazvanom ChAdOx1 nCoV-19 su oprezno zadovoljni, ističući kako su ipak potrebna daljnja testiranja.
U kliničkim ispitivanjima u kojima je sudjelovalo 1077 volontera, ubrizgavanje potencijalnog cjepiva izazvalo je ohrabrujuću reakciju - proizvodnju antitijela i T stanica, odnosno T limfocita, koje se bore protiv virusa.
Za sada se zna da je trajanje imunološke reakcije do 56 dana, no ispitivanja se nastavljaju.
Razina T limfocita postigla je najvišu razinu 14 dana nakon cijepljena, dok je količina antitijela vrhunac dosegla nakon 28 dana, pokazala je studija objavljena u časopisu the Lancet.
U kliničkim ispitivanjima testirala se učinkovitost jedne i dvije doze. Njih 1067 primilo je samo jednu dozu, a njih 90 posto je razvilo antitijela.
U skupini s dvije doze bilo je samo 10 ljudi i oni su svi razvili antitijela. Cjepivo jest imalo nuspojava, ali su bile blage, poput glavobolje i povišene temperature, a mogle su se kontrolirati paracetamolom.
https://www.vecernji.hr/vijesti/znanstvenici-s-oxforda-razvili-smo-obecavajuce-i-ucinkovito-eksperimentalno-cjepivo-1418530
Uzimanje cjepiva nije izazivalo opasne nuspojave, oko 70 posto ljudi imalo je vrućicu ili glavobolju. Ipak, istraživači kažu da bi se taj problem mogao riješiti paracetamolom.
20. SRPNJA 2020. U 16:56
Cjepivo protiv koronavirusa koje razvija Sveučilište Oxford i farmaceutska kompanija AstraZeneca pokazalo se sigurnim i dokazano je da u tijelu izaziva imunološku reakciju, objavljeno je u znanstvenom časopisu the Lancet.
Znanstvenici koji rade na potencijalnom cjepivu nazvanom ChAdOx1 nCoV-19 su oprezno zadovoljni, ističući kako su ipak potrebna daljnja testiranja.
U kliničkim ispitivanjima u kojima je sudjelovalo 1077 volontera, ubrizgavanje potencijalnog cjepiva izazvalo je ohrabrujuću reakciju - proizvodnju antitijela i T stanica, odnosno T limfocita, koje se bore protiv virusa.
Za sada se zna da je trajanje imunološke reakcije do 56 dana, no ispitivanja se nastavljaju.
Razina T limfocita postigla je najvišu razinu 14 dana nakon cijepljena, dok je količina antitijela vrhunac dosegla nakon 28 dana, pokazala je studija objavljena u časopisu the Lancet.
U kliničkim ispitivanjima testirala se učinkovitost jedne i dvije doze. Njih 1067 primilo je samo jednu dozu, a njih 90 posto je razvilo antitijela.
U skupini s dvije doze bilo je samo 10 ljudi i oni su svi razvili antitijela. Cjepivo jest imalo nuspojava, ali su bile blage, poput glavobolje i povišene temperature, a mogle su se kontrolirati paracetamolom.
https://www.vecernji.hr/vijesti/znanstvenici-s-oxforda-razvili-smo-obecavajuce-i-ucinkovito-eksperimentalno-cjepivo-1418530
Guest- Guest
https://time.com/5864690/pfizer-vaccine-coronavirus/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=editorial&utm_term=ideas_covid-19&linkId=93816875&fbclid=IwAR1C4wHDUiU_XcGcN5BVKp2KjQYGKfuBQ-k67y_chxAF6LAhxIW98DsRBaY
Šejki, ovima nekako više vjerujem. Prije svega zbog vremenskog tjesnaca, a djeluju mi da su pri samom kraju s ispitivanjima.
Šejki, ovima nekako više vjerujem. Prije svega zbog vremenskog tjesnaca, a djeluju mi da su pri samom kraju s ispitivanjima.
je je, oš se ti dat cjepit sa cjepivom koje nije pouzdano... a ovo zasigurno neće biti pouzdano....Eroo wrote:https://time.com/5864690/pfizer-vaccine-coronavirus/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=editorial&utm_term=ideas_covid-19&linkId=93816875&fbclid=IwAR1C4wHDUiU_XcGcN5BVKp2KjQYGKfuBQ-k67y_chxAF6LAhxIW98DsRBaY
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ja ni pod raznomichaellcmacha wrote:je je, oš se ti dat cjepit sa cjepivom koje nije pouzdano... a ovo zasigurno neće biti pouzdano....Eroo wrote:https://time.com/5864690/pfizer-vaccine-coronavirus/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=editorial&utm_term=ideas_covid-19&linkId=93816875&fbclid=IwAR1C4wHDUiU_XcGcN5BVKp2KjQYGKfuBQ-k67y_chxAF6LAhxIW98DsRBaY
eh, da me levi čuje
Moglo bi cjepivo biti brzo. Super vijesti
Iako se za sada ne planiram cijepiti xd
Imam osjećaj da se većina Hrvata neće cijepiti a onda nam ne gine mini švedska na zimu, 1500 mrtvih
Imam osjećaj da se većina Hrvata neće cijepiti a onda nam ne gine mini švedska na zimu, 1500 mrtvih
cjepljena si protiv svega u mladosti.Noor wrote:ja ni pod raznomichaellcmacha wrote:je je, oš se ti dat cjepit sa cjepivom koje nije pouzdano... a ovo zasigurno neće biti pouzdano....Eroo wrote:https://time.com/5864690/pfizer-vaccine-coronavirus/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=editorial&utm_term=ideas_covid-19&linkId=93816875&fbclid=IwAR1C4wHDUiU_XcGcN5BVKp2KjQYGKfuBQ-k67y_chxAF6LAhxIW98DsRBaY
eh, da me levi čuje
ja dam krv i dobijem temperaturu.jer su mi probili venu.
veli mi lik u uuuuu,imate temperaturu 36,2, a meni normalna 35,5
tako da će biti veselo, jer ne znamo posljedice.
2014-12-30
ma evo prvu pošiljku su spakovali izravno za nas... a mi nezahvalni sumnjičavi... upravo bi se ti trebao cijepiti jer ti se ne čuvaš... još si u stavu "jebem vam svima mater i ne može ti nitko ništa jači si od sudbine"... tak da zasuči rukav i zažmiri... od nečeg se ionako mora mrijeti... ;)AssadNaPodmornici wrote:Iako se za sada ne planiram cijepiti xd
2015-08-08
Ne smatram da mi nitko ne može ništa, ali vjerujem da nisam rizicina skupina iako me je prije par dana prehlada sastsvila, dva dana sam ležao u krevetu xd. U srijedu smo ja i kolega morali raditi na posal, bila je gužva sa poslom, bili smo zaraženi svi bježali od nas. Još u srijedu sam imao upale mišića i grlo a morao raditi. Taj dan smo zarazili drugog kolegu koji je sa nama radio, nosio masku i nije mu pomoglo xd. Pa je on četvrtak i petak leža doma xd. Tek danas sam prestao kašljati. Nas zarazio jedan drugi kolega pretprošli petak xd. Ugl doktorica moja i od kolega, rekli da nas neće testirati da stojimo u izolaciji, da jedino ako se stanje pogorša.michaellcmacha wrote:ma evo prvu pošiljku su spakovali izravno za nas... a mi nezahvalni sumnjičavi... upravo bi se ti trebao cijepiti jer ti se ne čuvaš... još si u stavu "jebem vam svima mater i ne može ti nitko ništa jači si od sudbine"... tak da zasuči rukav i zažmiri... od nečeg se ionako mora mrijeti... ;)AssadNaPodmornici wrote:Iako se za sada ne planiram cijepiti xd
Eto
Mislim da je bila neka opaka viroza, jer svatko od nas u firmi tko je bio u kontaktu sa ovim virusom, nije radio par dana
Kod korone 80% ljudi nema nikakve simptome, ovo je bilo i jače od korone (a možda i Korona ali nas je dobro sastavila dva tri dana si out)
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
aj u izolacijum a cjepit se ne moraš jer ti više ne mre pomoći...AssadNaPodmornici wrote:Ne smatram da mi nitko ne može ništa, ali vjerujem da nisam rizicina skupina iako me je prije par dana prehlada sastsvila, dva dana sam ležao u krevetu xd. U srijedu smo ja i kolega morali raditi na posal, bila je gužva sa poslom, bili smo zaraženi svi bježali od nas. Još u srijedu sam imao upale mišića i grlo a morao raditi. Taj dan smo zarazili drugog kolegu koji je sa nama radio, nosio masku i nije mu pomoglo xd. Pa je on četvrtak i petak leža doma xd. Tek danas sam prestao kašljati. Nas zarazio jedan drugi kolega pretprošli petak xd. Ugl doktorica moja i od kolega, rekli da nas neće testirati da stojimo u izolaciji, da jedino ako se stanje pogorša.michaellcmacha wrote:ma evo prvu pošiljku su spakovali izravno za nas... a mi nezahvalni sumnjičavi... upravo bi se ti trebao cijepiti jer ti se ne čuvaš... još si u stavu "jebem vam svima mater i ne može ti nitko ništa jači si od sudbine"... tak da zasuči rukav i zažmiri... od nečeg se ionako mora mrijeti... ;)AssadNaPodmornici wrote:Iako se za sada ne planiram cijepiti xd
Eto
Mislim da je bila neka opaka viroza, jer svatko od nas u firmi tko je bio u kontaktu sa ovim virusom, nije radio par dana
Kod korone 80% ljudi nema nikakve simptome, ovo je bilo i jače od korone (a možda i Korona ali nas je dobro sastavila dva tri dana si out)
2015-08-08
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/nastavi-li-se-virus-siriti-ovim-tempom-broj-umrlih-od-covid-19-do-kraja-godine-u-svijetu-popet-ce-se-na-2-2-milijuna-1033531
jes vidio Ero.. Pitao si me neki dan od kud ta moja matematika... ;)
jes vidio Ero.. Pitao si me neki dan od kud ta moja matematika... ;)
2015-08-08
Ja se moram, to mi je jedino rješenje. Još me trebaju ovi moji.michaellcmacha wrote:je je, oš se ti dat cjepit sa cjepivom koje nije pouzdano... a ovo zasigurno neće biti pouzdano....Eroo wrote:https://time.com/5864690/pfizer-vaccine-coronavirus/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=editorial&utm_term=ideas_covid-19&linkId=93816875&fbclid=IwAR1C4wHDUiU_XcGcN5BVKp2KjQYGKfuBQ-k67y_chxAF6LAhxIW98DsRBaY
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Page 3 of 50