ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava

Page 1 of 20 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next

Go down

Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava Empty Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava

Post by RayMabus 21/7/2020, 17:18

Bacani u jame u dva navrata , 43 nakon pada Italije kad su iz Slovenije partizani upali u Hrvatsku ( bitka kod Krašića ) i 45.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/iz-jame-jazovka-ministarstvo-branitelja-ekshumiralo-814-zrtava-ciji-identitet-nece-moci-utvrditi-15009403
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava Empty Re: Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava

Post by Ringo10 21/7/2020, 17:35

U Jazovku su prvi ubijali i bacali ustase
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava Empty Re: Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava

Post by RayMabus 21/7/2020, 17:36

Bitka kod Krašića , 1 i 2 siječnja 1943

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/heroj-ili-zlocinac-rade-bulat-zarobio-sam-300-ustasa-svi-su-poslije-pobijeni-ali-ja-nemam-veze-s-tim-147695

Dakle ipak nije pad Italije nego prije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 21/7/2020, 17:38

RayMabus wrote:Bitka kod Krašića , 1 i 2 siječnja 1943

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/heroj-ili-zlocinac-rade-bulat-zarobio-sam-300-ustasa-svi-su-poslije-pobijeni-ali-ja-nemam-veze-s-tim-147695

Ma koga više kurac boli

MA hoćete li već jednom prestati kukati za tim ustašama jebali vas oni više

Država vam ode u pizdu materinu, demografija katastrofa a vi se samo glupostima bavite

Last edited by Ringo10 on 21/7/2020, 17:40; edited 1 time in total
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 17:40

Dakle 660 ustaša i domobrana pobijenih nakon bitke kod Krašića i još 270 pobijenih nakon pada Zagreba dakle ovih 660 + 270 daju u osnovi ovu brojku od 814.

Da to je to. Te povijesne stvari se tribaju razjasnit da nitko ne manipulira s ovim stvarima.

Last edited by RayMabus on 21/7/2020, 17:46; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 17:45

Ringo10 wrote:
RayMabus wrote:Bitka kod Krašića , 1 i 2 siječnja 1943

Ma koga više kurac boli

MA hoćete li već jednom prestati kukati za tim ustašama jebali vas oni više

Država vam ode u pizdu materinu, demografija katastrofa a vi se samo glupostima bavite

Mene brige jer taj Krašić se nalazi ispod Zagreba dakle centar te fantomske NDH a partizani su toliko jaki da im na prelazu 1942 u 43 napadnu to mjesto i pobiju 660 naoružanih ustaša i domobrana.

To pokazuje koliko je NDH bila vojno nemoćna.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 21/7/2020, 17:47

Mnoge od tih jama,grobnica,do pola su napunili ustaše,a poslije dopunili partizani.
Nitko ne govori zašto su brojni Talijani nakon kapitulacije radije prešli u partizane,nego kod svojih dojučernjah saveznika.
Nitko ne spominje koliko su Taliana nakon 1943 god. ustaše poubijali uz blagoslov Njemaca.
U Gorskom Kotaru i Hercegovini,Dalmatinskoj Zagori,Njemci i Ustaše su masovno poubijali talijanske vojnike a nakon rata komunisti su te leševe prebrojili u ,,nevine žrtve fašističkog terora'' kao civile,,naših naroda i narodnosti'' a nakon 90tih.te su se kosti prikazivale kao ,,nevine ustaške nejači'' pubijane na križnom putu i ostalim žrtvama komunističkog zlosilja.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Ringo10 21/7/2020, 17:49

סמאל wrote:Mnoge od tih jama,grobnica,do pola su napunili ustaše,a poslije dopunili partizani.
Nitko ne govori zašto su brojni Talijani nakon kapitulacije radije prešli u partizane,nego kod svojih dojučernjah saveznika.
Nitko ne spominje koliko su Taliana nakon 1943 god. ustaše poubijali uz blagoslov Njemaca.
U Gorskom Kotaru i Hercegovini,Dalmatinskoj Zagori,Njemci i Ustaše su masovno poubijali talijanske vojnike a nakon rata komunisti su te leševe prebrojili u ,,nevine žrtve fašističkog terora'' kao civile,,naših naroda i narodnosti'' a nakon 90tih.te su se kosti prikazivale kao ,,nevine ustaške nejači'' pubijane na križnom putu i ostalim žrtvama komunističkog zlosilja.
Ranjenici brigade MATIJA GUBEC su prvi završili u Jazovki

Naravno, to nam dežurni ustašoidi neće reći

A to da su nakon kapitulacije Italije Nijemci i njihovi ustaški lizoguzi masovno ubijali Talijane to znam
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 17:51

Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.

Čisto da se ne kurče nego da se to zna da je NDH vojno bila nesposobna čak i oko Zagreba zašiti mjesta od partizana i prije nego je Italija kapitulirala.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 17:57

RayMabus wrote:Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.

Čisto da se ne kurče nego da se to zna da je NDH vojno bila nesposobna čak i oko Zagreba zašiti mjesta od partizana i prije nego je Italija kapitulirala.
Zato šta oni to žele slavit kao neki pokolj partizana nad ustašama itd ja ću to pretvorit u to da im je ta usrana NDH bila vojno kurac na biciklu kad na prijelazu iz 42 u 43 partizani pobjeđuju 660 ustaša i domobrana na domak Zagrebu di je centar NDH , dakle vi ste kurac na biciklu.

Eto ti pa sad slavi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 21/7/2020, 17:59

kolega @ray popusio si kristo pricu ka glamac udicu
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:00

debotoijusto wrote:kolega @ray popusio si kristo pricu ka glamac udicu

Misliš ?

Misliš li da sam glup pa nisam sve detaljno proučio.

Rade Bulat , partizanski komesar , detaljna priča :

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:03

Od A do Ž , naveo i brojke , 660 ustaša , domobrana i nešto žandara

Vrijeme radnje 1 i 2 siječanj 43

Pobjeda partizana nad ustašama

Ajde sad slavi vojnu nemoć te vaše NDH koju stalno usdižete

Kurac na biciklu
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:05

Ima da se poklope ušima kad ljudi skuže da NDH nije bila vojno sposobna obranit misto do Zagreba 1 i 2 siječnja 43 ni s 660 ustaša i domobrana.

Poklopite se ušima stoko ustaška.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 21/7/2020, 18:14

NDH je bez njemačke zaštite odmah propala

Žalosno je to što se događalo i sve te žrtve ali mislim da Hrvatska sad ima mnogo važnijih problema od tih jametina
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:14

I zato to treba sve rasvjetlit a ne da mi ustaška stoka priča kako je to najveća jama pobijenih civila nakon 45.

Nije.

Ta jama je dokaz da je ta vaša famozna NDH bila vojno kurac na biciklu jer su partizani vojno skršili 1 i 2 siječnja 1943 660 ustaša i domobrana u Krašiču koji se nalazi odma ispod Zagreba dakle središta te vaše fantomske NDH koju slavite.

Šako jada.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 21/7/2020, 18:17

RayMabus wrote:Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.

Gledaj,po pitanju WW2.prilično sam postao ravnodušan,jer na to sad gledam kao i na WW1. davnu povjest,te je sve manje važno tko je koga.
Najveći problem u Krašiću je taj što lažu i jedna i druga strana oko tog događaja.
Bio sam nekoliko puta na tom području i dobro mi je poznato,to su brda,šume skoro kao džungle,nepristupačan teren i dan danas.
Kad su partizani napali mjesto,domobrani su još i htjeli se predat,ali ustaše su prijetili da će ih likvidirat,ali dosta ustaša koji su prišli iz HSS-a,nisu bili neki zaluđeni,već su to bili seljaci koji su misli nešto ušićarit,neuki,slabe vojne obuke,te bi oni bez problema preodjenuli partizanske uniforme radi pragamtičnih razloga i koristi.
Međutim,tih nekoliko zaluđenih ustaša koji nisu ni po kakvu cjenu htjeli predaju,forsirali su borbu,nadajuć se kako će doći pomoć iz Jastrebarskog i probit okruženje.
Kad su ti zaluđenici poginuli u borbi,a ovi drugi ostali bez streljiva,onda su misli,idemo se predat,međutim,poginulo je i partizana,tak da je mogla se očekivat odmazda.
Međutim,od svega toga,najgora stvar je bila ta što su partizani,,nožem'' izvršili presudu narodnog suda,jer su koliko sam čuo i oni ostaliu bez metaka a očekivali su da bi moglo stići pojačanje ustašama,pa morali štedit metke.
Ono što se događalo nad tom jamom je nešto što samo u horor filmovima a to su prepričavali mnogi civili,pa i neki partizani koji su psihički pukli,te nakon 90tih.počeli pričat o tome.
Dovodili su ih nad jamu,prerežu vrat i bacali ih u jamu,neke ranjenike nisu niti klali,već ih onako polužive bacili u jamu,danima su krici iz jame tih ranjenika.
Ono što je najgore,dosta ubijenih bilo je golobradih domobranskih mladića koji nisu nikad bitke ni vidili,bili su mobilizirani a ne svojevoljno.
To što su likvidirali ustaše okrvavljenih ruku se još donekle može opravdat,ali zašto su morali poubijat te mlade domobrane i još na tako okrutan način,s tim da su pojedini partizanski,,prvoborci'' pojedinim zarobljenicima kopali oči i sjekli uši,e sad na temelju kojih kritetija su odredili da ovi zaslužuju takvu sudbinu da se mora tako sadistički iživljavat,to stvarno ne mogu shvatit.
Kako god,,Jazovka'' je izazvala dosta duševnih poremećaja stanovništva toga kraja,bez obzira na kojoj se strani borili.

Mi se čudimo za ISIL,pa imali smo mi i gorih od Isilovaca i na ustaškoj i na partizanskoj strani.S ovim ne želim relativizirati povjesnu ulogu niti ustaškog,niti partizanskog pokreta,no činjenica je da u ratu najgori monstrumi isplivaju na površinu a sadizam zaodjenu u ideologiju.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:23

סמאל wrote:

Gledaj,po pitanju WW2.prilično sam postao ravnodušan,jer na to sad gledam kao i na WW1. davnu povjest,te je sve manje važno tko je koga.
Najveći problem u Krašiću je taj što lažu i jedna i druga strana oko tog događaja.
Bio sam nekoliko puta na tom području i dobro mi je poznato,to su brda,šume skoro kao džungle,nepristupačan teren i dan danas.
Kad su partizani napali mjesto,domobrani su još i htjeli se predat,ali ustaše su prijetili da će ih likvidirat,ali dosta ustaša koji su prišli iz HSS-a,nisu bili neki zaluđeni,već su to bili seljaci koji su misli nešto ušićarit,neuki,slabe vojne obuke,te bi oni bez problema preodjenuli partizanske uniforme radi pragamtičnih razloga i koristi.
Međutim,tih nekoliko zaluđenih ustaša koji nisu ni po kakvu cjenu htjeli predaju,forsirali su borbu,nadajuć se kako će doći pomoć iz Jastrebarskog i probit okruženje.
Kad su ti zaluđenici poginuli u borbi,a ovi drugi ostali bez streljiva,onda su misli,idemo se predat,međutim,poginulo je i partizana,tak da je mogla se očekivat odmazda.
Međutim,od svega toga,najgora stvar je bila ta što su partizani,,nožem'' izvršili presudu narodnog suda,jer su koliko sam čuo i oni ostaliu bez metaka a očekivali su da bi moglo stići pojačanje ustašama,pa morali štedit metke.
Ono što se događalo nad tom jamom je nešto što samo u horor filmovima a to su prepričavali mnogi civili,pa i neki partizani koji su psihički pukli,te nakon 90tih.počeli pričat o tome.
Dovodili su ih nad jamu,prerežu vrat i bacali ih u jamu,neke ranjenike nisu niti klali,već ih onako polužive bacili u jamu,danima su krici iz jame tih ranjenika.
Ono što je najgore,dosta ubijenih bilo je golobradih domobranskih mladića koji nisu nikad bitke ni vidili,bili su mobilizirani a ne svojevoljno.
To što su likvidirali ustaše okrvavljenih ruku se još donekle može opravdat,ali zašto su morali poubijat te mlade domobrane i još na tako okrutan način,s tim da su pojedini partizanski,,prvoborci'' pojedinim zarobljenicima kopali oči i sjekli uši,e sad na temelju kojih kritetija su odredili da ovi zaslužuju takvu sudbinu da se mora tako sadistički iživljavat,to stvarno ne mogu shvatit.
Kako god,,Jazovka'' je izazvala dosta duševnih poremećaja stanovništva toga kraja,bez obzira na kojoj se strani borili.

Mi se čudimo za ISIL,pa imali smo mi i gorih od Isilovaca i na ustaškoj i na partizanskoj strani.S ovim ne želim relativizirati povjesnu ulogu niti ustaškog,niti partizanskog pokreta,no činjenica je da u ratu najgori monstrumi isplivaju na površinu a sadizam zaodjenu u ideologiju.

Nek je to sve tako bilo al neću dopustit Bujaneci da priča kako su svi ti tamo završili u jami 45 kad je rat završio jer ide to pretvarat u to.

A nije pajdo. To je tokom rata. Čista vojna pobjeda i dokaz nemoći vojne NDH
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:24

Neće ti to proć kod mene

Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava HN20200622621910
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 21/7/2020, 18:28

RayMabus wrote:
סמאל wrote:

Nek je to sve tako bilo al neću dopustit Bujaneci da priča kako su svi ti tamo završili u jami 45 kad je rat završio jer ide to pretvarat u to.

A nije pajdo. To je tokom rata. Čista vojna pobjeda i dokaz nemoći vojne NDH
A šta me briga za to,Pa nisam ja pravobranitelj i državni odvjetnik NDH,da bih išao sad relativizirat i pravdat bilo koga.Po tom pitanju potpuno sam neutralan,i da to jest bila velika vojna pobjeda,nalik onoj Mladićevoj u Srebrenici ili onoj od Šljivančanina u Vukovaru.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 20 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next

Back to top

- Similar topics