Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava
Page 1 of 20
Page 1 of 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava
Bacani u jame u dva navrata , 43 nakon pada Italije kad su iz Slovenije partizani upali u Hrvatsku ( bitka kod Krašića ) i 45.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/iz-jame-jazovka-ministarstvo-branitelja-ekshumiralo-814-zrtava-ciji-identitet-nece-moci-utvrditi-15009403
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/iz-jame-jazovka-ministarstvo-branitelja-ekshumiralo-814-zrtava-ciji-identitet-nece-moci-utvrditi-15009403
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava
U Jazovku su prvi ubijali i bacali ustase
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Bitka kod Krašića , 1 i 2 siječnja 1943
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/heroj-ili-zlocinac-rade-bulat-zarobio-sam-300-ustasa-svi-su-poslije-pobijeni-ali-ja-nemam-veze-s-tim-147695
Dakle ipak nije pad Italije nego prije.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/heroj-ili-zlocinac-rade-bulat-zarobio-sam-300-ustasa-svi-su-poslije-pobijeni-ali-ja-nemam-veze-s-tim-147695
2014-04-11
Ma koga više kurac boliRayMabus wrote:Bitka kod Krašića , 1 i 2 siječnja 1943
MA hoćete li već jednom prestati kukati za tim ustašama jebali vas oni više
Država vam ode u pizdu materinu, demografija katastrofa a vi se samo glupostima bavite
Last edited by Ringo10 on 21/7/2020, 17:40; edited 1 time in total
2015-09-24
Dakle 660 ustaša i domobrana pobijenih nakon bitke kod Krašića i još 270 pobijenih nakon pada Zagreba dakle ovih 660 + 270 daju u osnovi ovu brojku od 814.
Da to je to. Te povijesne stvari se tribaju razjasnit da nitko ne manipulira s ovim stvarima.
Da to je to. Te povijesne stvari se tribaju razjasnit da nitko ne manipulira s ovim stvarima.
Last edited by RayMabus on 21/7/2020, 17:46; edited 1 time in total
2014-04-11
Ringo10 wrote:Ma koga više kurac boliRayMabus wrote:Bitka kod Krašića , 1 i 2 siječnja 1943
MA hoćete li već jednom prestati kukati za tim ustašama jebali vas oni više
Država vam ode u pizdu materinu, demografija katastrofa a vi se samo glupostima bavite
Mene brige jer taj Krašić se nalazi ispod Zagreba dakle centar te fantomske NDH a partizani su toliko jaki da im na prelazu 1942 u 43 napadnu to mjesto i pobiju 660 naoružanih ustaša i domobrana.
To pokazuje koliko je NDH bila vojno nemoćna.
2014-04-11
Mnoge od tih jama,grobnica,do pola su napunili ustaše,a poslije dopunili partizani.
Nitko ne govori zašto su brojni Talijani nakon kapitulacije radije prešli u partizane,nego kod svojih dojučernjah saveznika.
Nitko ne spominje koliko su Taliana nakon 1943 god. ustaše poubijali uz blagoslov Njemaca.
U Gorskom Kotaru i Hercegovini,Dalmatinskoj Zagori,Njemci i Ustaše su masovno poubijali talijanske vojnike a nakon rata komunisti su te leševe prebrojili u ,,nevine žrtve fašističkog terora'' kao civile,,naših naroda i narodnosti'' a nakon 90tih.te su se kosti prikazivale kao ,,nevine ustaške nejači'' pubijane na križnom putu i ostalim žrtvama komunističkog zlosilja.
Nitko ne govori zašto su brojni Talijani nakon kapitulacije radije prešli u partizane,nego kod svojih dojučernjah saveznika.
Nitko ne spominje koliko su Taliana nakon 1943 god. ustaše poubijali uz blagoslov Njemaca.
U Gorskom Kotaru i Hercegovini,Dalmatinskoj Zagori,Njemci i Ustaše su masovno poubijali talijanske vojnike a nakon rata komunisti su te leševe prebrojili u ,,nevine žrtve fašističkog terora'' kao civile,,naših naroda i narodnosti'' a nakon 90tih.te su se kosti prikazivale kao ,,nevine ustaške nejači'' pubijane na križnom putu i ostalim žrtvama komunističkog zlosilja.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Ranjenici brigade MATIJA GUBEC su prvi završili u Jazovkiסמאל wrote:Mnoge od tih jama,grobnica,do pola su napunili ustaše,a poslije dopunili partizani.
Naravno, to nam dežurni ustašoidi neće reći
A to da su nakon kapitulacije Italije Nijemci i njihovi ustaški lizoguzi masovno ubijali Talijane to znam
2015-09-24
Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.
Čisto da se ne kurče nego da se to zna da je NDH vojno bila nesposobna čak i oko Zagreba zašiti mjesta od partizana i prije nego je Italija kapitulirala.
Čisto da se ne kurče nego da se to zna da je NDH vojno bila nesposobna čak i oko Zagreba zašiti mjesta od partizana i prije nego je Italija kapitulirala.
2014-04-11
Zato šta oni to žele slavit kao neki pokolj partizana nad ustašama itd ja ću to pretvorit u to da im je ta usrana NDH bila vojno kurac na biciklu kad na prijelazu iz 42 u 43 partizani pobjeđuju 660 ustaša i domobrana na domak Zagrebu di je centar NDH , dakle vi ste kurac na biciklu.RayMabus wrote:Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.
Eto ti pa sad slavi.
2014-04-11
kolega @ray popusio si kristo pricu ka glamac udicu
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
debotoijusto wrote:kolega @ray popusio si kristo pricu ka glamac udicu
Misliš ?
Misliš li da sam glup pa nisam sve detaljno proučio.
Rade Bulat , partizanski komesar , detaljna priča :
2014-04-11
Od A do Ž , naveo i brojke , 660 ustaša , domobrana i nešto žandara
Vrijeme radnje 1 i 2 siječanj 43
Pobjeda partizana nad ustašama
Ajde sad slavi vojnu nemoć te vaše NDH koju stalno usdižete
Kurac na biciklu
Vrijeme radnje 1 i 2 siječanj 43
Pobjeda partizana nad ustašama
Ajde sad slavi vojnu nemoć te vaše NDH koju stalno usdižete
Kurac na biciklu
2014-04-11
Ima da se poklope ušima kad ljudi skuže da NDH nije bila vojno sposobna obranit misto do Zagreba 1 i 2 siječnja 43 ni s 660 ustaša i domobrana.
Poklopite se ušima stoko ustaška.
Poklopite se ušima stoko ustaška.
2014-04-11
NDH je bez njemačke zaštite odmah propala
Žalosno je to što se događalo i sve te žrtve ali mislim da Hrvatska sad ima mnogo važnijih problema od tih jametina
Žalosno je to što se događalo i sve te žrtve ali mislim da Hrvatska sad ima mnogo važnijih problema od tih jametina
2015-09-24
I zato to treba sve rasvjetlit a ne da mi ustaška stoka priča kako je to najveća jama pobijenih civila nakon 45.
Nije.
Ta jama je dokaz da je ta vaša famozna NDH bila vojno kurac na biciklu jer su partizani vojno skršili 1 i 2 siječnja 1943 660 ustaša i domobrana u Krašiču koji se nalazi odma ispod Zagreba dakle središta te vaše fantomske NDH koju slavite.
Šako jada.
Nije.
Ta jama je dokaz da je ta vaša famozna NDH bila vojno kurac na biciklu jer su partizani vojno skršili 1 i 2 siječnja 1943 660 ustaša i domobrana u Krašiču koji se nalazi odma ispod Zagreba dakle središta te vaše fantomske NDH koju slavite.
Šako jada.
2014-04-11
Gledaj,po pitanju WW2.prilično sam postao ravnodušan,jer na to sad gledam kao i na WW1. davnu povjest,te je sve manje važno tko je koga.RayMabus wrote:Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.
Najveći problem u Krašiću je taj što lažu i jedna i druga strana oko tog događaja.
Bio sam nekoliko puta na tom području i dobro mi je poznato,to su brda,šume skoro kao džungle,nepristupačan teren i dan danas.
Kad su partizani napali mjesto,domobrani su još i htjeli se predat,ali ustaše su prijetili da će ih likvidirat,ali dosta ustaša koji su prišli iz HSS-a,nisu bili neki zaluđeni,već su to bili seljaci koji su misli nešto ušićarit,neuki,slabe vojne obuke,te bi oni bez problema preodjenuli partizanske uniforme radi pragamtičnih razloga i koristi.
Međutim,tih nekoliko zaluđenih ustaša koji nisu ni po kakvu cjenu htjeli predaju,forsirali su borbu,nadajuć se kako će doći pomoć iz Jastrebarskog i probit okruženje.
Kad su ti zaluđenici poginuli u borbi,a ovi drugi ostali bez streljiva,onda su misli,idemo se predat,međutim,poginulo je i partizana,tak da je mogla se očekivat odmazda.
Međutim,od svega toga,najgora stvar je bila ta što su partizani,,nožem'' izvršili presudu narodnog suda,jer su koliko sam čuo i oni ostaliu bez metaka a očekivali su da bi moglo stići pojačanje ustašama,pa morali štedit metke.
Ono što se događalo nad tom jamom je nešto što samo u horor filmovima a to su prepričavali mnogi civili,pa i neki partizani koji su psihički pukli,te nakon 90tih.počeli pričat o tome.
Dovodili su ih nad jamu,prerežu vrat i bacali ih u jamu,neke ranjenike nisu niti klali,već ih onako polužive bacili u jamu,danima su krici iz jame tih ranjenika.
Ono što je najgore,dosta ubijenih bilo je golobradih domobranskih mladića koji nisu nikad bitke ni vidili,bili su mobilizirani a ne svojevoljno.
To što su likvidirali ustaše okrvavljenih ruku se još donekle može opravdat,ali zašto su morali poubijat te mlade domobrane i još na tako okrutan način,s tim da su pojedini partizanski,,prvoborci'' pojedinim zarobljenicima kopali oči i sjekli uši,e sad na temelju kojih kritetija su odredili da ovi zaslužuju takvu sudbinu da se mora tako sadistički iživljavat,to stvarno ne mogu shvatit.
Kako god,,Jazovka'' je izazvala dosta duševnih poremećaja stanovništva toga kraja,bez obzira na kojoj se strani borili.
Mi se čudimo za ISIL,pa imali smo mi i gorih od Isilovaca i na ustaškoj i na partizanskoj strani.S ovim ne želim relativizirati povjesnu ulogu niti ustaškog,niti partizanskog pokreta,no činjenica je da u ratu najgori monstrumi isplivaju na površinu a sadizam zaodjenu u ideologiju.
2015-07-23
סמאל wrote:Gledaj,po pitanju WW2.prilično sam postao ravnodušan,jer na to sad gledam kao i na WW1. davnu povjest,te je sve manje važno tko je koga.RayMabus wrote:Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.
Najveći problem u Krašiću je taj što lažu i jedna i druga strana oko tog događaja.
Bio sam nekoliko puta na tom području i dobro mi je poznato,to su brda,šume skoro kao džungle,nepristupačan teren i dan danas.
Kad su partizani napali mjesto,domobrani su još i htjeli se predat,ali ustaše su prijetili da će ih likvidirat,ali dosta ustaša koji su prišli iz HSS-a,nisu bili neki zaluđeni,već su to bili seljaci koji su misli nešto ušićarit,neuki,slabe vojne obuke,te bi oni bez problema preodjenuli partizanske uniforme radi pragamtičnih razloga i koristi.
Međutim,tih nekoliko zaluđenih ustaša koji nisu ni po kakvu cjenu htjeli predaju,forsirali su borbu,nadajuć se kako će doći pomoć iz Jastrebarskog i probit okruženje.
Kad su ti zaluđenici poginuli u borbi,a ovi drugi ostali bez streljiva,onda su misli,idemo se predat,međutim,poginulo je i partizana,tak da je mogla se očekivat odmazda.
Međutim,od svega toga,najgora stvar je bila ta što su partizani,,nožem'' izvršili presudu narodnog suda,jer su koliko sam čuo i oni ostaliu bez metaka a očekivali su da bi moglo stići pojačanje ustašama,pa morali štedit metke.
Ono što se događalo nad tom jamom je nešto što samo u horor filmovima a to su prepričavali mnogi civili,pa i neki partizani koji su psihički pukli,te nakon 90tih.počeli pričat o tome.
Dovodili su ih nad jamu,prerežu vrat i bacali ih u jamu,neke ranjenike nisu niti klali,već ih onako polužive bacili u jamu,danima su krici iz jame tih ranjenika.
Ono što je najgore,dosta ubijenih bilo je golobradih domobranskih mladića koji nisu nikad bitke ni vidili,bili su mobilizirani a ne svojevoljno.
To što su likvidirali ustaše okrvavljenih ruku se još donekle može opravdat,ali zašto su morali poubijat te mlade domobrane i još na tako okrutan način,s tim da su pojedini partizanski,,prvoborci'' pojedinim zarobljenicima kopali oči i sjekli uši,e sad na temelju kojih kritetija su odredili da ovi zaslužuju takvu sudbinu da se mora tako sadistički iživljavat,to stvarno ne mogu shvatit.
Kako god,,Jazovka'' je izazvala dosta duševnih poremećaja stanovništva toga kraja,bez obzira na kojoj se strani borili.
Mi se čudimo za ISIL,pa imali smo mi i gorih od Isilovaca i na ustaškoj i na partizanskoj strani.S ovim ne želim relativizirati povjesnu ulogu niti ustaškog,niti partizanskog pokreta,no činjenica je da u ratu najgori monstrumi isplivaju na površinu a sadizam zaodjenu u ideologiju.
Nek je to sve tako bilo al neću dopustit Bujaneci da priča kako su svi ti tamo završili u jami 45 kad je rat završio jer ide to pretvarat u to.
A nije pajdo. To je tokom rata. Čista vojna pobjeda i dokaz nemoći vojne NDH
2014-04-11
A šta me briga za to,Pa nisam ja pravobranitelj i državni odvjetnik NDH,da bih išao sad relativizirat i pravdat bilo koga.Po tom pitanju potpuno sam neutralan,i da to jest bila velika vojna pobjeda,nalik onoj Mladićevoj u Srebrenici ili onoj od Šljivančanina u Vukovaru.RayMabus wrote:סמאל wrote:Gledaj,po pitanju WW2.prilično sam postao ravnodušan,jer na to sad gledam kao i na WW1. davnu povjest,te je sve manje važno tko je koga.RayMabus wrote:Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.
Nek je to sve tako bilo al neću dopustit Bujaneci da priča kako su svi ti tamo završili u jami 45 kad je rat završio jer ide to pretvarat u to.
A nije pajdo. To je tokom rata. Čista vojna pobjeda i dokaz nemoći vojne NDH
2015-07-23
Page 1 of 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Similar topics
» Dan zrtava nacizma i staljinizma se u hrvatskpj zove Dan zrtava jugoslavenskog komunizma
» vade se Hrvatske kosti iz Hude Jame
» sasa odrezao saraf da bi imao vise lajkova od slovenske jame
» Kapetanu Draganu ugrozen zivot!?Hrvati ga bacili u najdublje jame Lepoglave sa koljacima i mafijasima
» Pucnjava u školi u Francuskoj, ima žrtava
» vade se Hrvatske kosti iz Hude Jame
» sasa odrezao saraf da bi imao vise lajkova od slovenske jame
» Kapetanu Draganu ugrozen zivot!?Hrvati ga bacili u najdublje jame Lepoglave sa koljacima i mafijasima
» Pucnjava u školi u Francuskoj, ima žrtava
Page 1 of 20