ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava

Page 2 of 20 Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next

Go down

Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava - Page 2 Empty Re: Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava

Post by IL Risorto 21/7/2020, 18:28

RayMabus wrote:
סמאל wrote:
RayMabus wrote:Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.

Čisto da se ne kurče nego da se to zna da je NDH vojno bila nesposobna čak i oko Zagreba zašiti mjesta od partizana i prije nego je Italija kapitulirala.
Gledaj,po pitanju WW2.prilično sam postao ravnodušan,jer na to sad gledam kao i na WW1. davnu povjest,te je sve manje važno tko je koga.
Najveći problem u Krašiću je taj što lažu i jedna i druga strana oko tog događaja.
Bio sam nekoliko puta na tom području i dobro mi je poznato,to su brda,šume skoro kao džungle,nepristupačan teren i dan danas.
Kad su partizani napali mjesto,domobrani su još i htjeli se predat,ali ustaše su prijetili da će ih likvidirat,ali dosta ustaša koji su prišli iz HSS-a,nisu bili neki zaluđeni,već su to bili seljaci koji su misli nešto ušićarit,neuki,slabe vojne obuke,te bi oni bez problema preodjenuli partizanske uniforme radi pragamtičnih razloga i koristi.
Međutim,tih nekoliko zaluđenih ustaša koji nisu ni po kakvu cjenu htjeli predaju,forsirali su borbu,nadajuć se kako će doći pomoć iz Jastrebarskog i probit okruženje.
Kad su ti zaluđenici poginuli u borbi,a ovi drugi ostali bez streljiva,onda su misli,idemo se predat,međutim,poginulo je i partizana,tak da je mogla se očekivat odmazda.
Međutim,od svega toga,najgora stvar je bila ta što su partizani,,nožem'' izvršili presudu narodnog suda,jer su koliko sam čuo i oni ostaliu bez metaka a očekivali su da bi moglo stići pojačanje ustašama,pa morali štedit metke.
Ono što se događalo nad tom jamom je nešto što samo u horor filmovima a to su prepričavali mnogi civili,pa i neki partizani koji su psihički pukli,te nakon 90tih.počeli pričat o tome.
Dovodili su ih nad jamu,prerežu vrat i bacali ih u jamu,neke ranjenike nisu niti klali,već ih onako polužive bacili u jamu,danima su krici iz jame tih ranjenika.
Ono što je najgore,dosta ubijenih bilo je golobradih domobranskih mladića koji nisu nikad bitke ni vidili,bili su mobilizirani a ne svojevoljno.
To što su likvidirali ustaše okrvavljenih ruku se još donekle može opravdat,ali zašto su morali poubijat te mlade domobrane i još na tako okrutan način,s tim da su pojedini partizanski,,prvoborci'' pojedinim zarobljenicima kopali oči i sjekli uši,e sad na temelju kojih kritetija su odredili da ovi zaslužuju takvu sudbinu da se mora tako sadistički iživljavat,to stvarno ne mogu shvatit.
Kako god,,Jazovka'' je izazvala dosta duševnih poremećaja stanovništva toga kraja,bez obzira na kojoj se strani borili.

Mi se čudimo za ISIL,pa imali smo mi i gorih od Isilovaca i na ustaškoj i na partizanskoj strani.S ovim ne želim relativizirati povjesnu ulogu niti ustaškog,niti partizanskog pokreta,no činjenica je da u ratu najgori monstrumi isplivaju na površinu a sadizam zaodjenu u ideologiju.

Nek je to sve tako bilo al neću dopustit Bujaneci da priča kako su svi ti tamo završili u jami 45 kad je rat završio jer ide to pretvarat u to.

A nije pajdo. To je tokom rata. Čista vojna pobjeda i dokaz nemoći vojne NDH
A šta me briga za to,Pa nisam ja pravobranitelj i državni odvjetnik NDH,da bih išao sad relativizirat i pravdat bilo koga.Po tom pitanju potpuno sam neutralan,i da to jest bila velika vojna pobjeda,nalik onoj Mladićevoj u Srebrenici ili onoj od Šljivančanina u Vukovaru.

IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava - Page 2 Empty Re: Iz jame Jazovka ekshumirano 814 žrtava

Post by marcellus 21/7/2020, 18:29

jutarnji mi je do jaja, piše da su to "žrtve rata 45."

inače kad su žrtve od onih drugih, to su "žrtve fašizma". Pa pizda vam materina jel tako teško napisat da su to žrtve komunizma? Partizana? Kad su žrtve iz 95. onda su žrtve hrvatskih ratnih zločinaca, oluje, ustaša, a kad su ih ubili četnici ili JNA onda su "žrtve rata"

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:30

Mene je briga jer sam general gf s pet zvjezdica

Idući put kad do ovoga dođe Hrvatska ne smije ostavit teritorij Slovenije bez kontrole.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by marcellus 21/7/2020, 18:31

ubilo tri časne, nema veze saće nam stipe objasnit da su to bile prerušene ustaše s osmatračnice u jasenovcu

2014-04-16

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/7/2020, 18:35

marcellus wrote:jutarnji mi je do jaja, piše da su to "žrtve rata 45."

inače kad su žrtve od onih drugih, to su "žrtve fašizma". Pa pizda vam materina jel tako teško napisat da su to žrtve komunizma? Partizana? Kad su žrtve iz 95. onda su žrtve hrvatskih ratnih zločinaca, oluje, ustaša, a kad su ih ubili četnici ili JNA onda su "žrtve rata"
ta usporedba ti je dobra....ono hajmo pitat pupija smijemo li napisat srpski ili cetnicki ratni zlocini
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Ringo10 21/7/2020, 18:36

סמאל wrote:
RayMabus wrote:
סמאל wrote:
RayMabus wrote:Da al ovdje je stvar jasna. Ovo ustaše žele prikazati kao neku masovnu grobnicu civila šta djelomično jest jer ima onih 270 ranjenika i civila ovdje dovedenih 45 no ovo je u suštini dokaz da je njihova NDH bila vojno kurac na biciklu jer 660 od ovih žrtava su ustaše i domobrani koje su partizani vojno porazilii na prelazu iz 42 u 43 a ispod Zagreba je odma.

Čisto da se ne kurče nego da se to zna da je NDH vojno bila nesposobna čak i oko Zagreba zašiti mjesta od partizana i prije nego je Italija kapitulirala.
Gledaj,po pitanju WW2.prilično sam postao ravnodušan,jer na to sad gledam kao i na WW1. davnu povjest,te je sve manje važno tko je koga.
Najveći problem u Krašiću je taj što lažu i jedna i druga strana oko tog događaja.
Bio sam nekoliko puta na tom području i dobro mi je poznato,to su brda,šume skoro kao džungle,nepristupačan teren i dan danas.
Kad su partizani napali mjesto,domobrani su još i htjeli se predat,ali ustaše su prijetili da će ih likvidirat,ali dosta ustaša koji su prišli iz HSS-a,nisu bili neki zaluđeni,već su to bili seljaci koji su misli nešto ušićarit,neuki,slabe vojne obuke,te bi oni bez problema preodjenuli partizanske uniforme radi pragamtičnih razloga i koristi.
Međutim,tih nekoliko zaluđenih ustaša koji nisu ni po kakvu cjenu htjeli predaju,forsirali su borbu,nadajuć se kako će doći pomoć iz Jastrebarskog i probit okruženje.
Kad su ti zaluđenici poginuli u borbi,a ovi drugi ostali bez streljiva,onda su misli,idemo se predat,međutim,poginulo je i partizana,tak da je mogla se očekivat odmazda.
Međutim,od svega toga,najgora stvar je bila ta što su partizani,,nožem'' izvršili presudu narodnog suda,jer su koliko sam čuo i oni ostaliu bez metaka a očekivali su da bi moglo stići pojačanje ustašama,pa morali štedit metke.
Ono što se događalo nad tom jamom je nešto što samo u horor filmovima a to su prepričavali mnogi civili,pa i neki partizani koji su psihički pukli,te nakon 90tih.počeli pričat o tome.
Dovodili su ih nad jamu,prerežu vrat i bacali ih u jamu,neke ranjenike nisu niti klali,već ih onako polužive bacili u jamu,danima su krici iz jame tih ranjenika.
Ono što je najgore,dosta ubijenih bilo je golobradih domobranskih mladića koji nisu nikad bitke ni vidili,bili su mobilizirani a ne svojevoljno.
To što su likvidirali ustaše okrvavljenih ruku se još donekle može opravdat,ali zašto su morali poubijat te mlade domobrane i još na tako okrutan način,s tim da su pojedini partizanski,,prvoborci'' pojedinim zarobljenicima kopali oči i sjekli uši,e sad na temelju kojih kritetija su odredili da ovi zaslužuju takvu sudbinu da se mora tako sadistički iživljavat,to stvarno ne mogu shvatit.
Kako god,,Jazovka'' je izazvala dosta duševnih poremećaja stanovništva toga kraja,bez obzira na kojoj se strani borili.

Mi se čudimo za ISIL,pa imali smo mi i gorih od Isilovaca i na ustaškoj i na partizanskoj strani.S ovim ne želim relativizirati povjesnu ulogu niti ustaškog,niti partizanskog pokreta,no činjenica je da u ratu najgori monstrumi isplivaju na površinu a sadizam zaodjenu u ideologiju.

Nek je to sve tako bilo al neću dopustit Bujaneci da priča kako su svi ti tamo završili u jami 45 kad je rat završio jer ide to pretvarat u to.

A šta me briga za to,Pa nisam ja pravobranitelj i državni odvjetnik NDH,da bih išao sad relativizirat i pravdat bilo koga.Po tom pitanju potpuno sam neutralan,i da to jest bila velika vojna pobjeda,nalik onoj Mladićevoj u Srebrenici ili onoj od Šljivančanina u Vukovaru.
Svugdje ima svašta i na svakoj strani ima svakakvih likova.

I besmisleno je sad tu pričati jer rat je ludilo. 

I tu se onda stvari procjenjuju generalno, ciljevi i opća uloga svake strane u ratu. 

A ne ko je napravio zločin iovaj ili onaj.

Saveznici su pobili gomile civila i boli ih kitomir. Bitan je konačni cilj, slom nacizma ...

SVe drugo je kolaterala
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:39

Jazovka spada pod vojnu povijest i pokazuje da Hrvatska ne smije radi svoje sigurnosti dopustit komadanje Slovenije od strane Talijana i Njemaca kako se ne bi tamo stvorio pokret otpora koji bi onda upadao na teritorij Hrvatske i radio sranja.

To ti je ta bitka za Kašić. Došli su im s leđa.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/7/2020, 18:47

....ja sam na jazovki bio 1990 godine par dana prije prvih izbora...pok.ivan vekic je odrzao komemorativni skup..mislim da je od poznatih bio jos marko veselica...i fra duka...mozda i sulimanac ali ne mogu se sjetiti za njega

vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:48

Idemo dalje. Dođe li do uspona fašizma u Italiji i ovi počmu oko Trsta svojatat po Slovenije , odma šibaj doli brigade.

Neš vamo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 21/7/2020, 18:52

Dobro, jel vi u Kifli fakat nemate važnijih stvari od prekopavanja tih jama iz 2. sv rata
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by jastreb 21/7/2020, 18:53

RayMabus wrote:Dakle 660 ustaša i domobrana pobijenih nakon bitke kod Krašića i  
A u bitki za Krašić niti jedan ustaša nije poginuo?
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by marcellus 21/7/2020, 18:54

Ringo10 wrote:Dobro, jel vi u Kifli fakat nemate važnijih stvari od prekopavanja tih jama iz 2. sv rata

jelda, osim kad se radi o Oluji koja je nota bene bila prije četvrt stoljeća... i jasenovcu i praznoj šaranovoj jami i tak...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by IL Risorto 21/7/2020, 18:56

Ringo10 wrote:
סמאל wrote:
RayMabus wrote:
סמאל wrote:

Svugdje ima svašta i na svakoj strani ima svakakvih likova.

I besmisleno je sad tu pričati jer rat je ludilo. 

I tu se onda stvari procjenjuju generalno, ciljevi i opća uloga svake strane u ratu. 

A ne ko je napravio zločin iovaj ili onaj.

Saveznici su pobili gomile civila i boli ih kitomir. Bitan je konačni cilj, slom nacizma ...

SVe drugo je kolaterala
Znam,no ja sam se tu bazirao isključivo na taj konkretan događaj bez namjere zalazit u neke ideološke i povjesne kvalifikacije niti ustaškog,niti partizanskog pokreta.
Bez obzira na ishod rata,te uloge poraženih i pobjednika,svaki takav zločin baca mrlju i na najčišći i najpravedniji motiv za rat,pa makar on bio obrambeni ili oslobodilački,jer činjanica je da svaka strana ima se čega stidit.Jasenovac i milijun nedužne srpske najčai su sramota Ustaša i NDH,dok su sve te ,,Jazovke'' ljaga na pravedni antifašistički oslobodilački rat.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 21/7/2020, 18:56

RayMabus wrote:Idemo dalje. Dođe li do uspona fašizma u Italiji i ovi počmu oko Trsta svojatat po Slovenije , odma šibaj doli brigade.

Neš vamo.
koje brigade

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 18:57

michaellcmacha wrote:
RayMabus wrote:Idemo dalje. Dođe li do uspona fašizma u Italiji i ovi počmu oko Trsta svojatat po Slovenije , odma šibaj doli brigade.

Neš vamo.
koje brigade
Proleterske. lol!

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/7/2020, 18:58

marcellus wrote:
Ringo10 wrote:Dobro, jel vi u Kifli fakat nemate važnijih stvari od prekopavanja tih jama iz 2. sv rata

jelda, osim kad se radi o Oluji koja je nota bene bila prije četvrt stoljeća... i jasenovcu i praznoj šaranovoj jami i tak...
pa znas da se mora manje vise eskivirat prica o zlocinima nad hrvatima...ringo je zabrazdio u titoizam jer je jeo svaki dan parizer,cevape i rostilj :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 21/7/2020, 18:58

RayMabus wrote:
michaellcmacha wrote:

Neš vamo.
koje brigade
Proleterske. lol!

može katarinu obući i poslati na talijane, ona jedva čeka
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 21/7/2020, 18:58

RayMabus wrote:
michaellcmacha wrote:

Neš vamo.
koje brigade
Proleterske. lol!

može katarinu obući i poslati na talijane, ona jedva čeka
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2020, 19:01

Možemo poslat i onih pet miljona stranaca u sjevernoj Italiji kad se digne fašizam tamo i krene prema Sloveniji.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Italy

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 21/7/2020, 19:01

marcellus wrote:

I šta sad hoćeš... šta

Oluja ko Oluja, JAsenovac ko JAsenovac i čemu to više

2. svjetski rat je bio takav kakav jeste i uloge aktera su bile takve kakve jesu.

I tu se ništa više ne može promijeniti

Stvarno šta više hoćete

30 godina presipate iz šupljeg u prazno da bi dokazali nešto što se dokazat ne može.

Dva svjetska bloka su se tukla do istrebljenja i bez milosti ...

Jedni su pobijedili drugi izgubili ... na našim prostorima svi su svojim oporedjeljenjem odredili svoje sudbine 

I gotovo
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 21/7/2020, 19:02

aj majmune daj si mira... kavez ti zahrđao?

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 20 Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next

Back to top

- Similar topics