Hoce li se Plenki doma vratiti iz Brisela sa siromašnim darovima iz Brisela?Nizozemci nepopustljivi
Page 10 of 14
Page 10 of 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Re: Hoce li se Plenki doma vratiti iz Brisela sa siromašnim darovima iz Brisela?Nizozemci nepopustljivi
Jos nigdje nisam naisao na netto placu. Konkretno u Svedskoj nemogu izkazivati netto jer kao sta sam napisao u mojoj regiji razlika moze biti i 3-4 % u poreznom opterecenju.marcellus wrote:abraham wrote:Kolega primanja su uvijek brutto jer svaka opcina i regija ima razlicit porenzni nivo. Bilo kako bilo njemacka je jeftinija od svedske ali sa padom krune i to je manje vise egal. Jos ostao alkohol.Uskoro cu dolje pa cu uporediti. Da primjer radi susjedna opcina ima preko 2% veci porez nego moja. PDV je jednak na cijelu zemlju. Ostalo, kila mozga......marcellus wrote:abraham wrote:
Mislim da i Njemacka ima vece place. Svedska je odron od zemlje. Primjetio sam prije da pisete o nekim prosjecnim placama od 4-5 000 eura??? Mozda doktori specijalisti i sl. Ili vlasnici kaficha ili tamicha..... Ljudi lazu bez rezerve. Ja imam prilicno dobru placu ali nisam ni blizu narocito od kad je kruna pala u odnosu na druge valute. Svi se hvale i seru. Tu u DNRH se sutaju stotinama tisuca eura a j uvijek platim ceh u kavani. Kilam mozga
ima iste, prosjek je 2400 eura i nešto za obje zemlje, gledao nekidan.. neto. Uz švedske cijene švabe bolje žive.
plaća je neto ako se računa neto na razini zemlje, naravno da nije svugdje ista... bruto je za hrvate nebitan podatak jer se ovdje drukčije gleda, ono što dobiješ u džep
abraham- Posts : 14669
2014-04-14
Re: Hoce li se Plenki doma vratiti iz Brisela sa siromašnim darovima iz Brisela?Nizozemci nepopustljivi
plaća je brutto i tako se računamarcellus wrote:abraham wrote:Kolega primanja su uvijek brutto jer svaka opcina i regija ima razlicit porenzni nivo. Bilo kako bilo njemacka je jeftinija od svedske ali sa padom krune i to je manje vise egal. Jos ostao alkohol.Uskoro cu dolje pa cu uporediti. Da primjer radi susjedna opcina ima preko 2% veci porez nego moja. PDV je jednak na cijelu zemlju. Ostalo, kila mozga......marcellus wrote:abraham wrote:
Mislim da i Njemacka ima vece place. Svedska je odron od zemlje. Primjetio sam prije da pisete o nekim prosjecnim placama od 4-5 000 eura??? Mozda doktori specijalisti i sl. Ili vlasnici kaficha ili tamicha..... Ljudi lazu bez rezerve. Ja imam prilicno dobru placu ali nisam ni blizu narocito od kad je kruna pala u odnosu na druge valute. Svi se hvale i seru. Tu u DNRH se sutaju stotinama tisuca eura a j uvijek platim ceh u kavani. Kilam mozga
ima iste, prosjek je 2400 eura i nešto za obje zemlje, gledao nekidan.. neto. Uz švedske cijene švabe bolje žive.
plaća je neto ako se računa neto na razini zemlje, naravno da nije svugdje ista... bruto je za hrvate nebitan podatak jer se ovdje drukčije gleda, ono što dobiješ u džep
ako ti u njemačkoj veli da ti je satnica 50€ tvoj netto ovisi o tome koliko imaš godina, djece, da li si oženje ili rastavljen.
zato je bruttto, a nije netto.
2014-12-30
marcellus wrote:90 eura pokaz, mjesečni?
super, ekološka država, promovirate javni transport na uštrb korištenja osobnog automobila...
Ma financiraju Gretine fantazije...
Zeleni plan, pa indirektno i migrante, i sad još došao na dnevni red i paket pomoći, pa VFO...
Guest- Guest
u njemačkoj je postalo popularno isplaćivati minimalce ali naknada za topli obrok je 28€/dan dnevnica varira od 40-60€/danNoor wrote:točnomarcellus wrote:abraham wrote:Kolega primanja su uvijek brutto jer svaka opcina i regija ima razlicit porenzni nivo. Bilo kako bilo njemacka je jeftinija od svedske ali sa padom krune i to je manje vise egal. Jos ostao alkohol.Uskoro cu dolje pa cu uporediti. Da primjer radi susjedna opcina ima preko 2% veci porez nego moja. PDV je jednak na cijelu zemlju. Ostalo, kila mozga......marcellus wrote:abraham wrote:
nerijetko u plaću ubroje i dnevnice i terenski dodatak, jer i to je lova u džepu
onda te prijavi na minimalac i bezporezno isplaćuje ostalo.
većinom regaju firmu pokraj danske da se ostvari terenski.
2014-12-30
ma svi muljaju, jedino Robi neveber wrote:u njemačkoj je postalo popularno isplaćivati minimalce ali naknada za topli obrok je 28€/dan dnevnica varira od 40-60€/danNoor wrote:točnomarcellus wrote:abraham wrote:Kolega primanja su uvijek brutto jer svaka opcina i regija ima razlicit porenzni nivo. Bilo kako bilo njemacka je jeftinija od svedske ali sa padom krune i to je manje vise egal. Jos ostao alkohol.Uskoro cu dolje pa cu uporediti. Da primjer radi susjedna opcina ima preko 2% veci porez nego moja. PDV je jednak na cijelu zemlju. Ostalo, kila mozga......marcellus wrote:
nerijetko u plaću ubroje i dnevnice i terenski dodatak, jer i to je lova u džepu
marcellus wrote:poanta je, italija, francuska, austrija - sve su to zemlje s prosjekom plaća soma i pol do dva soma eura, eventualno nešto malo preko... uz tamošnje cijene nekretnina i najma, to više nije dobar život kakav je nekad bio, u biti je isto ko i tu - ako imaš nešto za rentat dobro je, ako živiš od rada generalno pušiš kurčinu. Da, bolje je nego u Hrvatskoj, ali nije dobro.
I nastavi li se ovako, biti će sve gore i gore.
Nismo daleko od dana kad ćemo klečati u Beijingu ili Riyadhu i pitati novce da financiramo francusku prevaru od poljoprivredu, skupu njemačku radnu snagu ili pare za socijalu za migrante.
Alaj će nam se smijati.
Guest- Guest
tko ce klecati?mobiu$ wrote:marcellus wrote:poanta je, italija, francuska, austrija - sve su to zemlje s prosjekom plaća soma i pol do dva soma eura, eventualno nešto malo preko... uz tamošnje cijene nekretnina i najma, to više nije dobar život kakav je nekad bio, u biti je isto ko i tu - ako imaš nešto za rentat dobro je, ako živiš od rada generalno pušiš kurčinu. Da, bolje je nego u Hrvatskoj, ali nije dobro.
I nastavi li se ovako, biti će sve gore i gore.
Nismo daleko od dana kad ćemo klečati u Beijingu ili Riyadhu i pitati novce da financiramo francusku prevaru od poljoprivredu, skupu njemačku radnu snagu ili pare za socijalu za migrante.
Alaj će nam se smijati.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
robi je debilček.Noor wrote:ma svi muljaju, jedino Robi neveber wrote:u njemačkoj je postalo popularno isplaćivati minimalce ali naknada za topli obrok je 28€/dan dnevnica varira od 40-60€/danNoor wrote:točnomarcellus wrote:abraham wrote:
Kolega primanja su uvijek brutto jer svaka opcina i regija ima razlicit porenzni nivo. Bilo kako bilo njemacka je jeftinija od svedske ali sa padom krune i to je manje vise egal. Jos ostao alkohol.Uskoro cu dolje pa cu uporediti. Da primjer radi susjedna opcina ima preko 2% veci porez nego moja. PDV je jednak na cijelu zemlju. Ostalo, kila mozga......
2014-12-30
mobiu$ wrote:marcellus wrote:90 eura pokaz, mjesečni?
super, ekološka država, promovirate javni transport na uštrb korištenja osobnog automobila...
Zeleni plan, pa indirektno i migrante, i sad još došao na dnevni red i paket pomoći, pa VFO...
to razmaženo bogataško derle neko treba dobro našamarat i poslat u školu
Sjetim se Mesic i njegove prve kampanje i fasistickog ludila kontra Hrvata iz BiH. I rece Mesic , Boga ti neka se nauce pecati. Na radost cijele nacije Mesic pobijedi, krvopije se skinuse sa proracuna i sve pet. Dvadeset godina poslije ponosni i pravedni hrvatski puk se i zubima i noktima bori za tudje novce. Jebes najgoru skutoriju. Muhahahahaha Nabavite si pribor i pecajte.... Tako je govorio Meske, u dva mndata.
2014-04-14
kada sam prvi put vidio ispad, telkaće je bio na mute.marcellus wrote:mobiu$ wrote:marcellus wrote:90 eura pokaz, mjesečni?
potražio sam prvo kacigu i pancirku.
onda sam ju odslušao, kasnije.
da smo roknuli hitlera ili staljina u startu gdje bi bili danas?
ovo čudovište dođe u UN i bulazni.
sve te zelene u australiju.
neka onda zelene.
2014-12-30
A što ti se Australija toliko zamjerila? :)
Guest- Guest
Tako je. Ti i drugi iz realnog sektora morate hranit sve ostale. Zato sam se ja skinija s posla prije četiri godine i otiša u penziju i ne msilin više nigdi radit. Nek rade oni malo za mene.abraham wrote:Znaci , ja obicni sljaker spasavam Berlusconi-ja ......Da pojasnim stvar kroz moju poziciju. Drzava mi dize porez jer ima previse potrebitih, arapa, somalijaca...., jer je zdravstvo u kurcu, jer je skolstvo u kurcu jer..... Drzava mi smanjila predvidjanje za mirovinu. Drzava mi podigla prag starosti ,da mogu poceti uzivati tu smanjenu mirovinu , za dvije godine. Mirovina ce mi mozda pomoci da ne budem na socijali. Sada jos treba dici porez da Berlusconi i Epi ili neki rumunjski cigan ne bi patio. Kila mozga. Nisam bolje ni zasluzio...
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
marcellus wrote:
Lako za nju.
Što je s njenim roditeljima?
Lobijima koji su financirali njen “spontani” uspon?
Medijima koji su je gurali, iako je riječ o bolesnoj i antipatičnoj osobi?
Političarima koji joj plješću, iako sere direktno po njima? Pa jbt je li to normalno, zamisli ti tu mašineriju iza nje, plješće čitav UN histeričnom derlu dok piša po njima. Nisu u toj prostoriji bili bilo koji ljudi, moćni su oni itekako. Zamisli tko to može baciti na koljena i tako poniziti u javnosti...
Guest- Guest
nije mi se zamjerila. velika je u sredini neka naprave koloniju i vozi.mobiu$ wrote:A što ti se Australija toliko zamjerila? :)
2014-12-30
plenki osobno ima kvaliteta...ali on realno nije za ovdasnju politiku....vidi se da on u briselu pliva kao riba u vodi...sto s etice birokratskih zavrzlama i politickih dogovora..ovdje je prisiljen lazno obecavati iz jednog razloga da bi opstao..a najbolje je prodavati pricu o velikom novcu na koje vecina ljudi pada jer su pohlepni...vjerujem da i on sam nije vjerovao da moze izvuci tu cifru od 10,20 milijardi..ali aj ti izađi na oci svojim stranackim uhljebima sa pricom da mozes najvise izvuc koju milijardicu..na sto bi on rekli..'pih to ni za burek nije koji si ti onda manga tamo u briselu tako tamo moze biti i njonjo ili anusic umjesto tebe'...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
btw ako ćemo o ekologiji.
jedan kruzer kuri 5t teške nafte i iz ložišta spiralnim odstranjivačima sve ostatke teške nafte hiti u more. tankeri i svi ti veliki brodovi idu na bitumen koji se grije u predkomorama.
jedan kruzer zagadi više od 5000 dizelaša.
ja sam benzinaš i prvo kaj napravim je da maknem katalizator.
manje zagađujem od kataliziranih vozila jer u prvih sedam minuta katalizator ionako ne radi, a guši motor.
jedan kruzer kuri 5t teške nafte i iz ložišta spiralnim odstranjivačima sve ostatke teške nafte hiti u more. tankeri i svi ti veliki brodovi idu na bitumen koji se grije u predkomorama.
jedan kruzer zagadi više od 5000 dizelaša.
ja sam benzinaš i prvo kaj napravim je da maknem katalizator.
manje zagađujem od kataliziranih vozila jer u prvih sedam minuta katalizator ionako ne radi, a guši motor.
2014-12-30
veber wrote:nije mi se zamjerila. velika je u sredini neka naprave koloniju i vozi.mobiu$ wrote:A što ti se Australija toliko zamjerila? :)
To su ljudi koji vole prirode, vrijeme je da upoznaju i njene zakone.
Koji otočić uz obalu Sibira će biti dostatan. Najjači (ili u njihovom slučaju, najmanje slabi) će opstati.
Guest- Guest
možemo i u sibir.mobiu$ wrote:veber wrote:nije mi se zamjerila. velika je u sredini neka naprave koloniju i vozi.mobiu$ wrote:A što ti se Australija toliko zamjerila? :)
To su ljudi koji vole prirode, vrijeme je da upoznaju i njene zakone.
Koji otočić uz obalu Sibira će biti dostatan. Najjači (ili u njihovom slučaju, najmanje slabi) će opstati.
nije bitno.
ako nekaj nemrem smislit to su zeleni.
dođu u auto od 50 000 USD koji troši ko tri moja eko struje i bulazne.
svima iskopčat struju i osnovat ministarstvo za polimere.
ministarstvo bi išlo kod zelenih i oduzelo im sve kaj ima polimere, kaj troši klasičnu struju i sladoled.
2014-12-30
ili ono, ajmo na bicikl.
pa ok, ajmo.
tko ga je napravio i od ćega?
moj je okvir od titana, prijenos od titana.
od kuda je to došlo s Titana?
sve to treba u prirodu pustiti.
pa ok, ajmo.
tko ga je napravio i od ćega?
moj je okvir od titana, prijenos od titana.
od kuda je to došlo s Titana?
sve to treba u prirodu pustiti.
2014-12-30
Najbitnije je da se ništa ne dogovore tako da Salvini pomete Contea na regionalnim izborima u Italiji 6.09. ove godine.
Tad će Conte politički past i neće imat toliku moć da ucjenjuje ostatak EU.
Tad će Conte politički past i neće imat toliku moć da ucjenjuje ostatak EU.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 10 of 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Similar topics
» Hoće li se novi iseljenički val Hrvata imati kamo vratiti?
» Plenki:'Ja sam se vratio iz Brisela sa 8000 eura na 4 000.Zašto se vratili nisu Picula,Borzanica,Sinčić,Kolakušić a tu glumataju'
» Anketa:Tko je zahebao Plenkija i doveo ga iz Brisela,tamo gdje se ne štipa za guzu a puca i gdje svi nešto hoče
» Plenki pod pritiskom Brisela i Njemačke da smjeni ministra branitelja Medveda.Razlog?Medved uz Kovača je največi zagovornik stopiranja Srbije na putu prema EU
» Obama se kupa u saudijskim parama i darovima...
» Plenki:'Ja sam se vratio iz Brisela sa 8000 eura na 4 000.Zašto se vratili nisu Picula,Borzanica,Sinčić,Kolakušić a tu glumataju'
» Anketa:Tko je zahebao Plenkija i doveo ga iz Brisela,tamo gdje se ne štipa za guzu a puca i gdje svi nešto hoče
» Plenki pod pritiskom Brisela i Njemačke da smjeni ministra branitelja Medveda.Razlog?Medved uz Kovača je največi zagovornik stopiranja Srbije na putu prema EU
» Obama se kupa u saudijskim parama i darovima...
Page 10 of 14