MOST-ove prve mjere
Page 1 of 1
MOST-ove prve mjere
meni se ovo čini dobro:
1. Ukidanje obveznog članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori i revizija te ukidanje parafiskalnih nameta.
Mostovo je programsko opredjeljenje stvaranje poslovne klime u Hrvatskoj u kojoj se potiču investicije i poduzetništvo. Jedan od prvih koraka bilo bi ukidanje obveznog članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Nakon toga, proveli bismo reviziju cjelokupnog sustava komora, njihovih funkcija, djelovanja i sl. A proveli bismo i reviziju svih drugih parafiskalnih nameta
2. Ukidanje Državnog inspektorata u ovakvom obliku.
Državni inspektorat pretvorili bismo u savjetodavno tijelo koje služi za podršku poduzetnicima i drugima. Ovlasti tog tijela za kažnjavanje ograničili bismo samo na ona postupanja kojima se ugrožava život, zdravlje i sigurnost ljudi i imovine.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-je-prvih-pet-poteza-koje-ce-povuci-most-osvoji-li-vlast/2194035.aspx
Re: MOST-ove prve mjere
3. Smanjenje broja političara na svim razinama vlasti.
Most je već u prošlom saborskom mandatu uputio u proceduru zakone čijim donošenjem bi se smanjio broj zastupnika u Saboru sa 151 na 120. Izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi predložili smo smanjenje broja lokalnih vijećnika za oko 3000, a predložili smo i da 650 zamjenika načelnika i 393 načelnika i gradonačelnika obavljaju svoj posao kao volonteri bez plaće s obzirom da u njihovim lokalnim jedinicama živi manje od 5000 stanovnika.
4. Raspisivanje referenduma o izmjeni izbornog zakona.
Aktualni izborni zakon prepun je anomalija počevši od izbornih jedinica. Razlika u broju birača između najveće i najmanje izborne jedinice trenutno iznosi oko 100.000 birača, a u tim izbornim jedinicama bira se jednaki broj zastupnika. Time je stvorena znatna neravnoteža u „težini“ glasa svakog pojedinog birača što utječe na legalnost izbornog procesa. Zalažemo se i za primjenu 3 preferencijalna glasa čime bi se povećala odgovornost izabranih zastupnika prema biračima, a u praksi suzbile predizborne koalicije te smanjila mogućnost za postizbornu trgovinu poput one koja se dogodila u 9. sazivu Sabora. Uveli bismo i elektroničko i dopisno glasovanje kao poticaj većoj izlaznosti i lakšem ostvarivanju biračkog prava za sve hrvatske građane. A kao što je prethodno rečeno smanjili bismo broj zastupnika u Hrvatskom saboru.
5. Unaprjeđenje postupka imenovanja i napredovanja sudaca i državnih odvjetnika.
Postupak izbora pravosudnih dužnosnika bismo depolitizirali, osigurali veći utjecaj struke, povećali transparentnost postupka uvođenjem audiovizualnog snimanja razgovora s kandidatima te bismo inzistirali na provjeri svih kandidata i njihovoj odgovornosti za podatke o sebi koje su lažno iznijeli ili zatajili.
spsit cwe gospodarstvo ukidanje clanarina gospodarskoj komori...bolje ukinuti tu komoru koja nicem ne sluzi osim uhljebčljivanja..i naraviti neku novu koja ce doista sluziti gospodarstvu..ovo sve drugo osim promjene izbornog zakona koji nemaju hdz ni sdp imaju svi ostai van toga..kao i ovo sa pravosuđem
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Šandor Winnetou-
2017-12-31
nadam se da će u koaliciju s HDZom i DP. Ili barem da uvjetuju koju točku iz njihovog programa u zamjenu za podršku vladi.
n_razbojnik-
2014-04-15
MOST; Pametno/Fokus/Huić/Stranka sa Imenom i prezimenom -- u mojoj jedinici je u Fokusu Ante Pranić to sam skužio, vjerojatno ću zaokružiti za njega.
Lik je svrgnuo HDZ iz Vrgorca i uveo dosta reda u tu vukojebinu koja sada počinje čak i na nešto ličiti. Naravno ukinuo je i duplo glasovanje iz Bosne tako da ga nemogu svrgnuti preko granice i lik sada vlada tamo. Moj tip igrača i budem glasovao za njega.
MOST ima neke dobre ljude kao što ih ima i Škoro, ali kada se sjetim Nedrka onoga vjeroučitelja Miletića uhljeba ili Penave odmah mi je to minus.. a i žena od Raspudića igra na ulogu "ja žrtva"
Lik je svrgnuo HDZ iz Vrgorca i uveo dosta reda u tu vukojebinu koja sada počinje čak i na nešto ličiti. Naravno ukinuo je i duplo glasovanje iz Bosne tako da ga nemogu svrgnuti preko granice i lik sada vlada tamo. Moj tip igrača i budem glasovao za njega.
MOST ima neke dobre ljude kao što ih ima i Škoro, ali kada se sjetim Nedrka onoga vjeroučitelja Miletića uhljeba ili Penave odmah mi je to minus.. a i žena od Raspudića igra na ulogu "ja žrtva"
Glasas za svoju izbornu jedinicu, tvoj glas nikako ne gura ni "nedrka" ni Raspudićku u sabor
Al mogao bi onog dana kad MOST preuzme vlast i budemo jedna izborna jedinica
2014-04-15
n_razbojnik wrote:Glasas za svoju izbornu jedinicu, tvoj glas nikako ne gura ni "nedrka" ni Raspudićku u sabor
nema smisla imati ovoliko izbornih jedinica na ipak malo stanovništvo..
Izrael ima samo jednu izbornu jedinicu, cijelu državu i gotovo..
Most će napravit govno.Ako ta politička opcija pređe 3 mandata,onda ću osobno to doživit kao da mi je netko pljunuo u facu.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
to bi trebalo presložiti u 6 izbornih jedinica i plus dijaspora i manjine da bude jedna izborna jedinica i iz nje u sabor tko prikupi više glasova, a posebna lista manjinaca samo za uspostavu savjetodavnog vijeća za kulturnu autonomiju....kic wrote:n_razbojnik wrote:Glasas za svoju izbornu jedinicu, tvoj glas nikako ne gura ni "nedrka" ni Raspudićku u sabor
nema smisla imati ovoliko izbornih jedinica na ipak malo stanovništvo..
Izrael ima samo jednu izbornu jedinicu, cijelu državu i gotovo..
što se tiče volontiranja u politici, kao i poštenje to je precijenjeno... treba vidjeti koliko nas do sada koštaju plaće i beneficije političara i taj iznos ppoduplati, ali u isto vrijeme kaznena djela koja počine isti u funkciji političara tretirati kao kvalificirana kaznena djela
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Similar topics
» Iz prve ruke...
» Priča o Stjepanu Filipoviću iz prve ruke
» Tedeski je prve milijune dobio od SDB-a
» Može li Karamarko iz prve izgovoriti "reindustrijalizacija"?
» idu mjere sto god to znacilo
» Priča o Stjepanu Filipoviću iz prve ruke
» Tedeski je prve milijune dobio od SDB-a
» Može li Karamarko iz prve izgovoriti "reindustrijalizacija"?
» idu mjere sto god to znacilo
Page 1 of 1