Priča o Stjepanu Filipoviću iz prve ruke
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Priča o Stjepanu Filipoviću iz prve ruke
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/530822/u-trogiru-zivi-jedan-od-posljednjih-svjedoka-smrti-narodnog-heroja-covjeka-koji-je-postao-simbol-otpora-fasizmu-gledao-sam-kako-vjesaju-stjepana-filipovica
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Priča o Stjepanu Filipoviću iz prve ruke
Ovdje mi je bilo vaznije procitati komentare nego clanak
I sjetih se svojeg razmisljanja o nedostatku kulture kod Hrvata
U ovom slucaju
KULTURE SJECANJA
Bijednici koji o svojoj povijesti gaje takvu mrznju .. su bjednici
I izrodi svog naroda
Fuj crkva, fuj izopačeni vode i politikanti kpji vode Hrvate ravno u propast
I sjetih se svojeg razmisljanja o nedostatku kulture kod Hrvata
U ovom slucaju
KULTURE SJECANJA
Bijednici koji o svojoj povijesti gaje takvu mrznju .. su bjednici
I izrodi svog naroda
Fuj crkva, fuj izopačeni vode i politikanti kpji vode Hrvate ravno u propast
Pa po tim partizanima se JNA posrala napadom na Hrvatsku tako da ..
Imamo mi dobro sjećanje nebrini se ti za našu memoriju
2014-04-11
I mi smo bili dio Jugoslavije, JNA je bila i naša vojska. JNA nam je trebala pomoći da se odcijepimo, a ne onako.
crvenkasti-
2014-04-17
Neke stvari netreba dizati na politički kontekst tako i ova, ona je završila u drugom svjetskom ratu i stoga je samo povijesna priča
2014-04-11
Gledao sam mu spomenik na brdu svaki dan iz kasarne...
Srpski dio JNA se opredijelio za Milosevicev koncept i time je JNA bila pokopana.RayMabus wrote:Pa po tim partizanima se JNA posrala napadom na Hrvatsku tako da ..
JA sam sluzio 1984 i nikakvog tu velikosrpstva nije bilo. MArksizam, Titoizam, Politicka nastava i obuka, crvene brosure.
STanje se mijenja 1989 kad je Kadijecvic postrojio nekadasnju Titovu Gardu pred Slobom i to je bio kraj.
A to sto se srpski dio JNA koji je bio i najbrojniji opredijelio za tako nesto i izdao sve na cemu je JNA nastala u partizanskoj borbi nije razlog da Hrvati isto tyako postupe i okrenu se samoubilackom povijesnom revizionizmu.
Uostalom, hrvatski dio JNA se u 95% slucajeva okrenuo Hrvatskoj a tako su psotupili i svi ostali kadrovi JNA. Tako da je glupo na govoriti taj nacin jer i DR su vodili bovsi kadrovi JNA ukljucujuci i Tuidjmana. I ovaj Krsticevic danas, i onaj Domazet Loso, Agotic, Bobetko, Letica, Tus, Cervenko da dalje ne nabrajam. Jedini je Gotovina od znacajnih ratnih vodja iz NE-JNA miljea.
Prema tome ... malo objektivnije sagledavati stvari.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Komanda JNA je bila u Beogradu
Nemam ja šta tu objektivno i ne objektivno sagledati stvari
2014-04-11
Komanda je bila sastavljena od raznih kadrova a BG jke bio samo sjediste. Dok je JNA ispunjavala svoju ulogu prema zakonu i ustavu SFRJ i drzalase ideoloski Titoizma, to ghdjke je bilo sjediste je manje vise nebitno.RayMabus wrote:Komanda JNA je bila u Beogradu
KAd se srpski dio JNA okrenuo veliksorpskom konceptu, JNA se odmah raspala. E sad je li tu ranije bilo nekih planova ili nije to se svasta nagadja.
Ali definitvan kraj JNA pocinje 1989. TAd je postao bitan nacionalni sastav JNA a do tada je bio manje vise irelevantan.
NAravno, svima koji zive u visenacionalnim zemljema to je jedno iskustvo jer sve je moguce. To i mi u BiH shvacamo.
A to sto su Srpski kadrovi krajem sesdesetih ostvarili nacionalnu predominaciju u JNA to je dobrim dijelom i nasa krivnja. Hrvati i SLovenci nisu bili nimalo zagrijani za vojne skole i akademije, a Srbi jesu i normalno da su poceli gurati svoje agende. Jebi ga.
2015-09-24
Kako gid nisam otvorio temu radi politike
Radi se jednostavno o djelu povijesti i to je to
Njihov životni put je završio u drugom svjetskom ratu i nemogu se vezati za događanja poslije
Pali borci
https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/Анте_Савин
Radi se jednostavno o djelu povijesti i to je to
Njihov životni put je završio u drugom svjetskom ratu i nemogu se vezati za događanja poslije
Pali borci
https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/Анте_Савин
2014-04-11
Inače, meni osobno ide strahovito na kurac sva ta Hrvatska kuknjava i izdrkavanje non stop. Hrvati prije svega treba da pogledaju sami sebe i svoju krivnju za mnogo toga.
Država je partijska i jednopartijska a ti nećeš u Partiju. Nećeš u JNA. Nećeš u policiju odnosno tada miliciju.
A država i dalje partijska i jednopartijska. I šta ti onda hoćeš i koju pizdu materinu kukaš i žališ se kad drugi zauzmu tvoje mjesto.
Hoćeš u Crkvu da ližeš crkvene oltare. Nema problema jarane, ali tu nije ni vlast ni moć.
Sve sam gledao u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Hrvata iz BiH bi lakše spalio na lomači nego natjerao u PArtiju, vojsku ili miliciju. Tu i sebe uračunavam.
I onda kuknjava i slinavljenje. Ne jarani moji, sami smo krivi za gomilu toga.
Pun mi kurac te luzerske kuknjave.
To se odnosi i na sadašnje stanje medju Hrvatima. Samo kukamo ko pizde a sami smo krivi za 90% sranja i problema.
I ovo sa Stjepanom Filipovićem i odnosom prema njemu i njegovim suborcima i svemu što oni simboliziraju je jedan od pokazatelja hrvatske političke i povijesne pogubljenosti. Nije to samo povijest i prošlost nego i lakmus sadašnjeg stanja svijesti u Hrvatskoj.
Država je partijska i jednopartijska a ti nećeš u Partiju. Nećeš u JNA. Nećeš u policiju odnosno tada miliciju.
A država i dalje partijska i jednopartijska. I šta ti onda hoćeš i koju pizdu materinu kukaš i žališ se kad drugi zauzmu tvoje mjesto.
Hoćeš u Crkvu da ližeš crkvene oltare. Nema problema jarane, ali tu nije ni vlast ni moć.
Sve sam gledao u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Hrvata iz BiH bi lakše spalio na lomači nego natjerao u PArtiju, vojsku ili miliciju. Tu i sebe uračunavam.
I onda kuknjava i slinavljenje. Ne jarani moji, sami smo krivi za gomilu toga.
Pun mi kurac te luzerske kuknjave.
To se odnosi i na sadašnje stanje medju Hrvatima. Samo kukamo ko pizde a sami smo krivi za 90% sranja i problema.
I ovo sa Stjepanom Filipovićem i odnosom prema njemu i njegovim suborcima i svemu što oni simboliziraju je jedan od pokazatelja hrvatske političke i povijesne pogubljenosti. Nije to samo povijest i prošlost nego i lakmus sadašnjeg stanja svijesti u Hrvatskoj.
2015-09-24
Pa nitko ni ne kuka na ovoj temi
Meni je to dio povijesti a pali borci očito nikako ne mogu biti odgovorni za bilo kakve događaje poslije pa prema tome očito nemogu biti dio ničijeg politikantstva bilo ljevice bilo desnice
Meni je to dio povijesti a pali borci očito nikako ne mogu biti odgovorni za bilo kakve događaje poslije pa prema tome očito nemogu biti dio ničijeg politikantstva bilo ljevice bilo desnice
2014-04-11
DA, ali oni nisu nimalo zaslužili ovakav odnos prema sebi. To je moralna sramota Hrvatske. Jer oni su za Hrvatsku i hrvatski narod učinili mnogo, bez njih šta bi bilo, bolje je i ne pomišljati.RayMabus wrote:Pa nitko ni ne kuka na ovoj temi
Nije to samo puka povijest, zajebi ti te teorije.
2015-09-24
Pa sad , ovaj članak je izašao danas u Slobodnoj Dalmaciji i očito nije da se išta skriva od javnosti
2014-04-11
Pa niko nije ni rekao da se skriva bilo šta. Niti je riječ o tome.RayMabus wrote:Pa sad , ovaj članak je izašao danas u Slobodnoj Dalmaciji i očito nije da se išta skriva od javnosti
2015-09-24
Gle problem je što i danas određene političke stranke ljevice koriste ovo za političku promidžbu tako da to ljudima ide na kuracRingo10 wrote:Pa niko nije ni rekao da se skriva bilo šta. Niti je riječ o tome.RayMabus wrote:Pa sad , ovaj članak je izašao danas u Slobodnoj Dalmaciji i očito nije da se išta skriva od javnosti
2014-04-11
To je ista zlouporaba kao i desničarska zlouporaba Bleiburga a i jedne i druge boli kurac nego samo sebi nabijaju političke poene, sve je to neiskreno i dvolično.RayMabus wrote:Gle problem je što i danas određene političke stranke ljevice koriste ovo za političku promidžbu tako da to ljudima ide na kuracRingo10 wrote:Pa niko nije ni rekao da se skriva bilo šta. Niti je riječ o tome.RayMabus wrote:Pa sad , ovaj članak je izašao danas u Slobodnoj Dalmaciji i očito nije da se išta skriva od javnosti
Nema hrvatske ljevice nego samo plaćenici Soroša i sličnih koji se predstavlkjaju kao ljevica a sa klasičnomk ljevicom veze blage nemaju. Onaj Frljić i slični su najljigavija bagra u HRV i ja više cijenim i otvorene ustaše od tih ljigsona.
HDZ i SDP nisu ništa. To su dva blizanca pod stranom komandom i samo budale se pale na njihove tobožnje svađe. I jedni i drugi su hrvatska tragedija.
2015-09-24
Pa zato mi se i nepolitizira o ovome
2014-04-11
Komanda JARayMabus wrote:Komanda JNA je bila u Beogradu
KRETINO
VEC MI DOPIZDILO STALNO PO STOTI PUT PRAVITI RAZLIKU
U JNA BI BILI I HRVATI , ZNACI DA BI SAMI SEBE NAPADALI
NEGO SU U TADAŠNJOJ DRZAVI SRBA I CRNOGORACA KPJA SE USKORO RAZDVOJILA NA SRBIJU I CRNU GORU , OSTALI SAMO SRBI
NIKAKVI JUGOSKAVENI
takve bidale kpje ne kuze tko ih napada ..pricaju o agresiji Srbije a vojsci JNA
RETARDI TIPA RAYA
Joj nemojRayMabus wrote:Pa zato mi se i nepolitizira o ovome
Pravi si palačinke radje
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Iz prve ruke...
» Priča o neracionalnoj, sfušanoj i prezaduženoj Muzičkoj akademiji naprosto je priča o našoj državi
» priča o Škorinoj političkoj karijeri priča je o gubitništvu
» Otvoreno pismo Stjepanu Tudjmanu:'Otac ti je bio zbilja kreten'
» Karamarko: Tko priča protiv HDZ-a, priča protiv vlastitog naroda
» Priča o neracionalnoj, sfušanoj i prezaduženoj Muzičkoj akademiji naprosto je priča o našoj državi
» priča o Škorinoj političkoj karijeri priča je o gubitništvu
» Otvoreno pismo Stjepanu Tudjmanu:'Otac ti je bio zbilja kreten'
» Karamarko: Tko priča protiv HDZ-a, priča protiv vlastitog naroda
Page 1 of 2