Turisti se vraćaju na hrvatsku obalu, sve se više hotela otvara
Page 4 of 10
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Turisti se vraćaju na hrvatsku obalu, sve se više hotela otvara
nitko mu nije rekao da se brodski vijak kupuje u inčima.kaya wrote:On bi na slabi motor stavio velike propelere . Da grabe boljeveber wrote:inžinjer fantazira.kaya wrote:Ti si kralj.Legendovich wrote:cudi me da ti mali motori imaju malecku elisu doli..trebala bi biti bar triput veca..ono ucinkovitost i tako..
Pa mala elisa brže napravi okretaj i starta, i hladi motor, ne može mali motor imati veliku elisu . Da učinkovitost, ubit ću se. Pa to čak i ja potpuni antitalenat za brodske i inače motor znam.
i oni iz raznih projektnih su malo dopisnu završili pa su šarali po crtačkim daskama, a infinitezimalni raćun učili iza unikonzuma.
on prevede inče u centimetre i maše okolo surlom.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Kayo......kaya wrote:Znala sam da misliš da bolje grabi, evo napisala sam gore. Nema ti to veze s tim. Njega pokreće motor ne veličina propeleraLegendovich wrote:ajmo ovako...za taj tip broda nije nuzam n brzi start...a nisam rekao da elisa treba biti vleika kao sa Titanica,nego recimo 2-3 puta nego standardna ..veca povrsina,vise kolicine vode zahvati i baci unatrag..time ne bi treba biti niti visok broj okretaja,a time bi se samo smanjio problem hladjenja..kaya wrote:Ti si kralj.Legendovich wrote:cudi me da ti mali motori imaju malecku elisu doli..trebala bi biti bar triput veca..ono ucinkovitost i tako..
Pa mala elisa brže napravi okretaj i starta, i hladi motor, ne može mali motor imati veliku elisu . Da učinkovitost, ubit ću se. Pa to čak i ja potpuni antitalenat za brodske i inače motor znam.
Kao sto ljudi koji hoce efikasnije plivati moraju nositi peraje..cist oanalogija..ovaj kenjac Feber se upljuva objasnjavajuci,ali uglavnom samo lajucka..
Guest- Guest
Irud te jebo,jel ti znas nesh suvislo reci??veber wrote:nitko mu nije rekao da se brodski vijak kupuje u inčima.kaya wrote:On bi na slabi motor stavio velike propelere . Da grabe boljeveber wrote:inžinjer fantazira.kaya wrote:Ti si kralj.Legendovich wrote:cudi me da ti mali motori imaju malecku elisu doli..trebala bi biti bar triput veca..ono ucinkovitost i tako..
i oni iz raznih projektnih su malo dopisnu završili pa su šarali po crtačkim daskama, a infinitezimalni raćun učili iza unikonzuma.
Guest- Guest
Pa da, ti si zabrijao da brod sa slabim motorom može biti brži ako ima veliki propeler . A samo bi sporiji bio...Legendovich wrote:Kayo......kaya wrote:Znala sam da misliš da bolje grabi, evo napisala sam gore. Nema ti to veze s tim. Njega pokreće motor ne veličina propeleraLegendovich wrote:ajmo ovako...za taj tip broda nije nuzam n brzi start...a nisam rekao da elisa treba biti vleika kao sa Titanica,nego recimo 2-3 puta nego standardna ..veca povrsina,vise kolicine vode zahvati i baci unatrag..time ne bi treba biti niti visok broj okretaja,a time bi se samo smanjio problem hladjenja..kaya wrote:Ti si kralj.Legendovich wrote:cudi me da ti mali motori imaju malecku elisu doli..trebala bi biti bar triput veca..ono ucinkovitost i tako..
Kao sto ljudi koji hoce efikasnije plivati moraju nositi peraje..cist oanalogija..ovaj kenjac Feber se upljuva objasnjavajuci,ali uglavnom samo lajucka..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
daj, kaj ti to treba?Legendovich wrote:ajmo ovako...za taj tip broda nije nuzam n brzi start...a nisam rekao da elisa treba biti vleika kao sa Titanica,nego recimo 2-3 puta nego standardna ..veca povrsina,vise kolicine vode zahvati i baci unatrag..time ne bi treba biti niti visok broj okretaja,a time bi se samo smanjio problem hladjenja..kaya wrote:Ti si kralj.Legendovich wrote:cudi me da ti mali motori imaju malecku elisu doli..trebala bi biti bar triput veca..ono ucinkovitost i tako..
stavljaj slike od poršea, mercedesa i nečeg o čemu nekaj znaš.
nemaš pojma o protusmjernim motorima, o momemntima koji se javljaju, nemaš pojma poželjn odnos ukupne težine i potrebne snage.
čekam samo da počneš o foil jedrilicama...
2014-12-30
dakle i auto pokrece motor po kajinom,a ne snaga prenesena na tockove...uzas..
Guest- Guest
NE brzi,neg ostedljiviji..brzina nije bitna ,no bitno da si ti pohitala...kaya wrote:Pa da, ti si zabrijao da brod sa slabim motorom može biti brži ako ima veliki propeler . A samo bi sporiji bio...Legendovich wrote:Kayo......kaya wrote:Znala sam da misliš da bolje grabi, evo napisala sam gore. Nema ti to veze s tim. Njega pokreće motor ne veličina propeleraLegendovich wrote:ajmo ovako...za taj tip broda nije nuzam n brzi start...a nisam rekao da elisa treba biti vleika kao sa Titanica,nego recimo 2-3 puta nego standardna ..veca povrsina,vise kolicine vode zahvati i baci unatrag..time ne bi treba biti niti visok broj okretaja,a time bi se samo smanjio problem hladjenja..kaya wrote:
Ti si kralj.
Guest- Guest
Jao pusti auto i peraje, ajd pitaj tu nekog tko se kuži u brodove...nemoj epija on nema pojmaLegendovich wrote:dakle i auto pokrece motor po kajinom,a ne snaga prenesena na tockove...uzas..
2015-08-15
a jeboteIrud,jel se moze ovako laicki o necemu pricati,bez da pocnes popovati i srati ko grlica.?? cisto pitao,Irud ga jebo,ako ne znas fino suti..ne trazim popovanje..veber wrote:daj, kaj ti to treba?Legendovich wrote:ajmo ovako...za taj tip broda nije nuzam n brzi start...a nisam rekao da elisa treba biti vleika kao sa Titanica,nego recimo 2-3 puta nego standardna ..veca povrsina,vise kolicine vode zahvati i baci unatrag..time ne bi treba biti niti visok broj okretaja,a time bi se samo smanjio problem hladjenja..kaya wrote:Ti si kralj.Legendovich wrote:cudi me da ti mali motori imaju malecku elisu doli..trebala bi biti bar triput veca..ono ucinkovitost i tako..
stavljaj slike od poršea, mercedesa i nečeg o čemu nekaj znaš.
nemaš pojma o protusmjernim motorima, o momemntima koji se javljaju, nemaš pojma poželjn odnos ukupne težine i potrebne snage.
čekam samo da počneš o foil jedrilicama...
Guest- Guest
ista analogija..dakle,nije bitna brzina..blagi i spori start,lagani broj okretaja,i ugodna voznja..nikakvo vrazje glisiranje..kaya wrote:Jao pusti auto i peraje, ajd pitaj tu nekog tko se kuži u brodove...nemoj epija on nema pojmaLegendovich wrote:dakle i auto pokrece motor po kajinom,a ne snaga prenesena na tockove...uzas..
jedino tko u ovom profitira su tankštele..uzinkovitost 0
Guest- Guest
Pa štedljivi možeš biti samo ako ideš sporije, jebate, on bi malim motorom pokrenuo velike proplere pa misli da ide brod bržeLegendovich wrote:NE brzi,neg ostedljiviji..brzina nije bitna ,no bitno da si ti pohitala...kaya wrote:Pa da, ti si zabrijao da brod sa slabim motorom može biti brži ako ima veliki propeler . A samo bi sporiji bio...Legendovich wrote:Kayo......kaya wrote:Znala sam da misliš da bolje grabi, evo napisala sam gore. Nema ti to veze s tim. Njega pokreće motor ne veličina propeleraLegendovich wrote:
ajmo ovako...za taj tip broda nije nuzam n brzi start...a nisam rekao da elisa treba biti vleika kao sa Titanica,nego recimo 2-3 puta nego standardna ..veca povrsina,vise kolicine vode zahvati i baci unatrag..time ne bi treba biti niti visok broj okretaja,a time bi se samo smanjio problem hladjenja..
2015-08-15
Legendovich wrote:dakle i auto pokrece motor po kajinom,a ne snaga prenesena na tockove...uzas..
malo vece,sto je,autisticna..ajde promjer je karikiram 25 cenata,a duplo je 50jel to bash toliko veliko da motor ne moze hendlati?kaya wrote:Pa štedljivi možeš biti samo ako ideš sporije, jebate, on bi malim motorom pokrenuo velike proplere pa misli da ide brod bržeLegendovich wrote:NE brzi,neg ostedljiviji..brzina nije bitna ,no bitno da si ti pohitala...kaya wrote:Pa da, ti si zabrijao da brod sa slabim motorom može biti brži ako ima veliki propeler . A samo bi sporiji bio...Legendovich wrote:Kayo......kaya wrote:
Znala sam da misliš da bolje grabi, evo napisala sam gore. Nema ti to veze s tim. Njega pokreće motor ne veličina propelera
Guest- Guest
kotače... jebali te točkovi...Legendovich wrote:dakle i auto pokrece motor po kajinom,a ne snaga prenesena na tockove...uzas..
2015-08-08
michaellcmacha wrote:kotače... jebali te točkovi...Legendovich wrote:dakle i auto pokrece motor po kajinom,a ne snaga prenesena na tockove...uzas..
Guest- Guest
jel ti znaš nešto napisat, a da nije laž?Legendovich wrote:Irud te jebo,jel ti znas nesh suvislo reci??veber wrote:nitko mu nije rekao da se brodski vijak kupuje u inčima.kaya wrote:On bi na slabi motor stavio velike propelere . Da grabe boljeveber wrote:inžinjer fantazira.kaya wrote:
Ti si kralj.
zašto se veli brodski vijak i na fsb ne buš čuo o propelerima jer je to avio dio.
zove se vijak je u jednom okretaju napravi puni krug(360supnjeva)
brzina se određuje obodnom brzinom vrha krila što je 2rpi i broj okretaja motora.
imaš graničnu obodnu brzinu vrha krila/pera kada dođe do kovitlanja i vijak zakipi vodu, doslovce zbog trenja nastaje kipljenje vode.
i to nije nekaj bitno, ali ga čuju sonari, pa je zajeb za ratni brod.
kako bi se mompenziralo kipljenje imaš obruče oko vijka.
a navoj je najobičnija trigonometrija.
pravokutni trokut
2014-12-30
ti bi trebao opet ko i onomad otići sa foruma i nakon 2 godine ponovo doći sa novim nickom, i glumiti da smo zaboravili koji si komad voletine...Legendovich wrote:michaellcmacha wrote:kotače... jebali te točkovi...Legendovich wrote:dakle i auto pokrece motor po kajinom,a ne snaga prenesena na tockove...uzas..
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Nisam ni skužila točakmichaellcmacha wrote:kotače... jebali te točkovi...Legendovich wrote:dakle i auto pokrece motor po kajinom,a ne snaga prenesena na tockove...uzas..
2015-08-15
i mi ćemo glumiti jedno vrijeme...
2015-08-08
hi majketi tko se javio....takvi ko ti na zapadnim forumima(tako vam dragim Zapoadom),uopce niti ne pisu na forumima,nego se lijece u posebnim ustanovama..u boljem slucaju im internet bude zabranjen i slicne metode,ali hajde,ovo je balkan,pa se tolerira i to..michaellcmacha wrote:ti bi trebao opet ko i onomad otići sa foruma i nakon 2 godine ponovo doći sa novim nickom, i glumiti da smo zaboravili koji si komad voletine...Legendovich wrote:michaellcmacha wrote:kotače... jebali te točkovi...Legendovich wrote:dakle i auto pokrece motor po kajinom,a ne snaga prenesena na tockove...uzas..
Guest- Guest
Pa naravno da je, oni imaju otpor kroz vodu, sporije bi ih vrtilo ako su velikiLegendovich wrote:malo vece,sto je,autisticna..ajde promjer je karikiram 25 cenata,a duplo je 50jel to bash toliko veliko da motor ne moze hendlati?kaya wrote:Pa štedljivi možeš biti samo ako ideš sporije, jebate, on bi malim motorom pokrenuo velike proplere pa misli da ide brod bržeLegendovich wrote:NE brzi,neg ostedljiviji..brzina nije bitna ,no bitno da si ti pohitala...kaya wrote:Pa da, ti si zabrijao da brod sa slabim motorom može biti brži ako ima veliki propeler . A samo bi sporiji bio...Legendovich wrote:
Kayo......
2015-08-15
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Turisti iz Srbije idu u Hrvatsku vise nego sto zeli Dacic
» Vraćaju se polaku ljudi sa zapada u Hrvatsku
» Gužve na granicama: Turisti satima čekaju na ulazak u Hrvatsku
» Srpski turisti u Hrvatskoj troše više od Njemaca
» Svadbe u Hercegovini su veliki epidemiološki problem za Hrvatsku: Svatovi se vraćaju zaraženi
» Vraćaju se polaku ljudi sa zapada u Hrvatsku
» Gužve na granicama: Turisti satima čekaju na ulazak u Hrvatsku
» Srpski turisti u Hrvatskoj troše više od Njemaca
» Svadbe u Hercegovini su veliki epidemiološki problem za Hrvatsku: Svatovi se vraćaju zaraženi
Page 4 of 10