Denkverbot
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Denkverbot
ebenica wrote:zamislimo film u kojem glavni junak prebije nekoga u kafiću na početku filma. taj prebijeni dođe sa svojim frendovima po noći siluje mu ženu, spali kuću i ubije dijete. tu film završava predajom galvnog junaka. ovaj ga je u stvari spasio, pomogao mu je jer kako drugačije sa fanatikom koji ne bježi i ne kleči nego mu pobiješ sve živo kako bi mu pokazao da je vrijedno živjeti.
Ala si slikovitu i približnu paralelu povuka...
Uzmi si jedan keksić. Za trud...
darth_vader- Posts : 19766
2014-04-17
ne volim kekse ne jedem slatko uopće.jasambrend wrote:ebenica wrote:zamislimo film u kojem glavni junak prebije nekoga u kafiću na početku filma. taj prebijeni dođe sa svojim frendovima po noći siluje mu ženu, spali kuću i ubije dijete. tu film završava predajom galvnog junaka. ovaj ga je u stvari spasio, pomogao mu je jer kako drugačije sa fanatikom koji ne bježi i ne kleči nego mu pobiješ sve živo kako bi mu pokazao da je vrijedno živjeti.
Ala si slikovitu i približnu paralelu povuka...
Uzmi si jedan keksić. Za trud...
kad već jedeš keksiće i voljan si dijelit' gdje je greška u paraleli?
Guest- Guest
ebenica wrote:takve stvari inače razljute ljude, kad ti netko pobije obitelj na spavanju ne predaje ti se baš, ide ti se u smrt.jasambrend wrote:Aben je apsolutno u pravu, a za to je dovoljno poznavati elementarnu povijest... samo u bombarniranju Tokija napalmom je u jednoj noći stradalo 100 000 ljudi, a ovi nisu ni pomišljali o predaji...
I time si zapravo dao dodatni argument u prilog tvrdnji kako su atomski napadi predstavljali čin milosrđa, jer su skratili muke teško ranjenoj, ali još uvijek jako opasnoj zvijeri.
Guest- Guest
znači, na razaranje vukovara mi kao nacija moramo gledati kao na čin milosrđa? samo su nam htjeli pomoć'.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:takve stvari inače razljute ljude, kad ti netko pobije obitelj na spavanju ne predaje ti se baš, ide ti se u smrt.jasambrend wrote:Aben je apsolutno u pravu, a za to je dovoljno poznavati elementarnu povijest... samo u bombarniranju Tokija napalmom je u jednoj noći stradalo 100 000 ljudi, a ovi nisu ni pomišljali o predaji...
I time si zapravo dao dodatni argument u prilog tvrdnji kako su atomski napadi predstavljali čin milosrđa, jer su skratili muke teško ranjenoj, ali još uvijek jako opasnoj zvijeri.
Guest- Guest
ebenica wrote:znači, na razaranje vukovara mi kao nacija moramo gledati kao na čin milosrđa? samo su nam htjeli pomoć'.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:takve stvari inače razljute ljude, kad ti netko pobije obitelj na spavanju ne predaje ti se baš, ide ti se u smrt.jasambrend wrote:Aben je apsolutno u pravu, a za to je dovoljno poznavati elementarnu povijest... samo u bombarniranju Tokija napalmom je u jednoj noći stradalo 100 000 ljudi, a ovi nisu ni pomišljali o predaji...
Nisam rekao da se slažem sa tom tezom, a što mislim o činu ratnog zločina ako ne i tzv. genocidne radnje bacanja atomskih bombi na japanske gradove, već sam rekao ranije u jednom postu.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:ebenica wrote:znači, na razaranje vukovara mi kao nacija moramo gledati kao na čin milosrđa? samo su nam htjeli pomoć'.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:takve stvari inače razljute ljude, kad ti netko pobije obitelj na spavanju ne predaje ti se baš, ide ti se u smrt.jasambrend wrote:Aben je apsolutno u pravu, a za to je dovoljno poznavati elementarnu povijest... samo u bombarniranju Tokija napalmom je u jednoj noći stradalo 100 000 ljudi, a ovi nisu ni pomišljali o predaji...
Nisam rekao da se slažem sa tom tezom, a što mislim o činu ratnog zločina ako ne i tzv. genocidne radnje bacanja atomskih bombi na japanske gradove, već sam rekao ranije u jednom postu.
Poanta moje reakcije na tvoj post je upozorenje da paziš kako argumentiraš svoje stavove i posebno da izbjegavaš upotrebu appeal to emotion, jer to samo po sebi ne predstavlja vrijedan racionalni argument u raspravi, a često zna otići u logical fallacy vode.
Guest- Guest
nebitno da li se slažeš sa tom tezom, jel razaranje vukovara čin milosrđa? da smo se predali rat bi završio 91. sa puno manje žrtava.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:znači, na razaranje vukovara mi kao nacija moramo gledati kao na čin milosrđa? samo su nam htjeli pomoć'.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:takve stvari inače razljute ljude, kad ti netko pobije obitelj na spavanju ne predaje ti se baš, ide ti se u smrt.jasambrend wrote:Aben je apsolutno u pravu, a za to je dovoljno poznavati elementarnu povijest... samo u bombarniranju Tokija napalmom je u jednoj noći stradalo 100 000 ljudi, a ovi nisu ni pomišljali o predaji...
Guest- Guest
ja argumentiram sasvim dobro i puca mi kurac kako će to netko shvatiti.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:ebenica wrote:znači, na razaranje vukovara mi kao nacija moramo gledati kao na čin milosrđa? samo su nam htjeli pomoć'.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:
takve stvari inače razljute ljude, kad ti netko pobije obitelj na spavanju ne predaje ti se baš, ide ti se u smrt.
Poanta moje reakcije na tvoj post je upozorenje da paziš kako argumentiraš svoje stavove i posebno da izbjegavaš upotrebu appeal to emotnio, jer to samo po sebi ne predstavlja vrijedan racionalni argument u raspravi, a često zna otići u logical fallacy vode.
Guest- Guest
ebenica wrote:nebitno da li se slažeš sa tom tezom, jel razaranje vukovara čin milosrđa? da smo se predali rat bi završio 91. sa puno manje žrtava.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:znači, na razaranje vukovara mi kao nacija moramo gledati kao na čin milosrđa? samo su nam htjeli pomoć'.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:
takve stvari inače razljute ljude, kad ti netko pobije obitelj na spavanju ne predaje ti se baš, ide ti se u smrt.
Nisam s Marsa pao da se složim sa tom tezom.
A ovdje imaš problem da uspoređuješ neusporedivo.
I ne, rat vjerojatno ne bi završio sa puno manje žrtava, jer bi se i dodatno oduljio.
Guest- Guest
ebenica wrote:ja argumentiram sasvim dobro i puca mi kurac kako će to netko shvatiti.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:ebenica wrote:znači, na razaranje vukovara mi kao nacija moramo gledati kao na čin milosrđa? samo su nam htjeli pomoć'.Speare Shaker wrote:
Poanta moje reakcije na tvoj post je upozorenje da paziš kako argumentiraš svoje stavove i posebno da izbjegavaš upotrebu appeal to emotnio, jer to samo po sebi ne predstavlja vrijedan racionalni argument u raspravi, a često zna otići u logical fallacy vode.
Već je samo boldano dokaz da kvaliteta argumentacije koju primjenjuješ nije baš u skladu sa vlastitom percepcijom o tome.
Guest- Guest
zašto je neusporedivo? kako ne bi završio? mi bi se predali, to je kraj rata. kad poptišeš predaju tu rat završava, nema ga više.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:nebitno da li se slažeš sa tom tezom, jel razaranje vukovara čin milosrđa? da smo se predali rat bi završio 91. sa puno manje žrtava.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:znači, na razaranje vukovara mi kao nacija moramo gledati kao na čin milosrđa? samo su nam htjeli pomoć'.Speare Shaker wrote:
Nisam s Marsa pao da se složim sa tom tezom.
A ovdje imaš problem da uspoređuješ neusporedivo.
I ne, rat vjerojatno ne bi završio sa puno manje žrtava, jer bi se i dodatno oduljio.
Guest- Guest
ja nisam tema rasprave. kvaliteta tvoje argumentacije je zapanjujuća, točno o temi.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:ja argumentiram sasvim dobro i puca mi kurac kako će to netko shvatiti.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:ebenica wrote:
znači, na razaranje vukovara mi kao nacija moramo gledati kao na čin milosrđa? samo su nam htjeli pomoć'.
Već je samo boldano dokaz da kvaliteta argumentacije koju primjenjuješ nije baš u skladu sa vlastitom percepcijom o tome.
Guest- Guest
ebenica wrote:
zašto je neusporedivo? kako ne bi završio? mi bi se predali, to je kraj rata. kad poptišeš predaju tu rat završava, nema ga više.
Ovisi tko je potpisao predaju i je li ta predaja prihvaćena kao legitimna od većine stanovništva.
Uostalom, imaš i primjer partizanskog pokreta u Jugoslaviji tijekom ww2.
Guest- Guest
ebenica wrote:ja nisam tema rasprave. kvaliteta tvoje argumentacije je zapanjujuća, točno o temi.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:ja argumentiram sasvim dobro i puca mi kurac kako će to netko shvatiti.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:
To je bilo samo obično dobronamjerno upozorenje s moje strane.
Budi pozdravljen.
Guest- Guest
pa vjerojatno bi tuđman potpisao predaju a ne kumica sa placa.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:
zašto je neusporedivo? kako ne bi završio? mi bi se predali, to je kraj rata. kad poptišeš predaju tu rat završava, nema ga više.
Ovisi tko je potpisao predaju i je li ta predaja prihvaćena kao legitimna od većine stanovništva.
Uostalom, imaš i primjer partizanskog pokreta u Jugoslaviji tijekom ww2.
slamanje duha zavrašava ratove, atomska na hirošimu je ista kao i razaranje vukovara, isti je cilj, slamanje duha=predaja suparnika.
i u čemu je problem da izbaciš emocije kad je riječ o vukovaru kao što to činiš kad je riječ o japancima, isti po tebi nisu smjeli imati emocije?
jebe se meni kako ćeš se TI osjećati, poanta je kako se osjećaju sudionici događaja o kojem raspravljamo i ne znam zašto ti misliš da su se japanci trebali radosno predat a ne imati osjećaj da nemaju zakaj više živjeti.
Guest- Guest
pa nemaš ti mene kai upozoravat jer si preglup da razumiješ poantu upisa.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:ja nisam tema rasprave. kvaliteta tvoje argumentacije je zapanjujuća, točno o temi.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:ja argumentiram sasvim dobro i puca mi kurac kako će to netko shvatiti.Speare Shaker wrote:
To je bilo samo obično dobronamjerno upozorenje s moje strane.
Budi pozdravljen.
Guest- Guest
ebenica wrote:
ne znam zašto ti misliš da su se japanci trebali radosno predat a ne imati osjećaj da nemaju zakaj više živjeti.
Ne znam zašto ti misliš da ja mislim kako su se Japanci trebali radosno predati.
Zapravo znam, ali nebitno.
Guest- Guest
ebenica wrote:
pa nemaš ti mene kai upozoravat jer si preglup da razumiješ poantu upisa.
Bitno je da se ti držiš teme, a ne komentiraš moju osobu.
Guest- Guest
ja i japanci smo ti isti, fanatici, kad nas netko dira napadamo ne predajemo se.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:
pa nemaš ti mene kai upozoravat jer si preglup da razumiješ poantu upisa.
Bitno je da se ti držiš teme, a ne komentiraš moju osobu.
Guest- Guest
Ebeni kao prvo polazi od potpuno pogrešne pretpostavke da su Japanci u WW2 zapravo napadnute nevine žrtve, a ne jedna od najkrvoločnijih nacija u sukobu koja je svjesno inicirala ulazak u rat bez prethodne ikakve ugroze vlastitog teritorija, nastojeći svim silama izvršiti ekspanziju na cijelu Aziju, pokušavši izvesti isto ono što i Hitler u Europi i Africi... atomske su samo epilog te sramne avanture jedne nekad časne, ali i izrazito agresivne nacije koja je zajahala na imperijalističkog konja koje stoljeće prekasno, karte utjecaja u svijetu su bile, već odavno zamiješane i podijeljene... to su shvatili na poprilično bolan način, ali jedino ispravno je bilo zapravo ih prisiliti poput Nijemaca na bezuvjetnu predaju da bi uopće bila moguća katarza kod njih kao nacije, a nikakvo varljivo primirje s figom u džepu... štogod tko mislio o Amerikancima, a i sam nemam neko osobito mišljenje, činjenica je da su u tom ratu od svih velikih sila i usprkos aktivaciji atomskog oružja, u tom sranju ipak najmanje šporkali ruke...
Last edited by jasambrend on Sat 6 Jun - 9:48; edited 2 times in total
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:violator wrote:jasambrend wrote:Aben je apsolutno u pravu, a za to je dovoljno poznavati elementarnu povijest... samo u bombarniranju Tokija napalmom je u jednoj noći stradalo 100 000 ljudi, a ovi nisu ni pomišljali o predaji... projekcije o mogućoj potpunoj invaziji na Japan su bile temeljene na realnim pretpostavkama te iskustivima s Iwo Jime, Okinawe te ostalim završnim bitkama na Pacifiku i govorile su o realnim žrtvama oko milijun s američke te minimalno 5 milijuna žrtava s japanske strane... nuklearni napad koliko god da je bio gola demonstracija vatrene moći prema šatro savezniku SSSR-u koji se nemilo osilio nakon pada Berlina, toliko je i zapravo spriječio dodatne nepotrebne žrtve, a koje su poznavajući japanski fanatizam, bile sasvim izvjesne i realne... Car Hirohito je tim činom napokon shvatio koliko je daljnja žrtva njegovog naroda uzaludna te da nemaju više niti teoretske šanse ni za častan poraz, a kamoli neki suludi preokret, a Japanci kakvi su po indoktrinaciji fanatici bili, zasigurno bi ga slijedili do potpunog uništenja nacije da je takva bila njegova odluka.
.brend, sreco, poznajem ja elementarnu povijest. Sa zakljuccima koji se izvode iz tijeka dogadjaja imam problema.
Npr., iz cinjenice da Aben i ti nuklearni napad opravdavate (pronadji si razliku izmedju "opravdanja" i "pojasnjenja") nekakvim "visim dobrom", toboze, spasavanjem Japanaca od njihove (fanaticne) naravi, mogla bih zakljuciti da ste jednako fanaticni, odnosno, da i vas treba netko posteno izmlatiti i premlatiti, ne bi li vas ( i druge) spasio od vase naravi.
Imaš prije problema s rezoniranjem nepobitnih činjenica... ne govorimo sad o nekom narodu nevinašaca koje je nekim nesretnim slučajem uvučeno u rat bez vlastite volje, nego o jednom tada iznimno ekstremnom i militarističkom narodu, zaluđenom vojničkom moći i svime onime što ista predstavlja, kojj je na druge narode gledao isključivo kroz prizmu potčinjavanja i eksplatacije, narod koji je prešutno prelazio preko očiglednog genocida prema Kinezima u Manđuriji, ratnih zločina nad britanskim zarobljenicima na Filipinama (zloglasni Baatanski marš), te na koncu podmuklog napada na SAD bez objave rata u čuvenom Pearl Harbouru gdje su računali izbaciti kompletnu pacifičku flotu iz rata... i sad netko zamjera SAD- u nasilnu pacifizaciju iste nacije, znajući za moguće buduće kozekvence po svih ako ista izostane... a ono jebote, nađite si moralni kompas negdje, siguran sam da nije preduboko u zemljinoj jezgri zakopan... Jednostavno bili su prvi u mogućnosti pokazati mišiće na taj način, proizveli su očekivani rezultat šoka po neprijatelja i na kraju krajeva uz minimum tada projiciranih mogućih žrtava skoro pa elegantno završili rat. Okrutno sigurno, ali tada jedino moguće efikasno rješenje. Dresden je recimo primjer nepotrebnog i osvetiničkog iživljavanja, ali ovo je uzevši u obzir tadašnju doktrinu svih zaraćenih strana te intezitet rata, doslovno bio samilosni hitac ranjenoj zvijeri...
Nemam ja problema s rezoniranjem, vec panjevima koji ce sve opravdavati (jer su Ameri u pitanju) pa tako i upotrebu nuklearnog oruzja. Nuklearnog otuzja!
Nuklearni napad koji je najvise bio usmjeren na civile, a koji ce se na ovaj ili onaj nacin ocitovati i u daljnjim pokoljenjima jer radijacija nije neka prasinica koja nestane prvom kisom.
Doista ne mogu vjerovati da uopce vodimo ovakav razgovor.
Guest- Guest
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Page 27 of 50