Mineapolis gori, guverner traži pomoć države: Zbog smrti Afroamerikanca vojska na ulicama
Page 7 of 9
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Mineapolis gori, guverner traži pomoć države: Zbog smrti Afroamerikanca vojska na ulicama
očito postoji dublji korijen i razlog u ovoj priči između žrtve i počinitelja
vjerojatno borba oko tržišta droga..
policajci sve više u slobodno vrijeme rade kao zaštitari klubova i dolaze u dodir s raznim sivim miljeima, dok i ova žrtva je očito bio upetljan u brojne stvari..
Re: Mineapolis gori, guverner traži pomoć države: Zbog smrti Afroamerikanca vojska na ulicama
e sad znas na sto mislim..michaellcmacha wrote:ma to uopće nije točno o nikakvom se pravilu ne radi u ukupnim brojevima u SAD-u policajci upotrebljavaju mortalnu silu u većem broju prema bijelcima i hispancima nego prema crncima... ali ovo mediji drugačijim tonalitetom prenose...Legendovich wrote:bed je st oto nije izuzetak,nego gotovo postaje pravilo..
Guest- Guest
Ovi baca sasvim novo svjetlo na događaj...kic wrote:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/policajac-koji-je-uhicen-zbog-ubojstva-crnca-s-njim-je-radio-u-istom-nocnom-klubu/2186685.aspx
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Točno , kriminal u Americi je u porastu jer sve više poluljudi živi u Americi a sad je i 40 miljona poljudi ostalo bez posla.Legendovich wrote:Kriminal je u Jemerici vu povecanju i niti koja mjera ne pomaze da se bar zaustavi na nekom broju...
u kontekstu toga i treba gledati sve ovo..kako ljudi koji idu u policiju shvacaju svoj posao,pristupanje njemu,prihvacanje reale da ce biti samo gore,stogod ucinili..sjestan biti daako nekom gadnijem stanes na žulj,da li ce poslati hrpu drogiranih bitangi da ti naprave raspoasoj u domu...
Mozemo mi palamudaniti,najbolje znaju oni u jemerici..
nisu niti oni kojima se bave policajci bash kamilica,i masivno je to,i sve ostavlja traga na covjeku..
Policijski posao je u Jemrici,vise vojni posao..s obzirom na oponente koje imaju na drugoj strani fajta..
https://www.livestories.com/statistics/us-homicide-assault-deaths-mortality
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/foreign-policy-pandemija-nece-vratiti-radna-mjesta-u-sad
Trumpu ne ostaje ništa drugo nego da lupi carine ne sve i svašta.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
eto što sam rekao lik je bio incidentan policajac, iskompleksiran, splašen i tako je radio 18 godina... to je katastrofa za tu službu... poznavajući sustav iznutra iako su različite države i zakonodavni okviri svejedno neke stvari se daju iščitati na prvu... čim sam vidio snimak odmah mi je bilo sve jasno... dok sam radio imao sam popriličan broj uhićenja sa primjenom sredstava prisile, i nikad mi se ništa ovakvog ni približno a ni slučajno nije moglo dogoditi... koliko god osoba prema kojoj primjenjuješ sredstva prisile u datom trenutku bila kriva ili činila neko jebeno sranje onog trenutka kad ga staviš u podređen položaj primjenom sredstava od tog trenutka moraš paziti na njega... tako je i kod njih samo eto negdje je veliki rasni jaz pa ispadne generalno sranje, a ovdje su možda čak i osobne razmirice bile u pitanju... tko će znati, moguće je svašta nešto...kic wrote:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/policajac-koji-je-uhicen-zbog-ubojstva-crnca-s-njim-je-radio-u-istom-nocnom-klubu/2186685.aspx
2015-08-08
T. wrote:Ovi baca sasvim novo svjetlo na događaj...kic wrote:
Malo mi čudno da bi radili na istom mjestu godinu dana, a da se ne bi poznavali..
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:eto što sam rekao lik je bio incidentan policajac, iskompleksiran, splašen i tako je radio 18 godina... to je katastrofa za tu službu... poznavajući sustav iznutra iako su različite države i zakonodavni okviri svejedno neke stvari se daju iščitati na prvu... čim sam vidio snimak odmah mi je bilo sve jasno... dok sam radio imao sam popriličan broj uhićenja sa primjenom sredstava prisile, i nikad mi se ništa ovakvog ni približno a ni slučajno nije moglo dogoditi... koliko god osoba prema kojoj primjenjuješ sredstva prisile u datom trenutku bila kriva ili činila neko jebeno sranje onog trenutka kad ga staviš u podređen položaj primjenom sredstava od tog trenutka moraš paziti na njega... tako je i kod njih samo eto negdje je veliki rasni jaz pa ispadne generalno sranje, a ovdje su možda čak i osobne razmirice bile u pitanju... tko će znati, moguće je svašta nešto...kic wrote:
policajci i bivši policajci često ulaze u zaštitarsko/reketaški dio posla i obavljaju razne zadatke za kriminalne organizacije..
službene osobe su često potplaćene i u ovome vide dobar izvor prihoda s obzirom na sposobnosti i usluge koje mogu nuditi krimosima
pa ni to nije točno... policajci u američkim saveznim državama ne u svima ali u većini imaju uistinu posla sa vrlo opasnim kriminalcima i kriminalnim organizacijama i ukupno gledano na broj postupanja upotreba mortalne sile baš i nije nešto pretjerano u upotrebi, po ovlastima mogli bi ju puno češće koristiti...Legendovich wrote:e sad znas na sto mislim..michaellcmacha wrote:ma to uopće nije točno o nikakvom se pravilu ne radi u ukupnim brojevima u SAD-u policajci upotrebljavaju mortalnu silu u većem broju prema bijelcima i hispancima nego prema crncima... ali ovo mediji drugačijim tonalitetom prenose...Legendovich wrote:bed je st oto nije izuzetak,nego gotovo postaje pravilo..
2015-08-08
To je neki korumpirani a takvi su najgori jer ruše ugled policije u društvu i stvaraju klimu u kojoj nitko ne vjeruje policiji.T. wrote:Ovi baca sasvim novo svjetlo na događaj...kic wrote:
2014-04-11
ukupna stvar policija-kriminalci je znatno dublja voda,nego sto prezentiraju sami mediji..kic wrote:
očito postoji dublji korijen i razlog u ovoj priči između žrtve i počinitelja
vjerojatno borba oko tržišta droga..
policajci sve više u slobodno vrijeme rade kao zaštitari klubova i dolaze u dodir s raznim sivim miljeima, dok i ova žrtva je očito bio upetljan u brojne stvari..
to je u jemerici proklet posao..
Kanada..
https://www150.statcan.gc.ca/n1/pub/85-002-x/2019001/article/00013-eng.htm
Guest- Guest
da to je točno... meni se dok sam još radio nudilo da odražujem neke "zaštitarske i čuvarske" poslove plus poslove "zaštite", prvenstveno zbog percepcije da nisam neki strašljiv i da sam spreman i koristiti vatreno oružje u krajnjem slučaju... ali niti dok sam radio niti kad sam završio sa tim poslom nikad se nisam htio sa tim baviti... iako je to itekako dobro plaćen "posao"kic wrote:michaellcmacha wrote:eto što sam rekao lik je bio incidentan policajac, iskompleksiran, splašen i tako je radio 18 godina... to je katastrofa za tu službu... poznavajući sustav iznutra iako su različite države i zakonodavni okviri svejedno neke stvari se daju iščitati na prvu... čim sam vidio snimak odmah mi je bilo sve jasno... dok sam radio imao sam popriličan broj uhićenja sa primjenom sredstava prisile, i nikad mi se ništa ovakvog ni približno a ni slučajno nije moglo dogoditi... koliko god osoba prema kojoj primjenjuješ sredstva prisile u datom trenutku bila kriva ili činila neko jebeno sranje onog trenutka kad ga staviš u podređen položaj primjenom sredstava od tog trenutka moraš paziti na njega... tako je i kod njih samo eto negdje je veliki rasni jaz pa ispadne generalno sranje, a ovdje su možda čak i osobne razmirice bile u pitanju... tko će znati, moguće je svašta nešto...kic wrote:
policajci i bivši policajci često ulaze u zaštitarsko/reketaški dio posla i obavljaju razne zadatke za kriminalne organizacije..
službene osobe su često potplaćene i u ovome vide dobar izvor prihoda s obzirom na sposobnosti i usluge koje mogu nuditi krimosima
2015-08-08
Htio sam kazati, moguće je stvar osobne prirode...venus wrote:T. wrote:Ovi baca sasvim novo svjetlo na događaj...kic wrote:
Malo mi čudno da bi radili na istom mjestu godinu dana, a da se ne bi poznavali..
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Cemo onda rasprava...?? rekoh da ljudi su pukli totalno,a bekgraund kriminala je duboka voda,i jako opasna,pa kad te josh na poslu svi jebu i provociraju,pa ti dojde neki krimiđoza,pa ti onako saptom prijeti ili tvojoj obitelji...michaellcmacha wrote:pa ni to nije točno... policajci u američkim saveznim državama ne u svima ali u većini imaju uistinu posla sa vrlo opasnim kriminalcima i kriminalnim organizacijama i ukupno gledano na broj postupanja upotreba mortalne sile baš i nije nešto pretjerano u upotrebi, po ovlastima mogli bi ju puno češće koristiti...Legendovich wrote:e sad znas na sto mislim..michaellcmacha wrote:ma to uopće nije točno o nikakvom se pravilu ne radi u ukupnim brojevima u SAD-u policajci upotrebljavaju mortalnu silu u većem broju prema bijelcima i hispancima nego prema crncima... ali ovo mediji drugačijim tonalitetom prenose...Legendovich wrote:bed je st oto nije izuzetak,nego gotovo postaje pravilo..
AKO sve faktore ukljucimo,mozda se ne bi u najmanju ruku niti trebali cuditi postupanju...
umorstvo svakako,ali ne covjeka sad da se cereci po srednjevjekovnom receptu.,.kazna redovna i kraj price..
Guest- Guest
ne samo u americi... svugdje... pa imaš kod nas slučaj željko dolački, sjećam se kad je došao kod nas raditi, odmah mi je bio lik s kojim nije trebalo imati posla ako se baš nije moralo... kao lik sa strane u par navrata sam ga viđao kako se pozdravlja sa lokalnim hohštaplerima i tu je odmah sve bilo jasno... epilog lopovčina bez presedana u policijskim analima... od austrougarske do današnjih dana...
2015-08-08
[size=25]Policajac koji je uhićen zbog ubojstva crnca s njim je radio u istom noćnom klubu
prije sat vremena
Enlarge this image Click to see fullsize
Screenshot: YouTube
GEORGE FLOYD, crnac čija je smrt u ponedjeljak razbuktala nasilne prosvjede širom Sjedinjenih Američkih Država, i Derek Chauvin, policajac koji je uhićen zbog Floydova ubojstva, radili su u istome noćnom klubu blizu Minneapolisa.
To je za američke medije potvrdila bivša vlasnica kluba rekavši da su spomenuta dvojica radila zajedno čitavu jednu godinu te da postoji mogućnost da su se njihove smjene preklapale. Riječ je o klubu El Nuevo Rodeo vlasnice Maye Santamarije. Vlasnica nije htjela potvrditi da su se Floyd i Chauvin poznavali, ali kaže da za to postoji mogućnost.
Možda su se poznavali
Chauvin je u klubu radio u službi osiguranja kao policajac van dužnosti gotovo 18 godina, dok je Floyd tamo radio gotovo godinu dana, kazala je Santamaria za ABC5. Radio je također kao dio osiguranja noćnog kluba.
Međutim, Santamaria ističe da nije sigurna jesu li se poznavali jer je Chauvin radio van prostorija kluba, dok su zaštitari poput Floyda radili unutra, ali je potvrdila da su obojica radila za El Nuevo Rodeo cijelu 2019. godinu.
"Chauvin je bio kratkih živaca, koristio je suzavac i kad to nije trebalo"
"Ako su se i susreli, vjerojatno se nisu zapamtili. Dijelom zato što je u osiguranju često radilo više desetaka ljudi, pogotovo kada su bili veći koncerti", kazala je Santamaria.
"Chauvin je ponekad bio kratkih živaca", navela je Santamaria za ABC5 pa dodala:
"Izgledao je preplašeno kada je dolazilo do svađi i problema. Uvijek je takve stvari rješavao suzavcem, čak i kada to nije bilo potrebno", dodala je.
Chauvin uhićen, sudit će mu se za ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo iz predumišljaja
Podsjetimo, sada već bivši policajac Derek Chauvin uhićen je u petak navečer i na teret mu se stavlja ubojstvo trećeg stupnja, kao i ubojstvo iz predumišljaja, potvrdio je okružni tužitelj Mike Freeman.
"Ovo je daleko najbrže uhićenje i stavljanje nečega na teret jednom policajcu", kazao je Freeman.
Freeman je naveo da Chauvina nisu priveli u četvrtak jer u tom trenutku za to nisu imali dovoljno dokaza. No nakon što su pregledane sve moguće snimke nadzornih kamera i one s kamera koje policajci nose na uniformama, te saslušani svi svjedoci incidenta, donesene ja ova odluka.
Također, dodao je i da su spremne tužbe za preostala tri policajca, ali nije iznio detalje. Napomenuo je da ih neće privoditi dok istraga traje.
Chauvin je otprije imao čak 18 prijava koje su podnesene protiv njega, javio je CNN.
Guverner Minnesote pozvao na prekid nasilnih prosvjeda
Ranije u petak je demokratski guverner Minnesote Tim Walz pozvao na prekid nasilnih prosvjeda u Minneapolisu i kazao da će Nacionalna garda, koju je poslao u grad, uspostaviti red, nakon tri noći paleža, pljačke i vandalizma.
Walz je također kazao da očekuje "brzu" pravdu te je obećao da će adresirati rasne nejednakosti.
Prosvjednici su sinoć zapalili policijsku postaju, a Walz je izrazio solidarnost s prosvjednicima koji "izraizaržavaju gnjev i traže pravdu", ali "ne i sa onima koji bacaju bombe".[/size]
Hektorović
2018-04-10
prije sat vremena
Enlarge this image Click to see fullsize
Screenshot: YouTube
GEORGE FLOYD, crnac čija je smrt u ponedjeljak razbuktala nasilne prosvjede širom Sjedinjenih Američkih Država, i Derek Chauvin, policajac koji je uhićen zbog Floydova ubojstva, radili su u istome noćnom klubu blizu Minneapolisa.
To je za američke medije potvrdila bivša vlasnica kluba rekavši da su spomenuta dvojica radila zajedno čitavu jednu godinu te da postoji mogućnost da su se njihove smjene preklapale. Riječ je o klubu El Nuevo Rodeo vlasnice Maye Santamarije. Vlasnica nije htjela potvrditi da su se Floyd i Chauvin poznavali, ali kaže da za to postoji mogućnost.
Možda su se poznavali
Chauvin je u klubu radio u službi osiguranja kao policajac van dužnosti gotovo 18 godina, dok je Floyd tamo radio gotovo godinu dana, kazala je Santamaria za ABC5. Radio je također kao dio osiguranja noćnog kluba.
Međutim, Santamaria ističe da nije sigurna jesu li se poznavali jer je Chauvin radio van prostorija kluba, dok su zaštitari poput Floyda radili unutra, ali je potvrdila da su obojica radila za El Nuevo Rodeo cijelu 2019. godinu.
"Chauvin je bio kratkih živaca, koristio je suzavac i kad to nije trebalo"
"Ako su se i susreli, vjerojatno se nisu zapamtili. Dijelom zato što je u osiguranju često radilo više desetaka ljudi, pogotovo kada su bili veći koncerti", kazala je Santamaria.
"Chauvin je ponekad bio kratkih živaca", navela je Santamaria za ABC5 pa dodala:
"Izgledao je preplašeno kada je dolazilo do svađi i problema. Uvijek je takve stvari rješavao suzavcem, čak i kada to nije bilo potrebno", dodala je.
Chauvin uhićen, sudit će mu se za ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo iz predumišljaja
Podsjetimo, sada već bivši policajac Derek Chauvin uhićen je u petak navečer i na teret mu se stavlja ubojstvo trećeg stupnja, kao i ubojstvo iz predumišljaja, potvrdio je okružni tužitelj Mike Freeman.
"Ovo je daleko najbrže uhićenje i stavljanje nečega na teret jednom policajcu", kazao je Freeman.
Freeman je naveo da Chauvina nisu priveli u četvrtak jer u tom trenutku za to nisu imali dovoljno dokaza. No nakon što su pregledane sve moguće snimke nadzornih kamera i one s kamera koje policajci nose na uniformama, te saslušani svi svjedoci incidenta, donesene ja ova odluka.
Također, dodao je i da su spremne tužbe za preostala tri policajca, ali nije iznio detalje. Napomenuo je da ih neće privoditi dok istraga traje.
Chauvin je otprije imao čak 18 prijava koje su podnesene protiv njega, javio je CNN.
Guverner Minnesote pozvao na prekid nasilnih prosvjeda
Ranije u petak je demokratski guverner Minnesote Tim Walz pozvao na prekid nasilnih prosvjeda u Minneapolisu i kazao da će Nacionalna garda, koju je poslao u grad, uspostaviti red, nakon tri noći paleža, pljačke i vandalizma.
Walz je također kazao da očekuje "brzu" pravdu te je obećao da će adresirati rasne nejednakosti.
Prosvjednici su sinoć zapalili policijsku postaju, a Walz je izrazio solidarnost s prosvjednicima koji "izraizaržavaju gnjev i traže pravdu", ali "ne i sa onima koji bacaju bombe".[/size]
Hektorović
2018-04-10
Guest- Guest
Triba mu dat deset doživotnih tako da nikad više sunca ne vidi. Korumpirani policajac kojemu je društvo dalo povjerenje da sprovodi zakon na dobrobit društva a on to koristi za osobnu korist i potkopava to društvo.Legendovich wrote:Cemo onda rasprava...?? rekoh da ljudi su pukli totalno,a bekgraund kriminala je duboka voda,i jako opasna,pa kad te josh na poslu svi jebu i provociraju,pa ti dojde neki krimiđoza,pa ti onako saptom prijeti ili tvojoj obitelji...michaellcmacha wrote:pa ni to nije točno... policajci u američkim saveznim državama ne u svima ali u većini imaju uistinu posla sa vrlo opasnim kriminalcima i kriminalnim organizacijama i ukupno gledano na broj postupanja upotreba mortalne sile baš i nije nešto pretjerano u upotrebi, po ovlastima mogli bi ju puno češće koristiti...Legendovich wrote:e sad znas na sto mislim..michaellcmacha wrote:ma to uopće nije točno o nikakvom se pravilu ne radi u ukupnim brojevima u SAD-u policajci upotrebljavaju mortalnu silu u većem broju prema bijelcima i hispancima nego prema crncima... ali ovo mediji drugačijim tonalitetom prenose...Legendovich wrote:bed je st oto nije izuzetak,nego gotovo postaje pravilo..
AKO sve faktore ukljucimo,mozda se ne bi u najmanju ruku niti trebali cuditi postupanju...
umorstvo svakako,ali ne covjeka sad da se cereci po srednjevjekovnom receptu.,.kazna redovna i kraj price..
Ako ne želiš Mekisko ovo deset doživotnih odma svakome tko zlouporabi ovlasti za svoju korist a na štetu društva.
2014-04-11
T. wrote:Htio sam kazati, moguće je stvar osobne prirode...venus wrote:T. wrote:Ovi baca sasvim novo svjetlo na događaj...kic wrote:
Da, slažem se, i meni je to palo na pamet..
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:da to je točno... meni se dok sam još radio nudilo da odražujem neke "zaštitarske i čuvarske" poslove plus poslove "zaštite", prvenstveno zbog percepcije da nisam neki strašljiv i da sam spreman i koristiti vatreno oružje u krajnjem slučaju... ali niti dok sam radio niti kad sam završio sa tim poslom nikad se nisam htio sa tim baviti... iako je to itekako dobro plaćen "posao"kic wrote:michaellcmacha wrote:eto što sam rekao lik je bio incidentan policajac, iskompleksiran, splašen i tako je radio 18 godina... to je katastrofa za tu službu... poznavajući sustav iznutra iako su različite države i zakonodavni okviri svejedno neke stvari se daju iščitati na prvu... čim sam vidio snimak odmah mi je bilo sve jasno... dok sam radio imao sam popriličan broj uhićenja sa primjenom sredstava prisile, i nikad mi se ništa ovakvog ni približno a ni slučajno nije moglo dogoditi... koliko god osoba prema kojoj primjenjuješ sredstva prisile u datom trenutku bila kriva ili činila neko jebeno sranje onog trenutka kad ga staviš u podređen položaj primjenom sredstava od tog trenutka moraš paziti na njega... tako je i kod njih samo eto negdje je veliki rasni jaz pa ispadne generalno sranje, a ovdje su možda čak i osobne razmirice bile u pitanju... tko će znati, moguće je svašta nešto...kic wrote:
s tim da zaštitarsku tvrtku, barem kod nas, ne možeš imati bez zelenog svjetla obavještajnih krugova, jer su oni po zakonu čak i vojna rezerva nekakva, dosta se upitnika diže nad glavom, no to je situacija kod nas čini mi se..
nije svako za taj posao, a kriteriji su spušteni, potrebna je sposobnost velike amplitude promjene ponašanja: od de-eskalacije pristupom i pričom, do skakanja za vrat u pol-sekunde da bi nešt spriječio..
RayMabus wrote:Triba mu dat deset doživotnih tako da nikad više sunca ne vidi. Korumpirani policajac kojemu je društvo dalo povjerenje da sprovodi zakon na dobrobit društva a on to koristi za osobnu korist i potkopava to društvo.Legendovich wrote:Cemo onda rasprava...?? rekoh da ljudi su pukli totalno,a bekgraund kriminala je duboka voda,i jako opasna,pa kad te josh na poslu svi jebu i provociraju,pa ti dojde neki krimiđoza,pa ti onako saptom prijeti ili tvojoj obitelji...michaellcmacha wrote:pa ni to nije točno... policajci u američkim saveznim državama ne u svima ali u većini imaju uistinu posla sa vrlo opasnim kriminalcima i kriminalnim organizacijama i ukupno gledano na broj postupanja upotreba mortalne sile baš i nije nešto pretjerano u upotrebi, po ovlastima mogli bi ju puno češće koristiti...Legendovich wrote:e sad znas na sto mislim..michaellcmacha wrote:
ma to uopće nije točno o nikakvom se pravilu ne radi u ukupnim brojevima u SAD-u policajci upotrebljavaju mortalnu silu u većem broju prema bijelcima i hispancima nego prema crncima... ali ovo mediji drugačijim tonalitetom prenose...
Ako ne želiš Mekisko ovo deset doživotnih odma svakome tko zlouporabi ovlasti za svoju korist a na štetu društva.
hehehehehehe...Ajmo svi u Jameriku..tamo tece med i mliko...
Guest- Guest
ne znam da li je tko uočio da se oštećeni upišao, to je bio zadnji trenutak kad je trebalo prestati sa pritiskanjem vrata... međutim policajac ga je i nakon toga ajmo reći davio tj gušio... a u tom trenutku već mu je trebalo pružiti prvu pomoć umjetno disanje...
2015-08-08
ako ga porota osudi dobit će oko 15 godina... za ubojstvo 3. stupnja je maksimalna kazna 25 godina... a imat će policajac i olakotnih okolnosti... zasigurno...
2015-08-08
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Marko Grubnić traži pomoć države
» Stotine Kanađanja na ulicama zbog smrti pritvorenog crnca
» Guverner Bundesbanka: ECB mora postaviti uvjete za pomoć zaduženim članicama eurozone
» Poljska trazi pomoc
» Bergamo trazi pomoc
» Stotine Kanađanja na ulicama zbog smrti pritvorenog crnca
» Guverner Bundesbanka: ECB mora postaviti uvjete za pomoć zaduženim članicama eurozone
» Poljska trazi pomoc
» Bergamo trazi pomoc
Page 7 of 9