Teorija zavjere - Let na Mjesec
Page 6 of 23
Page 6 of 23 • 1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23
Re: Teorija zavjere - Let na Mjesec
tebe muž tuče po nacionalnoj ili stranačkoj osnovi?mortal wrote:T. wrote:mojoj frendici morti.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Ozbiljno. Ta zona je puna vanzemaljskih baza i to su neke tu stoljećima.Ringo10 wrote:Ma jel se to zajebavas ili ti sve ovo ozbiljnoRayMabus wrote:Ako vam se baš istražuju vanzemaljci šetajte po vukojebinama na granici Čilea i Argentine dole na jugu. To je toliko zabačeno da je dosta vanzemaljaca dole u kanjonima napravilo skrivene baze.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
veber-
2014-12-30
Nisu lažnjaci al je laž da je Apolo 11 sletio na Mjesec. To je izrežirano jer su se bojali posljedica smrtnog ishoda po proračun za nastavak letova kao i za šta će javnost i cijeli svijet reč.marcellus wrote:nisu apolo mislije lažnjaci nego ti mrziš amere
Amerikanci i Rusi su nakon 1972 tajno sami sletali zajednički na Mjesec. Projekt nije ukinut radi para nego su otkrili vanzemaljce tamo i ako je projekt javan onda su morali predočit i slike a ovako nisu morali predočit ništa.
2014-04-11
Idi uplatit alimentaciju.veber wrote:popustili ljekići?
2014-04-11
I dobro jutro. Jer za razliku od tebe koji moraš plaćat račune i zarađivat lovu ja to ne moram pa spavam kad ja oću i dokad ja oću. I sad fino pijen kavu i ne razmišljam toliko o nečemu šta sam prostudira i shvatija da je nebitna tema jer kako je god okreneš spada u rubriku prošla baba s kolačima.
To je prošlost a Nostradamus je budućnost i pošto je znam diga san ruke od svega da se trudim išta nit imam potrebe tvrdit nešto nekome.
To je prošlost a Nostradamus je budućnost i pošto je znam diga san ruke od svega da se trudim išta nit imam potrebe tvrdit nešto nekome.
2014-04-11
Ne plaća me nitko da vam odgovoaram vezano uz upite jel nešto bilo il nije.
Jel oćete virovat da nikad nisu bili il da su sletili s Apolo 11 ? Pa virujte šta oćete jer ja ne vidim dublji duhovni smisao nit ikakve negativne vanzemaljce tu da bi se trudio uključivat u raspravu tipa je tako nije tako.
Jel oćete virovat da nikad nisu bili il da su sletili s Apolo 11 ? Pa virujte šta oćete jer ja ne vidim dublji duhovni smisao nit ikakve negativne vanzemaljce tu da bi se trudio uključivat u raspravu tipa je tako nije tako.
2014-04-11
imam mali pimpek, nisam jebač pa vozim opel astru. idem s ibciklom gdje mogu.RayMabus wrote:Idi uplatit alimentaciju.veber wrote:popustili ljekići?
bivšoj sam uplatil alimentaciju za cijelu godinu.
i ne želi mi ga popušit.
2014-12-30
Marc bi reko da sa jeftinim curama imas posela..veber wrote:imam mali pimpek, nisam jebač pa vozim opel astru. idem s iciklom gdje mogu.RayMabus wrote:Idi uplatit alimentaciju.veber wrote:popustili ljekići?
i ne želi mi ga popušit.
Guest- Guest
Kakogod,nitko da pisne o radijaciji koja u auter spejsu je gotovo smrtonosna bez zastite..Tudej josh muku muce sa zracenjem i zastitom,ali TO NIJE BIO PROBLEM 60tih godina proslog stoljeca..netko rece kilo mozga..
Guest- Guest
sad je već jako davno kako sam mu zabranila da mi to radi.. i življe i blaževeber wrote:tebe muž tuče po nacionalnoj ili stranačkoj osnovi?mortal wrote:T. wrote:mojoj frendici morti.
bez obzira na osnovu
sasvim se dobro, čak daleko bolje osjećam bez muškarca
2014-04-16
pa to nam je svojim upisima dokazaoLegendovich wrote:Marc bi reko da sa jeftinim curama imas posela..veber wrote:imam mali pimpek, nisam jebač pa vozim opel astru. idem s iciklom gdje mogu.RayMabus wrote:Idi uplatit alimentaciju.veber wrote:popustili ljekići?
i ne želi mi ga popušit.
immortal-
2014-04-16
Legendovich wrote:ima jedan detalj...yoda kaze,hajmo mu vjerovati,da skafander zadrzava sva zracenja i stiti astronauta u svemiru..svi se slozili da je modul bio sklepan onako,ne za zastitu..
ZASTO ONDA DANAS POSTOJI TOLIKO PREJEBAVANJA oko ZASTITE ASTRONAUTA U SVEMIRU?
da odjelo u 60tima stiti,danas bi takva rasprava bila izlisna,po nekoj logici,ili..??
Space Radiation Threat to Astronauts Explained (Infographic)
By Karl Tate May 30, 2013
Humans traveling beyond the protection of Earth's atmosphere and magnetic field risk radiation-caused cancers and other diseases.
(Image: :copyright: Karl Tate, SPACE.com Infographics Artist)
Radiation in space takes the form of subatomic particles from the sun as well as from sources in the Milky Way galaxy and beyond. These high-speed particles tear through DNA molecules, splitting them or damaging the instructions they have encoded for cell reproduction. The damaged DNA can lead to cancers or other diseases.
Radiation exposure can be acute (a high dose in a short period of time) or chronic (low levels of radiation over a long time).
The magnetic field generated by electric currents in the Earth’s liquid iron core extends far into space, shielding the planet from 99.9 percent of harmful radiation. The Earth’s atmosphere provides additional protection, equal to a slab of metal about 3 feet (1 meter) thick.
For people outside the protection of Earth's magnetic field, space radiation becomes a serious hazard.
An instrument aboard the Curiosity Mars rover during its 253-day deep-space cruise revealed that the radiation dose received by an astronaut on even the shortest Earth-Mars round trip would be about 0.66 sievert. This amount is like receiving a whole-body CT scan every five or six days.
A dose of 1 sievert is associated with a 5.5 percent increase in the risk of fatal cancers. The normal daily radiation dose received by the average person living on Earth is 10 microsieverts (0.00001 sievert).
The moon has no atmosphere and a very weak magnetic field. Astronauts living there would have to provide their own protection, for example by burying their habitat underground.
The planet Mars has no global magnetic field. Particles from the sun have stripped away most of Mars’ atmosphere, resulting in very poor protection against radiation at the surface. The highest air pressure on Mars is equal to that at an altitude of 22 miles (35 kilometers) above the Earth’s surface. At low altitudes, Mars’ atmosphere provides slightly better protection from space radiation.
gle nisam rekao da štiti od svih zračenja, mjesec je blizu pa je i manje zračenja.. što ideš dublje u svemir i naravno što si duže u svemiru trebaš sve jaču i jaču zaštitu.. ne radi hladnoće evo googlam da i vakum zbog toga jer je prazan i nema pojam temeprature. uglv da bi se čovjek pretvorio u kocku leda trebalo bi ti i možda 24sata, u sibiru zimi na otvorenom bi ti trebalo manje od toga
da zajeban je problem zračenja kada bi ljudi išli u dublji svemir, ali i to se može riješiti većim brodovima.. negdje sam čitao da voda je odlična zaštita protiv zračenja, doslovno napuniš stijenke broda vodom, danas sutra bi mogli imati kao u SFu , ono umjetno generirana magnetska polja itd.
eto i taj članak što si stavio ti govori o problemima dugotrajnog izlaganja zračenju na mjesecu i marsu. dakle netko tko je otišao i tamo stajao par sati, neće mu ništa biti. naravno ako bi htio živjeti na mjesecu i marsu, trebao bi izgraditi bazu sa debelim slojem zaštite
yahh..ne razmislja nash Feber previse o onom sto pise..cijenim da udara po aperitivu prije mitagesena..mortal wrote:pa to nam je svojim upisima dokazaoLegendovich wrote:Marc bi reko da sa jeftinim curama imas posela..veber wrote:imam mali pimpek, nisam jebač pa vozim opel astru. idem s iciklom gdje mogu.RayMabus wrote:Idi uplatit alimentaciju.veber wrote:popustili ljekići?
i ne želi mi ga popušit.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:Legendovich wrote:ima jedan detalj...yoda kaze,hajmo mu vjerovati,da skafander zadrzava sva zracenja i stiti astronauta u svemiru..svi se slozili da je modul bio sklepan onako,ne za zastitu..
ZASTO ONDA DANAS POSTOJI TOLIKO PREJEBAVANJA oko ZASTITE ASTRONAUTA U SVEMIRU?
da odjelo u 60tima stiti,danas bi takva rasprava bila izlisna,po nekoj logici,ili..??
Space Radiation Threat to Astronauts Explained (Infographic)
By Karl Tate May 30, 2013
Humans traveling beyond the protection of Earth's atmosphere and magnetic field risk radiation-caused cancers and other diseases.
(Image: :copyright: Karl Tate, SPACE.com Infographics Artist)
Radiation in space takes the form of subatomic particles from the sun as well as from sources in the Milky Way galaxy and beyond. These high-speed particles tear through DNA molecules, splitting them or damaging the instructions they have encoded for cell reproduction. The damaged DNA can lead to cancers or other diseases.
Radiation exposure can be acute (a high dose in a short period of time) or chronic (low levels of radiation over a long time).
The magnetic field generated by electric currents in the Earth’s liquid iron core extends far into space, shielding the planet from 99.9 percent of harmful radiation. The Earth’s atmosphere provides additional protection, equal to a slab of metal about 3 feet (1 meter) thick.
For people outside the protection of Earth's magnetic field, space radiation becomes a serious hazard.
An instrument aboard the Curiosity Mars rover during its 253-day deep-space cruise revealed that the radiation dose received by an astronaut on even the shortest Earth-Mars round trip would be about 0.66 sievert. This amount is like receiving a whole-body CT scan every five or six days.
A dose of 1 sievert is associated with a 5.5 percent increase in the risk of fatal cancers. The normal daily radiation dose received by the average person living on Earth is 10 microsieverts (0.00001 sievert).
The moon has no atmosphere and a very weak magnetic field. Astronauts living there would have to provide their own protection, for example by burying their habitat underground.
The planet Mars has no global magnetic field. Particles from the sun have stripped away most of Mars’ atmosphere, resulting in very poor protection against radiation at the surface. The highest air pressure on Mars is equal to that at an altitude of 22 miles (35 kilometers) above the Earth’s surface. At low altitudes, Mars’ atmosphere provides slightly better protection from space radiation.
gle nisam rekao da štiti od svih zračenja, mjesec je blizu pa je i manje zračenja.. što ideš dublje u svemir i naravno što si duže u svemiru trebaš sve jaču i jaču zaštitu.. ne radi hladnoće evo googlam da i vakum zbog toga jer je prazan i nema pojam temeprature. uglv da bi se čovjek pretvorio u kocku leda trebalo bi ti i možda 24sata, u sibiru zimi na otvorenom bi ti trebalo manje od toga
da zajeban je problem zračenja kada bi ljudi išli u dublji svemir, ali i to se može riješiti većim brodovima.. negdje sam čitao da voda je odlična zaštita protiv zračenja, doslovno napuniš stijenke broda vodom, danas sutra bi mogli imati kao u SFu , ono umjetno generirana magnetska polja itd.
eto i taj članak što si stavio ti govori o problemima dugotrajnog izlaganja zračenju na mjesecu i marsu. dakle netko tko je otišao i tamo stajao par sati, neće mu ništa biti. naravno ako bi htio živjeti na mjesecu i marsu, trebao bi izgraditi bazu sa debelim slojem zaštite
Yoda,ajmo ovako...Oko zemlje je van allenov pojas(magnetno polje) i dok god si pod njegovom "kapom",zracenje je minimizirano...
Muuun je na 300000 kilometara od Zemlje...ajd sad budi dobar pa provjeri jel Mjesec bar u vanjskim zonama tog pojasa..
ima i tekst gdje stoji da je na Muuunu,zracenje ionizirano i cesticno prilino brutalno,jer nema atmosferu i magnetno polje je slabo..
sad zamisli situaciju,gdje posada u kabiti,a tak oje i prikazano bude u skafanderima ali su im kacige skinute..jel znas sto to znaci u reali..ispikan si u sekundama mikrocesticama sa sunca i josh hrpom ioniziranog zracenja..kazem,slobodno progugla,ali izbjegavaj sve sto pocinje sa nasa.gov..likovi se prave toše..
Van Allen radiation belt
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to navigationJump to search
This video CGI illustrates changes in the shape and intensity of a cross section of the Van Allen belts.
A cross section of Van Allen radiation belts
A Van Allen radiation belt is a zone of energetic charged particles, most of which originate from the solar wind, that are captured by and held around a planet by that planet's magnetic field. Earth has two such belts and sometimes others may be temporarily created. The discovery of the belts is credited to James Van Allen, and as a result, Earth's belts are known as the Van Allen belts. Earth's two main belts extend from an altitude of about 640 to 58,000 km (400 to 36,040 mi)[1] above the surface in which region radiation levels vary. Most of the particles that form the belts are thought to come from solar wind and other particles by cosmic rays.[2] By trapping the solar wind, the magnetic field deflects those energetic particles and protects the atmosphere from destruction.
The belts are located in the inner region of Earth's magnetosphere. The belts trap energetic electrons and protons. Other nuclei, such as alpha particles, are less prevalent. The belts endanger satellites, which must have their sensitive components protected with adequate shielding if they spend significant time near that zone. In 2013, NASA reported that the Van Allen Probes had discovered a transient, third radiation belt, which was observed for four weeks until it was destroyed by a powerful, interplanetary shock wave from the Sun.[3][/ltr][/size]
Guest- Guest
on će moguće danas ostati i mitaggladan mitaghungrigLegendovich wrote:yahh..ne razmislja nash Feber previse o onom sto pise..cijenim da udara po aperitivu prije mitagesena..mortal wrote:pa to nam je svojim upisima dokazaoLegendovich wrote:Marc bi reko da sa jeftinim curama imas posela..veber wrote:imam mali pimpek, nisam jebač pa vozim opel astru. idem s iciklom gdje mogu.RayMabus wrote:
Idi uplatit alimentaciju.
i ne želi mi ga popušit.
2014-04-16
Mjesec nema atmosferu pa je zračenje iz van de Alenovog pojasa preekstremno za bilo kakvo duže stajanje na površini.
Zato su vanzemaljci tamo svoje baze kopali u rupe. Rupe su ostale a oni su se skupa sa cijelom opremom povukli.
Te rupe su jedini dokaz postojanja nečega na Mjesecu a nije prirodno napravljeno.
Zato su vanzemaljci tamo svoje baze kopali u rupe. Rupe su ostale a oni su se skupa sa cijelom opremom povukli.
Te rupe su jedini dokaz postojanja nečega na Mjesecu a nije prirodno napravljeno.
2014-04-11
mortal wrote:on će moguće danas ostati i mitaggladan mitaghungrigLegendovich wrote:yahh..ne razmislja nash Feber previse o onom sto pise..cijenim da udara po aperitivu prije mitagesena..mortal wrote:pa to nam je svojim upisima dokazaoLegendovich wrote:Marc bi reko da sa jeftinim curama imas posela..veber wrote:
imam mali pimpek, nisam jebač pa vozim opel astru. idem s iciklom gdje mogu.
i ne želi mi ga popušit.
dobro..josh uvijek postoji Marc i njegov cuveni grah...ako se nije sakrio od Febera i iskljucio zvonce..
Guest- Guest
ooooo..Longi..Van Allenov pojas je cisto magnetne prirode koje generira zemlja..NIS NE ZRACI IZ NJEGA..RayMabus wrote:Mjesec nema atmosferu pa je zračenje iz van de Alenovog pojasa preekstremno za bilo kakvo duže stajanje na površini.
a stiti zemlju od prekomjerne radijacije...cestice koje udaraju u polove,odnosno izvorista mag polja,ocitavaju se kao polarna svjetlost..dakle van ALlen stiti,ne isijava nista..
Guest- Guest
pa znam šta znači to zračenje.
svako zračenje treba svoju zaštitu. i mjesec je ozračen i černobil. i mi se zračimo na zemlji.
u černobilu i na mjesecu ako odeš 1-2 dana turistički neće ti ništa biti. ako se zadržiš više godina onda si najeba.
naravno na mjesecu se mogu izgraditi baze, i ljudi mogu sigurno živjeti, to će vjerojatno kinezi, ameri, japanci, rusi ,indijci, možda čak i EU graditi kroz koje desetljeće. imaš lokacija tipa u kraterima gdje ne dolazi sunčevo zračenje a opet par stotina metara dalje mogu staviti sunčane kolektore, i staviti će debele zidove da ih čuvaju od kozmičkog zračenja i eto.. izlaziš vanka minimalno koliko ti treba , imaš robote, i strojeve koji će kopati rude na mjesecu..
svako zračenje treba svoju zaštitu. i mjesec je ozračen i černobil. i mi se zračimo na zemlji.
u černobilu i na mjesecu ako odeš 1-2 dana turistički neće ti ništa biti. ako se zadržiš više godina onda si najeba.
naravno na mjesecu se mogu izgraditi baze, i ljudi mogu sigurno živjeti, to će vjerojatno kinezi, ameri, japanci, rusi ,indijci, možda čak i EU graditi kroz koje desetljeće. imaš lokacija tipa u kraterima gdje ne dolazi sunčevo zračenje a opet par stotina metara dalje mogu staviti sunčane kolektore, i staviti će debele zidove da ih čuvaju od kozmičkog zračenja i eto.. izlaziš vanka minimalno koliko ti treba , imaš robote, i strojeve koji će kopati rude na mjesecu..
Van Allen radiation beltAssadNaPodmornici wrote:pa znam šta znači to zračenje.
[size=13]From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to navigationJump to search
[/size]
This video CGI illustrates changes in the shape and intensity of a cross section of the Van Allen belts.
A cross section of Van Allen radiation belts
[size][ltr]
A Van Allen radiation belt is a zone of energetic charged particles, most of which originate from the solar wind, that are captured by and held around a planet by that planet's magnetic field. Earth has two such belts and sometimes others may be temporarily created. The discovery of the belts is credited to James Van Allen, and as a result, Earth's belts are known as the Van Allen belts. Earth's two main belts extend from an altitude of about 640 to 58,000 km (400 to 36,040 mi)[1] above the surface in which region radiation levels vary. Most of the particles that form the belts are thought to come from solar wind and other particles by cosmic rays.[2] By trapping the solar wind, the magnetic field deflects those energetic particles and protects the atmosphere from destruction.
The belts are located in the inner region of Earth's magnetosphere. The belts trap energetic electrons and protons. Other nuclei, such as alpha particles, are less prevalent. The belts endanger satellites, which must have their sensitive components protected with adequate shielding if they spend significant time near that zone. In 2013, NASA reported that the Van Allen Probes had discovered a transient, third radiation belt, which was observed for four weeks until it was destroyed by a powerful, interplanetary shock wave from the Sun.[3][/ltr][/size]
[/size]
Guest- Guest
Page 6 of 23 • 1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23
Similar topics
» Teorija zavjere o mreži 5G i koroni
» NA RUBU ZNANOSTI (TEORIJA ZAVJERE)
» Još jedna teorija zavjere postala činjenica
» INDEX - Pernar sasvim opravdano optužuje Plenkovića za širenje teorija zavjere
» imamo hrpu teorija zavjere o tome kako nas "zaprašuju iz zraka", a onda istovremeno čitate komentare u kojima ljudi traže da vas – zaprašuju iz zraka Ponekad i isti oni koji pišu o zaprašivanju iz zraka!
» NA RUBU ZNANOSTI (TEORIJA ZAVJERE)
» Još jedna teorija zavjere postala činjenica
» INDEX - Pernar sasvim opravdano optužuje Plenkovića za širenje teorija zavjere
» imamo hrpu teorija zavjere o tome kako nas "zaprašuju iz zraka", a onda istovremeno čitate komentare u kojima ljudi traže da vas – zaprašuju iz zraka Ponekad i isti oni koji pišu o zaprašivanju iz zraka!
Page 6 of 23